Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alinabilecek Franchiseler ?

Waqas

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:
quiznos ne abi. türkiye burası.bilinmedik duyulmadık oldumu dünyanın en lezzetli restoranı olsa çok büyük paralarla reklam yapmadıkça çorbacı ali baba kadar ciro yapamaz antalyada.

Çorbacı ali baba Antalyadaki çoğu ünlü restoranttan ve kafeden daha iyi ciro çıkarıyor yalnız?
Sosyal ağlarda paylaş

Waqas said:
sunthewhich said:
Dominos Pizza olabilir, eve serviste 1 numara. Ama senin konsepte aykırı heralde.

Evet evet, fastfood a biraz kar$iyim. Yani ne biliyim hitap ettigi ya$ "BENCE" sInIrLI ve ayrica daha bir kafe tarzi bir yer istiyorum. =]

Ayrıca Dominos antalyada 3 tane var zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Waqas said:
nedanko said:
hedef kitle kim o onemli.. amac cok para kazanmaksa simit sarayi acabilirsin, baska seceneklerinde olabilir tabii ama bunun etudunu yapan firmalar vardir onlar en iyi bilgiyi verir. ha boyle dunya'da taninan elit bi mekan acayim diyosan, mc, burger king en alt tabakanin altininda 1 kilometre derinliginde yasayan insanlarin gittigi yerler genelde dunya ortalamasinda.. starbucks in falan havasi sonuyodu ben gelmeden once, zaten bizim ulkemiz disinda oyle aman aman bi yer degil..

Asil elit mekan kendin olursun, digerleri siradandir starbucks o bu falan, cunku kahveyi onu bunu siradanlastirir, ayni tad ayni koku ayni bardak.. Kendin sIk bir yerde, sIk bir tasarimla, konseptine uygun, chill out bir mekan acarsan hedef kitlen degisir.. Turkiye'nin eliti starbucks'a gidenler degildir.. Kaliteyi orada daha cok yakalarsin benim gorusum..

Oncelikle yorumun icin cok tesekkur ediyorum. Gercekten cok mantikli yakla$mi$sin. Benimde dedigim gibi zaten bizim ulkemiz nar tanesini nar yapicak kadar buyutur gozlerinde. Ama bunun yaninda, nabiza gore $erbet olayi var. Sonucta ben bu ulkede ya$iyorsam bu ulkede giri$imcilige gireceksem, onlarin acisindan du$unup en iyisini secmem lazim. Dedigin gibi "asil elite mekan kendin olursun". Bununda bir cok ornegi var onumde ki onemli $eyler. Ama kendi konseptinin tutmamasi da buyuk bir risk alabilecegimiz. Ha $oyle denebilir, "Iyi hizmet her zaman kar$iligini alir". Evet alabilir ama sadece belli bir kesimde alir benim gorusum. Evet belki Starbucks , Gloria Jeans ve bunun gibi mekanlar elite mekanlar olmayabilir ama gereginden fazla da kazaniyorlar.

$u anda CafeCrown Cafe yi arastiriyorum hersey dahil 200k$-250k$ a denk geliyor hersey dahil. Gordugum subeleri ve internetten baktigim diger subeleri gayet guzel hos, temiz ortamlar. Ayrica cokta ragbette. Fakat karamsar oldugum konu ise $u , Antalya'da bugun yarin ilk Starbucks aciliyor. Ben 2 ay sonra yeni bir kahve konsepti actigimda ne kadar tutulur, ne kadar goz onunde olur. Bunu tartismak lazim. Neden tutmasin derseniz, ordaki insanlar gercekten Starbucks gibi "Dunya Markasi" dedigimiz kahve konseptlerine ac durumdalar. He tabii ki bir sure sonra rayina oturucak , ama bu olu$um ne kadar surer onu belirleyebilmek lazim.

Onerin icin tekrardan tesekkur ediyorum.

cafe crown gene tutar.

bi starbucks bütün antalyayı içine alacak değil ya...
Sosyal ağlarda paylaş

Kanımca...

İş yapacaksanız İstanbul'a gelin. Antalya Ankara fasa fiso. Mekanın açılacak yeri, hangi marka olduğun kadar önemli. 1 ken 5 kazanmayı, 5 ken 20 kazanmayı düşünüyorsanız, İstanbul'da Yeşilköy, Florya, Etiler, Bağdat Caddesi gibi yerlere gitmeniz gerekir. Kiralar aylık 10.000 USD'den yüksektir. Ama buralarda bulunmak prestijdir. Bağdat Caddesi'nde caddeye yakın bahçenizi kurarsanız, afedersiniz içerde işeyip bardaklara doldursanız bile millet aaa yeni çiş çıkmış hadi oturup içelim der. Cadde'de olmak, durmak, dolaşmak, zaman geçirmek, bir statüdür. Bu yüzdnedirki maksimum 20 kilometrelik cadde üzerinde 4 Starbucks, 2 Gloria Jeans, 3 MC Donald's, 2 Pizza Hut, 2 Schlotzky's Deli 3 Burger King bulunmaktadır. Tüm Türkiye'de ünlü Kızılkayalar Hamburger bile ilk ve tek bayisini burada açmıştır. Eğer ki amacınız para kazanmaksa ufakta olsa burada bir yer bulun. Yatırımınız 1 sene içinde kendnini katlayacaktır. Marka'da buralarda çok önemli ama caddeye bahçesi olsun sidik dolu olsun iş yapar. 1.5 milyon dolar, yatırım için çok iyi para. Kendi markanı da bu paraya Türkiye'de oturtursun uğraşırsan, 2 3 senede sen franchise verirsin. Ama anladığım kadarıyla markası belli, oturmuş, tanınmış, reklamıyla uğraşmayacağın bir şey istiyorsun. Halbuki marka yaratmak, o markayla anılmak, markanın sahibi olmak çok önemli iştir. 5 senedir reklam yazarlığı yapıyorum, yurt içi ve dışı bir çok markayı biliyorum, takip ediyorum. Marka sahibi olmakla bayi olmak arasında dağlar kadar fark vardır her zaman. Eğer bir iş kurmak istiyor, franchise olayına girmek istiyorum deseydın maksimum 500 bin dolar işini görürdü ama 1.5 milyon dolar çok para. Bence 1 değiş 2 iş düşün, 1 franchise alırsın, kendini çıkartır, belli bir yerin olur, uğraşın olur, 1 de başka işler dene.

Sermayesi olan birilerini bulsakta bizde iş yapsak, millet param var ne yapayım diyor, bende fikrim var para nerden bulayım desem 8 sayfa yazı çıkar mı banada :)?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...