Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP ye kapatma davası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Vanity said:
valla heralde AKP kadar degişen,taa milli görüşlerden bu hallere gelen, hedeflerinden en büyügü AB ye girmek olan bir parti yok heralde şuan.
senin akpye oy verenler koyun sürüsüdür şudur budur demen hiçbirşey ifade etmiyecek dediginle kalacaksın,hatta akp nin oyları dahada artacak bu gibi söylemler yüzünden.

Sadece ilk cümlen bile dünyaya ne kadar farklı gözlerden baktığımızı anlamaya yeter.

Bana AKP'nin milli görüş zihniyetine sahip olmadığını gösteren tek bir kanıt göster, sadece ve sadece tek bir kanıt.

AB ye girmek.
Mesaj tarihi:
Slat said:
Ordu göreve artık yeter

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8473105.asp?gid=229&sz=48921

Bu kadar da faşistlik olmaz.. Resmen padişahlık dokunulmazlığına erişmeye çalışıyor bunlar.. Şu ekonomi çabuk çöksede ordu müdahale etse artık yeter lan muz cumhuriyetinde mi yaşıyoruz be

bunun faşizm le alakası nı bulana veya getirene 100 bin lira vericem :)

yapma be kardeşim şerefsizlik de usulsüzlük de takiye de onu de bunu de bari faşizm deme de faşizm gibi çok onemli bir kelimeyi ayaga düşürme.
Mesaj tarihi:
millet açlıktan sürünecek noktaya gelmiş.. kredi kartı borçları tavan yapmış.. tarihimizin en fazla borclanan dönemindeyiz.. üniversite mezunları iş bulamıyor.. ar-ge die bişi kalmamış.. biz hala birbirimizi yiyelim..
Mesaj tarihi:
faşizm değil monarşiye doğru gidiyor sadece. işlerine gelmeyen her noktada "yasayı değiştiririz ha ona göre" yapan adamlar sıkıyor bir yerden sonra. kaç kere duyduk bu "yasaysa yasa" söylemlerini. bu kadar çok oy aldıktan sonra bir gıdım alçak gönüllülük, bir gıdım ağır başlılık yok varsa yoksa çocukça bir şımarıklık. hani insanları peşinden sürükleyen bir lider karizması takınsa ona da tamam ama şımarık çocuklardan farkları yok gözümde
Mesaj tarihi:
Bütün bunları yaparken yiyorsa bir de dokunulmazlığı kaldırsınlar. Varsa yoksa nasıl dokunulmazlıkla sömürürüz milleti, bunu yaparken de nasıl milletin işimize karışmasını engelleriz yasaları. Parti kapatılsa bile siyaset yasağı olmasınmış, bir dahaki seçimlerde geri hortumların başına oturmak için.

said:
1. Yargıtay Başsavcısı’nın kapatma davası açma yetkisi alınacak. Bu yetkinin, farklı yargı kurumlarından temsilcilerin bulunacağı bir kurula verilmesi düşünülüyor. AKP’den bir yetkili, "Bir kişi canı istediği zaman bir ülkenin istikrarıyla oynayamamalı. Batılı örneklere göre keyfiliği engelleyen düzenleme getirmek istiyoruz" dedi.

ODAK OLMA KALKIYOR İKİ ŞARTA BAĞLANIYOR

2. Parti üyelerinin eylemleri, ’odak olma’ şartları arasından çıkarılacak. Sadece lideri, yöneticileri ve yetkili karar organı üyelerinin eylemlerinden partinin sorumlu tutulması esas alınacak. Parti yönetiminin, laiklik karşıtlığını ’zımnen (dolaylı) benimsemesi’ şartı, dava kriteri olmaktan çıkarılacak. Ayrıca, ’eylemlerin ciddi bir tehdit boyutuna ulaşması’ ve ’şiddeti doğrudan övmek’ gibi şartlar getirilecek.

PARTİ KAPANSA BİLE SİYASET YASAĞI YOK

3. Temelli kapatılan bir partinin milletvekilleri ve yöneticilerine siyaset yasağı getirilmesi uygulaması kaldırılacak.

AKP’nin bu Anayasa paketi Meclis’ten çıkarsa, açılan kapatma davasının durumu tartışılacak. Anayasa Mahkemesi yürürlükteki hükümlere göre karar verdiğinden veya ’lehe hüküm geriye işler’ ilkesiyle davanın düşürülme olasılığı bulunduğu iddia ediliyor.
Mesaj tarihi:
Hayır yani açıkça ortada değil mi bu yasaların çok kolay şekilde sömürülebilecek ve yoruma açık yasalar olduğu? Aynen 301 gibi sınırları belli olmayan muallak yasalar bunlar da dolayısıyla millet etrafında cambazlık yapa yapa iyice sömürecek bu ülkeyi böyle saçma sapan denyolar yüzünden
Mesaj tarihi:
said:
3. Temelli kapatılan bir partinin milletvekilleri ve yöneticilerine siyaset yasağı getirilmesi uygulaması kaldırılacak.

lol derim ben buna

o zaman parti kapatımına ne gerek var ki, anayasa direk ismini değiştirsin
Mesaj tarihi:
Vanity said:
ardeth dokunulmazlıklar daha çok muhalefet partilerini korumak içindir araştır lütfen.

ne demek daha çok ?

sömürme gücü en çok olanı korur her zaman ve bu iktidarlardır!

akp yi koruyacağım diye dediğini şaşırdın bence sen
Mesaj tarihi:
Muhalefet partilerini korumak asıl amacı olabilir belki (ne demek istediğini anlamadığım için bir şey demiyorum o konuda) ama şu anda meclisteki milletvekilleri ile ilgili bekleyen tonlarca sahte ihale, adam yaralama, dolandırıcılık (aralarında erdoğanın oğluna aldığı yat ve aldığı arsalarla ilgililer de var) suçları var.

Yani senin dediğin gibi bir amacı varsa bile, o yasa asıl amacına hizmet etmiyor görüldüğü gibi. Amacının muhalefet partilerini koruyup korumamak olması birşeyi değiştirmiyor, iktidardaki insanları da koruyor ve iktidardaki insanlar hakkında çok rahatsız edici beklemekte olan davalar var. Bir kaçını birebir biliyorum. Milletvekillerinin, oğullarının işlediği trafik kazası gibi suçları üstlenerek dokunulmazlıktan yararlanmaları vs gibi (bunu doktor olan bir amcadan ve tedavi ettiği bir kazazededen biliyorum). Bu insanları bırak meclisten çıkarmayı, ülkeden sürmek lazım.

Ben hukukçu değilim, o kadar iyi bilmem ama amaç eğer bu tür davaların milletvekillerinin işini aksatmasını önlemek ise; dokunulmazlık yerine bazı kolaylaklıklar sağlanabilir. Misal davalarda birebir bulunma zorunluluklarının olmaması, sadece gerekli gördükleri duruşmalarda gelmeleri gibi. Böylece onlar yerine sadece temsili avukatları halledebilir duruşmaları. Her neyse bunu ben değil zaten hukukçular düşünsün ama şuana kadar dokunulmazlığın neden kaldırılmaması gerektiği üzerine ikna edici bir argüman görmedim ben. Hatta dokunulmazlığı kaldırmaya söz verip de kaldırmayan hükümetler gördüm. Demek ki seçim vaadi olarak sunulabilecek kadar kritik olmayan bir mesele, ama açıkçası bazı milletvekillerinin meclise girmek istemelerinin safi nedeni gibi duruyor.
Mesaj tarihi:
Vanity said:
SturmVogel said:
amacım laf çakmak değil o yüzden sadece yazdığından çıkarttığım sonucu söyleyeceğim.

