Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kukla başkana Danıştay kapağı

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

üzgünüm slat, seviyesizliğinin son ürünü "şopar rektörler" bile yeterli kafa yapını anlamamıza.

vatan hainleri tabii ki cezalandırılacak. önemli olan vatan haini tanımını doğru yapmak, çünkü siz "bizim gibi düşünmeyen/yaşamayan herkes vatan hainidir" diyip işin içinden çıkabiliyosunuz gayet.

kendi iradesiyle, kendi inancından ötürü türban takan bir kadın vatan haini midir? cezalandırılması mı gerekir? hadi çekinmeden bunun da cevabını ver. "esas onun kafasına türbanı geçiren gerici hedehödö" cevabı istemiyorum.

paticikte yazdığım herhangi bir postta Atatürk'e karşı en ufak bi hakaret göremeyeceğiniz gibi, "faşist diktatör" yaftası yapıştırdığımı da göremezsiniz. Atatürk'ün dünya görüşünü ve kurduğu devletin felsefesini bir ideoloji haline getirip ayağa düşürenler, değişmekten, gelişmekten, özeleştiriden ve demokrasiden korkanlar utansın, ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:

çalıştılar okudular geliştiler.kabuklarından kurtulup çagdaşlaştılar.
onlarında çagdaşlaşmasını kaldıramıyor tabi insan,bir ipte 2 cambaz oynamasın misali.

Kimin fakeisin hatırlamıyorum ama bu yazdıklarından sonra senle tartışmanın pek bir manası olacağını sanmıyorum.. Bunların çalışıp, okuyup, gelişip çağdaş olduğuna inanıcak kafar saf biriyle ne tartışabilir ki?

@sir: Güzel kıvırdın gibi bu sefer de ama tam olmadı gibi..

Ben dincilerin vatan haini olduklarını ve temizlenmeleri gerektiğini söylemiştim, sen ise benim mesajımın içeriğinin hastalıklı bir faşism anlayışına sahip olduğunu söyledin.. Ama mesajımda aslında Atatürk'ün zamanında yaptığı bir kaç güzel uygulamayı yazdım.. Buna göre senin deyiminle Atatürk hastalıklı bir faşizm anlayışına sahipti..

Kasma bu kadar rahat ol, sen açık açık yazamasanda adama böyle söyletirler işte..

sir said:

kendi iradesiyle, kendi inancından ötürü türban takan bir kadın vatan haini midir? cezalandırılması mı gerekir? hadi çekinmeden bunun da cevabını ver. "esas onun kafasına türbanı geçiren gerici hedehödö" cevabı istemiyorum.

"2+2 kaç eder, '4' cevabı istemiyorum" gibi birşey olmuş ahah adam altından kalkamadığı cevabı duymak istemiyor..

Ben sana 100lerce kez yazdım burda, dincilik hastalığından kurtulmak için başı ezilmesi lazım, tabanın değil.. Tarikatların, dinci öğrenci yurtlarının, şeyh şıhların, kaçak kuran kurslarının, din baronlarının hepsinin kökünün kurutulması gerekir ki; baskı, beyin yıkama ve insanları yanlış yönlendirmenin sonu gelsin..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
Atatürk'ün dünya görüşünü ve kurduğu devletin felsefesini bir ideoloji haline getirip ayağa düşürenler..

Ahah buna şimdi dikkat ettim ya..

Atatürk'ün dünya görüşünü ve kurduğu devletin felsefesini(?) IDEOLOJI haline getirmişiz Allah belamızı versin bizim.. Hazır sözlükle haşır neşir olmuşken ideolojinin de anlamına bakıver istersen.. Ya da dur ben sana c/pliyim

tdk said:
Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükûmetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü:

Atatürk'ün bıraktığı en değerli mirasın Kemalizm ideolojisi olduğunu anlarsın belki o zaman ahahah
Sosyal ağlarda paylaş

aheauhdfsdlfkg süpersin slat, kemalizm ideolojisini Atatürk oluşturmadı, ondan sonra gelenler oluşturdu ve bazıları daha da ileri giderek Atatürk'ü putlaştırdı. bu kadar basit bi gerçeği bile bilmiyo muydun? hadi bilmiyodun, Atatürk'ün "kemalizm" adında bi ideoloji ortaya koyacak kadar egoist bi insan olduğunu mu düşünüyosun?

Atatürk'ün kurduğu devlet bütün ideolojilere, bütün inançlara ve bütün siyasi düşüncelere eşit mesafede duran, özgürlükçü ve hukuk yanlısı bir devlet olmalıydı. ancak onun ölümünden sonra belli bir kesimi kayıran, siyasiler dışında başka odakların da siyaset üzerinde hakimiyet kurduğu, belli inançları diğerlerinden üstün tutan bir devlet haline getirildi.

yazık, yazık..
Sosyal ağlarda paylaş

Kemalizm 1937'de yani Atatürk ölmeden önce anayasaya eklendi. Bilmeden konuşmakta üstüne yok. Bide

sir said:
aheauhdfsdlfkg

yazıp da kendini salak durumuna düşürmen de çabası..

Hadi anayasaya eklenmesini de geçtim, Kemalizm demek, Atatürk'ün siyasal ve sosyal alanda yaptığı konuşmalar, verdiği tavsiyeler, 6 temel ilkesi demektir..

Kemalizm ideolojisini Atatürk oluşturmadı demiş adam bi de ya LOL
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

Atatürk'ün kurduğu devlet bütün ideolojilere, bütün inançlara ve bütün siyasi düşüncelere eşit mesafede duran...

Süper yanlış.Hiç kimse/devlet her ideolojiye eşit mesafede duramaz,durmaz.Atatürk'ün kendi ideolojisi var mıydı? Vardı tabii.Atatürk ilkeleri diye ilkeler oraya süs olsun diye konulmadı.Ya da "Atatürkçü düşünce sistemi".Elbette Atatürk'ün bir fikir yolu vardı.

Ve Türkiye, kesinlikle bütün ideolojilere eşit mesafeli değil.Hiç bir zamanda olmadı zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

tabii ki imza yap, ama Atatürk'ün yaptığı şey bir ideoloji oluşturmak, görüşlerini bir doktrin haline getirmek değildi. bunu sistematik bi şekilde yapan hala da yapmaya çalışan CHP'dir.

sözün özü, Atatürk demek kemalizm demek değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet değildir.Ama gene de Atatürk deyince aklına hiçbir değer gelmemesi yanlış olur.Oturup kitabını yazmadıysa bile, Atatürk'ün kendisi tarafından üretilen sistemler mevcut.

Şuan bu sistemin dışına çıkma derdi var.Eski olan herşey yanlış değil.Tıpkı eski olan herşeyin doğru olmadığı gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
Atatürk demek kemalizm demek değildir

Atatürk said:
Beni görmek demek, Mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim Duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir!

Bu akşamlık sana bu kadar pwnage yeter sanırım sir :) Dışarı çıkmam lazım yoksa çok eğleniyordum..

Peace out yo
Sosyal ağlarda paylaş

Bu gün 8-10 ninca ile derse girmek durumunda kaldım.
Okul içinde bitane alien gördüm. Gayet bildiğin alien di.

Hala anlaşılmayan mevzu şu. Konu kimin neresine ne taktığı değil. O takılan şeyin altında yatan düşünceler yumağı.
Amerikada gün sayan bariz bir "Cumhuriyet düşmanının" sözünden çıkmayan kesim.
Dini hükümler altında yönetilmemizi isteyen bir kesimdir sorun olan. Karşı çıkılan nokta burası. Yoksa kimin neresine ne bağladığı kimseyi alakadar etmez medeni ülkelerde.

Ha bide yukarda birisi Atatürkle ilgili bişiler zırvalamış. Her kesime yakın dururdu gibi filan. Zaten o yüzden Hilafeti kaldırmış, medreseleri filan kapatmış. Bilmiyorsanız konuşmayın bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Prof. Veziroğlu said:
'Eğitim konusunda YÖK; Türkiye'nin çıkarlarına hizmet etmiyor. Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen bu YÖK'ü kapatın. YÖK'ün yerine, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nı kuralım. Bu bakanlığa, TÜBİTAK ve üniversiteleri de bağlayalım.'

AYIYA bak neler demis, bagimsiz ve ozerk universite icin millet birbirini yiyor bu ayida siyasi bakanliga bagliyalim demis..

dusunsene amerikan baskani atiyor harvardin dekanini filan yuh be ...
Sosyal ağlarda paylaş

evet bende o yazının o kısmını dünyada nasıl olduğunu düşünerek değerlendiriyorum şu an. eğer devlet destekli olacaksa üniversiteler yine devletin koyacağı bazı sınırlar olmak zorunda olacak bunu devletin hangi kısmı koymalı onu bilemiyorum ama. devletin hala bir organı devlet üniversiteleri arasında kaynak paylaşımı gibi şeyleri halletmeli.

o yazıdaki üniversite sayısının arttırılması kısmına da hiç katılamadım gerçi 2000 senesinde durum nasıldı bilemiyorum ama bence kessinlikle günümüz için çözüm o değil
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:

Evet ülkenin sahibi biziz, çünkü bizim düşünce eksenimiz Atatürk'ün ilkeleri temel alınarak kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti.. Dinciler veya bölücüler ve bu iki kesime özgürlükçü adı altında inanılmaz bir yavşaklıkla destek verenler bu ülkenin sahibi değil, üstüne sifon çekilmesi gereken bokudur..

Budur ya, harika bir paragraf.

Sir, Horizon, Vanity (newdonis) ve diğerleri artık yüzsüzlüğün dibine ulaştılar. Nedense aradan mesajlar alıp yazılar yazmaya çalışıyorlar. Diğer konulara ZERRE verecek cevapları yok çünkü. Onlar hala kendi diyarlarında "irtica gelemez, ekonomi iyiye gidiyor, AKP istikrarlı yükselişteyiz" gibi fikirlerle takılıyorlar. Bu gibi insanlar tüm çerçeveyi görecek yetiye sahip değiller. Onca yazı yazarsın tek cümlesini quote'layıp "bu olmaz" der bütün yazıyı unutur, uzunca konuşursun tek bir noktaya odaklanır bütün konuşmayı bok eder anlamaz.

Birde kendilerini özgürlükçü diye tanıtıp akıllıyım diye geçinirler ama artık everest gibi var olan irtica problemini görmezden gelirler. Feto yasağı kalkar ülkeye dönmeye hazırlanır "bir bok olmaz" der.

"İran'ın yolundan gidiyoruz" deriz, "İran farklı, biz farklıyız derler"
"Pakistan'a benziyoruz" deriz, "pakistan farklı, türkiye farklı" derler
"Malezya'ya benzicez" deriz, "malezyadan da farklıyız" derler.

Ama anlamazlar ki zaten İran, Pakistan ve Malezya birbirinden farklı olmasına rağmen onlar yinede şeriat yönetimine sahiptirler. Onlarda birbirinden farklı, farklı yapıları var ama AAA O DA NE! Şeriat var yinede! Ama yok bizde olamaz.

Her geçen gün irtica haberleri veririz, yani artık AŞİNA hale gelmiştir, bunlara kapak üstüne kapaktır ama hala "bir şey olduğu yok, normal" diyebilmekteler.

Bir yasağı bile "özgürlük" olarak değerlendiren zihniyet gözüme gözükmesin. "Bas git!" derim adama.
Sosyal ağlarda paylaş

Küstüm, sana araba yok!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a yeni bir zırhlı otomobil alındı. İyi günlerde kullansın.

Prof. Dr. Özcan’a Devlet Mahallesi’nde bir de lojman tahsis edildi.

İşin ilginç tarafı eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’ten bunların esirgenmiş olmasıydı.

Devlet idaresinde adam kayırmanın, "benden değil" diye baktığı kamu görevlisini cezalandırmanın çıplak bir örneği.

Prof. Dr. Özcan, otomobil ve lojman tahsisi ile ilgili olarak şöyle diyor: "Daha önce karar verilmiş ama araları kötüleşince vazgeçilmiş, yapılmamış."

Bilmem kaç yüzyıllık bir devlet geleneğinin, getirildiği nokta burası işte: Araları kötüleşmiş, vazgeçmişler!

Mahalle kadınları kavga ediyor sanki!

Maliye Bakanı’nın, Prof. Dr. Özcan için neden "sıkıyorsa istediğimiz gibi konuşmasın" dediğini daha iyi anlıyorum.

İstedikleri gibi davranırsan ev de var, zırhlı araba da.

Bu arada profesörlük unvanın yerlerde sürünüyormuş, ne gam!

Mehmet Y. Yılmaz, Hürriyet
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
bu laflarını istedigine diyebilirsin hiçbir işe yaramaz.kendi kendini yiyip durursun.
istedigin kadar çırpın dur,bu ülkede demokrasi var va çogunluk senin gibi düşünmüyor.

Hani şu başbakanın "3 çocuk doğurun" deyip arttırmaya çalıştığı cahil vatandaşımdan mı bahsediyorsun çoğunluk diye?
Bulduğunuz böyle koyun sürüsünü, güdün bakalım.
Elbet akıllanır bir gün o koyunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
bu laflarını istedigine diyebilirsin hiçbir işe yaramaz.kendi kendini yiyip durursun.
istedigin kadar çırpın dur,bu ülkede demokrasi var va çogunluk senin gibi düşünmüyor.

"bu ülkede demokrasi var"

Tekrarlayalım belki inandırıcı olur. Çok demokratik canım nfsjnsdkfmskdfmskmdf. %51'i hiçe sayan hükümet falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...