Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 RTE said: Başbakan RecepTayyip Erdoğan, "Af yok. Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Bununla ilgili kanun çıkardığın zaman en büyük zulmü yapmış olursun" dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Uşak’a gelen Başbakan Erdoğan, Ulu Cami’de kıldığı cuma namazının ardından vatandaşlara Başbakanlık otobüsünün üzerinden hitap etti. Eğitim yatırımları hakkında konuşması esnasında bir vatandaşın, "Af yok mu?" sözü üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Af yok, af yok. Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerine aittir, öyle olması lazım. Hukukçu da burada. Öyle mi? Yanlışlık olur, haksızlık olur. Nasıl affeder? Böyle bir yetkimiz bizim yok ki. Bununla ilgili kanun çıkardığın zaman en büyük zulmü yapmış olursun. Katilse cezasını çekecek." Tabi ilk bakista ne guzel af yok demis gibi ama asil sura onemli... ını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerine aittir, öyle olması lazım. Hukukçu da burada. Öyle mi? said: Yani diyor ki seriat devletlerinde oldugu gibi KAN PARASI koyalim ve eger biri birini oldururse geride kalan ailesi onu affetme yetkisine sahip olsun... Yani insan olmak BIREY olmak birsey ifade etmiyor?!? Yani mantelite bu iste evrensel hukuk, cagdas hukuk, INSAN haklari falan hikaye.. geberdiysen senin hakkini ben hukuk olarak korurum ama ailen senin katilini belki para belki baska nedenden affederse ben DEVLET VE HUKUK olarak senin GEBERMIS CESEDINI VE BIREYSEL HAKKINI KORUMAM... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZiFir Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 kan parası olmadıgını nerden cıkardın suan? kanun olarak yok ama uygulamada var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Hukuken bu parası olan herşeyi hatta adam öldürmeyi daha yapabilir demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 ZiFir said: kan parası olmadıgını nerden cıkardın suan? kanun olarak yok ama uygulamada var. Ya su kaar lafin arasinda guneydoguda uygulanan kan parasindan bahsediyorsun gelip.. Kan davasi cikmasin diye verilen sey ayri bir konu bu ayri bir konu... Guneydogu zaten kendi icin nuke lenmesi gereken bir yer ve kultur.. Lutfen konunun genel cizgisinden gidelim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Absolut said: Hukuken bu parası olan herşeyi hatta adam öldürmeyi daha yapabilir demek. Evet aynen oyle acikca para demiyor ama ben bu konulari biraz bilirim, seriat kanununda vardir bu olay. Dusunsene sen ingilterede 10 yasinda bir kiz cocugu arabayla ezip oldureceksin ve aile olarak katili affedersen katil af uygulanmis gibi ceza almaktan kurtulacak... Veya danimarka,almanya,fransa,italya,usa,japonya ne biliyim iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 belediyeyi asfalttan fren izi çıkarmak gibi işlerde kullanacaklarına, düzmece kaza raporlarına alet edeceklerine kurbanın yakınlarına verirler parası neyse, herkes mutlu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 nerden nereye çekiyosun adamın falsosunu yakalamak için saçmalıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 trde de var mı bu olay mahkeme sürerken avukat anlaşma teklif edip mağdur tarafa para karşılığında davanın düşmesi şeklinde açıklamanın şeriat hukukuyla ilgisi yok; şeriat hukukçumuz var da ona soruyorsa başka aslında güzel bir tartışma konusu, devlet tek başına affedebilir mi yoksa mağdur kişinin onayını da almalı mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Zheld said: nerden nereye çekiyosun adamın falsosunu yakalamak için saçmalıyosun Yahu sen ne anliyorsun sarf edilen sozcuklerden. Kahvehanedeki recep ivedik in aciklamalari degil bu TURKIYE CUMHURIYETI BASBAKANI konusuyor... Adamin fikri neyse zikride o kardesim.. Avrupada etse bu lafi gazetelerde manset olurdu.. Ciksin bari yanlis anlasildim desin ama kim takar turkiyede bu tip seyleri dimi.. Koyun gibi geldiniz, koyun gibi gideceksiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 forgiver said: trde de var mı bu olay mahkeme sürerken avukat anlaşma teklif edip mağdur tarafa para karşılığında davanın düşmesi şeklinde açıklamanın şeriat hukukuyla ilgisi yok; şeriat hukukçumuz var da ona soruyorsa başka aslında güzel bir tartışma konusu, devlet tek başına affedebilir mi yoksa mağdur kişinin onayını da almalı mı Turkiyede veya hicbir CAGDAS HUKUK devletinde boyle sacma birsey olamaz. OLMAZ. Ayrica seriat hukuku ile cok alakali bir konu.. Seriat devletlerinde vardir bu olay... Seriat hukukcumuz var iste BASHIMAM Tartisilcak bir konuda degil ayrica sadece komik ve ulkemdeki insanara aciyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Absolut said: Hukuken bu parası olan herşeyi hatta adam öldürmeyi daha yapabilir demek. bugün adam öldürmek için paraya da ihtiyacın yokki... kan parası falan ne çekecen vurduğun herifin ailesinin ağız kokusunu... 1-2 milyar için adam öldürecek o kadar çok insan bulabilirsin ki ülkede... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Recall06 said: Zheld said: nerden nereye çekiyosun adamın falsosunu yakalamak için saçmalıyosun Yahu sen ne anliyorsun sarf edilen sozcuklerden. Kahvehanedeki recep ivedik in aciklamalari degil bu TURKIYE CUMHURIYETI BASBAKANI konusuyor... Adamin fikri neyse zikride o kardesim.. Avrupada etse bu lafi gazetelerde manset olurdu.. Ciksin bari yanlis anlasildim desin ama kim takar turkiyede bu tip seyleri dimi.. Koyun gibi geldiniz, koyun gibi gideceksiniz.. koyun gelip koyun gitmeyen sen neleri değiştirdin bu ülkede af yapıldıktan sonra suç oranı yüzde kaç artıyor takip etmiyormusun ecevit her geldiği dönemde oy için af çıkardı her seferinde sokak it kopukla doldu akp nin bazı kararlarını yanlış buluyorum bazılarını doğru yanlış konuları eleştürüyorum sadece körükörüne bok atmıyorum sattı ülkenin herbişeyini bunu desteklemiyorum herseferinde görüşümü belirtiyorum ama saçma bir şekilde incirçekirdeğini doldurmayan şeylerle uğraşmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Recall06 said: Koyun gibi geldiniz, koyun gibi gideceksiniz.. buraya topic açtın seklinide koydun coban oldun dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 ya zheld sen okudugunu anlamiyorsun bence.. Ben af ciksinmi dedim git bastan sona bir daha oku lutfen. teufel.. neyse ya tamam hersey fazla anladim..ben pisman oldum pes ediyorum.. durmak yok yola devam OK. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Adam öldürmek derken iş kazası da mesela adam öldürmektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Absolut said: Adam öldürmek derken iş kazası da mesela adam öldürmektir. kazara adam oldurmek,kasitli adam oldurmek,planli adam oldurmek,oldurmek kasti ile yaralamak, hepsi ayri seyler tabi.. Elbette cagdas hukuklarda bunlar ayri ayri ceza gorur. Kaza ile adam oldurusen 10 yersen kasitli oldurursen 100 yersin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 tabiki sence öyle atgözlüklü sen affedermiydin babanı öldüren birini kimse affetmez hükümet affı buyüzden yapılıyor onu yapmıycam diyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 said: af yapıldıktan sonra suç oranı yüzde kaç artıyor takip etmiyormusun ecevit her geldiği dönemde oy için af çıkardı her seferinde sokak it kopukla doldu Adam af yapalım demiyor ki, başbakanın af mentalitesi yanlış diyor. Başka bir insanı öldürmek, ailesi eyvallah diyince doğru mu oluyor? Hangi çağın kanunu bu? Acı olan dünyada "hukuğun" böyle işlediği ülkelerin olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Zheld said: tabiki sence öyle atgözlüklü sen affedermiydin babanı öldüren birini kimse affetmez hükümet affı buyüzden yapılıyor onu yapmıycam diyor işte ya gercekten cokmu bilimsel yazdim acaba anlasilamiyor.. af yapilmamasina karsi olan mi var? lutfen baska biri konuyu arkadasa ozetlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 şeriatla alakası olmadığını da sana anlatsın o kankut Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 said: şeriatla alakası olmadığını da sana anlatsın o kankut Şeriat hukuğunda olan birşey bu; mağdurun ailesi affederse eğer serbest bırakılıyor katil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 tayip said: yok ki. Bununla ilgili kanun çıkardığın zaman en büyük zulmü yapmış olursun. Katilse cezasını çekecek. bunu diyorum ben sadece ama siz dinlemek yerine benim anlamadığımı savunuyorsunuz alıntı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Yanlış anlaşılmış olabilir tabii başbakan ama biraz daha açık konuşsa, dese ki ailesi bile affetmiyorken devlet affedemez katili, ki ailesi bile affetse yine cezasını çekmeli, o zaman tartışma olmaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 ahah şöyle gel konuş ciğerimi ye şey var bide şeriat aslında İslamla tam olarak uyuşan bi sistem değil bence İslamda herkes bilir can almak Allaha mahsustur ama idam şeriattaki cezaların başında gelir ki diğer cezalarda insanlık dışı genelde İslamda insanlık dışı olan şeylere yer verilmez(buna çalışılır) Türkiyede İslamı tayipden daha iyi bilen binlerce insan var onlarda itiraz eder zaten bende itiraz ederim eğer kan parası denen şey kanun olursa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 bildiğim kadarıyla kasti cinayet olmayan ama ölümle sonuçlanmış olaylarda kurbanın ailesi ile ölüme sebebiyet veren kişi para karşılığı anlaşabiliyor. bunu kastetmiş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar