Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Sifira yakin cok havada bir tanim. Nanosaniyeler, mikrosaniyeler hakkinda konusurken "sifira yakin" lafi pek bir sey ifade etmiyor. Wikipedia'ya göre SSD erisim süresi 0.01 milisaniye civarindaymis. Yani cok iyi bir sabit diskin erisim süresine 5 milisaniye dersek, sabit disklere oranda 500 kat hizli erisim süresine sahip. Yani belleklere oranla "sadece" 2000 kat yavas. Bence harika bir gelisme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 0,1 ms altında bir erişim süresinden bahsediyoruz, bunun farkedilmesi imkansız, 0,001 olsa da, 0,00000001 olsa da bizim için değişen bir şey olmaz mirage, ondan öyle dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Hmm ben nanosaniyeler diye biliyordum neyse wikipedia aydınlatmıs. 0.01 ms bilgisayar icin cok cok uzun bi zaman, 2GHzlik bi islemcinin yaklasık 20000 cycle atması demek bu erisim suresi yani hala cok uzun =) teoride tabi bu, bunu bilgisayarınıza takınca ucarsınız. hala bi yazma problemi var ama SSDler icin, cozdulerse nasıl becerdiler merak ediyorum aslında. yazma zamanları da bayagı yavastır cunku flash icin genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 DoruK hocam naptin.Kapatabiliyorsan Bios'dan L1 ve L2 cache'i kapat bakalim. L1 erisim süresi 1 ns civarinda, L2 erisim süresi 5 ns civarinda. Bellek erisim süresi ise 70 ns civarinda. Madem 0.1 ms altini algilayamiyorsun. L1 ve L2 cache'i kapatinca 70 ns bellek ile güle oynaya yasayabilmen lazim. Bir dene bakalim hala bu argümaninin arkasinda durabilecek misin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Kojiroh said: ... Bu arayış yavaş yavaş da meyvelerini veriyo. Bikaç sene önce 150 liraya 250MB anca alırken, şimdi 64GB boyutlarındaki SSDler 2800$ civarına inmiş durumda. 1-2 içinde ~150GB'lik SSDlerin piyasaya düşeceğini tahmin ediyorum; genel kullanıma açık olmasa bile prototip olarak çıkacaktır. ... wikipedia said: BiTMICRO launches ssd 3.5" with a capacity of 1.6 TB. Will mostly be used for the army. ... Violin Memory announces 1010 memory appliance on August 2, 2007. The DRAM version of their appliance is capable of 504 GB of memory and the expected flash version will scale to a bit over 5 TB. This 2U appliance is capable of over 3 Million random I/O per Second (IOPS). It is attached to a server through a 20 Gbit/s PCI Express connection(8 lanes) and has demonstrated over 1750 GBit/s random read/write. http://en.wikipedia.org/wiki/Solid-state_drive#Manufacturers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Ya bana şeyi açıklayın. SSD HDD lere geçtiğimizde windows un açılması 5sn den kısa sürer mi sürmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Mum_Chamber said: wikipedia said: BiTMICRO launches ssd 3.5" with a capacity of 1.6 TB. Will mostly be used for the army. ... Violin Memory announces 1010 memory appliance on August 2, 2007. The DRAM version of their appliance is capable of 504 GB of memory and the expected flash version will scale to a bit over 5 TB. This 2U appliance is capable of over 3 Million random I/O per Second (IOPS). It is attached to a server through a 20 Gbit/s PCI Express connection(8 lanes) and has demonstrated over 1750 GBit/s random read/write. http://en.wikipedia.org/wiki/Solid-state_drive#Manufacturers Özür dileyerekten... ÖEEEEEEEHHH :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 MrMarvelous said: Ya bana şeyi açıklayın. SSD HDD lere geçtiğimizde windows un açılması 5sn den kısa sürer mi sürmez mi? bence hicbir zaman 5sn gibi bir sureye inmez. zira gun gectikce isletim sisteminden bekleyeceklerin de artacaktir. misal belki simdiki islemciler eski isletim sistemlerini cok kisa surelerde calistirabilir ama o isletim sistemleri simdiki beklentilerini karsilamaz. teknoloji arttikca da kalite artacak ama hiz muhtemelen hicbir zaman o kadar azalmayacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Mum_Chamber said: MrMarvelous said: Ya bana