Bone Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Her ne kadar sevdiğim bir adam olmasa da, "laik"lere laf soktuğu kadar "anti-laik"lere laf sokan birisi. Forumdaki biz diyince AKP destekçilerin "şeriat geliyor lol" dediği hadiseyi, AKP'cilerin tabanından gelmiş olduğundan dolayı Ahmet Hakan'ın söylemesi daha işe yarar sanırım. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8452052.asp?yazarid=131&gid=61&sz=42743 said: "Selam", "Merhaba", "Günaydın" türünden selamlaşma biçimlerinin yerini "Selamünaleyküm" almışsa... Hele bazıları "Selamünaleyküm" ile yetinmeyip, "Esselamüaleyküm" demeye başlamışsa... Erkeklerde badem bıyık bırakma, gümüş yüzük takma, imam nikahlı ikinci eşe sahip olma, genizden gelen sesle konuşma, yakasız gömlek giyme modası alıp başını gitmişse... İçkili yemeklerde, "Ben antibiyotik kullanıyorum... Bu yüzden kolalı bir içecek tercih edeceğim" diyenlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyorsa... "Sosyal inceleme yapacağım" ya da "Ruhumu arındıracağım" şeklinde "entel" arzularla da olsa... Hiç olmayacak kişiler tatillerini "Umre seyahati" yaparak geçirmeye başlamışlarsa... Gazetelerin magazin ilavelerinde her geçen gün daha çok kadın manken, "Üç vakte kadar kapanmayı düşünüyorum... Bıktım bu hayattan" diye demeçler patlatmaya başlamışsa... Tehlikenin farkında olmayan bazı sosyetik kadınlarımız, "Aslında türban bana çok yakışır" falan diyerek fantezi yapmaya ya da geyik çevirmeye başlamışsa... "Dinci falan değilim ama bu otellerde çoluk çocuk daha çok rahat ediyoruz" şeklinde bir gerekçeyle tesettür otellerine gidenler ortaya çıkıyorsa... Türbana geçit vermeyerek gündeme gelen bir rektör, "Mahalle baskısı yüzünden cumaya bile gidemiyorum" diyerek durumu dengelemeye çalışıyorsa... "Kısasa kısas" tartışmalarında "Kısasta hayat vardır" şeklinde görüş belirtenlerin, "Ben ipek gömlek giymem" diyen erkeklerin, cuma öğle saatlerinde sessizce sıvışanların sayısı artıyorsa... Gayrimüslim bir oyuncunun ölümü, bazı gazetelerde, "Şahadet getirdikten iki gün sonra ölen sinema oyuncusu dualarla uğurlandı" diye haber oluyorsa... "Ne alırsınız?" diye sorulduğunda "Teşekkür ederim, bir şey almayacağım" diye yanıt vermek yerine, elini kalbine götürerek yanıt verenler çoğaldıysa... Gündelik hayatımızda "Mersi şekerim", "Dilerim her şey istediğin gibi olur" ya da "Kendine çok iyi bakıyorsun" şeklindeki temenni cümlelerini, "Hamdolsun", "Allah mahcup etmesin", "Allah kabul etsin" ya da "Şükürler olsun" şeklindeki temenni cümleleri almaya başlamışsa... "Hayrünnisa Hanım’ın türbanı çok zevksiz ama Ali Babacan’ın eşi, türbanı kendisine çok yakıştırıyor" şeklinde cümleler kurarak, türban olgusunu kanıksayanların sayısı her geçen gün daha da artıyorsa... Kalabalıklar önünde konuşanlarda, "İmam-hatip münazara takımı konuşmacısı" gibi konuşma adeti baş göstermişse...
arjantin Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 enteresan bir adam bu,biraz garip bi tip de olsa, açıkça yazılarını severek okuyorum,yeri geldiğinde abdullaha da,tayyip e de giydiriyor..yazısı türkiye'nin gidişatını güzel özetlemiş..
Overseer Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 bu adam kendi açıklama yapmıştı sakalım var diye sağcı yaftası yapıştırmayın diye. o tabandan değil bu bir(kanal 7 önyargısı benimde hoşlanmadığım bişey de demişti hatta). ayrıca istersen martin luther king jr. ol homofobiksen rahatsız olursun. cinsel hoşgörüyüde kaldıramaz herkes. kendi kendinize çok güzel sonuçlar elde edip yine kendinizi kandırıyosunuz ya elindeki topla oynayıp sevinen orangutandan farkınız yok.
