Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedimin tuvalet problemi


ninjaturtles

Öne çıkan mesajlar

selam

5 aylik kedim var, zaman zaman battaniyeye, posete, mindere falan isiyor. burnuyla koklatip kiziyorum ama anlamiyor, bi kac gun sonra tekrar yapiyor.

ve tuvalete girince kumunu cok fazla karistiriyor.onceleri kirli oldugu icin oyle yaptigini sandim ve her kaka yaptiginda kurekle alip kumunu devamli temizlemeye yeni kum koymaya basladim.ama sonuc ayni.

ne onerirsiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben ilk kedimi aldıgımda 1 aylık kadarken almıştım, 2 hafta kadar arada kumun dışına işediği olmustu.(gecenin 3ünde yorgan-çarşaf degistirmiştim :P )ama sonradan ben hiç bişey yapmadan kendi kendiliğinden ögrendi içgüdüsel olarak. 2.kedimdede yine 1 aylıkken aldım sadece 1 kez dışarı yaptı onuda aldığımın ilk günüydü.sonrasında tuvaletinin olduğu odaya kapattım 1 gün kadar, ve başka hiçbi zaman kumundan dışarı yapmadı.
bide merak ettim sadece 5 aylık kedin var bu kadar zamandır nereye yapıyodu kedin tuvaletini :S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT'e katılıyorum ben de...erkek ise kısırlaştırma vakti gelmiş bence kedinin. Benim 2 erkek kedim var, kısırlaştırmadan önce yalnızca 1 tanesi işiyordu oraya buraya, giderek sıklaştırdı 1.5 yaşlarına doğru kısırlaştırdık, 4 ay oldu, o zamandan beri hiçbir vukuatını görmedik :) Ha bir de tuvalet gerksinimlerinden önce kumlarını deli gibi karıştırma olayı benimkilerde de var, ben de çok temiz tutuyorum kumlarını, niye yaptıklarını bilmiyorum, evet rahatsız edici birşey, etraf kirleniyor, gece bazen uykundan uyanıyorsun ama alıştık artık biz, dert etmiyoruz, takılıyor onlar da kafalarına göre :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvan gözünü açtıktan sonra bir süre kum toprak görmediyse, yastık yorgan, poşet, gazete kağıdı üstünde beslendiyse gayet normal böyle yapması. Birkaç hafta yakından takip edip, çişi gelince tuvalete kapatmak lazım. Nerden anlicam çişinin geldiğini diye soracak olursan gözlerinin içine bakman yeterli. Çişi gelmiş her hayvanın hafifçe gözleri dolar. Bıyıklar aşağı doğru gerilir, arka ayakları ağırlaşır, hatta sol arka ayağın tüyleri diken diken bile olabilir. Biraz gözlem yapman yeter. Muhah, şaka tabi. Ben de bilmiyorum. Ama azcık takip yeterli olacaktır. Benim dana da poşetlere, gastalara yapıyordu, üç aylıktı aldığımda. DOHAYKO'dan temin etmiştim kediceğizimi. Betonun üstünde onları bulup yapmış, naapsın. Şimdi direk helasına koşuyor. Düzene girer seninki de merak etme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...