şeyi açıklayın. SSD HDD lere geçtiğimizde windows un açılması 5sn den kısa sürer mi sürmez mi? bence hicbir zaman 5sn gibi bir sureye inmez. zira gun gectikce isletim sisteminden bekleyeceklerin de artacaktir. misal belki simdiki islemciler eski isletim sistemlerini cok kisa surelerde calistirabilir ama o isletim sistemleri simdiki beklentilerini karsilamaz. teknoloji arttikca da kalite artacak ama hiz muhtemelen hicbir zaman o kadar azalmayacaktir. e tabi ki bir windows vista bir windows 3.1 den çok çok daha komplike bir yazılım paketi... ama SSD de HDD lerden 5.000 kat falan daha hızlı erişim süreleri sunuyor... en kral OS ta bile 5 saniyeden uzun sürmemeli bence... Nası İpod unu açar açmaz eminde, onun gibi olur heralde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 MrMarvelous, erisim süresi hiza etki eden tek özellik degil malesef. Bir de transfer hizi var. Erisim süresi ilk veriyi okuyana kadar gecen süre. Transfer hizi ise transfere basladiktan sonra belli bir veriyi ne kadar sürede transfer ettigini belirtiyor. Erisim süresini arabaya binene kadar gecen süre olarak düsün. Transfer hizini ise arabanin hizi olarak düsün. Yada erisim süresini bir oyunda aldigin ping, transfer hizini da download ederki hizin olarak düsün. Ikisi birbirinden farkli özellikler ama performans acisindan ikisi de önemli. Ne yazik ki su an icin SSD'lerin transfer hizlari normal sabit disklere göre ancak %25-%30 civarinda fazlaymis. Okudugum bir iki yorumda XP'yi 20-22 saniyede boot edebildigini yazmislar. Yani 5 saniye hala bir hayal gibi görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 15 yıla nanokarbon tüplü malzemeler yaygınlaşmış olur o zmn yettirirsiniz işte:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 hdd doldukça yavaşlama sorunu NCQ lerde minimum. onlardan alın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Diskler hızlansa da MS yavaşlatacak bi çözüm bulur :) Ben raid0ı ilk kurup, üstüne windowsu kurdğumda ilk açılırken windows yükleme ekranı gelemdi, boot ettikten sonra direk kullanıcı seçme ekranı gelmişti, dumur olduydum tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Off aslinda bu solid state disklerle raid0 yapilsa tadindan yenmez. Raid0 ile ikiden fazla disk de kullanilabiliyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 genelde sürücülerin yüklenip donanımın kullanıma hazır olması uzun sürüyor, yanlışmıyım acaba, çünkü sürücü yüklenmemiş bir windows daha hızlı açılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 @mirage: Kullanılabiliyor ama her raid kontrolcüsü desteklemeyebilir. Bazı SSDler işe hazır kendi içinde raid0lanmış şekilde gelyorlar. Bunlar tekrar raid0 yaıplabilyor hatta blidiğim kadarıyla. Zaten 800mb/s hıza ancak böyle çıkıyolar. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100221&productid=bd70577#tablnk Notebook için bi model, hız pek iç açıcı değil, kapasite 32gb, fiyat 1000ytl. Vallahi ben HDDleri şimdiden özlemeye başladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 moriQ said: benim bu işletim sistemi ile ilgili teorim var. -ilerde ssd (katı sürücü diyeyim) ler anakart üzerinde gelecek. içinde işletim sistemiyle birlikte tabiki. bilgisayarı aldığımızda herhangi bişey kurmayacağız. kişisel dosyalar, işletim sistemi ayarları vs kendi hdd mize yazılacak. anakart üzerindeki ssd de yazma koruması olacak böylece virüs derdi olmayacak. ben bi anakart üreticisi olsam ssd ler ucuzladığında yapacağım ilk hamle bu olurdu. ek. eski hddlerin plakalarını kupa altlığı olarak kullanıyorum. önerilir. guzel fikir de aman ha kimseye soyleme , seytan duyar , kopya windows kullanmak yalan olur, Türkiyede millet heba olur, http://www.guru3d.com/article/memory/506/ bu arada surda ilginc bir sey var, ilginizi cekebilir. adam birde raid yapmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 yazma koruması olacak da registry nerde olucak o zaman? giren virüs yine girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar