Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarih Önünde Hesap Vereceksiniz...

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Derin ve sessiz bir ilkyaz güneşi altındayım...

Çoğu kez umutluyduk, aydınlığa açılan pencerelerden yaşamımızı çoğaltırdık. Minik sevinçlerle sarılırdık evrenin gökkuşağı rengine.

Ne kıskançlık gölgesi, ne ikiyüzlülük ne de kötücül düşünceler olurdu çevremizde...

Metin Altıok' un dizelerinde duvarları yıkan yıkıcıları tanır; Arthur Rimbaud' un sevdalar çağında yaşayan kadınlarla avunurduk...

Necati Cumalı' nın Urla iskelesinden esen rüzgâr imbat Kordonboyu'nda yalar geçerdi yüzümüzü ve İlhan Ağabey'le birlikte rakılarımızı içerken...

Bir İstanbul sabahında yazıyorum bugün okuyacağınız yazıyı...

İlhan Selçuk saat sekizde ameliyata alındı...

Böyle bir günde ne yazabilirim ki?

Cumhuriyet' in manşetini (12 Nisan 2008) anımsıyorum birden...

"Dikkat çeken Zaman..."

28 Mart günü gözaltı sürecinden sonra "Bizim Savcıya 'Abi' Nasihati" başlıklı yazısıyla ilgili, Adalet Bakanlığı, İlhan Selçuk'la ilgili soruşturma için harekete geçmişti...

Adalet Bakanlığı, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen talimata "Zaman gazetesi" nin fotokopisini eklemişti...

Ey sevgili okur, şaşırdın değil mi Cumhuriyet' in manşetini görünce...

İlhan Selçuk'un yazısını bir gün sonra Fethullah Gülen' e yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesi yayımlıyor, Adalet Bakanlığı da "adli görevini yapanı etkileme" suçu işlendiğini öne sürüp soruşturma buyruğu veriyor...

İlhan Selçuk, Zaman'da değil Cumhuriyet' te yazıyor...

İşin içinde iş var...

Cumhuriyet' e ve İlhan Selçuk'a öfkeli "Zaman" cılar "Bizim Savcı'ya 'Abi' Nasihati" başlıklı yazısını çarpıtarak veriyor 29 Mart'ta:

"İlhan Selçuk, kendisini gözaltına aldığı Savcı Zekeriya Öz' ü tehdit etti..."

Çayımı yudumlarken Devrim Sevimay' ın Zaman yazarı Hüseyin Gülerce' yle bir süre önce yaptığı söyleşiyi anımsıyorum...

Devrim'in, "Fethullah Gülen ABD'den Türkiye'ye ne zaman gelir" sorusuna Gülerce yanılmıyorsam şöyle yanıt vermişti:

"Biz, İlhan Selçuk'un Fethullah Gülen'le ilgili yazılarına, Cumhuriyet' in yayınlarına bakıp öyle karar veririz..."

Yazı özetle böyleydi!...

Söyleşi yayımlandığı gün İlhan Selçuk beni odasına çağırıp "Devrim'in söyleşisini okudun mu" diye sorup eklemişti:

"Yahu bu Fethullahçılar, beni ve Cumhuriyet' i, devleti yönetiyor sanıyorlar; başıma bir şey gelirse sorumlusu Zamancılar ve Fethullahçılardır, haberin olsun..."

Dün sabah Ortaköy 'den Amerikan Hastanesi'ne gelirken bunları düşündüm...

Acaba İlhan Selçuk'un Ergenekon'dan ötürü gözaltına alınışı, Cumhuriyet gazetesine yönelik bir operasyon muydu?

İstihbarat birimleri, yargı, siyasal erk İlhan Selçuk'un iki kez kalp krizi geçirdiğini, 2007'de zatürree olduğunu biliyor muydu?

Kafamda şöyle bir soru oluştu:

"İlhan Selçuk'u gözaltına alır, işi bitiririz..."

İlhan Selçuk 83 yaşında... 48 saat sorguda kaldı Akın Atalay' la birlikte...

Ve İlhan Selçuk, 13 Nisan Pazar akşamı Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Yıldız' ı telefonla arayıp şöyle dedi:

"İbrahim, ateşim yükseldi, iyi değilim..."

İlhan Selçuk bir saat sonra Amerikan Hastanesi'ndeydi...

O arada üçüncü kalp krizini geçirmişti İlhan Selçuk...

Ben bu yazıyı yazarken de çok kritik bir ameliyat geçiriyor İlhan Ağabey...

İlhan Selçuk'u hâlâ en acımasız biçimde suçlayanlara soruyorum:

"Siz gerçekten insan yüreği taşıyor musunuz?"

Adalet Bakanlığı yetkilileri, size soruyorum:

" İlhan Ağabey 'in 'Bizim Savcıya 'Abi' Nasihati' yazısını bir kez daha okuyun, oradaki ironiyi anlamaya çalışın..."

İlhan Selçuk'u gözaltına aldıranlara, siyasi erke, bir çift sözüm var:

"Eğer İlhan Selçuk'un başına bir şey gelirse iki elim yakanızdadır, tarih önünde hesap vermekten asla kaçamayacaksınız..."

