Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürkü 3 saniye görebilmek

porsuk

Öne çıkan mesajlar

eheh evet zaten bugün ekonomi düzgünse -oops! düzgün değildi biraz önce?!- hepsi karaoğlan'ın marifeti. camı çatlak kartal'a binmeseydi şimdi ekmek karnesine bağlanmıştık.

her türlü cevap hazır zaten, bir güzellik varsa önceki hükümetten (6 yıl öteden taaa) kalmış, ne kötülük varsa şimdikilerin marifeti ama. şahane mantık, kaybetmek imkansız! :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Borc olayini one surenler gercekten ekonomi bilimine nasil bakiyorlar merak ediyorum. Bugun en borclu devlet kisi basina dusen borcla `$31,100 per capita` ABD`dir. Odeyebildigin surece borclanmak en dogru hamledir. Cunku kredi muessesesi yatirimlarin yurumesinde pek cok kolaylik saglar vs vs vs neyi anlatacagim ki abi ideolojier gozleri kor etmis bir kere

ABD'deki kişi başına düşen gelirle Türkiye'yi bi karşılaştırsana gülüm benim, hazır başlamışken.
ABD vatandaşının alım gücüyle Türkiye'yi bi karşılaştır.
ABD sanayisiyle Türkiye'yi de karşılaştır.
ABD işsizliğiyle Türkiye'yi bi karşılaştır.
ABD'de kredi kartı borcu yüzünden cinnet getiren/intihar edenlerin sayısıyla Türkiye'dekileri bir karşılaştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyenin elinde ne var ne yoksa satınca(ya da konfeti misali sağa sola dağıtınca) bi parça sıcak para geçmişti ellerine işte, o da 5 sene idare etmiş işte, ekonomik bi başarı yok yani(80 yıllık birikimi 5 senede yediler de diyebiliriz buna, ki aslında bi başarı sayılabilir bu).

Gerçi en azından 9-10 sene dayanması lazımdı ya, artık ne yaptılarsa o kadar parayı, şimdiden pörtledi ekonomi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
eheh evet zaten bugün ekonomi düzgünse -oops! düzgün değildi biraz önce?!- hepsi karaoğlan'ın marifeti. camı çatlak kartal'a binmeseydi şimdi ekmek karnesine bağlanmıştık.

her türlü cevap hazır zaten, bir güzellik varsa önceki hükümetten (6 yıl öteden taaa) kalmış, ne kötülük varsa şimdikilerin marifeti ama. şahane mantık, kaybetmek imkansız! :)-D

Ben ekonominin iyi olduğunu iddia etmedim, bir başka süper niyet süzücü, şeyden uydurulmuş yorum daha. O günlerden daha iyidir sadece.
Ama kalkıp da "uff süper gidiyoruz, uçuyoruz kaçıyoruz" denecek ne var ortada?
Satacak bişey de kalmadı artık.
Ha pardon, daha akarsuları satacaktık değil mi?

Geçen yıl geçen petrol-maden yasasından da haberiniz vardır umarım. Hani şu maden arayanlardan devletin aldığı %50'lik payın %8'e düşürüldüğü.
Ekonomimiz süper ya, ihtiyacımız yok maden gelirlerine.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

ABD'deki kişi başına düşen gelirle Türkiye'yi bi karşılaştırsana gülüm benim, hazır başlamışken.
ABD vatandaşının alım gücüyle Türkiye'yi bi karşılaştır.
ABD sanayisiyle Türkiye'yi de karşılaştır.
ABD işsizliğiyle Türkiye'yi bi karşılaştır.
ABD'de kredi kartı borcu yüzünden cinnet getiren/intihar edenlerin sayısıyla Türkiye'dekileri bir karşılaştır.

Kisi basina dusen borc Turkiyede 6 bin YTL civarinda dolayisiyla ekonominin buyuklugunu olceklendirdiginde ve Turkiye`nin zaten kotu olan ekonomisini dusundugunde borclanma normal bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Borc olayini one surenler gercekten ekonomi bilimine nasil bakiyorlar merak ediyorum. Bugun en borclu devlet kisi basina dusen borcla `$31,100 per capita` ABD`dir. Odeyebildigin surece borclanmak en dogru hamledir. Cunku kredi muessesesi yatirimlarin yurumesinde pek cok kolaylik saglar vs vs vs neyi anlatacagim ki abi ideolojier gozleri kor etmis bir kere

sen nasil bakiyorsun bende merak ettim

amerikanin borclarinin ezici cogunlugu disborc degil icborc dur ki IMF dunay bankasi gibi ddisborc veren kurumlarin butcesinin aslan payini ABD odemektedir

onemli olan borcun miktari degil odeyip odeyemeyecegindir

cari acik almsi basini gitmisse ve sen bu acigi borc alarak kapatiyorsan dipsiz kuyuya girmissin demektir

amerikanin uretim hacmi ile turkiyeyi bir tutmak komik olur

turkiye az ureten cok tuketen, az ihracat yapip cok ithalat yapan bir ulke
turkiyede uretim yok problem o
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
aramak elbette ki olduğunca teşvik edilecek ki bulunsun. adam çıkaracağı zaman kesersin ne kesebiliyorsan.

%50 kesiyormuşum zaten, %8 ne yavs?

Ha arama ihalesini alan Fransız şirketi gelip bize arattırdı zaten, arayıp bulan da bizim gemimiz yani. Adamlar aramakla bile uğraşmadı, doğruca %92'ye konacak birkaç sondaj yapıp, T.C. sınırlarında.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
`Kasa firlattiracak onlemler` olayini algilayabildigine gore ekonomiden anliyorsun. Sosyal guvenlikteki degisimlerin devletin tasarruf ihtiyacindan oluyor oldugunu anlaman lazim. Jet emeklilik sistemi ekonomiye ne kadar buyuk zarar veriyordu biliyor musun ?

Artık jet emeklilik yok, ama bi bakalım:

25 yaşında çalışmaya başladın, prim sayısı 7200 gün, yani 20 yıl. Ne eder, yaş 45.
Emeklilik yaşın kaç, 65.
Ne yiyecen içecen 20 yıl daha? Çalışman gerek.
Sen çalışırken işverenin devlete prim ödeyecek mi? Hayır. Çünkü sen iş gününü zaten doldurdun.
E bu durumda ne olacak, vergi açığı olacak, kayıtsız işçilik oluşacak.
Hani SGK'yı kurtaracaktı bu yasa? Yalan, yok öyle birşey.

"30 yıl çalış, sonra al emekli maaşını, otur kenara" dese amenna.
Ama ortadaki yasa komedi ötesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa ülkelerinde genellikle emeklilik yaşı 65. Ortalama yaşam süresi erkeklerde 75 kadınlarda 82.

İtalya'da emeklilik yaşı 59. Yaşam beklentisi yine 83 yıl.
Fransa'da 50-65 arası değişiyor mesleğe göre. Ortalama yaşam erkek 79 kadın 84.

Türkiye'de yeni yasayla kadın erkek eşit ve emeklilik yaşı 65 oluyor. Bizde ortalama yaşam süresi 70-73 yıl. Yani bu mezarda emeklilik demektir. Çünkü emekli olduktan sonra eğer şanslıysan 5-6 yıl yaşıyorsun. Avrupa'da adamlar 65 te emekli olduktan sonra dünyayı üç kere geziyorlar. Ne de olsa önleride 15-20 sene zaman oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız bu karşılaştırmada şöyle bir sorun var, kalkınmakta olan bir ülke olan türkiye'yi avrupa'nın refah seviyesi yüksek ülkeleri ile karşılaştırıyorsun. afrikada ortalama yaşam süresi 35 olan ülkelerle türkiye'yi karşılaştırırsan da açık ara biz önde çıkarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama emeklilik yaşımızı Afrika'nın kine göre değil Avrupa'nın kine göre ayarlıyoruz. bende tam senin demek istediğiniz demeye çalışıyorum. Mesela bize yakın ülkelerden malezya'da emeklilik yaşı 56'ya çıkarıldı. Hindistan'da ha keza 55. Yani bizim seviyemizdeki ülkelere göre 65 yaş yüksek demek istiyorum. 58-60 en fazla olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya inanilmaz cidden. Zaman gazetesini takip edip ekonomi ustasi kesilen mi dersin, Ataturk`u yuceltince onun goruslerine ters dustugumuzu soyleyen mi dersin, ozgurluk adi altinda yasaklari savunan mi dersin, demokrasi adi altinda fasizmi savunan mi dersin... Inanilmaz insanlar var. Cidden inanilmaz.

Bu kadar sapkin, bu kadar carpitilmis beyin, bu kadar yalan icinde yasayan insan nasil olur? Beyin algilamaz mi? Beyin dusunmez mi?

Yani kesin art niyet var. "ben o degilim, ben bu degilim lol" diyerek fetonun, asiri islamciligin goruslerini savundugunuz gercegini degistirmiyor.

Burda herkesle konusuyorum Turkiye`nin durumunu. Turkiye`nin tarihinden haberdar olanlar aciyor halimize. DINCI oldugu apacik olan basbakanin yapmaya calistiklarini anliyorlar, uzuluyorlar cagdas kesim icin. Ve biliyorlar ki halkin %10 bizim gibi. "Er yada gec ulke onlarin olacak" diyorlar.

Ulkeyi bilmeyenler ise zaten yurt disina yansiyan haberlerimizden dolayi negatif dusunuyorlar.

Insanlar nelerle ugrasiyor buralarda, Turkiye hala horizon, sam, newdonis gibi adamlarla ugrasiyor. Bunlarla ugrasincada "Ataturk`un yapmasini istemedigi seyleri yapiyorsunuz" gibi gerizekalica yorumlar geliyor yine karsi taraftan. Yani al ayaginin altina ez, civigini cikar kurtul be.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Insanlar nelerle ugrasiyor buralarda, Turkiye hala horizon, sam, newdonis gibi adamlarla ugrasiyor. Bunlarla ugrasincada "Ataturk`un yapmasini istemedigi seyleri yapiyorsunuz" gibi gerizekalica yorumlar geliyor yine karsi taraftan. Yani al ayaginin altina ez, civigini cikar kurtul be.

posting on internet forums is serious business.
SAM NAAPTIN TURKIYE SENINLE UGRASIYOR :((((. qq

cevap veremeyince "al ayaginin altina ez" demek yakisiyor cok. bencede, farkli dusunenleri oyle yapalim. ataturk de kesin oyle isterdi zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya inanilmaz cidden. Zaman gazetesini takip edip ekonomi ustasi kesilen mi dersin

Zaman gazetesi takip etmiyorum ama senin de 10 gazeteyi alip kiyaslayarak dogru bilgiyi cikartmaya calistigini sanmiyorum. Buyuk ihtimalle yine sadece Zaman okuyup ekonomi ustasi kesilen zihniyetten farksiz olarak herhangi muhalif bir gazeteyi okuyup ekonomi ustasi kesiliyorsun. Ha degilsen simdiden afedersin.

Ataturk`u yuceltince onun goruslerine ters dustugumuzu soyleyen mi dersin,

Yuceltince degil peygamberlestirince (bu tabiri de karsi ciktigim arkadastan aldim ha `peygamberlestirme` tabirini kendim uydurmadim) Ataturk`un goruslerine ters oldugunu elimden geldigince aciklamaya calistim. Artik bunu da kaldiramiyorsaniz nasil gelismis bir toplumun aydin kesimi olacaksiniz idrak edemiyorum.

ozgurluk adi altinda yasaklari savunan mi dersin

Dini ozgurlukler Insan Haklari Sozlesmesi`nde koruma altina alinmistir. Hristiyanlarin pazar gunu ayinine gitmeleri bir ozgurlukse, gitmemelerini kendilerine yasaklamalarina karsi mi cikmaliyiz ?

demokrasi adi altinda fasizmi savunan mi dersin

Demokrasi adi altinda %47 oy alan partinin kapatilmasini mi savunmayi tercih edemiyorum kusura bakma (vicdanim).

