Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 bahsedilen kurulum sadece yükleme değil, aynı zamanda kalibre etme safhası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Windows altindan kurulabiliyor derken Windows icinde calisacak sekilde mi? Yoksa baska bir partisyona sifirdan Ubuntu kurulumu mu yapiliyor Windows altindan? Biraz daha bilgi verir misiniz merak ettim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 said: Apple PC’ler sıradan PC’lerden farksız olmalarına rağmen çok daha pahalılar. Göstermelik tasarımları (kaliteyle ters orantılı) dışındaki tek farkları, Apple’nin donanım ve yazılımda tekel olarak standartları ve “fiyatları” kendisinin belirliyor olması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 PC vs MAC kiyaslamasi olacak diye baktim, olay yine Linux a laf atma thread ine donmus :) Tutamadim tabii kendimi. Yaklasik 7 aydir - is nedeniyle - yogun sekilde Windows kullaniyorum. Su isletim sisteminden ne kadar nefret ettigimi sizlere anlatamam. Birileri internetten 102510521 tane sey indirip isletim sistemi optimizasyonundan bahsetmis, herhalde Windows icin soylemisti. Cunku senelerdir Linux kullandigim makinalarda genelde bir kere kernel guncelleyip, kullaniyordum, ama bu Windows meretinde 3rd party programlar olmadan yasayamiyorsun resmen. Neyseki isyeri Cygwin kurmus, arada redirectionlarla ve shell komutlari ile isimi gorebiliyorum. Gel gelelim konu bu degil ( bkz. rahatladim ya, gerisi onemli degil ), fanatik MAC kullanicisi olup da, PC kullanmis insanlardan ben de dinlemek isterim, ozellikle donanimsal farklari. Zira PC vs MAC kiyaslamasi diyince aklima tek gelen sey donanim, isletim sistemleri degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 e linux kurmak kolaysa yukarıdaki tutorial boşa =) Direk kurunca herşeyi görecek mi ne bilim uraşmıyim şimdi touchpadle falan, heveslendırdınız adamı =). Sharky Mac pc donanım farkı kalmadı artık, hatta ben derim ki jobs ve gates ortaklar artık. Direk freeware olan şeylere savaş açmış gibiler. Mesela itunes varsa sizde farketmişsinizdir, yeni update ile beraber otomatik olarak safari kuruyor çakal :O. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Donanim farki kalmadi derken, CPU lar artik Intel oldu tamam da, sonucta donanim yine farkli. MAC kulturum pek olmadigi icin, tabii pek bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Laptopuma bakıyorum şimdi, ekran bildiğin lcd touchpad belki biraz farklıdır işlemci intel hard disk fujitsu ramlerde allah bilir kingston dur =) açıp bakmam lazım bi ara hehe. ( ama bildiğin ram yani ) Sanırım intel chipsetine uygun olabilmesi için bizim bildiğimiz pc parçalarından toplanmış olması gerekio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 En temel farkı söyleyeyim pc ile mac arasında. pc ci ler genelde BIOS kullanıyor mac lerde ise EFI var. http://en.wikipedia.org/wiki/Extensible_Firmware_Interface Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 EFI daha bir flexible gozuktu bana BIOStan. Denemek lazim bu EFI shell le neler yapilabilir v.s. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Mirage said: Windows altindan kurulabiliyor derken Windows icinde calisacak sekilde mi? Yoksa baska bir partisyona sifirdan Ubuntu kurulumu mu yapiliyor Windows altindan? Biraz daha bilgi verir misiniz merak ettim? her ikiside Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Her ikisi de değil ki. İlk seçenek restart atıp Ubuntu CD'sinden boot etmiyor mu? Yani Windows içinden boot etmekle ile bir ilgisi kalmıyor. Ama çok iyiymiş ikinci seçenek. :O Suark said: e linux kurmak kolaysa yukarıdaki tutorial boşa =) Direk kurunca herşeyi görecek mi ne bilim uraşmıyim şimdi touchpadle falan, heveslendırdınız adamı =). Şuraya bir bak istersen. http://www.simplehelp.net/2007/04/27/how-to-install-ubuntu-feisty-fawn-in-os-x-using-parallels-a-complete-walkthrough/#install Adım adım resimli anlatmış her şeyi. Mac'lerin güzel bir tarafı donanım konfigurasyon seçeneğinin (pc'lere oranla) çok az olması. Dolayısıyla destek çok rahat oluyor. Eğer bir sorun çıktıysa, diğer mac kullanıcılarının da aynı sorunla karşılaşmış ve çözmüş olması çok olası. PC'lerde baya farklı, çünkü nerdeyse her bilgisayar farklı birbirinden. Zibilyon (?) farklı donanım seçeneği var. Her biriyle farklı bir sorun çıkabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 bu arada cd sürücüsü olmayan kız arkadaşımın bilgisayarına windowstan kurdugum bir startup script ile internetten kurdum (x)ubuntu'yu. nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ama =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2008 Ubuntu icin kurulum grub image leri var internette. Ondan indiriyorsunuz diskte herhangi bir yere atiyorusunuz, sonra da boot.ini 'yi degistirip, reboot atiyorsunuz. Sonrasi kolay zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2008 Ooo bu arada beş gün kalmış Ubuntu 8.04'ün çıkmasına. Harika. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar