Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve Yine Sansür [alibaba.com]


Ractamainus

Öne çıkan mesajlar

Artık önüne geçemiyoruz sanırım. Yeni bir sansür haberi daha karşımızda..

http://www.alibaba.com da yasağa takıldı.

Ama bu sefer durum biraz daha korkutucu:
* Alibaba.com alanında dünyaca ünlü bir ticaret sitesi. Yani ilk bakışta sansürlenmek için somut bir sebep sunmuyor.
* Siteye girmek istediğimizde sadece "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" açıklaması var. Herhangi bir mahkeme kararı bile yazmıyor.
* Konuyla ilgili resmi bir açıklama yok.

Sansürler artıyor ve ileride yapılacak olanları meşrulaştırıyor gitgide..

alibaba.com hakkında fikri olmayanlar, http://128.242.127.1/ adresinden de erişebilirler. Amacım "yasağı böyle aşarsınız yaa çok kolay eahuea" demek değil, sadece site hakkında fikir sahibi olmayanları bilgilendirmektir. Hem belki birileri sansüre sebep olan korkunç(!) şeyi bulur sitede?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alibaba.com bildiğim kadarıyla arz-talep mantığı ile çalı$an bi ticaret sitesi, $öyle ki benim 1000 tane havluya ihtiyacım var atıyorum aynen oraya yazıyorum böyle böyle diye sende de çok gariptir ki nerden gelmi$se 1000 tane havlu var.. aynen sen de diyosun ki bende var. biz aramızda anla$ıp i$i orda noktalıyoruz alibaba amcaya da komisyonunu veriyoruz ohh mis sen sağ ben selamet devam ediyoruz..
eri$imin engellenmesinde bi sebep olmalı ama sanmıyorum ki tatmin edici bi sebep olabilsin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O ip üzerinden internete açılıyorsun. Dolayısıyla Türkiye'den x siteye olan yasağı delmiş oluyorsun.

Güvenlik açısından genellikle sorun yaşanmaz ama girilen linkleri fln rahatça takip edebilirler. Yinede binlerce hatta belki milyonlarca insanın o ipler üzerinden internete açıldığını düşünürsek güvenli kabul edebilirsin. Sen iptal edene kadar öyle kalacaktır bilgisayarı kapatıp açsanda.


ps: linkteki zımbırtıya bakmadan yazdım yukarıdaki mesajı proxy yaptırıyordur diye farzedip. Opendns.com adresine girip oradaki ip adreslerini proxy olarak kullanarakta hiçbir program yüklemeden yassahlı sitelere girilebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:
şu fazlamesai'de verilen şeyi diyelim ki yaptık, tam olarak ne yapıyor oradaki zımbırtı? dns'leri değiştiriyor peki dns'ler ne dns'i oluyor ve bilgisayarı açıp kapadıktan sonrada hala aynı şekilde mi kalıyor?

oradaki zımbırtı tam olarak haydari'nin ekran görüntüsü ile yapılışını gösterdiği şeyi yapıyor. bağlantının DNS server adresini (komutlarla) değiştiriyor.
bilgisayarı açıp kapasan da ayar değiştiği gibi kalır. bağlantı özelliklerinden eski haline getirebilirsin. istersen fazlamesai'den FZ'nin script'inde yarattığı backup dosyasını (c:ipconfig_backup.txt) geri alan basit bir script yaptım: http://madyalman.googlepages.com/backtoblack.rar
bunu çalıştırarak, fazlamesai'deki scriptin değiştirdiklerini geri alabilirsin..

asinan'ın gösterdiği de bir hata falan değilse.. çok yazık.

bilgiye erişim özgürlüğün daha önemlisi mi var? özgürlük tartışmaları aldı yürüdü ya son dönemde..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mach said:
o işlerden bizim veri yapıları ve algoritmalar hocası sorumlu :D ben yaptım diyo istese hürriyeti yarım saatte çökertirmiş kendi dedi ben onun yalancısıyım

bkz: rıfat çölkesen



rıfat çölkesen kendini abartmaya bayılıyo. ama sadece balondan ibaret kendileri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...