[forum.paticik.com]

bunlar halk mı?

kusura bakma ama benim halkım bu değil

bu halk istesen de istemesen de senin halkın.
Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan göçersin.aynı iş.

anlaşılan o ki yazının devamını okumaya mecalin yetmemiş.

yurttaşlık ile vatandaşlık bilincinin tanımını yapmış, sorgulayıcı bilinç ve denetim mekanizmalarının gerekliliğini vurgulamışım.

hatta sonda ünlü bir vecize vermişim, bari bunu sorgula demişim de hala işine gelenleri görmemekte ısrarcısın.

demek ki senden çok şey beklemişim, rahatsız ettim kusura bakma.
Mesaj tarihi:
PhysX said:
Vanity said:
ardeth dokunulmazlıklar daha çok muhalefet partilerini korumak içindir araştır lütfen.

ne demek daha çok ?

sömürme gücü en çok olanı korur her zaman ve bu iktidarlardır!

akp yi koruyacağım diye dediğini şaşırdın bence sen

demek istedigi su. iktidarda guc oldugu icin muhalefet partisine karsi bu gucu kullanamamasi icin var yasalar.

yargi bagimsiz oldugu surece boyle birsey olmamasi lazim ama degil tabii.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
parti kapatma kararıyla böyle tutuşmalarına şaşırmamak lazım. bir çoğu zaten bir daha parti işleriyle uğraşamayacak kadar meşgul olacak çünkü

ideal olarak parti kapama ve siyasetten men olmamali.

hapse girsinler tamam, ama yukaridaki ikisi hatali.

hos %47 oy alani sen hapse atarsan ne olur bilmem. ama sorun cikacak diye calip cirpanlari hapse atmamak da yanlis olur.

iki ucu boklu degnek :/
Mesaj tarihi:
16 Mart 2008
Bekir COŞKUN

Şikáyetçiyiz...

GERÇEKTEN de yüzde 47 oy almış ve iktidarda olan bir siyasi parti hakkında yargı işlem yapamaz mı?

Pekiiii...

Parti küçük olsa ve iktidar olmasa?..

O zaman yargı soruşturma yapabilir, kapatma davası açabilir, hesap sorabilir.

Öyle mi?..

(.....)

Bunu sirk cambazına sorsanız size yanıt verebilir.

Çünkü o dahi anlamıştır ve biraz olsun demokrasinin öbür adının hukuk olduğunu bilir.

Ama ne yapacaksınız, iki gündür bizler kimi Türk aydınlarının, hukukçularının televizyonlara çıkıp "Yüzde 47 oy almış ve iktidardaki bir partiye bunun yapılması demokrasi ayıbıdır" demelerini izliyoruz.

(.....)

Bu durumda; zenginlerin yoksullardan daha çok suç işleme hakları mı vardır?..

Ya da yargı; gücü olmayanların yakasına yapışır da, gücü olanlara dokunamaz mı?..

Böyle midir demokrasi?..

Böyle midir hukuk?..

*

Hakkında bu kadar ciddi iddialar olan, cumhuriyet rejimini yıkma girişimleri ile suçlanan... Laiklikle dinin bir arada olamayacağını ve laikliğin içini değiştireceğini ilan eden... Toplumun yaşam biçimini için için değiştiren, çağdaş Türkiye’yi Çankaya’dan sokağa kadar, türbana-tesettüre saran...

Ve sonunda toplumu korkuya salıp da milyonlarca insanı sokağa döken bir "suç duyurusu" karşısında seyirci mi kalmalıydı yargı?..

O zaman üst kattakiler gürültü yaptığında dilekçe ile koştuğumuz savcı, cumhuriyet rejiminin tepesine çıkmış tepinenleri ve şikáyetçi çığlıkları duymazlıktan gelecekti...

Öyle mi?..

*

Ne hukuk olmadan demokrasi olabilir, ne demokrasisiz hukuk...

Yargıtay Başsavcısı; bütün Batı ülkelerinde olduğu gibi, yasaların verdiği "laik cumhuriyeti koruma ve hesap sorma görevi" ile hesap soruyor.

Ki o yasalar demokrasimizin ürünüdür.

Elbette durup dururken değil...