HİKMET ÇETİNKAYA
Cumhuriyet 15.04.2008
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların fikri senin fikrinle bağdaşmıyorsa , zıtlaşıyorsa o konu hakkında aksini iddia ederek tartışabilirsin. Ama diğer düşünceye sahip insana "Allah belanı versin" deme hakkın kesinlikle yok. Bu seni haksız kılar haklı olsan dahi.

Herkes senin gibi yaparsa sokakta konuşan herkes birbirine hakaret edip birbirine girer. Konuşmayı tartışmayı öğrenelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
İnsanların fikri senin fikrinle bağdaşmıyorsa , zıtlaşıyorsa o konu hakkında aksini iddia ederek tartışabilirsin. Ama diğer düşünceye sahip insana "Allah belanı versin" deme hakkın kesinlikle yok. Bu seni haksız kılar haklı olsan dahi.

Herkes senin gibi yaparsa sokakta konuşan herkes birbirine hakaret edip birbirine girer. Konuşmayı tartışmayı öğrenelim.

Birde ilk mesajla ilgili düşüncelerini yazsana.
Sosyal ağlarda paylaş

lol ucuz duygu sömürüsü, bir suç iddiası varsa elbette takibi yapılacaktır. insanlar yaşlı veya hasta diye yasalardan bağımsız hale gelmiyor. ciddi ciddi "başına birşey gelirse iki elim yakanızdadır" diyecek kadar pervasızlık da bambaşkaymış.

sonuçta doktor filan getirildi adama, iyi olduğunu filan kendisi söyledi. bir ay sonra geçirdiği krize ne yapacaklar?

Viktor said:
cuntalar tarafindan iskence goren birinin cuntaci olmasida iyiymis

bunların hepsi aynı tornadan çıkmıyor, aynı görüşleri paylaşmıyor, elbette ki bunun farkındasındır sevgili viktor? (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:
Horizon said:

Birde ilk mesajla ilgili düşüncelerini yazsana.

Ben İlhan Selçuk' un yazılarını okudum ve okuduğum kadarı ile gayet lakayit , ciddiyetten yoksun bir üslup ile yazıyor hiç de hoşnut olmadım. Ona buna akıl vermeye kalkıyor savcılara dahi...

Duygu sömürüsünden başka birşey değil yazılan yazı , kirlilik olmasın diye birşey yazmadım. Sorması ayıptır sen neden hiçbir alaka olmadan alakasız şekilde forumu boşuna kirleterek böyle bir mesaj attın ? PM kullansan daha sağlıklı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

bir ay sonra hastalanmadi 21 martta gozaltina alindi
gozaltina alinmasinin ustunden bir ay gecmemisken bir ay sonra hastalandi demek cok komik olmus

gozaltian alinmasindan 10 gu nsonra 31 martta kalp krizi gecirdi
doktorlari bile "direk sebebi oldugunu kesin soyliyemesekde gozaltina alinmasinin payi yoktur demek yanlis olur" demistir

80 kusur yasinda adam gecenin dordunde pata kute gozaltina alinirsa boyle olur, gelismis dunyanin hicbir ulkesinde polis gecenin dordunu gectim 80 kusur yasinda bir adami bu sekilde gozaltina almaz

isi ndaha komigi adli tip in yapilan tetkiklerden sonra hicbir saglik sorunu yoktur seklinde rapor verip 48 saat gozaltinda tutulan bir insanin kalp hastasi cikmasi

duygu somurusu vb geyigini gectim

burda 84 yasindaki bir adamin gece 4 de paldir kuldur alinip 48 saat gozaltina tutulmasindan 10 gun sonra kut diye kalp hastaligi gecirmesi birbiriyle ilgisiz seyelrdir diyebilen kac kisi var aciba
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel bütün kızlar toplanmış yine haydi bakalım...
Yıllardır bir gazetenin sembolü olmuş kendi fikirlerini savunan kendi halinde bir adamı,83 yaşında bir adamı,gecenin bilmem kaçında apar topar evinden alıyorsunuz.Bu adam çağırsanız gelmeyecek mi?
yok ama, bütün ekipler dikkatli olan şüpheli silahlı ve tehlikeli...
Biraz tarih bilseniz şuanda nazi almanyasının 1930 larına yakın bir dönemden geçtiğimizi anlarsınız.
tek bir iktidar,tek bi adam(üstelik kendini imparator zanneden bir adam),karşıt görüşlerin yavaş yavaş temizlendiği bir ortam(tabi aradan 70 yıl geçmiş yöntemler daha insancıl).
Şuan hitler ne idiyse rte de odur.Bu ülkeyi ak parti değil rte ve onun akıl hocaları yönetiyor şuanda.Ve de siz kendinizi demokrat sanıyorsunuz,çok acı...
yazık oldu modern demokratik laik türkiye cumhuriyetine artık allah rahmet eylesin diyebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hitlere benzetmen kel alaka. Bazılarının ve senin bu şekilde tepki vermenizin sebebi zamanında Menderes zamanındaki gibi , ülkemiz çok az sayıda tek başına iktidar partisi görmüştür (demokratik yollardan). Buna alışık değiliz , özellikle sizin fikrinizle çatışan bir kesimin iktidar olması kesinlikle hasmedilemiyor , doğal birşey bence. Ama alışıcaz öğrenicez tek başına iktidarlara.

Tek başına iktidar birşey yaptığında ne olursa olsun dayatmacı olarak görülüyor. Sivil toplum örgütlerinden destek alsa bile , neden CHP ile uzlaşmadı diye gene uzlaşmadan uzak dayatmacı damgası yiyor.

TÜrkiye CHP nin rejimin savunucusu , demokrasinin hukukun kalbi , Mustafa Kemal' in getirdiği ilke ve inklapların yegane savunucusu olmadığını öğrenecek yavaş yavaş. Çünki öyle değil hemde uzun süredir bu vasıfları kaybetti CHP. Şu an sadece bu vasıfları etiket olarak yakasına yapıştırıp ben buyum şuyum şunun partisiyiz , Cumhuriyetin partisiyiz çığlıkları ile kendi siyasi yetersizliklerini ve yeteneksizliklerini saklayan , parti içinde DESPOT yönetime sahip olan bir partidir.

Türkiyenin yarısından çoğuna ayak basamayanlar bu ülkede halk adına hiçbirşey yapamazlar , mümkün değil. Çünki bilmiyorlar kimin ne isteyip nasıl yaşadığını. Ülkedei insanların yarısından çoğunun isteklerini ve ihtiyaçlarını yok varsayarak siyaset yapmak Cumhuriyet rejimini korumak oluyorsa biraz komik oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Türkiyenin yarısından çoğuna ayak basamayanlar bu ülkede halk adına hiçbirşey yapamazlar , mümkün değil. Çünki bilmiyorlar kimin ne isteyip nasıl yaşadığını. Ülkedei insanların yarısından çoğunun isteklerini ve ihtiyaçlarını yok varsayarak siyaset yapmak Cumhuriyet rejimini korumak oluyorsa biraz komik oluyor.

Chp hakkında söylediklerine katılıyorum artık hiçbir işe yaramıyor chp
Akp ise halkın ne istediğini biliyor ve her secim öncesi dağıtıyor yeterli miktarda.öyle değilmi?

yalnız 80küsür yaşına kalp hastası adamın "ergenekon" üyesi yada değil farketmez, gecenin bi saatinde kaldırıp tutuklarsan o adamın kalp krizi geçireceğini tahmin etmek zor olmaz.Bi suçlama varsa araştırılır tabiki ancak bu böyle olmaz.

RTE nin Hitlerle kıyaslanması da biraz sacma geldi bana Hitler başa gecerken GERCEKTEN halkın desteğini alarak geçmişti oyları satın alarak değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Gelişleri farklı olabilir ama yöntemleri aynı ki bana kalırsa adolf hitler halkını çok daha fazla düşünen bir insan halkının geleceğini satmayan bir insan.
Siz saldırmadan savunmamı yapayım; kendi halkından başka bi halkı düşünmediği ve hatta halkının sadece kendi beğendiği kısmını düşündüğü doğru,kendi halkını düşünen abd ing. ve rusyayla savaşır mı diyeceksiniz bunun da açıklaması şu;hitler fransayı ele geçirdikten sonra ingiltereyle barış yapabileceğini zannediyordu bu 1,kızılorduyla dalga geçip "it is absolutely red but is it an army? " diyen komutanlara sahipti.(rusların savaştan önce bi avuç finli karşısında başarısızlık göstermesi) ve asla amerikanın savaşa girebilceğine ihtimal vermiyordu,ve rusyaya saldırmazsa rusların kendilerine kesinlikle saldıracağına inanıyordu.neyse konu çok dağıldı koptum yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Hitlere benzetmen kel alaka.

Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim afişi;

Tek Millet, Tek Devlet, Tek Yönetici

(tam hatırlamıyorum da ana hatları ile %90 böyle birşeydi ona eminim)

Adolf Hitler'in ünlü propaganda afişi;

Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer

Türkçesi: Tek Halk, Tek Devlet, Tek Führer.

Şimdi, Recep Tayyip Erdoğan konumundaki bir kişinin veya onun danışmanı konumundaki bir kişinin dünyaca en az "Arbeit Macht Frei" kadar ünlü olan bu sözü bilmemesi imkansızdır. Bilinmiyorsa ise ayrı bir ayıptır. Yakın tarihten habersizliğin, kültürsüzlüğün ve en önemlisi yetersizliğin işaretidir.

Hala kel alaka mı sence?

Not: Olabilecek herhangi bir "hadi oradan ben öyle bir afiş görmedim" iddialarına karşı bu afiş uzun bir süre Dolmabahçe Sarayı ve İnönü Stadyumu'na yakın bir yerde asılı duruyordu. Arasak resmini bile buluruz aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...