Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP ye kapatma davası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
demokrasi, özgürlük vs. derken gördük youtube,tv kanalları sansürlerini, türbanı yaygınlaştırma çalışmalarını, kadınların ve insanların kısıtlanan haklarını vs.
heil erdoğan!
bunlar faşist.
Mesaj tarihi:
@ PhysX

Ülkeyi biz mi yöneticez ? yargımı yöneticek ?

Bu ülkede bir parti kapatılcak kadar kötü birşeyler yapıyorsa bunu ilk halk söyler zaten , çünki hizmeti alan halktır. Ama böyle birşey olmadığı halde kapatılma davası açılması yargı ile halkın karşı karşıya gelmesinden başka birşey değil.

Asıl önemli olan nokta da yargıyı yürütenler. Yargı anayasaya göre tutumunu belirleyebilir. Fakat öyle şeyler vardırki siz o yasaları istediğiniz şekilde de çekip çevirip kullanabilirsiniz. Ne yazıkki bizim anayasamızda öyle yasalar mevcut. Yani canı isteyen istediği zaman kapama davası açabilir. Bizim o insanı sorgulama yada niyeti hakkında sorgulamaya hakkımız yokmu ? Bence var , çünki o insanı biz seçmedik o insan atandı. Ve kimse şurdaki insanın art niyeti olamaz o bilmemne filan diyemez. Kesinlikle İdeolojik yaklaşmadığını da söyleyemez. O insan 010110011 gibi kesin "ve-veya" kuralına göre çalışan bir robot değil çünki.
Mesaj tarihi:
sir said:
akp kapatılmazsa iç savaş çıkmaz, tuncay özkan ve tayfasının eline silah alıp sokağa çıkacağını sanmıyorum. ama akp tabanının geçmişinde böyle bişey var, şimdi akp'yi kapatmak onları çok pis gaza getirebilir ve ne olacağını da kimse kestiremez.
Tuncay Özkan ve tayfası eline silah alıp gezemeyecek kadar bilinçli, diğerleri ise hayvan içgüdülerine sahip olamıyor diye bırakalım oynasınlar o zaman laiklikle falan mı diyosun?
Mesaj tarihi:
cüce, ben de bütün dinlerin serbest bırakılmasını savunuyorum zaten.

penth, o ülkeler gibi olmanın yolu parti kapatmaktan mı geçiyo? partiler kapatılınca beraberinde getirdikleri sorunlar çözülmüş mü oluyo? bu geçerli olsaydı 50 yıldır aynı konuları tartışıyo olmazdık.

hala askerin siyasetteki ağırlığını kaldırabilmiş değiliz, hala sivil bi anayasamız yok, hala teftişçi bir mantıkla yönetiliyoruz. üniterliği korumak adına tamamen masum insanlarımızın bile en temel insan hakları ihlal ediliyo. gerçek demokrasi için önce devletin içine işlemiş bu zihniyeti değiştirmek gerek.

@holy hehe, diyorum ki o kesime de demokrasiyi, aydınlığı taşıyalım öğretelim. ama tabi üniverste kapısından içeri almamakla olmuyo.
Mesaj tarihi:
AKP kendi lehine işler için halka fırça atar, tehditler savurur, yasalar çıkarır, gereken herşeyi yapar.

AKP kendi aleyhine bi durum olduğunda hemen ağlar "iyide bu demokrasiye aykırı" bilmemne falan diyerek demokrasinin arkasına sığınır...

şunu idrak etmek için haber izlemek yeterli, ilkokul üzeri eğitime gerek bile yok
Mesaj tarihi:
parti kapatılarak bence de düzelmez bu sorunlar,
ama hiç birşey olması gerektiği gibi işlemiyor neredeyse.
eğitim şart, ekonominin düzelmesi şart onun için de eğitim şart, onun için de eko...
gel gör ki paraları cebe indirip gemi falan alıyolar oğullarına.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
@ PhysX

Ülkeyi biz mi yöneticez ? yargımı yöneticek ?

Bu ülkede bir parti kapatılcak kadar kötü birşeyler yapıyorsa bunu ilk halk söyler zaten , çünki hizmeti alan halktır.

ya bizde halkın eğitimsizliğinden ve bunu farkedemeyeceğinden yakınıyoruz zaten.. ayrıca ben laikliği falan filan bıraktım onları insanı oyalamak için çıkartıyorlar bence ama ülke ekonomisi nereye gidiyor sence? akpyi savunanlar gerçekten iyiye mi gittiğini düşünüyorlar merak ediyorum.Art niyet arama ciddiyim bu konuda
Mesaj tarihi:
Ben cidden, bu olayı demokrasi adına yanlış görenleri anlamakta zorlanıyorum.

Çok demokratik bir ülke miyiz pardon, her şey düzgün mü ilerliyor?

Bir başlangıç yapacaksak demokratik olma yolunda, bu başlangıcı akp nin kapatılmasında yapmayalım arkadaşım; doğru değil bu bence.

Hem, demokratik olmayan yollardan (liberallerin üslubuyla tabi), demokratik olmayan bir parti saf dışı bırakılmaya çalışılıyor şu anda. Eksiye eksi yani, kimse demokrasi elden gidiyor çığırtkanlığı yapmasın.

Liberallikle liboşluk arasında fark var.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Bizim ulkedeki kadar skim hiyar diyene tuzla kosma meraklisi adam ben hicbir yerde gormedim.

Ey kardesim William Wallace misiniz be, ozgurluk savascisi kesildi herkes. Turkiye Iskandinavya degil, Ingiltere degil, sunu anlayin artik. Ve o ulkelerdeki gibi demokratik bir duzen istiyorsak, once AKP gibi demokrasi somuruculerinden kurtulmamiz gerekli.

Ozaman onları destekleyen veya onlara oy veren insanlardan da kurtulmalısın sanırım. Yani canı isteyene canının istediği gibi bir millet getirmelisin. Ozaman ülkeyi baştan kurmak lazım sanırım. Sınırlarınıda kafanıza göre belirlersiniz artık.
Mesaj tarihi:
Ankara 'da da deprem olmuş , şimdi milletin gözüne sokulur al sana baş savcı Allah sallıyor diye :)
--------------------------------------
Arada bi yumuşama geyiği yapıyim dedim :P
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Penthesilea said:
Bizim ulkedeki kadar skim hiyar diyene tuzla kosma meraklisi adam ben hicbir yerde gormedim.

Ey kardesim William Wallace misiniz be, ozgurluk savascisi kesildi herkes. Turkiye Iskandinavya degil, Ingiltere degil, sunu anlayin artik. Ve o ulkelerdeki gibi demokratik bir duzen istiyorsak, once AKP gibi demokrasi somuruculerinden kurtulmamiz gerekli.

Ozaman onları destekleyen veya onlara oy veren insanlardan da kurtulmalısın sanırım. Yani canı isteyene canının istediği gibi bir millet getirmelisin. Ozaman ülkeyi baştan kurmak lazım sanırım. Sınırlarınıda kafanıza göre belirlersiniz artık.

sir said:
penth, o ülkeler gibi olmanın yolu parti kapatmaktan mı geçiyo? partiler kapatılınca beraberinde getirdikleri sorunlar çözülmüş mü oluyo? bu geçerli olsaydı 50 yıldır aynı konuları tartışıyo olmazdık.

Egitim iste. 100 sene sikiyonetim ve bu surecte 2-3 kusagi kapsayacak egitim ile hallolur o is.
Ataturk baslatmisti da devamini getiremediler.
Mesaj tarihi:
demokratik olmayan parti savına nerden ulaşıyosunuz işte onu soruyorum.

youtube'un kapatılması bizim anayasamızın abukluğu..üstelik Atatürk'e hakaret olduğu için kapatılıyor, hani akp Atatürk düşmanıydı, niye kapattırıyo madem?

kadın hakları mı kısıtlanıyomuş? buyrun başbakanlığın daha bugün yayınladığı broşür, evlilik içi uygulanan şiddetin türlerini sıralamışlar, pek da ulemaya danıştıkları söylenemez:

kadın hakları

ha akp yanlışı yapınca halk tepkisini ortaya koyar, bakın işçiler iki saat iş bıraktı ve akp sosyal güvenlik paketini yeniden görüşücek. ama parti kapatmak? ve bunun tamamen hukuki gerekçelere dayandığını söylemek? omgwtf.

penth, 100 sene sıkıyönefsdfsdfs.

Atatürk totaliter bi rejimin temellerini atmamıştı. harf devrimi yaptığı zaman "ama durun, çarşaflılara öğretmicem, sadece başı açıklara öğreticem" mi demişti acep?
Mesaj tarihi:
ülkede tıp,hukuk vs fakülteleri var değil mi?

hukuk mezunu hukuk tartışacak.. ama o da ne ? halk bilir diyorsunuz halkın kaçı hukuk bitirdi de gerekli dersleri aldı?

doktor bypass yapacak ama halkın gelip yok bypass yapamazsın daha riskli o yapma demesine benziyor bu.

o yüzden eğitimini alana bırakın kendi konularını. bir hukukçuya bir hukukçu ayar verirse saygıyla karşılarım. savcıya savcı ayar verir, saygıyla karşılarım.

ama konusunda uzman kişilere ne yapıyor bu 11bir!!! dediğiniz zaman olmuyor.

türkiyede ağzı olan konuşuyor. hakem olmayanlar hakeme küfrediyor ağzı olan futbol yorumcusu oluyor

en vahimi türkiyede herkes futbol takımı tutar gibi parti tutuyor..
Mesaj tarihi:
sir said:
demokratik olmayan parti savına nerden ulaşıyosunuz işte onu soruyorum.

youtube'un kapatılması bizim anayasamızın abukluğu..üstelik Atatürk'e hakaret olduğu için kapatılıyor, hani akp Atatürk düşmanıydı, niye kapattırıyo madem?

kadın hakları mı kısıtlanıyomuş? buyrun başbakanlığın daha bugün yayınladığı broşür, evlilik içi uygulanan şiddetin türlerini sıralamışlar, pek da ulemaya danıştıkları söylenemez:

kadın hakları

ha akp yanlışı yapınca halk tepkisini ortaya koyar, bakın işçiler iki saat iş bıraktı ve akp sosyal güvenlik paketini yeniden görüşücek. ama parti kapatmak? ve bunun tamamen hukuki gerekçelere dayandığını söylemek? omgwtf.

penth, 100 sene sıkıyönefsdfsdfs.

Atatürk totaliter bi rejimin temellerini atmamıştı. harf devrimi yaptığı zaman "ama durun, çarşaflılara öğretmicem, sadece başı açıklara öğreticem" mi demişti acep?

illa gidip akpnin önünde grupmu yapçaz baba ya?
Mesaj tarihi:
Gerçekçi olun biraz ya , burda bir oyundan bahsetmiyoruz. Kendi ülkemiz kendi topraklarımız kendi insanımız. Biz kendimizi düşünmeliyiz. Ülkemizi geri götürecek tüm adımlardan kaçınmalıyız. Bu ülkede seçimle bir parti yönetime geçti ise seçimle de gider. Halk getiriyo , yargı hooop ben beğenmedim kapat.

Halk inada biniyo bidaha getiriyo bidaha kapat.

Bunun sonu nerede ? Bir partiyi herkes sevmek veya icraatlerini beğenmek zorunda değil , yok öyle birşey yok öyle ideal bir parti veya siyasi görüş hareket.

Bir o gelir bi şu gelir. Önemli olan ülkeyi kalkındırmaya çalışmasıdır. Bir chp veya başka parti gelince % de kaçı memnun olucak halkın veya destekleyecek ?

Bundan önceki hükümetleri halkın % kaçı destekliyordu ? koalisyon olunca tüm oy verenler diğer siyasi görüşle tamam anlaştık dedimi sanıyorsunuz ?

Kötü yöneteni halk devirir. Bu yetkiye halk sahiptir. Benim adıma %47 yada %53 adına kimse bir partiyi dolaylı ve demokrasi dışı bir şekilde devirme hakkına kapatma hakkına sahip değildir. Partiler kapatılmamalı , eğer kapatılmalı diyorsanırz. Direk imparatorluk olalım , koyalım başa tek kişiyi , o ne derse o olsun. En temizi budur. Türkler de geçmişte hep öyle yaşamış zaten. Madem akıncı milletiz başka yerlerede akarız işte.
Mesaj tarihi:
mike: öööğk, yap hadi yap gözüm görmesin :P

geçenlerde iksv'nin bir toplantısında şakir eczacıbaşı bir konuşma yaptı ve bizdeki en büyük eksikliğin sivil toplum olduğunu vurguladı. avrupada halkın %40ı, amerikadaysa %60tan fazlası bir sivil toplum örgütüne üye. bu örgütler hükumetleri ve devlet organlarını denetliyo, kamuoyu oluşturuyo, mağdur olanın hakkını arıyo, halkla devlet arasındaki iletişimi sağlıyo. bizdeyse acaip bi kopukluk var, devlet organları rejimin gerektirdiğini yaptığına inanıyo, halk da devletten soğuyup şovenist ve popülist siyasi partilere sığınıyo. 4 yılda bir oy vererek demokrasi olmaz zaten, sürekli bir devinim ve denetim olmalı. halkın her daim söz hakkı olmalı.

bu arada bizde halkın yüzde kaçı bir sivil toplum örgütüne üye? %6.
Mesaj tarihi:
Parti kapatma gayet demokrasinin bir parçasıdır. AKP'yi savunmak için genelleme yapmaya gerek yok. Özelde AKP olayında başsavcı kapatma davasını açabilir, eğer öne sürdüğü gerekçeler yeterliyse AKP kapatılır. Bence bu gerekçeler yeterli değildir, AKP'nin kapatılmasına da lüzüm yoktur.
Mesaj tarihi:
Kapatilma davasi demokratik bir olaydir. Fakat kapatilirmi? hic zannetmiyorum. Bu sekilde uzaklastirilan kisiler kahraman gozuyle bakilacak. Bu millet bu insanlarin neler yaptigini ilerki 10 senede gordukten sonra yol vermeleri bunlarin asil amaclarinin ne oldugunu gormelerine yaricak.
Mesaj tarihi:
bu devride hâlâ parti kapatma!
ve bu devirde böyle bir parti..

sonra millet diyor neden türk olmaktan utanıyorsun diye.

yukarı tükürsen demokrasi yok, aşağı tükürsen demokrasi yok anasını satayım. ha demokrasiden anlayan sayısı az da oradan kurtarıyoruz neyse ki..

-doktor bey, ilacın tadı çok kötü. berbat bir acısı var
+ama sağlığınıza kavuşmanıza sebep olacak dasaaa bey.
-... :[
+nefesinizi tutup yutun tek seferde
-GULP! PUAGH!! berbat. şu ülkede yaşayıp habire acı reçete, acı ilaç görmekten/kullanmaktan, son dakikada kökünden değişen gündemden, inanılmaz çıkarcı liderlerden bıktım vallahi doktor! yönetimsizliğin bile huzur getirebileceğini düşünüyorum şu an. gerisini sen düşün
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Horizon said:
Penthesilea said:

sir said:

Egitim iste. 100 sene sikiyonetim ve bu surecte 2-3 kusagi kapsayacak egitim ile hallolur o is.
Ataturk baslatmisti da devamini getiremediler.

yuahha sene 2008 ve sıkıyönetim?
sen çok anime izlemişssin.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
yuahha sene 2008 ve A.K. Partisi hala iktidarini dine dayandiriyor.

bence dayandırmıyor?o senin düşüncen?ki dayandırabilir de,din de kullanarak politika yapılan ülkeler çok,ABD yede bakabilirsin.
  • Yeni Oluştur...