SeaGle Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Okulun bilgisayar odası bilgisayar hocasının gitmesiyle tüm sorunlarıyla başımıza kaldı. Bu yüzden danışmak istediğim bazı şeyler var size.. 1. Odanın şartellerini açtığımızda bütün bilgisayarlar otomatik olarak açılıyor. Elektrik geldiğinde bilgisayarlar hemen başlıyor çalışmaya. bu durumun nasıl önüne geçeriz. 2. Yeni makineler geldi. Birkaç tane de eski hala duruyor. Bunlara format atacağiz ama cd rom windows ekranında normal cd açabildiği halde first boot olarak ayarlamaya çalıştığımda gözükmüyor. follopy gözüküyor cd rom gözükmüyor. Eski bi cd rom var onu görüyor first olarak ayarlıyorum fakat boot etmiyor ondan da. Nasıl halledeceğiz bunu. Şimdilik bu iki sorun basımıza bela. Nasıl halledebiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 bios update yapın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 1. BIOS da elektrik geldiginde napiyim diye bi ayar war tm su an ismini hatirlamiyorumda when power on mu ole bisi. Onu ayarlarsaniz acilmaz. 2. Gene biosda boot upta ilk basta cd rom secerseniz ordan direk boot eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 seçmeye calişiyorum da. cd rom normalde calıştığı halde orada gözükmüyor secenek olarak. ayrıca power seçeneğinin adını da şaapabilirsek iyi olur :) Power kısmında Power On Source var. bi seçenek bios controlled biri de ACPI controlled Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 CD ROM yerine başka bir adla görünebilir. Mesela bende HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10A şeklinde görünüyor. Biostan biosa değişiyor mu onu da bilmiyorum ama bende biosa girdiğimde CD ROM yazmıyor bu yazıyor ve ben bunu seçiyorumda boot ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 biosta wake up events'ten ayarlıcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Her anakartın biosu farklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 eğer disketi görüyosa bi başlangıç disketi oluşturup pc'yi onunla açabilirsin. cdrom'u tanıtan bi başlangıç disketi olursa ordan cdroma geçip işletim sistemini kurarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Brigand said: Her anakartın biosu farklıdır. değildir. kaç tane farklı bios var şunun şurasında. award ya da phoenixtir ne bilem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Bios deil de ACPI yaptık, oldu. Şimdi şartellerden sonra powera basmak gerekiyor. Formatlanacak makineyi de disket yoluyla hallettik, çok teşekkür ederim hepinize. Başka sorunlar olduğunda bu topic altından dileneceğim yardım yine :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar