Nosfe Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Arattım fakat bulamadım, izleyecek şöyle epik, çok bölümlü bir space opera arıyorum. Kısa olanları da yazın tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Stars Chronicles Crest of the Stars KAA dan Banner of the Stars animefin den indir. Geçenlerde tekrar izledim ve gene aşık oldum. Babasının kendi gezegenini Abh denen humanoid uzaylı ırkına satması ile dolaylı yoldan "nobility" olan Jinto'nun tepetaklak olan dünyasını ve yeni hayatını anlatıyor. Anime tarihinin en muhteşem dişi karakteri Lafiel'i bile tek başına götürüyor diziyi. 1+13+13+10+2 bölüm bütün Stars Saga Şiddetle tavsiye ediyorum. Legend of Galactic Heroes deniyebilirsin, burdada mevcut konusu var zaten. Kısa birşey istersen Memories serisinden 1. film Magnetic Rose deniyebilirsin. Phantom of the Opera tadında :> Bir yerinden Macross'a girmeyi deniyebilirsin ama 1982 yapımı "uzaylılarla müzikle savaşalım obarey!" kısmı başlamadan soğutabilir bu yüzden direk Macross - Do You Remember Love ? izlersen hem 36 bölüm yerine 1 film izleyerek kara geçersin hemde beğenmesen bile fazla bir kaybın olmaz :> Macross 7 den uzak dur. Macross Zero efsanevi animasyonu için bile kendini izletir. Macross Plus'ı KESİNLİKLE izle. Galaxy Express 999 veya Captain Harlock ile Leijiverse'e girebilirsin ama ben henüz bulaşmadım o tarafa bu yüzden net bir yorum yapamıycam >: Battleship Yamato efsanesi var, gerçi kesin izlemişsindir zamanında TRT1 de :> Bunların dışında ciddi anlamda Space Opera olmamasına rağmen biraz daha rahat, komedi ile karışık aksiyon, drama da uyar dersen Gunbuster, Gunbuster 2 (Diebuster) hatta Outlaw Star ve Lost Universe bile izleyebilirsin. Starship Operators ne kadar space opera sayılır orasını bilemem ama benim kişisel favori sci-fi/drama animemdir. Bahsi geçen bütün animeler (GE999 ve Harlock dışında) benim izleyip, sevip, tavsiye ettiğim isimlerdir :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 logh ve spaceship operators (sadece 12 bölüm ama dolu dolu geçiyor) benim de tavsiyemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 @Sam, LOGHun yazarının bu hafta yeni bir space opera serisi başladı. Adı Titania, gelecek sene animesi gelecek. Haberi için buradan : http://www.anime.gen.tr/haberdetay.php?id=792 Captain Harlock evreninde geçen Queen Emeraldas ve Cosmo Warrior Zero da var. They Were Eleven klostrofobik bir Space Opera idi ve zamanında ülkemizde de yayınlanmıştır. Ülkemizde yayınlanan -fakat izleyemediğim- Ulysses 31 mitolojik öğeler de içeriyordu. Son olarak Infinite no Ryvius, Lord of Flies referansları oldukça ilginç, ayrıksı bir seri. Özellikle öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 They were eleven'a space opera denirmi bilemiyorum. Daha çok "space thriller/suspense" daha doğru olur. Türkiyede de gösterilen Ulyses Space Opera değildir, çocuklar için uzayda yolculuk animesidir, şiddetle uzak durmanı tavsiye ederim. Mugen no Ryvius aynen bende tavsiye ederim. Ne kadar Lord of the Flies'ın uzaydaki anime versiyonu da olsa sırf bu türdeki eksikliklerden dolayı izlenmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Mobile Suit Gundam var, epey eski ama. Bir de, animasyon değil ama, Peter F. Hamilton'un The Night's Dawn Trilogy'sini tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Sağolun tavsiyeler için. İçinde izlediklerim var ama sıradan bakıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Beklentilerini köklemediğin sürece Densetsu Kyojin Ideon yapım tarihine göre ilginç bir space opera sayılabilir. (Shin Seiki Evangelion'un ilk bölümündeki tek elle füze durdurmadan End of Evangelion'daki sinirlenip evreni yoketmeye kadar çoğu sahne bu seriden hacılanmıştır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 planetes i unutmayin ama uzay temali izledigim en epic yapimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Planetes de Ai'nin standart shounen "I WILL PROTECT YOU" dan farklı olmayan motto su hayattan soğuttu beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Hah, tam aradığım başlık... =) Kaede said: Stars Chronicles Crest of the Stars KAA dan Banner of the Stars animefin den indir. Geçenlerde tekrar izledim ve gene aşık oldum. Babasının kendi gezegenini Abh denen humanoid uzaylı ırkına satması ile dolaylı yoldan "nobility" olan Jinto'nun tepetaklak olan dünyasını ve yeni hayatını anlatıyor. Anime tarihinin en muhteşem dişi karakteri Lafiel'i bile tek başına götürüyor diziyi. 1+13+13+10+2 bölüm bütün Stars Saga Şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdi bu seri konusunda benim biraz kafam karışık. İlk olarak Crest of the Stars'ı manga olarak bitirdim. 13 bölüm olan anime versiyonunu indirip izliyorum şu anda ki sanırım o da manga ile aynı anda bitiyor. Bu noktada bulmam gereken 2. kitap sanırım Banner of the Stars ve sonrasında da Banner of the Stars II. Ve bunlarında animesi var sanırım ayrı ayrı? Bunların hepsi doğru mu? 1+13+13+10+2 kısmında 13 13 10 üç kitap sanırım, o zaman baştaki 1 ile sondaki 2 ne bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 1 - Birth of the Stars Lafiel'in annesi ve babasını anlatıyor. Hikaye bütünlüğü için öyle şart birşey değil ama iki Abh arasındaki aşkı izlemek gerçekten çok hoş 2 - Olaylar bittikten sonra Jinto anavatanına geri dönüyor, onun üstüne hayatının nasıl değiştiğini anlatan 2 bölümlük OVA. Bu zaten Banner of the Stars'ın son kitabının uyarlaması. Zaten Crest of the Stars, Banner of the Stars I, BotS II ve BotS III hepsi romanların uyarlaması. Bildiğim kadarıyla uyarlama sırası roman => anime => manga. Mangasına biraz bakmıştım ama shoujo çizimlerine ısınamadım ki zaten eklenen, çıkarılan birşey yok bildiğim kadarıyla. İzleme sırası olarak vermiştim ben ilk postta. 1 - Birth of the Stars 13 - Crest of the Stars 13 - Banner of the Stars I 10 - Banner of the Stars II 2 - Banner of the Stars III Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Çok sağolasın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 geçen günlerde stars chronicles'ı izleme fırsatı buldum, çok güzelmiş. şu günlerde space opera arayan varsa ben de bu vesileyle tavsiye etmek istedim. esasen kendine özel başlık açasım gelmişti ama fırsatım olmadı. bir logh kadar olmasa bile hayli sürükleyici ve güzel bir seri olmuş. yormadan izlettiriyor kendini ve gayet hoş karakterler de var. politik ve sosyal konulara maalesef logh kadar eğilemediyse de uzayda ekşın ve karakter etkileşimi açısından son derece tatmin edici. -crest of stars bölüm 5- AĞIR SPOILER hey yarabbi o haydo bile ölmek bilmedi, gitti serinin en şahane karakteri öldü ya. crest'in geri kalanı gölgesinde kaldı direkt, dragonlance'da sturm vs kitiara'dan sonrası gibi bütün keyfim kaçık izledim. :( yalnız eleştirmem gereken bir husus var ki söylemeden geçemeyeceğim: NEDEN EVRENİN EN GÜZEL KIZI OLDUĞU SÖYLENEN BİRİNİ ARMUT KAFALI ÇİZDİNİZ SEZONLAR BOYU?! roswell kaçkını mı abh mı belli değildi bos3'e kadar. :X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar