Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paypal


Loli-pop

Öne çıkan mesajlar

paypal senin para havuzundur, desek yanlıs olmaz sanırım. yani internetten yapacagın alışverişlerin için paranı paypal'a teslim edersin, onlar da senin için harcar. tabi alışverişi yapacagın sitenin paypal ödemelerini kabul etmesi lazım.

mesela x sitesinden y adlı ürünü satın alacaksın, havale yapamıyosun, siteye kredi kartı numaranı vererek alışveriş yapmak istemiyosun ya da yapamıyosun. bakıyosun site paypal ile ödeme kabul ediyor. hemen üye oluyosun paypal'a, kredi kartı bilgilerini kaydediyosun. sonra alışverişini yapıyosun, paypal accountundan onaylıyosun falan.

kredi kartı dışında paypal'a para yuklemek gibi bi durum var mı bilmiyorum, paranı geri alabilme konusunda da bir bilgim yok malesef.

bu paypal genellikle ücretli üyelik isteyen browser oyunlarında kullanılır. yani benim bir tek orda işime yaradı o yüzden söylüyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paranı alabilmek için! Banka hesabınla paypal hesabını onaylatman gerekiyor su an için TR de bankalarda yok fakat yurtdışında parada alabiliyorsun: Mesela bir mağaza kurdun, yada bir hizmet satıyorsun! Kendi güvenlik aşamalarını kurana kadar paypal hesabınla ödeme kabul ediyorsun. Bu sayede hem guvenli oluyor senin için hemde müşteri şüphelenmiyor yeni bir site olsan bile!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir haber vardı! Paypal trye ödeme yapıyor artık diye arama yapabilirsen bulabilirsin! Ama tam olarak detaylarını bilmiyorum. ABD 'de kredi kartı onayı gibi banka hesabın bilgilerini giriyorsun. Sonra paypal 1.5 dolar gibi spesfik bir para çekiyor hesabından sonra sen bu değeri tam olarak girince hesabın onaylamış oluyor. Paypal hesabını banka hesabın gibi kullanabiliyorsun! Örneğin Para yatırma, para gönderme gibi işlemler için! Mesela sen ingilteredesin ailen amerikada western union yada banka havalesi kullanıp deli gibi chargelar ile uğraşıcağına paypaldan gönderiyorlar. 30 dolar havale parası yerine 5 dolara uluslararsı para gönderiyorsun! Tabi büyük meblalar ile denemedim bunu hiç!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
yaklasik 1.3usd para cekior paypal hesabından , bölece onay kodu alıosun , bu onay kodunu girince senden aldıkları 1.3usd yi geri iade ediyorlar ve banka hesabın (kredi kartın)

"verified" oluyor , böylece hesabına para alabilir / yatırabilir / gönderebilir oluyorsun ayrıca yaptığın alışverişler hızlanıyor cünkü satıcı sitelere paypal "bu account güvenilirdir" diyebiliyor :P bölece daha hızlı onay alabiliyorsun fln filan.

herhangi bir aksiliktede "escalate" yaparak satıcı ile problemini paypal a bırakıp onun senin yerine halletmesini sağlayabiliyorsun 2 kez escalate edip paramı geri aldım mesela zamanında gönderilmeyen ürün icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...