Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ajansa Düşen Günlük İrtica Haberleri

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Bone said:
Ancak şu an tartışılan türban, tesettür, sıkmabaş ise, İlk defa 50'lerde, 60'larda nurcuların getirdiği ve soktuğu bir giysi tarzıdır.
Şimdi de Fethullahçıların da sayesinde (bakınız Zaman, Yeni Şafak vs) Türban sanki dinin bir şartıymış veya Türban sanki Türk geleneği başörtüsünün upgrade'lenmiş versionuymuş gibi sunulmakta.

Bağışlayın ama ben çok merak ediyorum acaba aranızda hiç Hac veya Umre sırasında Kabe fotoğrafı gören var mı? Hani orda 2-3 milyon müslüman dünyanın dört bir tarafından geliyor ya. Hepsinin kıyafeti aynı ve nedense kapanma şekilleri aynı bizim "Türban"lılar gibi. Hani bu lafı bir yabancı söylese görmemiştir diyebilirim ama Türkiye'de yaşayan bir insanın Hac sahnesi görmemesi zor gibime geliyor.

Hatta 2 sene önce Bosna'ya, 2 ay önce Endonezya'ya gittim belki inanmayacaksınız ama ordaki kapalı insanlarda bizim "Türban"lılara benziyor. Bosna'da 2-3 köy gezdim yaşlı teyzelerde aynı. Çok ilginç ama öyle. Hatta isteyene fotoğraf bile gösterebilirim.

Doğu'da bir şehirde yaşıyorum. Ciddi olarak söylüyorum gelmek isteyen olursa tüm masrafları benden. Yeme, içme konaklama ve geliş, gidiş. Gelsin ona burada 2-3 köy gezdireyim 70-80 yaşındaki ninelerimizin kapanma şekline bir baksın. Benim rahmetlik annanemin dedemle resmi var 1940'lı yıllara ait annanemde aynı kapanıyormuş.

Şimdi eğer dediğiniz gibiyse ve 50-60 lı yıllardan sonra ise bu olay ve nurcularınsa kusura bakmayın ama ülkede kapanan insanların çoooooooooook büyük bir çoğunluğu nurcu ve sizler çoktan loser olmuşsunuz demektir. Geri dönüşü yok yani.

Hep diyorum, inanmayabilirsiniz, kimse inanmak zorunda değil ama inanmadığınız şey hakkında inana yorum yapmak, dalga geçmek saygısızlıktır. Endonezya'da Bali de bizi bir hindu avukat gezdirdi. Adam bizi tapınaklarına götürdü vs vs. Adama lan bu taptığınız taşlar varya size bir ..k yapamaycak yada inekler kutsal değil seni kandırmışlar demem sizce doğru olur muydu? Sizde bırakın inanan inandığı gibi yaşasın. Kimse kaldırıp ben çıplaklığa inanıyorum geyiğide yapmasın. Tamamı körlerden oluşan köye gören bir adamın gitmesi hikayesine döner.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu saptırmaya gerek yok. Konu başı saç görünmeyecek şekilde kapatmanın 50'li 60'lı yıllarda Türkiye'de bulunan bir formül olmamasıdır. Kaldı ki Umrede ihram giyilmez. Mesele tüm dünyada müslümanlığa inanan insanların başı örtme kurallarının aynı olmasıdır.

Mesele birileri (kimse üstüne almasın) müslümanlığa inanmadığı halde yiğitçe ben sizi inancınızda dolayı kabul etmiyorum dememesi, Türban bize özel, aslında dinde başörtüsü yok demesidir.

Yukardaki postumdaki gibi kimse inanmak zorunda değil ama inannın inancına yorum yapmak, uydurma bahaneler bulmak zorunda değil.

Verdiğim örneğin manası başı saç, gerdan görünmeyecek vb vb. şekilde örtmenin bize ait değil tüm dünyadaki müslümanlar tarafından inanılan bir durum olduğudur.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Hac ve Umredeki giyim kuralları filan da uydurmadır şimdi , bizim insanlarımız yalanlamaya karalamaya ve ifitira atmaya çok heveslidir en azından bi kısmı , ona da bi kulp bulunur.