Şikáyetimiz vardı...

Şikáyetçiyiz...
Mesaj tarihi:
Vanity said:
sg-1 said:
Vanity said:
valla heralde AKP kadar degişen,taa milli görüşlerden bu hallere gelen, hedeflerinden en büyügü AB ye girmek olan bir parti yok heralde şuan.
senin akpye oy verenler koyun sürüsüdür şudur budur demen hiçbirşey ifade etmiyecek dediginle kalacaksın,hatta akp nin oyları dahada artacak bu gibi söylemler yüzünden.

Sadece ilk cümlen bile dünyaya ne kadar farklı gözlerden baktığımızı anlamaya yeter.

Bana AKP'nin milli görüş zihniyetine sahip olmadığını gösteren tek bir kanıt göster, sadece ve sadece tek bir kanıt.

AB ye girmek.

AB'ye girmek bugün solcu marjinaller hariç bütün partilerin politikası, Saadet'in bile. Zaten, AKP geldiğinde AB süreci çok şekillenmişti. O saatten sonra kalkıp da "ben yokum arkadaş" diyemezdi. Ha, ne oldu, 17 Aralık 2004 yaşandı, ondan sonra AB süreci bitti.
Sonuçta bu, "ben milli görüşçü değilim" demenin kanıtı olamaz.
Ayrıca hem AB'ye girmek için uğraşacaksın, ki böyle birşey de yok son 3 senedir, hem de zina yasaları çıkartacaksın, herkesten 3 çocuk isteyeceksin, Alevi haklarını korumayacaksın, içki yasakları düzeceksin vs.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Ama AKP'nin hala milli görüş zihniyetinde olduğunu gösterecek bir dolu kanıt var, ki benim açıklamama gerek yok, başsavcı zaten yeterince klasör hazırlamış bu konuda.

Ayrıca senin bu millet için "koyun sürüsü değildir" demen ve AKP'nin oyunu arttırması da bu milletin koyun sürüsü gibi yönetildiği, koyun sürüsü gibi yaşadığı gerçeğini de değiştirmiyor maalesef.
Mesaj tarihi:
Jadelith said:

ideal olarak parti kapama ve siyasetten men olmamali.

hapse girsinler tamam, ama yukaridaki ikisi hatali.

hos %47 oy alani sen hapse atarsan ne olur bilmem. ama sorun cikacak diye calip cirpanlari hapse atmamak da yanlis olur.

iki ucu boklu degnek :/

Aşırı sağcı siyasetçi Jörg Haider'in seçimde zafer kazanması ve başbakan olmadan sepetlenmesini oku.
Mesaj tarihi:
Hakkaten ya, bi Haider vardı, ne oldu ona?

Demek işine gelirse bi iktidara sonuna kadar destek, işine gelmezse yallah.

AB ülkeleri de böyle işte.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
faşizm değil monarşiye doğru gidiyor sadece. işlerine gelmeyen her noktada "yasayı değiştiririz ha ona göre" yapan adamlar sıkıyor bir yerden sonra. kaç kere duyduk bu "yasaysa yasa" söylemlerini. bu kadar çok oy aldıktan sonra bir gıdım alçak gönüllülük, bir gıdım ağır başlılık yok varsa yoksa çocukça bir şımarıklık. hani insanları peşinden sürükleyen bir lider karizması takınsa ona da tamam ama şımarık çocuklardan farkları yok gözümde

halen yine "yasaysa yasa değiştiririz, demokrasi değil mi anam, yalarım"a getiriyorlar olayı.
Mesaj tarihi:
paspatur said:

16 Mart 2008
Bekir COŞKUN

GERÇEKTEN de yüzde 47 oy almış ve iktidarda olan bir siyasi parti hakkında yargı işlem yapamaz mı?

Pekiiii...

Parti küçük olsa ve iktidar olmasa?..

O zaman yargı soruşturma yapabilir, kapatma davası açabilir, hesap sorabilir.

Öyle mi?..

Güzel nokta
  • Yeni Oluştur...