Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDR Fotoğraf Tutorial'i

Dev

Öne çıkan mesajlar

Bildirgeçte gördüm, çok beğendim. Makinanızın sadece yüksek çözünürlüklü olmasıyla (hatta ona bile çok gerek yok ya) yapabileceğiniz basit bir işlem.

http://www.bildirgec.org/yazi/nasil-hdr-fotograf-olusturulur

Photoshop lazım tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

deviantart'ta da bolca hdr kaynağı var.

ancak anlamadığım bir husus var. hareketli nesnelerin hdr yapılması.

hdr'nin metodu şöyle. üç tane resim çekiceksin. birini +2 biri 0 birini de -2'ye getirerek çekiyorsun. sonra photoshopta hdr merge ediyorsun bunları.

ama resimde en ufak bir yer değişikliği veya titreme mevcutsa berbat bir görüntü çıkıyor ortaya.
peki deniz gibi, uçan kuşlar gibi şeyleri nasıl hdr yapacaksın?
makinenin özel hdr çekim modu olsa (ki çoğu makinede yok böyle bişi) gene burst mode gibi bir şekilde çekicek, titreşim yapacak ve kötü bir sonuç sağlıyacak.

bir resim çeksek, photoshopta +2 0 -2 yapsak, photoshop bunu kabul etmiyor bu sefer.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
kameranın oynamaması en önemli husus, tripod varsa bile kancaya çanta asılarak sağlamlaştırılmalı, aksi takdirde rüzgardan falan titrer oynar.

onun dışında kontrol edemeyeceğin faktörler zaten oynayacak, arabaydı buluttu, onlara yapacak bir şey yok, mümkün olduğunca sabit olan şeyler kast edilmiş orada.

ayrıca deniz bulut yaprak gibi şeylerin oynaması bir yerde ruh hali kazandırır, uzun pozlamada hoş gözükür bunlar hep.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar,

Ben HDR'de en iyi sonucu tripod kullanarak aldım ama sart degil tabiki.Tek kareden HDR olabilir,Photomatix,Artizen HDR gibi programlar mevcut.Bunlar tek kareden HDR yapma ozelligine sahip.Ben 3 kare olarak kullanıyorum.Daha canlı oluyor ve dijital mudahaleleri cok daha iyi kabul ediyor.Deviantart galerime bakabilirsiniz.
http://mutos.deviantart.com
Fotograflarda renkler karanlık,gorunmuyor gibi olabilir.Dizustunde duzenlemelerimi yapıyorum 8 aydır.Ben de yeni farkettim cok karanlık oldugunu,masaustunde baktıgımda baya karanlık geldi :)

Sunu tavsiye edeyim.Fotografı cekebiliyorsanız RAW modunda cekin,gun ısıgına gore eksik veya artı pozlama ile takviyelerle 3 farklı pozlamada cekim yapın.Biraz daha acayım,
Normal olarak -1,0,1 pozlama yapıyorsanız ve cekimi gunesin tepede oldugu zamanlarda yapacaksanız,filtre de takmamıs varsayarsak.Pozlama degerlerini -1,33/0,33/1,33 olarak cekin derim.Cok parlak ısıgın oldugu zamanlarda HDR pek iyi olmayabilir ama,golgeli mekanlarda daha iyi is cıkarıyor,cekimlerimden gordugum uzere :)
Hmm...Baska kalmadı herhalde yazacagım birsey.Sorunuz olursa yazın :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
photomerge le yaparsan fotoları birbirine iliştirmek gibi bişey yaparsın, hdr ın özelliği farklı ışık değerlerinin hepsini birden içinde barındırması bu yüzden ohm unda dediği gibi tek fotodan hdr yapmak kadar abes bişi olamaz, hdr bir efekt değildir! ha sonradan işlemi basitleştirip yaparlar o baska onu bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...