İnsanları iftiracılıkla yada potansiyel iftiracılıkla suçlamak adil değil bence.

Burdaki mesele saf tutup, kutuplaşıp "Size ne söylesek zaten bir kulp takacaksınız" hissiyatıyla mesele yaklaşmak bence doğru değildir. Aynı ülkenin evlatları olarak görevimiz uzlaşmak, birbirimizi anlamaya çalışmak.

Horizon sende üstüne alma ama inanan kesiminde kendini sorgulaması lazım. Neden beraber yaşadığımız insanların bazılarında bu tarz korkular kaygılar var, kendimizi acaba daha iyi anlatabilir miyiz dememiz lazım. Bu iş empatiyle çözülür.

Her tarafın farklı menfaatleri olan, marjinal kesimleri var. Onların derdi zaten demokrasi, inanış vb. değil farklı. Sözüm onlara değil ama bizler gibi normal hayat süren insanların birbirini daha iyi anlaması için özeleştiri yapması şart.

Benim vurgulamaya çalıştığım başı örtme davasının siyasete alet edilip edilmediği tartışması değil. Bu ayrı bir konu. Benim söylemeye çalıştığım şey baş örtme meselesin sadece bize has bir mesele gibi gösterilmeye çalışması.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zaten sadece orataf suçlu diğer tarafın hiç suçu yok demiyorum. Bi yazımda söylemiştim zaten , karşı tarafın hassasiyetleirni ve korkularını yok edecek şekilde ciddi adımlar atılmalı.

Eğer bi kesim din baskısı altında yaşamak tehlikesi görüyorsa bu girişimlerden dolayı , onların hakları da yasal olarak güvence altına alınmalı , gerçi zaten güvence altında ama daha ele göze gelir şekilde ayar çekilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Haplo said:
Konuyu saptırmaya gerek yok. Konu başı saç görünmeyecek şekilde kapatmanın 50'li 60'lı yıllarda Türkiye'de bulunan bir formül olmamasıdır. Kaldı ki Umrede ihram giyilmez. Mesele tüm dünyada müslümanlığa inanan insanların başı örtme kurallarının aynı olmasıdır.

Mesele birileri (kimse üstüne almasın) müslümanlığa inanmadığı halde yiğitçe ben sizi inancınızda dolayı kabul etmiyorum dememesi, Türban bize özel, aslında dinde başörtüsü yok demesidir.

Yukardaki postumdaki gibi kimse inanmak zorunda değil ama inannın inancına yorum yapmak, uydurma bahaneler bulmak zorunda değil.

Verdiğim örneğin manası başı saç, gerdan görünmeyecek vb vb. şekilde örtmenin bize ait değil tüm dünyadaki müslümanlar tarafından inanılan bir durum olduğudur.

asil sorun bunun gibi muslumbordlerin kicindan uydurma tesetture dinin geregi diyip takmiyanalri ataist ilan etmesi

bu horizon kisisi zamaninda hem laik hem musluman olunmaz islam laiklik ile bagdasmaz diyen adam ki siradada o var demek

birilerinin dedigi gibi "ya laik olcaksin ya musluman"

bu yobazlarin en buyuk faydasi ise yeni gelen nesilin ciddi bir kismini zorla dinden cikarmalaridir

allahtan turkler zamaninda hristiyanligi secmedi
yoksa bu tipler bugun "dunya yuvarlak degildir duzdur bunlar ateistlerin uydurmalari!" diye bagirisir dururdu
Sosyal ağlarda paylaş

asil sorun bunun gibi muslumbordlerin kicindan uydurma tesetture dinin geregi diyip takmiyanalri ataist ilan etmesi

Aklı başında bir müslüman bunu söyleyemez. Başörtüsü takma ile müslüman olunmayacağı gibi (bkn. rahibeler) takmamaylada kafir olunmaz. Öyle olsaydı islamın beş şartı değil 6 şartı olurdu biriside baş kapatmak olurdu. Ama dinin emirlerinden biridir. Hiç sağa sola kaymanın anlamı yok.

bu horizon kisisi zamaninda hem laik hem musluman olunmaz islam laiklik ile bagdasmaz diyen adam ki siradada o var demek

Bu temelsiz bir sav. Laiklik, daha doğrusu olması gereken laiklik inancı korur, ters düşmez. Bu ülke de Kuran'ın öğrenilmesinin yasak olduğu dönem vardır. Bir daha benzer birşeyden beni ancak laiklik korur. Gerçek bir laiklik ülkenin başına başka inançtan biri geçtiği zaman diğer inançlara sahip olanların ezilmemesidir ki bu yüzden aklı başında ve herhangi birşeye inanan kimse aslında laik olmalıdır.

Dediğim gibi her fikrin her inanışın marjinali vardır ki benden uzak olsunlar onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
Haplo said:

bu yobazlarin en buyuk faydasi ise yeni gelen nesilin ciddi bir kismini zorla dinden cikarmalaridir

allahtan turkler zamaninda hristiyanligi secmedi
yoksa bu tipler bugun "dunya yuvarlak degildir duzdur bunlar ateistlerin uydurmalari!" diye bagirisir dururdu

Sen nekadar yalancı bir insansın ? Ben nezaman öyle birşey demişim ?

Bişeymi çekip içtin kafan iyimi viktor ? Hem laik hem müslüman olunmazmış filanmı demişim. Yahu siz daha burda yazı yazanların yazmadığı şeyleri yazdı diye söylüyorsunuz , Türkiye genelinde insanların söylemlerini nasıl doğru yanlış söyledi söylemedi idye değerlendireceksin ? Bu kafaylamı değerlendirme yapıyorsun sen ? Yalancılık ve göz göre göre iftira ilemi ?

Önce yalan söylememeyi öğren.

Önceden söylediğimiz hatırlamıyorum ama o konuda düşüncem bellidir söylediysem de şunu demiş olabilirim ( hatırlamıyorum yazıp yazmadığımı ). Laiklik laik olmak kişilerin değil kurumların sıfatıdır. İnsan laik olmaz. Kurum sistem laik olur.

Ya laik olucaksın ya müslüman demek te büyük bir yanılgı anlayışıdır. Sen bir sistemmisin de laik oluyorsun ? Laiklik bir dinin mensubu olma sıfatı değildir öncelikle , sen bu söyleminle laikliği bir din yerine koymuş oluyorsun. Bu da senin düşüncelerinin nasıl yanlış ve saptığını ortaya koyuyor.
İnsan diğer dinlere mensup insanlara ve inanmayanlara saygılı olup müslüman veya diğer dinlerin mensubu , ya da inançsız olabilir.

Bunu beceremeyen de ayrımcıdır , din ve vicdan özgürlüğüne karşı ve saygısızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
slm razien

arama sistemi calissa bulurum

geliserek degisenelr sizi

dun hem laik hem musluman olunmaz diyen basbakanda ben ole bisey demedim modunda sende

seviyorum sizi :3

Bulana kadar yalancısın , bulamazsan söyleyecek birşey yok zaten. Ayrıyetten selam razien ne alaka anlamadım , yoksa sen beni razien nickli biri sanıp onun yazısını banamı mal ediyorsun. He eğerki öyle ise cidden ümitsiz bir durumdasın , iyi şanslar sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Haplo said:

ya hemen inanç meselesine getirmişsin.nereden biliyorsun inanıp inanmadığımı? alnımdamı yazıyor? yoksa türbanın kuranın hiç bir yerinde geçmediği gerçeği varken, diyanet türban kuranda vardır gibi kesin bir sonucu dile getiremezken hala yok efendim bütün dünya bu konuda birleşmiş yok türban dinin simgesidir, türbansızsanız inanmıyorsunuz muhabbetine gelmeniz ne kadar alçakça bir tavırdır.

yazdığı cümleye bak "Mesele birileri (kimse üstüne almasın) müslümanlığa inanmadığı halde yiğitçe ben sizi inancınızda dolayı kabul etmiyorum dememesi, Türban bize özel, aslında
dinde başörtüsü yok demesidir."

aslanım üstüme alındım.aslanım sen şort pantolon giyerken ben kuranı kerimi okuyordum, aslanım sen anne sütü içerken ben oruç tutuyordum dini gereklerimide yapıyorum hala inanmadığımı düşünüyorsun? bende senin inanmadığını düşünüyorum siz fethoşperest olmuşsunuz.şimdi ne yapacaz? kim daha çok inanıyor sidik yarışınamı girecez.birde çıkıp islam hoşgörü dinidir diye kendinize yalan söylüyorsunuz.sizin bu tavrınıza göre ne hoş görü nede başka bir şeydir.

bravo sayenizde yeni nesil cok güzel dinden soğuyor bu fanatikliğinize fethoşperestliğinize devam edin.cok güzel bir nesil yetiştireceksiniz o zaman kim dindar kim değil anlayacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Senin var olduğuna inanmayıp , başkalarının (ki bu başkaları milyonlar oluyor) inandığı bir şeyi yasaklama , onu takanların hepsine bir xci takısı getirmen , müslümanlığı geçtim nasıl bir insanlıktır onu düşün.

sen ve senin gibiler benim inanıp inanmadığımı nasıl bilemiyorlar bu nasıl bir insanlıktır onu düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben senin inanıp inanmadığın üzerinde durmuyorum inanıyorsun veya inanmıyorsun demiyorum.

Ben inanan ve inanmayanların üzerinde durmuyorum bikere onu kavrayamadın. Ben insanların inançlarına ve inanmayanlara saygıdan bahsediyorum. Özgürlüklerinden bahsediyorum.

Ama sen hala ayrımcılıktan bahsediyorsun. Çıkamadığın nokta bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Senin var olduğuna inanmayıp , başkalarının (ki bu başkaları milyonlar oluyor) inandığı bir şeyi yasaklama , onu takanların hepsine bir xci takısı getirmen , müslümanlığı geçtim nasıl bir insanlıktır onu düşün.

ayrıca ben var olduğuna inanmıyorum bu inanç meselesi değil, okuyorum bilgi ediniyorum.okuduğum kişiler bu işin alimi kişiler.o konuda akademik kariyeri olan kişiler.onlara inanmayacamda milyonları kandıran akademik geçmişi olmayan safsata sahiplerine mi inanacam veya milyonlar inanıyor diye doğruları söylemeyecek miyim?
konu milyonlara gelirse, bence gel dini konuların milyonlar açısından bakılmadığını akla ve araştırmaya dayandığını bil.

beni aklım yanıltır diyorsan ozaman imam-ı azamı incele mesala kendisinin adı ebu hanifedir, hadislere pek itibar göstermez, çağına göre fikirleri akla mantığa uyan ve son derece liberaldir(ekonomik liberal anlayanlar kafalarını duvara vursunlar).kendisi bu fikirlerinden dolayı zindanlarda kırbaçlanarak şehit edilmiştir.ve hiç bir zaman milyonlar inanıyor diye bende onların inandığına inandım dememiştir.umarımki ibret alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

İnanmadığın bir dinin yada kitabı olmayan bir inanca mensub olan bir insanın inancını da yasaklayabilirmisin ? buna hakkın var mı ? , kendisine göre var sana göre yok , hatta dayandırdığı bir kitabı da yok. Bu insan inandığı şeyi yaşama hakkına sahip mi dğeil mi ?

Hala anlamadığın birşey var , insan inandığı şeyi diğer insanlara zarar vermedikçe yaşama hakkı vardır. Olmasın ya da olsun , sen inan ya da inanma.

Önemli olan onun inanıyor olmasıdır okadar.
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:
Haplo said:

ya hemen inanç meselesine getirmişsin.nereden biliyorsun inanıp inanmadığımı? alnımdamı yazıyor? yoksa türbanın kuranın hiç bir yerinde geçmediği gerçeği varken, diyanet türban kuranda vardır gibi kesin bir sonucu dile getiremezken hala yok efendim bütün dünya bu konuda birleşmiş yok türban dinin simgesidir, türbansızsanız inanmıyorsunuz muhabbetine gelmeniz ne kadar alçakça bir tavırdır.

yazdığı cümleye bak "Mesele birileri (kimse üstüne almasın) müslümanlığa inanmadığı halde yiğitçe ben sizi inancınızda dolayı kabul etmiyorum dememesi, Türban bize özel, aslında
dinde başörtüsü yok demesidir."

aslanım üstüme alındım.aslanım sen şort pantolon giyerken ben kuranı kerimi okuyordum, aslanım sen anne sütü içerken ben oruç tutuyordum dini gereklerimide yapıyorum hala inanmadığımı düşünüyorsun? bende senin inanmadığını düşünüyorum siz fethoşperest olmuşsunuz.şimdi ne yapacaz? kim daha çok inanıyor sidik yarışınamı girecez.birde çıkıp islam hoşgörü dinidir diye kendinize yalan söylüyorsunuz.sizin bu tavrınıza göre ne hoş görü nede başka bir şeydir.

bravo sayenizde yeni nesil cok güzel dinden soğuyor bu fanatikliğinize fethoşperestliğinize devam edin.cok güzel bir nesil yetiştireceksiniz o zaman kim dindar kim değil anlayacaksınız.

Bağışla ama resmen saçmalamışsın. Benim ne demek istediğim ortada. Hiç kimseye alenen birşey demediğim de ortada. Mümkün olduğu kadar kibar açıklamaya çalıştım. Kimse üstüne alınmasın derken daha ne kadar açık olabilirim. Kimse üstüne alınmasın sen de odi mi diyecektim? Gördüğüm genel tabloyu özetledim.

Gözünden sallamadan konuşmak önemli. Diyanetin konuyla ilgili açıklamasıda mevcut google'a bir baksan görürsün. Yakın tarihli ayrıca.

Ha koçum, aslanım muahbeetiyle haklı da olmuyorsun maalesef. Eminim yaşım en az seninki kadar veya seninkinden fazla. Aile ve sosyal statüm de eminim seninkinden aşağı değil. Önce bir yaşımı, durumumu sormak yerine aşağılayıyım haklı olayım zihniyetinden sonra senin yaşından şüphe ettim ben açıkcası. Şimdi sen babanın yediği portakalda vitaminken muhabbeti başlatırsam haklı pozisyona mı geçeceğim?

Mesele efendice tartışmakta, bel altına vurmakla çözülmüyor sorunlar maalesef. Bir kesimin en büyük sorunu kendisi haricindeki herkesi cahil, salak görmesi. Seviyen düzelirse tartışırız, buralardayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Haplo said:
Bağışlayın ama ben çok merak ediyorum acaba aranızda hiç Hac veya Umre sırasında Kabe fotoğrafı gören var mı? Hani orda 2-3 milyon müslüman dünyanın dört bir tarafından geliyor ya. Hepsinin kıyafeti aynı ve nedense kapanma şekilleri aynı bizim "Türban"lılar gibi. Hani bu lafı bir yabancı söylese görmemiştir diyebilirim ama Türkiye'de yaşayan bir insanın Hac sahnesi görmemesi zor gibime geliyor.

Haplo said:
Konuyu saptırmaya gerek yok. Konu başı saç görünmeyecek şekilde kapatmanın 50'li 60'lı yıllarda Türkiye'de bulunan bir formül olmamasıdır.

Oooof.
nerenizle okuyorsunuz nerenizle düşünüyorsunuz çok merak ediyorum.

Ben orda "Türkiye'deki durumdan" bahsetmişim sen bana Suudi Arabistan'ı gösteriyorsun.
Evet, "Hac"da "türban" takan insanlar var. Ama islami bir zorunluluk olduğundan değil, İran'da ve Arabistan'da kadınların o şekilde örtünmesi gerektiğinden. Gidip başın açık dolaşamassın mesela İran'da.
Bak mesela o bahsettiğin görüntülerde karaçarşaflılar da var. Türbanlıdan çok Karaçarşaflı var.
E madem öyle, karaçarsaf "islami zorunluluk" diyip bizim Türkiye'de de mi karaçarşaf giyecez?

Akıl ve mantık biraz ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...