Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC vs Mac kıyaslamaları

Bone

Öne çıkan mesajlar

said:
Apple PC’ler sıradan PC’lerden farksız olmalarına rağmen çok daha pahalılar. Göstermelik tasarımları (kaliteyle ters orantılı) dışındaki tek farkları, Apple’nin donanım ve yazılımda tekel olarak standartları ve “fiyatları” kendisinin belirliyor olması
Sosyal ağlarda paylaş

PC vs MAC kiyaslamasi olacak diye baktim, olay yine Linux a laf atma thread ine donmus :) Tutamadim tabii kendimi.

Yaklasik 7 aydir - is nedeniyle - yogun sekilde Windows kullaniyorum. Su isletim sisteminden ne kadar nefret ettigimi sizlere anlatamam. Birileri internetten 102510521 tane sey indirip isletim sistemi optimizasyonundan bahsetmis, herhalde Windows icin soylemisti. Cunku senelerdir Linux kullandigim makinalarda genelde bir kere kernel guncelleyip, kullaniyordum, ama bu Windows meretinde 3rd party programlar olmadan yasayamiyorsun resmen.

Neyseki isyeri Cygwin kurmus, arada redirectionlarla ve shell komutlari ile isimi gorebiliyorum.

Gel gelelim konu bu degil ( bkz. rahatladim ya, gerisi onemli degil ), fanatik MAC kullanicisi olup da, PC kullanmis insanlardan ben de dinlemek isterim, ozellikle donanimsal farklari. Zira PC vs MAC kiyaslamasi diyince aklima tek gelen sey donanim, isletim sistemleri degil.
Sosyal ağlarda paylaş

e linux kurmak kolaysa yukarıdaki tutorial boşa =)
Direk kurunca herşeyi görecek mi ne bilim uraşmıyim şimdi touchpadle falan, heveslendırdınız adamı =).

Sharky Mac pc donanım farkı kalmadı artık, hatta ben derim ki jobs ve gates ortaklar artık. Direk freeware olan şeylere savaş açmış gibiler. Mesela itunes varsa sizde farketmişsinizdir, yeni update ile beraber otomatik olarak safari kuruyor çakal :O.
Sosyal ağlarda paylaş

Laptopuma bakıyorum şimdi,
ekran bildiğin lcd
touchpad belki biraz farklıdır

işlemci intel
hard disk fujitsu
ramlerde allah bilir kingston dur =) açıp bakmam lazım bi ara hehe. ( ama bildiğin ram yani )
Sanırım intel chipsetine uygun olabilmesi için bizim bildiğimiz pc parçalarından toplanmış olması gerekio
Sosyal ağlarda paylaş

Her ikisi de değil ki. İlk seçenek restart atıp Ubuntu CD'sinden boot etmiyor mu? Yani Windows içinden boot etmekle ile bir ilgisi kalmıyor. Ama çok iyiymiş ikinci seçenek. :O

Suark said:
e linux kurmak kolaysa yukarıdaki tutorial boşa =)
Direk kurunca herşeyi görecek mi ne bilim uraşmıyim şimdi touchpadle falan, heveslendırdınız adamı =).

Şuraya bir bak istersen. http://www.simplehelp.net/2007/04/27/how-to-install-ubuntu-feisty-fawn-in-os-x-using-parallels-a-complete-walkthrough/#install Adım adım resimli anlatmış her şeyi.

Mac'lerin güzel bir tarafı donanım konfigurasyon seçeneğinin (pc'lere oranla) çok az olması. Dolayısıyla destek çok rahat oluyor. Eğer bir sorun çıktıysa, diğer mac kullanıcılarının da aynı sorunla karşılaşmış ve çözmüş olması çok olası. PC'lerde baya farklı, çünkü nerdeyse her bilgisayar farklı birbirinden. Zibilyon (?) farklı donanım seçeneği var. Her biriyle farklı bir sorun çıkabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...