Vanity Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 ahmet hakanı severim.severim zaten oda şeriatin ş sinden bahsetmemiş.bone bu yüzden cırtladın. islamileşme demiş, herkez dinini hukuk çerçevesinde istedigi gibi yaşayabilir. kimsenin selam yada selamın aleykum dedigi kimseyi ilgilendirmez .
Bone Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Of vanity ya, kıvırmanın da bu kadarı, helal olsun :) şeriat zaten "islamileşme" olmadan geliyordu di mi, bir günde.
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Vanity said: ahmet hakanı severim.severim zaten oda şeriatin ş sinden bahsetmemiş.bone bu yüzden cırtladın. islamileşme demiş, herkez dinini hukuk çerçevesinde istedigi gibi yaşayabilir. kimsenin selam yada selamın aleykum dedigi kimseyi ilgilendirmez . Şeriat; İslamı, Kuranı hayata taşımaktır.
sir Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 hadi bizim gelenek göreneklerimizde "selamınaleyküm", "hamdolsun" veya "eli kalbe götürme" yoktur" diyin de görelim. akp iktidarda, o yüzden muhafazakarlık prim yapıyo, dikkat çekiyo ve kabul görüyo. bütün bunlar muhafazakar kesimin modern yaşama ve şehre entegre olması sürecidir. bkz: sinan çetin bkz: cemil ipekçi yoksa siz tesev'in araştırmasını duymadınız mı? Şeriata dayalı bir din devleti isteyenlerin oranının % 14.8'de kaldığını, % 76'nın böyle bir düzene karşı çıktığını" ortaya koyuyor. "Çok eşlilik", "Hırsızın elinin kesilmesi", "Mirasta erkeğe daha çok pay verilmesi" vs. gibi ayrıntıya girildiğinde ise, halkın desteği, % 35 mertebesine iniyor. Konda'nın Aralık 2007 araştırmasına göre de, miras bölüşümünde erkek ve kız çocukların eşit pay almasını isteyenlerin oranı % 92, ikinci eş alma fikrine karşı çıkanların oranı ise % 87. araştırma ortada, oranlar ortada. hala şeriat gelcek diyo musunuz?
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 sir said: hadi bizim gelenek göreneklerimizde "selamınaleyküm", "hamdolsun" veya "eli kalbe götürme" yoktur" diyin de görelim. Bunlar Arap kültür emperyalizminin getirileridir. Yoksa Türkiye kültüründe yoktur bunların yerleri.
sir Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 oofff bu da çok iyi ya..osmanlı zamanında da herkes merhaba, günaydın diyomuş di mi? hatta bone'a sorcak olursak kadınların da başı açıkmış o zamanlar fdsfsd
odiflame Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 sir said: oofff bu da çok iyi ya..osmanlı zamanında da herkes merhaba, günaydın diyomuş di mi? hatta bone'a sorcak olursak kadınların da başı açıkmış o zamanlar fdsfsd ah be güzelim osmanlı zamanında merhaba günaydın denmiyor selamün aleyküm deniyordu ama osmanlı zamanında da sarayda geçmişte kullandıkları türkçe kelimeler kullanılmıyordu anlamabiliyormuyum? sırf eleştirmek için eleştiriyorsun.adamlar gündelik dilde kullanılmayan yeni yeni şeyler icat ediyorlar arapça farsça dan kelimeler alarak müslümanlaştıklarını zannediyorlar. hala oturmuşsun osmanlıda merhaba günaydın deniyormuydu diyorsun.tabiki saray eşrafı demiyordur birde git anadoluya bak bakalım anadolu halkı hangi dili kullanıyordu günaydın merhaba kelimeleri varmıydı? yoksa tdk kıçından mı uydurdu?hadi geçtim günaydın merhabayı atatürk uydurdu hiçmi türkçe konuşmuyordu bu halk? yoksa sonradan mı atatürk ile mi böyle türkçeleşti.helal olsun dünyada eski unuttuğu kelimeleri şişiren başka dillere özenen bu kadar özenti bir toplum yoktur herhalde. osmanlıyı şişire şişire bir halt olduğunu zannetmek ne acı.osmanlı 1566 da bitmiştir son 500 yıl bir hiçtir şamar oğluna dönmüştür.esselamün aleyküm kurtaramamıştır.belki bugun sizi kurtarır.
sir Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 eheh siz türk ırkı ve kültürünün homojen kaldığına inananlardansanız zaten hiç tartışmayalım. kültürümüz çok renklidir, bir çok dilden ve birçok farklı kültürden etkilenmiş, diğerleriyle kaynaşmıştır. gurur duyacağınıza desteksiz bi biçimde "bu araptır, bu türktür" diye ayrım yapıyosunuz. hayır kardeşim, hepsi bize aittir, bizim özümüzdür, geçmişimizdir. merhaba da, selamınaleyküm de.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Çokakıllıadam said: Vanity said: ahmet hakanı severim.severim zaten oda şeriatin ş sinden bahsetmemiş.bone bu yüzden cırtladın. islamileşme demiş, herkez dinini hukuk çerçevesinde istedigi gibi yaşayabilir. kimsenin selam yada selamın aleykum dedigi kimseyi ilgilendirmez . Şeriat; İslamı, Kuranı hayata taşımaktır. Daha neler , şeriat devleti islami kurallarla yönetmektir. Hayata taşımak değildir. İslamı yaşayan toplum şeriat toplumumu oluyor ? Ayrıyetten bana göre şeriat insanların kendi kendileirne getirdiği bir yönetim şeklidir , suudi arabistandaki kanunlar vs. çoğunun İslamiyet ile alakası yok kendi gelenek görenek batılları.
Exodus Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 said: "İmam-hatip münazara takımı konuşmacısı" Ne?
odiflame Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 yazıda herkes selamünaleyküm diyor demiyor sayısı artıyor diyor. türklükle araplıkla alakası yok fakat ülke genelinde konuşulan dile türkçe deniyorsa ve arapcadan farscadan kelimeler giriyorsa ve bu kelimelerin karşılıkları türkcede varken sırf ideolojik olarak arapca farsca kullanılıyorsa bunda art niyet aranır.
sir Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 yani anadoluda rasgele bi kahveye giden adamın içerdekilere "selamın aleyküm" demesi ideolojik bir hareket midir? yoksa babasından dedesinden böyle mi görmüştür? ayrıca "son zamanlarda selamın aleyküm diyenlerin sayısı arttı" savı hangi araştırmaya dayanmaktadır, bunun istatistiği nasıl çıkarılır? ahmet hakan burda inceden bi dalga geçmiş gibime geliyo ama, bilemedim..
forgiver Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 insanların nasıl selam vereceğine, giyineceğine, metresine, diksiyonuna, nasıl bıyık bırakacağına, içki içmesine, yurtdışı ziyaretine, türban fantezilerine, tatil tercihine, ibadetine, ipek gömleğine, intikam arzusuna, tşk ediş şekline, vefatına ve konuşmasına bakıp genelleme yapmak, dert etmek, rahatsızlık duymak, rahatsızlık vermeye çalışmak daha korkutucu bence.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Lütfen ozaman kimse ingilizce kelime kullanmasın. Forumda bile ingilizce kelime hatta cümle kullanıyor burda insanlar. Günlük hayatta "ok" kelimesi türkçenin içine tamamen girdi. Sonra gelip selamı aleyküm muhabbeti dönüyor. Komikmisiniz ya :) İngiliz oluyoruz aman diyorum , gittikçe ingilizce kelimelerin kullanımı artıyor gündelik hayatta ingilizce konuşuyoruz aramızda...
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 sir said: hadi bizim gelenek göreneklerimizde "selamınaleyküm", "hamdolsun" veya "eli kalbe götürme" yoktur" diyin de görelim. akp iktidarda, o yüzden muhafazakarlık prim yapıyo, dikkat çekiyo ve kabul görüyo. bütün bunlar muhafazakar kesimin modern yaşama ve şehre entegre olması sürecidir. bkz: sinan çetin bkz: cemil ipekçi yoksa siz tesev'in araştırmasını duymadınız mı? Şeriata dayalı bir din devleti isteyenlerin oranının % 14.8'de kaldığını, % 76'nın böyle bir düzene karşı çıktığını" ortaya koyuyor. "Çok eşlilik", "Hırsızın elinin kesilmesi", "Mirasta erkeğe daha çok pay verilmesi" vs. gibi ayrıntıya girildiğinde ise, halkın desteği, % 35 mertebesine iniyor. Konda'nın Aralık 2007 araştırmasına göre de, miras bölüşümünde erkek ve kız çocukların eşit pay almasını isteyenlerin oranı % 92, ikinci eş alma fikrine karşı çıkanların oranı ise % 87. araştırma ortada, oranlar ortada. hala şeriat gelcek diyo musunuz? TESEV'e kadar olan kısmına katılıyorum. Bunlar Arap etkisiyle Türkçe'ye girmiştir, eskiden beri söylenir. Nasıl Türkçe'den Ahmet, Mehmet gibi isimleri atamazsanız, bunları da atamazsınız. Şimdi daha yaygın kullanılması ise moda olmasından kaynaklanıyor. Birileri yapmaya başlayınca arkası geliyor. Araştırmalar içinse şunu söyleyeyim, bu fikirler değişsin diye uğraşan insanlar var. Buna göz yumulduğu sürece 10 yıl sonra bu oranların tam tersi çıkmayacağının garantisi yok. Bak, misal Başbakan hukuku ulemaya sormaya hazır bile. Böyle böyle ufak demeçler, tatlı sözlerle kanıksatılır, bir gün bir araştırma yapılır. Kadınlar bile kocalarının ikinci eş almasına "evet" der. Çünkü Kuran'da kabak gibi yazmaktadır.
karabekar Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 sir said: eheh siz türk ırkı ve kültürünün homojen kaldığına inananlardansanız zaten hiç tartışmayalım. kültürümüz çok renklidir, bir çok dilden ve birçok farklı kültürden etkilenmiş, diğerleriyle kaynaşmıştır. gurur duyacağınıza desteksiz bi biçimde "bu araptır, bu türktür" diye ayrım yapıyosunuz. hayır kardeşim, hepsi bize aittir, bizim özümüzdür, geçmişimizdir. merhaba da, selamınaleyküm de. Arkadaşım helal olsun. Zaten dış mihraklar tarafından yapılmak istenen bu bizi bölmek ama bi allahın kuluda aklı başında senin gibi kalkıp bişey dememiş... Ben mesela bi dükkana girdiğimde ağzımdan çıktığı gibi selam veririm merhaba da derim selamınaleylüm de derim karşımdaki nasıl isterse öyle alır selamımı... Bu ülkede herşey moda gibi biraz aslında. Gün gelicek akp hükümetinin ve sonu gelicek ve yardakçıları yeni efendilerini yalıycaklar. Bu millet onlardanda sıkılacak, bu iş böle sürüp gidicek. Biz çok kültürlü bi ulus olduğumuz için bölünme şansımız büyük en büyük handikapımızda bu. Önemli olan devletin üniter yapısını korumak ve milli bütünlüğü bütün gelecek nesillere aşılamak. Ama böle haberler çıktıkça arkadan gelen ilk nesil yine sağ sol aşşa yukarı türk kürt ayrımı yapmaya devam eder. Yapılması gereken ilk şey meclisteki asalakları yok etmektir. Dünde Rte bir açıklama yaptı DTP PKK yı terör örgütü olarak kabul etmezse kendileriyle görüşemem diye(Taktir ettim). ama O asalaklar halen yok barıştı yok demokrasiydi açıklamalar yapmaya devam ediyolarki daha doğru düzgün Türkçeyi bile kullanamıyorlar... Bu asalakları nasıl başımızdan atarız dersek belki silahlı mücadele etkisini göstericektir ancak bunu sinsice yapmalıyız. (Bkz. kurtlar vadisi pusu: Örgütün ne kadar insanlığa ters lanet bişey olduğunu gençlere göstererek). neyse içimi döktüm biraz rahatladım bu konuları anlatıcak birini bulamamıştım.
Apache Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 off çok güzel bir yazı allah razı olsun
sir Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 araştırmalar gösteriyo ki, bu fikirler zaten değişmekte! eskiden bu yönde düşünenler daha çoktu, ama bu süreç artık geriye doğru işliyo, bunda akp'nin hem politikalarının hem de tabanının merkeze doğru kaymasının büyük payı var. değişim çat diye olmuyo, yavaş yavaş oluyo. eminim 10 sene önce halka aynı sorular sorulsaydı şeriatı isteyenler oranı çok daha yüksek çıkardı.
ZiFir Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 merhaba=hoşgeldin arapçada.kökü arapça yani.
Odinn Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 sir said: eheh siz türk ırkı ve kültürünün homojen kaldığına inananlardansanız zaten hiç tartışmayalım. kültürümüz çok renklidir, bir çok dilden ve birçok farklı kültürden etkilenmiş, diğerleriyle kaynaşmıştır. gurur duyacağınıza desteksiz bi biçimde "bu araptır, bu türktür" diye ayrım yapıyosunuz. hayır kardeşim, hepsi bize aittir, bizim özümüzdür, geçmişimizdir. merhaba da, selamınaleyküm de. ne zamandan beri bedevi selamlaması türklere atıf ediliyor ?
Öne çıkan mesajlar