Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula 1 2008 Sezonu Başlıyor

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Müthiş ilginç bir yarış oluyor.

Tarihin ilk gece yarışı tarihin en ilginç yarışlarından biri oluyor.

Önce uzun güvenlik turu. Daha sonrasında Barrichello nun benzinin bitmesi.
Ve daha sonrası ki en ilginci Ferrari pilotu Massa nın benzin hortumunu kopartıp gitmesi.
Yaklaşık 1dk kaybetti. Hortum araca kilitli kaldı ve pit yolunun sonuna kadar o şekilde gitti.

Kaçırılmaması gereken bir yarış çok ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncellikle o yeşil ışığı yakan ve şu an işsiz olduğunu tahmin ettiğim pit görevlisi arkadaşa üzüldüm. Adamın ömründen gitmiştir.

Ayriyetten pit boyunca deli gibi depar atan pitçi arkadaşlarda hoş bir görüntüydü, dönerken taşıdıkları boruda. (Bu arada ciddi sökemeyecekler dedim bir ara, uğraştırdı baya)

Gerisi bol bol Safety Car...

Güzel yarıştı yahu. Alonsoyuda, Renault'uda severim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Ben izleyemedim hiç haberim bile yoktu bugün yarış olduğundan. Gece yarışının bugün olduğunu bilseydim kaçırmazdım ama.. Tekrarı saat kaçta olur acaba? Genelde KanalD de gece yarısından sonra oluyor ama bilen var mı?

italya gp'sinin tekrarı 21'deydi galiba 2 hafta önce. ama dün sıralamaları gece yarısı 12'de verdiler. sen şimdiden takip et cnntürk'ü ve kanald'yi. internetten de bakabilirsin yayın akışına ama güven olmuyo onlara sen kendin takip et.
Sosyal ağlarda paylaş

Baya ilginç bir yarış oldu bu, ekşideki entry de inanılmaz uçuk; gerçekse helal olsun ne diyeyim.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=14111601
said:

ayrıca bir komplo teorisine göre renault un çılgın bir taktik yaptığı gp olmuştur. nelson un kazası tamamen bir kurmacadır. alonso 15. sıradan kalkıp sadece 12 turluk yakıtla yarışa başlamıştır. bu tamemen saçmalıktır. hiçbir avantajı yoktur bu taktiğin, avantajı geçtim dezanatajlarla doludur. sadece bir seçenek dışında. alonso pitten çıktıktan sonra ön gruptan herhangi biri pite girmeden sc nin piste çıkması.
durumu kontrol ettiğimizde alonso 12. turda pite girmiştir. nelson tam duvara vurduğunda kubica nın telsizini dinliyorduk ve kubica nın yarış mühendisinin "son turun pite geliyorsun" dediğini duyduk. muhtemelen yayına gelmeden 30-40 sn önce geçmiş bir muhabbet bu. ve renault un da dinlediği bir telsiz konuşması. eğer kubica pitini yapsa idi yarış kubica nın olacaktı. ama tam o sırada nelson inanılmaz ilginç bir şekilde arkasını koparıyor aracın ve duvara giriyor. ve alonso ya yarışı hediye paketi ile yolluyor.
alonsonun öyle bir taktikle yarıştıki. sadece kendi piti ile kubica nın piti arasındaki 4 turda sc girerse avantaj elde edecekti. eğer f1 tarihini biraz biliyorsanız. bu komplo teorisinin büyük bir ihtimalle gerçek olduğuna inanırsınız.

ayrıca aynı taktiği 99 ya da 00 yılında mclaren takımı sıralama turlarına yapmıştır. hakkinen hızlı turunu attıktan sonra dc ferrari pilotlarının turlarından evvel arabayı çarpmış bir virajda ve sarı bayrakların sallanmasına neden olmuştur. hakkinen pole den kalkmıştır. 2006 monaco gp sinde michael schumacher de yapmaya çalışmıştır böyle bir taktik velakin çok belli etmiştir. araca acımıştır biraz da
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:
Baya ilginç bir yarış oldu bu, ekşideki entry de inanılmaz uçuk; gerçekse helal olsun ne diyeyim.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=14111601
said:

