Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ikariam (Web Based)

xaty

Öne çıkan mesajlar

Ikariam henüz beta aşamasında olan, Travian benzeri, tarayıcı tabanlı bir oyun.

Henüz beta'da olduğu için bazı eksikleri ve hataları var fakat düzenleniyor bunlar sürekli. Şuan tamamen ücretsiz bir oyun. Oyunun en beğendiğim tarafı ada sistemi. Adalar var ve her adanın kendine özel hammaddesi var. Adadaki koloniler hem kendi aralarında yarışmak ve çatışmak zorunda, hem de birbirine destek olup adayı kalkındırmak zorunda. Bu durum ilginç olaylar ortaya çıkarıyor. Üretim yaptığınız kaynaklar size ait değil, adaya ait; ve bunları geliştirmek için bağış yapmalısınız, adada dayanışma olmalı. Ama diğer ada sakinlerini fazla geliştirtmeyip ilerde sorun çıkarmalarını önlemelisiniz.

Türkiye için serverları da var.
http://www.ikariam.net adresinden Türkiye serverlarına ulaşabilirsiniz.

Ben Beta serverında oynuyorum, varsa oynayan haber etsin :) (Epsilon'da da oynuyorum ama daha yeni başladım oraya)

Sosyal ağlarda paylaş

binalar için belli araştırmaları tamamlamış olman lazım. akademi kurup, orada vatandaşlarını çalıştırıp araştırmaları tamamlayabilirsin. orada kütüphane var, ordan hangi araştırmaların neye yaradığını öğrenebilirsin.

ticaret gemisini ticaret merkezi ile kullanabilirsin. oradan etrafındaki adalarda satılanları görüp onları almaya gidebilirsin. veya adaların satın almak istediği şeyleri götürüp satabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

daha ayrıntılı yazayım

world = theta
ada = banoios (63:55)
nick = fede

daha yeni başladım. zaten server da yeni açılmış güzel oldu. baştan bir iki fix işi yapıp (adamları oduna salmak, kışla, akademi kurmak, adamların bi kısmını bilime yollamak, bunu yaparken de işçilerin giderini iyi ayarlamak gibi) sonra bekliyoruz. ogame gibi bu da ama sanki daha az bekletiyo gibi geldi ama ilerde nolur bilemem. bi de ticaret olayları çok sakat. diğer adaların kaynaklarını kullanamazsan hiçbişey yapamıyosun gibi. mesela benim adada sülfür var ama ilerde bana mermer de elmas da şarap da lazım olacak. illaki bulmam lazım.

o yüzden sevgili patiler, haydi hep beraber thetaya gelin (mermer, şarap, elmasın üzerine kurulun) :) :)

eternal adanın kordinatları ney?
Sosyal ağlarda paylaş

benim dorke, 60:52 olması lazım gupheios adası. kristal var adada. fede yakın sayılırız herhalde :)

zenginlik bitti benim ilk işim koloni kurmak için yerleşimi araştırmak olcak. ilk kolonimi kendi adamda kurmayı planlıyorum sonra sülfürü olan bi adada kurarım herhalde.

yerleşimden sonra diplomasiye kadar kasıcam paticik ittifakı için, eğer benden daha gelişmişi varsa o kassın uğraşmayayım :)

adadakilerle de aram iyi anlaşıyoruz.

yuh fede çok yakınmışız biz aynı ekranda gözüküyoruz ^^
Sosyal ağlarda paylaş

aha gördüm zor oldu biraz ama tepelere çıktım elimi alnıma dik bi şekilde koydum ve uzaklarda parlayan athenanın mızrağını gördüm. içim ışıkla doldu. (gereksiz rp ) lol. bi de ışıl ışıl parlayan elmasları gördüm :):):)

harbi yakınmışız. ittifak olaylarına girelim yavaştan da bende diplomasi sıfır. kafa göz dalıyom. benim adadakilerden pek hayır yok. o yüzden adayı kendime alıcam direk :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...