Inanilmaz insanlar var. Cidden inanilmaz.

Inanmaya baslasan iyi edersin Fethullah dedigin adamin Danimarkadan, Tanzayaya kadar her yerde okullari var ve bulunduklari yerlerde ust duzey adamlarin cocuklarini okutuyor. En iyi universitelerin ogrenci outputunun en az %40 i ellerinde vs. Yesil sermaye dedigin adamlar ornegin Cafe Crown, Kahve Dunyasi vs sen soverken yabanci markalarla tek rekabet edebilen Turk kafeleri. Kesin senden daha cok hizmet ediyorlar Turkiye`ye. Is isten geciyor siz gozlerinizi kapamis soverken.

Bu kadar sapkin, bu kadar carpitilmis beyin, bu kadar yalan icinde yasayan insan nasil olur?
Beyin algilamaz mi? Beyin dusunmez mi?

Gercekten ilginc degil mi ? Bence sana bu kadar abuk gelen bir seyi tekrar masaya yatir bir dusun bakalim bu insanlar gercekten bu kadar mi timarhanelik diye.

Yani kesin art niyet var. "ben o degilim, ben bu degilim lol" diyerek fetonun, asiri islamciligin goruslerini savundugunuz gercegini degistirmiyor.

O degilim bu degilim diyen insanlari ben de desteklemiyorum. Ben boyle davranmadigim icin bu kismi geciyorum.

Burda herkesle konusuyorum Turkiye`nin durumunu. Turkiye`nin tarihinden haberdar olanlar aciyor halimize. DINCI oldugu apacik olan basbakanin yapmaya calistiklarini anliyorlar, uzuluyorlar cagdas kesim icin. Ve biliyorlar ki halkin %10 bizim gibi. "Er yada gec ulke onlarin olacak" diyorlar.

Cagdas dedigin kesim mucadelesinden elini etegini cekti bilmem farkinda misin ? Sadece `karanliga kufrediyorlar` karsit gorusun yarisi kadar ne motivasyonlari var ne de calisiyorlar bu cok acik aksini kanitlarsan vok sasiracagim.

Ulkeyi bilmeyenler ise zaten yurt disina yansiyan haberlerimizden dolayi negatif dusunuyorlar.

Evet iktidardaki partinin kapatilmasi gibi degil mi ?

Direk halki Norvec halkiyla degistirmek icin calisin bence. Kendi toplumunuzdan utaniyorsunuz.

80 yildir egitim Cumhuriyet kurumlarinin elindeydi bugun niye bu haldeyiz diye hesap sormalisiniz bence.

Insanlar nelerle ugrasiyor buralarda, Turkiye hala horizon, sam, newdonis gibi adamlarla ugrasiyor. Bunlarla ugrasincada "Ataturk`un yapmasini istemedigi seyleri yapiyorsunuz" gibi gerizekalica yorumlar geliyor yine karsi taraftan.

:) Ilkel ilkel kufur etmeyi birakmani oneriyorum sana uzuluyorum da aslinda. Sonucta ayni toplumun bireyleriyiz ve fikirlerini savunmaktan aciz kufreden bir birey goruyorum yanimda.

Yani al ayaginin altina ez, civigini cikar kurtul be.

Fasizmi savunanlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
LathspeLL said:

posting on internet forums is serious business.
SAM NAAPTIN TURKIYE SENINLE UGRASIYOR :((((. qq

cevap veremeyince "al ayaginin altina ez" demek yakisiyor cok. bencede, farkli dusunenleri oyle yapalim. ataturk de kesin oyle isterdi zaten.

Cevap veremeyince? Viktor`un sg-1`in mesajlarini hemen gozden kaciriyorsunuz bakiyorum. Yada icinden kucuk bisey alintilayip tamamini gozden kaybetmeyide iyi beceriyorsunuz.

Cevap atamayan, sacmalayan kisiler belli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...