ayrıca bir komplo teorisine göre renault un çılgın bir taktik yaptığı gp olmuştur. nelson un kazası tamamen bir kurmacadır. alonso 15. sıradan kalkıp sadece 12 turluk yakıtla yarışa başlamıştır. bu tamemen saçmalıktır. hiçbir avantajı yoktur bu taktiğin, avantajı geçtim dezanatajlarla doludur. sadece bir seçenek dışında. alonso pitten çıktıktan sonra ön gruptan herhangi biri pite girmeden sc nin piste çıkması.
durumu kontrol ettiğimizde alonso 12. turda pite girmiştir. nelson tam duvara vurduğunda kubica nın telsizini dinliyorduk ve kubica nın yarış mühendisinin "son turun pite geliyorsun" dediğini duyduk. muhtemelen yayına gelmeden 30-40 sn önce geçmiş bir muhabbet bu. ve renault un da dinlediği bir telsiz konuşması. eğer kubica pitini yapsa idi yarış kubica nın olacaktı. ama tam o sırada nelson inanılmaz ilginç bir şekilde arkasını koparıyor aracın ve duvara giriyor. ve alonso ya yarışı hediye paketi ile yolluyor.
alonsonun öyle bir taktikle yarıştıki. sadece kendi piti ile kubica nın piti arasındaki 4 turda sc girerse avantaj elde edecekti. eğer f1 tarihini biraz biliyorsanız. bu komplo teorisinin büyük bir ihtimalle gerçek olduğuna inanırsınız.

ayrıca aynı taktiği 99 ya da 00 yılında mclaren takımı sıralama turlarına yapmıştır. hakkinen hızlı turunu attıktan sonra dc ferrari pilotlarının turlarından evvel arabayı çarpmış bir virajda ve sarı bayrakların sallanmasına neden olmuştur. hakkinen pole den kalkmıştır. 2006 monaco gp sinde michael schumacher de yapmaya çalışmıştır böyle bir taktik velakin çok belli etmiştir. araca acımıştır biraz da

Kafam karisti wtf? anlasilmiyor bu hangi dilde yazildi ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Bak, Nelson Renault'nun 2. pilotu.

entry'de yazdığı üzere kubica pit stop yapsa yarışı alma ihtimali kat kat artacak; bu nedenle de şöyle bir taktik yapıyor adamlar:

Alonso çok az benzinle yarışa başlıyor; entry'de dendiği gibi özel bir taktiği olmadığı sürece saçmalık. Bu şu şekilde işe yarar: Alonso gerideyken pite girip benzin alır, bundan sonra öndekilerin pite girme sırası gelmeden safety car piste girerse, farkı da kapatır, sonrasında öne de geçer.

Nitekim Kubica'ya pite gireceksin mesajı geldikten çok kısa bir süre sonra o pite girmeden Nelson kaza yapıyor.

said:
alonsonun öyle bir taktikle yarıştıki. sadece kendi piti ile kubica nın piti arasındaki 4 turda sc girerse avantaj elde edecekti.

Kaza olmadan Alonso pite giriyor, çıktığında kaza oluyor ve Safety Car giriyor. Böylece Alonso apaçık bir avantaj elde ediyor, ki sonrasında Kubica'nın falan pite girmesi gerekecek. Yarış sonuna doğru da farkı açmışken 1. sırada pite girip, 1. sırada pitten çıkıyor Alonso ki; o da büyük bir teknik ekip başarısıydı benim gözümde (teknik ekip başarısı diyince aklıma Ferrari geliyor tabi bu yarış için, sinirleniyorum.)

o entrydeki kısaltmaları açayım, ondan anlamamışsındır zaten muhtemelen

sc: safety car
pit: pit stop haliyle
dc: david coulthard
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız o telsizler takımlar tarafından dinlenemiyor. Dinlenebilseydi zaten walkie talkie kullanırlardı ve her takımın bir haberleşme sponsoru olmazdı.

Yayına sadece izin veren bazı takımların konuşmaları geliyor ve gelen konuşmalarda gecikmeli olarak geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:
Abi, telsizden dinleyip yapamazlar zaten onu; çok geç olur. Öncesinde Renault takımının deck mi deniyor o bölümünden falan (ya yakındır, ya hazırlıkları izleyerek anlamışlardır ya da sızdırılmıştır bilgi) almışlardır bilgiyi.

Renault derken BMW demek istemiştim bu arada

bi de:

fail:

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ZaugnaKhaldun said:
ZaugnaKhaldun said:
Abi, telsizden dinleyip yapamazlar zaten onu; çok geç olur. Öncesinde Renault takımının deck mi deniyor o bölümünden falan (ya yakındır, ya hazırlıkları izleyerek anlamışlardır ya da sızdırılmıştır bilgi) almışlardır bilgiyi.

Renault derken BMW demek istemiştim bu arada

bi de:

fail:

ezik ezik ezik diyesim geldi bi an
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...