Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhuriyet'in yeni reklamlari

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Vanity said:
Medeniyet söküp atmaksa baştaki ağı,
Sizden daha medeni afrika yamyamları
Eğer medeniyet açmaksa bedeni
Desenize, hayvanlar sizden daha medeni

demişmiş Necip Fazil Kisakürek, iyi demiş bence.

Necip Fazıl gibi bir şerefsiz, karşı devrimcinin şiirleriyle topiki kirletmeni kınıyorum ve sana laflar hazırladım.

Abicim yeter artık, amacın ne akraba evliliğimisin nesin, bas git şu forumda sinir bozmaktan başka bir işe yaramıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

newdonis'in (vanity) insanlığa zararlı olduğunu düşünüyorum.

Hala bu forumda insanlara "özgürlük, ahlak, görgü, medeniyet, demokrasi" dersleri vermeye çalışan tek haneli IQ'ya sahip, kovulduğu, istenmediği yere sürekli geri gelecek kadar şerefsiz, kendini akıllı sanacak kadar akılsız bir adam.

Birbirinden saçma, tutarsız, bilgisiz, cahil, geçmişi bilmeden attığı mesajlar ile bilmişlik havaları taslaması korkunç zihniyetin ne kadar kendinen emin olduğunun bir kanıtı. sir ve diğerleride bu korkunç tabloya dahil.

Gerçi iyi olur, günlük stresi bu adamların üzerinden boşaltıyoruz, rahatlıyoruz. Bir nevi sanal kum torbası.
Sosyal ağlarda paylaş

Baş kapamak,açmak geçin bunları ya.Bu buzdagının gorunen yüzü.Adamlar arkada ne biçim çalıyor,çırpıyor.

Bence şuanki sistem gayet iyi.Devlet dedinmi türban olmasın ama halka açık ve özel alanlarda isteyen istedigini (ayasaya gore tabii) giysin.

Neden kurcalıyorsunuz bunları,etrafta çok daha büyük pislikler varken? AKP'nin çoğu hırsız, ülkeyi satan adamlar.Dokunulmazlığı kaldırtmak lazım asıl.Zaten meclisin nüfusu baya bir azalır dokunulmazlık kalkarsa...

Bütün dertler bitti de bir örtü kaldı,tıpkı Osmanlı'nın yıkılıdığı sırada olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Lorrotar said:
kolaturka reklam vermek için gazeteye para veriyor yalnız.yeşil sermayeden ne koparsak kardır demiş adamlar tabi ufak bi reklam karşılığında.

Puhahah o reklamdan da o dediginiz "yeşil sermaye" kaç koparıyor onu düşünemiyorsun sanırım :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
Lorrotar said:
kolaturka reklam vermek için gazeteye para veriyor yalnız.yeşil sermayeden ne koparsak kardır demiş adamlar tabi ufak bi reklam karşılığında.

Puhahah o reklamdan da o dediginiz "yeşil sermaye" kaç koparıyor onu düşünemiyorsun sanırım :)-D

cumhuriyet okuyan insanlar bilir neyin kimin olduğunu.
edit: parayla falan yolluyorlar galiba bunu, sevindi adam.
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle kendi şairlerini, yazarlarını yücelteceği yerde onları toprağa gömme hevesinde yaşayan insanlara acıyan gözlerle bakmak gerekir. Biraz tarihten haberiniz varsa bu insanların sonradan sabun gibi eriyip gittiklerini de göreceksiniz.

Necip Fazıl Kürekler öldükten sonra hatırlanacak ve var olacaklar,
Çokakıllıadam sen ne olacaksın bunu hiç merak ettin mi? :) Yoksa merak etmektende mi korkuyorsun? Ne olacağın belli sabun gibi eriyip gideceksin bu dünyadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Fortuna said:
Hitler'de silinmedi tarihten.

Ne kadar büyük bir şöhreti değil mi?

Necip Fazıl,iyidir kötüdür demiyorum.Ama hatırlanmak herşey değil.Ayrıca, muhtemelen sen de eriyip gideceksin.

Gelip Hitler'de silinmedi diyen birine cevap vermemeliyim ama yinede vereyim.

Şairler, yazarlar, düşünce insanları, sanatçılar bu dünyada var olma peşinde koşan insanlardır. Ama senin o saydığın isimler varlıklı olmanın peşinde koşmuş insanlardı. Bu dünya Sultan Süleyman'a bile kalmadı diye bir söz var.

Evet doğru muhtemelen ben de eriyip gideceğim bu dünyadan ama gelip bu insanlara nefretimi, kıskançlığımı ağzımdan salyalar akıtarak onlara kusmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı şeyi diyecektim. Hitler ve Mengenede hatırlanmakta, ama Mengenenin tıp dünyasına kazandırdığı şeylerin Mengene tarafından kazandırıldığı gerçeği beni rahatsız etmemekte.
İnsanları yaptıklarıyla değil ideolojileri ile yargılayalım.

Ayrıca bir şerefsiz olarak hatırlanmaktansa, hatırlanmamayı tercih ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Necip FAzıl'dan bir mısra dahi okumadım veya duymadım. Son derece mutluyum bundan dolayı.

Bir iki mısra okumaktan kimseye zarar gelmez. Herhangi bir toksik etkisini görmedim şu ana kadar. Bak ben yedim siz de yiyin, ölmedim. :P

Kendi ana dilinin yazı bahçelerinden habersiz olmaktan mutluluk duyan ilk kişi sen değilsin bu ülkede. Unutmadan söyleyeyim, bundan mutluluk duyan bir başka kitle ise ( ki onlar en başta gelir) politikacılardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...