Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanal A, Samanyolu TV, Kanal 7, Vakit, Zaman, Yeni Şafak

Bone

Öne çıkan mesajlar

Hayırdır, Horizon'un yerine de sen konuşmaya başladın, account değiştirmek zor mu geliyor?

İstediğin şeye hakaret etmekte serbest değilsin Paticik Forumlarında, git önce bir kuralları oku öyle gel. Gerçi ban manyağı oldun, bu andan sonra da adam olmazsın ya, neyse.

2 sayfa önce "Horizon" nicki altında yazılan mesaja git, "İnancıma hakaret var" diye başlamıştı sızlanmaya, hala balonu varken daha. Yani gerçekten inandırıcılık falan mı bekliyorsunuz 2 gün önce açılmış ve direkt olarak din/siyaset alakalı konulara kafadan girererek tartışmaya başlayan account'ların mesajlarından? Aklıma gelen tek şey, provokasyon yapmaya çalıştığınız, aklınız sıra yıpratmaya çalıştığınız. Şaka gibisiniz.

Son olarak da;

Vanity said:
onun yada benim sızlandıgım dine yada inananlara hakarete varan yazılar YAZABİLEN insanların ta kendisi

Çok komik bir cümle bu. Hani istediğin anlamı verememişsin, verdiğin anlam daha da komik.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
LathspeLL said:
Ha senin hassasiyetine göre ben dine mantıksız demicem dimi? Susucam yorum yapmicam senin o güzelim hassas mevzuna. Dogma çünkü o mevzu, yorum yapamam.

Sırf siz memnun değilsiniz diye herkes susmalı. Hakaret falanda yok ortada ayrıca, mantıksız diyorum sadece.

Ayrıca dokunulmaz değilim, ama siz çuvaldızı kendinize batırmıyorsunuz tabi. İlla haklısınızda haksızlığa uğrayıp atılıyorsunuz lol.

sen dine mantıksız desen aptal desen eline ne geçer ya?
bunu düşünemiyor musun?
sen mantıksız dedin diye adam dininden mi vazgecicek?
boşver başkasının dinini ne karışıyorsun sen kendi hayatını yaşa.
hitler-müslümanlık yakıştırması bir hakarettir.
sokakta bile kullanamadıgın lafları ,jargonu burda kullanıyorsun,içine çok atmışsın bazı şeyleri belli,sanırım bir arkadaşın yok bu konuları tartışıp açlıgını giderebilcegin,tabi böyle biriyle kim arkadaş olur oda farklı.

sen devam et bir zaman sonra akıllı insanlar takmıycak zaten.

1 - Bunları sokakta diyemediğimi nerden çıkarıyorsun? Beni tanıyormusun ki. Ben herkese, her ortamda görüşlerimi belirtirim.

2 - Sen hitler ile Atatürkçülüğü rahatla yakıştırabiliyorken problem yok ama biz edince var, ilginç :).

3 - Bir çok arkadaşım var, aralarında inananda var, bir güzel tartışıyoruz bu konuları. Beni dinleyenler çoğunlukta, nede olsa aklı başında insanlarla arkadaşlığım var.

4 - Burası bir forum, tartışma platformu, fikirlerimi söyleyebilirim. Sırf sen duymak istemiyorsun diye susacak değilim. İstemiyorsan foruma girme, atıldığın yere dönme.

5 - Benim yukarda yazdığım şeylere cevap veremeyeceğin için yine saldırma moduna geçtin. Yok "asosyalsin" yok "içine atmışsın, konuşacak birini bulamamışsın" yok "seninle kim arkadaş olur" yok "bunu kimsenin yüzüne söyleyemezsin"... LOL
Hemen saldır, çamur at, laf sok... Tipik newdonis.

Bende dolayısıyla senin seviyene inerek aynı ağızla cevap verdim sana daha önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu muhabbetin nerden başladığını iyice bi okuyup yorumlayın. Orda biri mesajında ben islamı beyeniyorum vs. şeklinde mesaj yazmıştı ve ona katılarak peygamberimizin yaşayış tarzının iyi olduğunu islamın göstergesi olduğunu söyledim.

Bunun üzerine mesajlar gelmeye başladı ve o mesajları okuyun eleştiri sınırının dışındadır üslubunada dikkat edin. Bunun üzerine benim değerlerime ve inancıma hakaret edemezseniz diye kendimi seslendirmem sızlanış ise , sizin burda yazdığınız birçok şey sadece sızlanıştan ve ağlamaktan ibarettir.

Biraz mantıklı şeyler yazın buraya. Ve şu fake nick muhabbetinden de bıktım kısaca artık çocukmusunuz diyorum. İki dakika saptırma yapmadan , oturuşunuzu ağzınızı bozmadan konuşun. Seviye olsun biraz. Adam akıllı birşey tartışmaya nezaman başlansa burda birileri ortalığı karıştırmak için hemen hakarete saçma sapan şeyler yazmaya başlıyor ve hepsi de sabit insanlar. A yı veya B yi düşünsede inansada.

Çarpıtmayı çok iyi biliyoruz her konuda. Saygılı tartışmayı öğrenmezsek , bir kişinin yazdıklarını doğru düzgün okumadan kendi istediğiniz gibi saptırarak yorumlarsak. Elmayı armut yapıp konuşursak. Hepsi boş
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Dediklerini çarptırıyorsun , sadece mantıksız demedin. Söylediklerini bir baştan oku saygısızlık noktasında kelimeler kullandın üslup takındın. Hiçte masum bir yazı yazmadın. Yazdıklarını tekrar okumanı tavsiye ederim. Kendi sözlerine tarafsız bakabilceksen tabiki. Başka birşey yazmıyorum buraya , seni tanımış oldum ama teşekkür ederim.

Dediklerimi tekrar okudum ve hiçbir saygısızlık yok. Görüşlerimi belirttim. Kullandığım iki kelime var:
1. Mantıksız
2. Ego

Bunlar senin kitabının 14. ayetinde "saygısızlık" olarak geçiyor sanırım :). (hmm bu son cümle saygısızlık olabilir mi?)
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse vallahi asabım bozuldu gerek yok hiç tartışmayada girmicem bu konular hakkında artık bu forumda. Bana diyorsun saygıdan bahsetme filan , hangi mesajımda negibi bir saygısızlık var cidden yaz buraya. Her ne ise bu forumda bu tarz konuları tartışmak sağolun sayenizde sadece işkence. Çünki herkes istediği gibi anlıyor takılıyor. Ben burda kesiyorum devam eden arkadaşlara iyi günler.

3. Din, dil, ırk, cinsiyet ve sınıf ayrımı yaparak insanları küçük düşürmeye ve rencide etmeye yönelik mesajlar foruma gönderilemez.

5. Siyasi ve dini propaganda içeren mesajlar foruma gönderilemez. Üyeleri kışkırtıcı, bazı değerlere saygısızca yaklaşarak forum ortamını gerecek ve ayrımcılığa götürecek her türlü mesaj foruma gönderilemez. Siyasi ve Dini konularda güncel olaylar çerçevesinde yorumlama, bilgi alışverişi ve eğitici&öğretici çerçevede mesaj atıp konu açmak serbesttir.

Bunu da bazı arkadaşlar okusun lütfen forum kurallarında. İnancımızda Yaradan ile Katliam yapan katil Hit leri benzetmesi karşılaştırması ; eleştirimi , saygısızlıkmı , kışkırtmamı artık ne oluyorsa aklı başında olan insanların yorumuna kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Lathspell said:
Kardeşim, tanrıya en yüce varlık diyorsunuz, sonra tanrı kadınları kapatmak istiyor diyorsunuz. Zerre mantıksız bir inanış yani. İnanışlara göre tanrı hitlerden farksız. Amma yüceymiş be.
4 karı makul, kadın kapatılmalı, diğer dinlere inanlarla dost olmayın gibi onlarca hatta belki binlerce gereksiz ayet.

Valla bu postun sadece üslubuna biraz kızabilirsiniz, onun dışında görüş belirtmiş. Eşitliği, dostluğu, kardeşliği emreden İslam dinindeki bu yaman çelişkiler önünüze konunca hemen "Kafirlik, dine hakaret!" diyorsunuz. Hiç sorgulamıyorsunuz. Sorguladıktan sonra inanmaya devam edebilirsiniz ama bunu da göremiyorsunuz.

O değil de esas en can alıcı soru şudur bence:

Tanrı hata mı yaptı da 1 tane yetmedi 3 ayrı büyük din gönderdi ve birbiriyle çelişen, farklı farklı kurallarla gönderdi bunları. Hepsi de aynı coğrafyada çıktı hemen hemen kültürel farklılık da denemez yani tam olarak. Ben anlamıyorum abi, en günceli de bizim insan hakları dediğimiz konularda en kısıtlayıcı, kadın hakları dediğimiz konularda da en üzüntü verici olanı.

Yani kadına güzel vücut, güzel salar verip de erkeklerin abazanlığı yüzünden kapattırmak iyi birşey mi? Kadınlar bu şekilde gerçekten huzurlu ve mutlu yaşayabilirler mi? Ben anlamıyorum.

Bir de o değil de dini bu derece tartışmak biraz sakıncalı bence. Sonuçta şurada hepimiz patiyiz, inancımız ne olursa olsun insanız, aynı şeylere gülüyoruz, aynı şeylere üzülüyoruz kavga etmeye ne gerek var :)
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

3. Din, dil, ırk, cinsiyet ve sınıf ayrımı yaparak insanları küçük düşürmeye ve rencide etmeye yönelik mesajlar foruma gönderilemez.

5. Siyasi ve dini propaganda içeren mesajlar foruma gönderilemez. Üyeleri kışkırtıcı, bazı değerlere saygısızca yaklaşarak forum ortamını gerecek ve ayrımcılığa götürecek her türlü mesaj foruma gönderilemez. Siyasi ve Dini konularda güncel olaylar çerçevesinde yorumlama, bilgi alışverişi ve eğitici&öğretici çerçevede mesaj atıp konu açmak serbesttir.

Bunu da bazı arkadaşlar okusun lütfen forum kurallarında. İnancımızda Yaradan ile Katliam yapan katil Hit leri benzetmesi karşılaştırması ; eleştirimi , saygısızlıkmı , kışkırtmamı artık ne oluyorsa aklı başında olan insanların yorumuna kalmış.

Bahsettigin kurallardan ilkini ihlal eden en az 3 mesaj goster bana.

Ikincisi ile ilgili sunu diyecegim;
hic konusma o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Lathspell said:
Kardeşim, tanrıya en yüce varlık diyorsunuz, sonra tanrı kadınları kapatmak istiyor diyorsunuz. Zerre mantıksız bir inanış yani. İnanışlara göre tanrı hitlerden farksız. Amma yüceymiş be.
4 karı makul, kadın kapatılmalı, diğer dinlere inanlarla dost olmayın gibi onlarca hatta belki binlerce gereksiz ayet.

Valla bu postun sadece üslubuna biraz kızabilirsiniz, onun dışında görüş belirtmiş. Eşitliği, dostluğu, kardeşliği emreden İslam dinindeki bu yaman çelişkiler önünüze konunca hemen "Kafirlik, dine hakaret!" diyorsunuz. Hiç sorgulamıyorsunuz. Sorguladıktan sonra inanmaya devam edebilirsiniz ama bunu da göremiyorsunuz.

O değil de esas en can alıcı soru şudur bence:

Tanrı hata mı yaptı da 1 tane yetmedi 3 ayrı büyük din gönderdi ve birbiriyle çelişen, farklı farklı kurallarla gönderdi bunları. Hepsi de aynı coğrafyada çıktı hemen hemen kültürel farklılık da denemez yani tam olarak. Ben anlamıyorum abi, en günceli de bizim insan hakları dediğimiz konularda en kısıtlayıcı, kadın hakları dediğimiz konularda da en üzüntü verici olanı.

Yani kadına güzel vücut, güzel salar verip de erkeklerin abazanlığı yüzünden kapattırmak iyi birşey mi? Kadınlar bu şekilde gerçekten huzurlu ve mutlu yaşayabilirler mi? Ben anlamıyorum.

Bir de o değil de dini bu derece tartışmak biraz sakıncalı bence. Sonuçta şurada hepimiz patiyiz, inancımız ne olursa olsun insanız, aynı şeylere gülüyoruz, aynı şeylere üzülüyoruz kavga etmeye ne gerek var :)

tanrı hata yapmadı, sadece gönderdiği dinler tahrip edildi, insalık sapkınlığın içindeyken yeni dinler gönderdi... (bkz islamiyetten önce arap yarımadası)...

artı tartışmama fikrine katılıyorm, herkesin fikri kendine (herkesin tuttuğu kendine gibi?? :P ) hepimiz patiyiz (dahada önemlisi aynı havayı soluyan insanlarız)..

bakalım bana "tokat" gibi cevap vermek isteyen bi pati çıkıcakmı :D
Sosyal ağlarda paylaş

Lawliet said:
tanrı hata yapmadı, sadece gönderdiği dinler tahrip edildi, insalık sapkınlığın içindeyken yeni dinler gönderdi... (bkz islamiyetten önce arap yarımadası)...

İyi de herşeyi yaratan üstün bir varlık insanların dini yıpratmasına izin vermeyebilirdi. Hadi ilkinde olmadı o zaman baktı değiştirdiler ikincide yapabilirdi bunu. Ama onda da yapmadı 3.de dedi bu din değiştirilemez, saf kalır diye.

Anlamak için konuşmak istiyorum gerçekten, artniyet aramayın. Ben aslında inanabilmeyi çok isteyen bir ateistimdir ama olmuyor işte :(
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
3.de dedi bu din değiştirilemez, saf kalır diye.

allahın hakkı üçtür, o yüzden :P
edit: Ben olsam benimde kotam taşardı gerçi, "napıyorsanız yapın bea, sizinle mi uğraşacam!!1" diyip giderdim.
alta edit:
Lawliet said:
:D forumu daha meşgu etmek istemiorm ondan sonra

"nahan kancık, yobaz" die başlıolar :D (pm gönderiorm)

biz başlıyoruz ama ilginçtir hep sen banlanıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

of allahım of yarabbim..

ya din niye gönderilmiş? millet belli bir ahlaki ölçüde birbirine bulaşmadan, deli gibi sağa sola saldırıp bok içinde değil de temiz ölsün diye. eğer "hayır din bunun için gönderilmedi!" diyebilcek varsa helal olsun.

Lathspell'in mesajında zerre hakaret yok, adam görüşlerini belirtmiş ama bir Pati orada "sen buna böyle diyosun da biz Atatürk'e böyle desek ne olur bi düşün..hıh!" tarzı ilkokul 3. sınıfa yakışacak bir argümanla gelmiş.

Ya kardeşim din afyondur. Din toplumları yönetmenin en kolay aracıdır. Ne diye abartıyosunuz "din de din din de din" diye?

Şahsen ben dine kafayı pek takmayan, kendi halinde kendi doğruları ile yaşayan bir insan olarak dine kafayı takanlardan daha çok eğlendiğimi düşünüyorum iu hayatta. Hayatım boyunca da kasti bir kötülük (kağıt oyunlarında belli arkadaşlara fazla yüklenmek hariç) yapmadığıma göre de "ultimate goal" olan cennete ulaşmakta pek bir sorun yaşamamam gerekiyor gibime geliyor. yanlış mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle söyliyim, (senin sorunla pek ilgisi yok ama hafif var :D )

yaşadın öldün öbür tarafa inanmıosun,
ne oldu kaç kişiyle yattın kaç araba bıraktın geride, dünyadaki her naneyi yedin hatta yetmedi nane yetiştrdin (ne demekse :D)

sonuç ne? öldün toprak oldun üstünde otlar bitti, keçi geldi yedi vs vs :D

0= ölüm
geri kalan sayılar yaptıkların

5465735435757534857534735735435 x 0 = 0

(bak bea, ulan ne matematik ne matematik :D )

ama biz inanıorz, sonsuz > 60 bilemedein 100 yıl
(ki cennete girenlerden olmaya gayret ediorz)

yunus emre cennetinde paha etmediğini şöyle dile getiriyor

cennet cennet dedikleri
birkaç köşkle birkaç huri
isteyene ver anları
bana seni gerek seni

vs vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Lawliet said:
şöyle söyliyim, (senin sorunla pek ilgisi yok ama hafif var :D )

yaşadın öldün öbür tarafa inanmıosun,
ne oldu kaç kişiyle yattın kaç araba bıraktın geride, dünyadaki her naneyi yedin hatta yetmedi nane yetiştrdin (ne demekse :D)

sonuç ne? öldün toprak oldun üstünde otlar bitti, keçi geldi yedi vs vs :D

0= ölüm
geri kalan sayılar yaptıkların

5465735435757534857534735735435 x 0 = 0

(bak bea, ulan ne matematik ne matematik :D )

ama biz inanıorz, sonsuz > 60 bilemedein 100 yıl
(ki cennete girenlerden olmaya gayret ediorz)

yunus emre cennetinde paha etmediğini şöyle dile getiriyor

cennet cennet dedikleri
birkaç köşkle birkaç huri
isteyene ver anları
bana seni gerek seni

vs vs vs

Hah tam aradığım örnek. Bekliyordum böyle bir örneği, bakınız cevabı aşağıda.

Birincisi sen en baştan inanmayanı "her haltı yedin" diyerek nitelendirmişsin. İnanmayan iyi insan olamaz mı?

Şimdi şunu iyi dinle:

Şimdi ben inanmıyorum, hayatım boyuncada inanmayarak yaşadım, ama iyilikler yaptım, iyi insan oldum. Sonra öldüm. Karşıma 2 şey çıkabilir.

İLK DURUM:
Anaaaa! Bir baktım ki tanrı var. Beni yanına çağırıyor.

Şimdi mantık olarak bir bakalım. Tanrı bana ne diyebilir?

1.
TANRI - Bana inanmadın ama hayatın boyunca iyilik yaptın, iyi bir insan oldun. O yüzden cennete gidebilirsin.
BEN - Eyvallah.

2.
TANRI - Hayatın boyunca iyilik yaptın, iyi bir insan oldun ama bana inanmadın, bana itaat etmedin, kurallarıma uymadın, bu yüzden cehenneme gidiyorsun.
BEN - İyi bir insan olmama rağmen sen benim iyiliğimi görmüyorsan iyiki sana inanmamışım, nedir bu ego? Sen benden üstün olamazsın. Sana inanmıyorum.

Bu ikinciyi diyen tanrıyı zaten tanrıdan saymam ben. Böyle bir şey diyemez zaten eğer gerçekten yüceyse.

İKİNCİ DURUM: Tanrı yok, yine ben kazandım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...