SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 bu hafta 2 ayrı olay, yorum sizin: ------------------- İÇKİ! İktidarın, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) aracılığıyla dayattığı içki yasağının boyutları her geçen gün biraz daha büyüyor... Dizilerde ve filmlerde içkili sahnelere yer verdikleri için cezalandırılan kanalların sayısının artması, ekranlara komik görüntülerin gelmesine neden oluyor. atv’de yayınlanan Karayılan adlı dizinin başına gelenler, bunun son örneği: Dizinin salı akşamı yayınlanan son bölümünde Fransız General, ülkesine erzak siparisi verirken “Bordo şarabı” da istiyordu. Ama bunu söylerken, “şarap” sözcüğünü duyamadık... Çünkü, “bip”lendi! Sansürün bu kadarı sadece “pes” dedirtmiyor... Utandırıyor da! Mustafa Mutlu / Vatan ---------------------------- Pan-Am’ın neyi sansürlendi? Bundan 10 yıl önce “Türkiye’de bunlar olacak... Hiç kimse de sesini çıkarmayacak...” deseler, “Hadi be sallamayın der” güler geçerdim... Hayat ne kadar trajik ve çabuk değişiyor Türkiye’de... On yıl önce bu olayların “komiği” yapılırdı bu ülkede... Bizim gazetenin ayaklı bilgisayarı onuncu katın medar-ı iftiharı, Bay Zafer Mutlu’nun gözdesi Ahmet Altundal kardeşim, yaşananları mizah olarak görmüş olacak ki, Selahattin Duman’a anlatmaya çalışıyordu geçenlerde; “Televizyonda Leonardo DiCaprio’nun oynadığı müthiş bir film vardı... Ünlü dolandırıcı Frank Abagnale’nin hayatını anlatan ‘Yakala Yakalayabilirsen’ isimli film... Orada dünyaca ünlü uluslararası havacılık şirketi Pan-Am’dan bahsediyor birisi... Adam filmde Pan diyor, sonrası yok... A’yla başlayan ikinci hece yok... Kesmişler...” *** Ahmet bunu mizah diye Selahattin Duman’a anlatıyor ama bu olay bir mizah değil bir felaket... Daha doğrusu mizah içeren trajik ve komik bir felaket... Pan American dünyanın en büyük hava yolları şirketlerinden biri... Pan-Am’ın ikinci hecesi American’ın kısaltılmışı... Dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden birinin hecesi kaldırılır mı koskoca filmden? Ne yapsın televizyon yöneticileri?.. Televizyona uyarı ve kapatma gelmesin diye Pan-Am’ın ikinci hecesini Leonardo DiCaprio’nun filminde okutmuyorlar... Bu Türkiye çağdaşlaştığı söylenen Türkiye’dir!.. Buna mizah demek mizahçılara hakaret... *** Bir başka yapım ünlü Karayılan dizisi... Fransızların Antep’i işgal ettiği günleri anlatıyor dizi... Fransız komutan bir ara “Fransa’dan kendime Bordo ısmarladım...” diye bir laf ediyor... Bu Bordo nedir çarşaf mı, nevresim mi?.. Bordo diye birşey mi var, bizim bilmediğimiz Fransa’dan ısmarlanacak?.. Bir süre sonra anlıyoruz ki, Fransız komutan, “Kendime Fransa’dan Bordo şarabı ısmarladım...” demiştir... Fransa’da şarabıyla meşhur en önemli iki bölgeden biri Bordo... Adam da Fransız komutan?.. Denizli’den yörük ayranı mı ısmarlayacaktı, ne yapacaktı Fransız komutan?.. Peki ne demek, “Fransa’dan Bordo ısmarladım...” Bordo kentini mi ısmarlıyor ne yapıyor?.. Bu ne trajik bir zavalılıktır?.. Bordo şarabının adına tahammül edemeyen bir zihniyetin hangi demokrasiyle, özgürlüklerle, serbestliklerle, çağdaşlıklarla ilgisi vardır?.. *** Türkiye’de 10 yıl önce bu olaylar olsa, mizah niyetine komiği yapılır, saatlerce espiri üretilirdi... Misal, “Adama bak Pan-Am’ın A...’ını götürmüş” diye... Ya da “Baba sana kaç Urfa sipariş verelim...” gibi... Eskinin komiği bugün Türkiye’nin gerçeğidir... Boşuna yapılmaktadır Malezya, İran modeli tartışmaları Türkiye’de... Türkiye kendi gerçeğinde, kendi kendine traji-komik bir hal almakta, kadınbudu köfteden, Pan-Am’a, Bordo şarabı lafından, dilber göbeğine kadar herşeyi hayatından, lügatından, günlük dilinden ve yaşamın gerçeğinden çıkartmaktadır... *** Kendilerini entel zanneden zevzek danteller, bunlara bile ayılmamaktadırlar... Pan-Am’ı telaffuz edemiyor, Türkiye televizyondaki bir filmde... Bunlar özgürleştiğini söylemekteler Türkiye’nin... Bordo şarabı demek yasak bir dizide Türkiye’de... Bunlar demokrasinin geldiğini söylemekteler memlekete... Bunlar görecekler Pan-Am’ı ama... Az sonra!!! Reha Muhtar / Vatan ----------------------------------- AKP avanesi özgürlük (!) havarilerine ithaf olunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Reha Muhtar said: Bunlar görecekler Pan-Am'ı ama... Zuhahah Bu konunun üstüne tartışılacak bir şey yok aslında ama gene dangalağın biri gelip bir şekilde savunur bunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 başlığı editliyorum.. çok ayıp bir tamlama içeriyor "Şarap'ın ismini ******** bile yasak oldu haberimiz yok" ağza almak!?!? yasssah hemşerim böle cinsel çağrışımlı kelimeler. şarap demek bile yasak olacak o başlık! bundan sonra böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 dasaaa said: başlığı editliyorum.. çok ayıp bir tamlama içeriyor...... şarap demek bile yasak... Terbiyesiz adam bi de moderatör olacaksın sansürle hemen bunları! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 godamnit!! deşifre oldum. beni tanıdılar siz kaçın kendinizi kurtarın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Şeriat geliyor kaçın lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Pan-Am AKP Pan-Am. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 umarım bir daha seçilemez bu zihniyetler. yeter artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Spastik_Serce said: umarım bir daha seçilemez bu zihniyetler. yeter artık. Akp'nin bundan sonra gideceğini hiç sanmıyorum. Toplum ne kadar akp ye karşı da olsa herkes nefret de etse uzunca bir süre (belki kalıcı) akp iktidar olarak kalacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 RTÜK ün denyoluğu. Bazı konularda iyi uygulamalar yapıyorlar ama bazen zıvanadan çıkıyolar şekil 1-A. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Bence bu RTÜK dışında ATV'nin kendi bok yemesi de olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Avrupa Yakası'ndaki Şebnem Ferah posterinin kapatılması, Karayılan'da şarapa sansür. İyi çalışıyor damat iyi iyi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Spastik_Serce said: umarım bir daha seçilemez bu zihniyetler. yeter artık. oy kullanmak lazım ben kullanmadım kullanıcam bidahakine sadece akp yandaşları oy kullandı galiba:/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Oyunuzu her zaman kullanın. Akp'ye bile verecekseniz verin ki ne yaptıkları hakkında söz sahibi olun, eleştirebilin, yaşadığınız ülkeyi sallamayın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Panamanın PAN'ı Ananın :) diye sansürlicekler yakında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jandor Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 ozaman ingilizceyi sansürlesinler direk I am falan diyeni sınırdışı etsinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Pan-Am'ı belki firmanın reklamını yapmamak için kapamışlardır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 abi filmde geçiyo o şirketin ismi, zaten reklam, niye yayınlamalarında bi sakınca olsunki, ne kadar sefilleştik ya, çok üzücü... demokrasi bu ülkenin halkına bi gömlek büyük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Pan-Am yerine Pan-Tenasül Organı deselerdi RTÜK Standartlarına uyardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 "Pan-Am" olayını farketmemişim, çünkü "Cadillac" markasının sansürlenmesine dumur olmuştum aynı filmde. Ulan adam babasına Cadillac alıyo, Cadillac amerikan bi baba için baya önemli bi hediye, sen gidiyosun 5 kelimeden biri Cadillac olan konuşmada Cadillac kelimesini sansürlüyosun. E ebenin... Hayır bi de komik olan 2 dk sonra da DiCaprio'nun sansürsüzce 737 kullanıyorum demesi :) Elimiz şeyimizde gidiyoruz bi yerlere ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Çalıkmıdır ne zıkkımsa çok marifetli olduklarını göstermeye başladılar iyi niyetle bakmaya çalışıyor insan ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Horizon said: RTÜK ün denyoluğu. Bazı konularda iyi uygulamalar yapıyorlar ama bazen zıvanadan çıkıyolar şekil 1-A. sen de bu mesajınla doğru olanı görmüşsün ama saçmaladıkları görüşleri neredeyse tüm mesajlarında savunarak paradoks oluşturuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 SturmVogel said: Horizon said: RTÜK ün denyoluğu. Bazı konularda iyi uygulamalar yapıyorlar ama bazen zıvanadan çıkıyolar şekil 1-A. sen de bu mesajınla doğru olanı görmüşsün ama saçmaladıkları görüşleri neredeyse tüm mesajlarında savunarak paradoks oluşturuyorsun. Şu mesajınla sen nekadar tek taraflı düşündüğünü ortaya çıkarıyorsun tam tersine. Ben doğru bulduğuma doğru yanlış bulduğuma yanlış derim. Kimsenin veya bi kesimin koyunu olmam. Paradoks filan da yok benim yazdığım mesajlarda yada savunduğum şeylerde. Sana öyle geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vanity Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 horizon,bu tip adamları şuna benzetebilirsin. Geçiriyorlar formayı sırtlarına,fanatik taraftarlar gibi takımları ne derse sorgulamadan onu yapıyorlar,karşı takımların hepsi de kendi düşmanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar