Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban'ı koruyan yeni "güvenlik" birimleri başlamış.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
forgiver said:
kanunlar o suçları işleyenlerin cezalandırılması için var
suç işlenmeden türban~şeriat önyargılarıyla azınlık raporu oynamak için değil

hayır, suç işlendikten sonra ceza vermenin kimseye bir yararı yok, ceza verince giden gelmiyor. kanunlar cezadan ibaret değil, ceza caydırıcı kısmı.
Mesaj tarihi:
biliyorum seni saran o örtüyü,
biliyoruz özgürlük emek ister,
aç güzel kız, saçın parıldasın güzel güneşte,
aç güzel kız rüzgarda savrulsun dünya güzeli saçların..
Mesaj tarihi:
Bugün türbanlı bi kadın vardı. Elinde telefon konuşuyor karşıdan karşıya geçmeye çalışıyr. Sallana sallana yürüyor ama tam minibüsün önüne. Ruhu duymuyor farkında değil, neyse fark ediyor durumu geri geçiyor, minibüsçüden laflar yendi konuşmaya devam. Bir kez daha deniyor şansını, ilk şeridi geçti ama o da ne yine bir başka arabanın önüne atmış kendisini. Ezilmekten kurtuluyor ve biraz korna biraz küfür sonucu yoluna devam ediyor. Erkek görmemek için kafasını sağa sola çevirmeden yürüyen zihniyet, kendi canına saygısı olmadığı gibi başkalarınınkine de yok. Suratına patlatmak geldi içinden, belki kendine gelir falan diye ama, gelmezdi zaten...
Mesaj tarihi:
http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=145133
chp nin anayasa mahkemesine yaptığı iptal dilekçesinden bir alıntı

"yasa ile açıkça yasaklanmadıkça yükseköğretimde kıyafetin, (türban, dini amaçlı örtünme, dini ve siyasi üniforma dahil) serbest bırakıldığı; yüksek öğrenim hakkını kullananlara bu kıyafetleri taşımaktan dolayı yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrumiyet sonucunu doğuracak bir yaptırım getirilemeyeceği ve uygulanamayacağı anlamına geldiğinde kuşku yoktur"
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Bugün türbanlı bi kadın vardı. Elinde telefon konuşuyor karşıdan karşıya geçmeye çalışıyr. Sallana sallana yürüyor ama tam minibüsün önüne. Ruhu duymuyor farkında değil, neyse fark ediyor durumu geri geçiyor, minibüsçüden laflar yendi konuşmaya devam. Bir kez daha deniyor şansını, ilk şeridi geçti ama o da ne yine bir başka arabanın önüne atmış kendisini. Ezilmekten kurtuluyor ve biraz korna biraz küfür sonucu yoluna devam ediyor. Erkek görmemek için kafasını sağa sola çevirmeden yürüyen zihniyet, kendi canına saygısı olmadığı gibi başkalarınınkine de yok. Suratına patlatmak geldi içinden, belki kendine gelir falan diye ama, gelmezdi zaten...

Aman abi türbanlı o. Kutsal! sdf :P
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

grip olsan türbandan bilcen abi, bu kadar da olmaz yani =)

istanbul trafiğinde ne yayalar, ne şöförler var, mumla ararsın elinde telefonla karşıdan karşıya geçeni.
Mesaj tarihi:
türban takanların zeka seviyelerinin ve kültürlerinin açıklardan daha düşün olduğu inkar edilemez bir gerçek... Açıklarda da salak çok ama
Mesaj tarihi:
@sir: Sağa sola bakmaması dikkatsizlikten kaynaklandı türbanla alakası yok diyelim. E ilk tehlikeden sonra yine dikkat etmeyecek, sağa sola bakmayacak ve yeni bir tehlike atlatacak kişi zaten cep telefonunu bile kullanamayacak kadar salaktır bence. O açıdan evet bence türban takan kadınlara tembihlenen "sakın sağa sola bakma önüne bak, erkekler gözlerini görmesin vs." mantığından kaynaklanıyor.
Mesaj tarihi:
sir said:
grip olsan türbandan bilcen abi, bu kadar da olmaz yani =)

istanbul trafiğinde ne yayalar, ne şöförler var, mumla ararsın elinde telefonla karşıdan karşıya geçeni.

isveç bilim adamları test etmiş, türban içerdiği goromus entubaki virüsü yüzünden yüz çeşit hastalığa neden oluyormuş.
(yersen)
Mesaj tarihi:
madem konu sapmış, yeni topic açmadan ben birşey sormak istiyorum
hukuk okuyan üyeler vardı patide onlar detaylı cevaplarsa daha iyi olur

anayasa nın bir maddesi değiştirilirse, ona gönderme yapılıp verilen kararlar direk iptal mi oluyor
iptal davası mı açmak gerekiyor, uygulamaya girmesi için
veya yeni anayasa geliyordu bir ara, o gelirse eski verilen kararların hükmü ne olcak

ps: bug aradığım filan yok :) köşe yazarlarını okurken aklıma takılan bir soru.
Mesaj tarihi:
iyi de Gazi Unisinden bahsediyorsunuz, orasi yillardir boyle. Ben demiyorum tehlikede degiliz falan diye, gayet tehlikedeyiz ama bu ornek taban alinacak bir ornek degil. Bildim bileli Gazi Uninin kabadayilari ve Ulkuculeri yonetmistir okulu.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
@sir: Sağa sola bakmaması dikkatsizlikten kaynaklandı türbanla alakası yok diyelim. E ilk tehlikeden sonra yine dikkat etmeyecek, sağa sola bakmayacak ve yeni bir tehlike atlatacak kişi zaten cep telefonunu bile kullanamayacak kadar salaktır bence. O açıdan evet bence türban takan kadınlara tembihlenen "sakın sağa sola bakma önüne bak, erkekler gözlerini görmesin vs." mantığından kaynaklanıyor.

şimdi bi saniye doğru anlamış mıyım diye teyit etmek istiyorum. diyosun ki "bi türbanlı kız karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmaz, çünkü ailesi onu öyle yetiştirmiştir, dolayısıyla bu kız cep telefonunu dahi kullanamayacak kadar salaktır."
Mesaj tarihi:
Hayır tam olarak doğru anlamamışsın. Diyorum ki ailesi tarafından tembihlenmediği sürece sağa sola bakmamak dalgınlık, ikincisinde bakmamak salaklıktır.

Ama dine göre "sağa sola bakma, erkek görürsün, aman ha!" tarzı telkinlerle büyütülen biri bakmayabilir. Yani erkek doktor bakmasın kocamdan başka erkek bana dokunamaz gibi bence salakça gerekçelerle tedaviden kaçan ölümü tercih edenler var. Her türbanlı aynı mı? Değil. Ama böyleleri de var ve yine evet o kadının ilk ölüm tehlikesinden sonra önüne ama sadece önüne bakmaya devam etmesi türbanlı olmasındandır. Yoksa dediğim gibi herhangi bir dogmaya bağlı değilse ve ilk tehlikeden sonra aynı hatayı tekrar ediyorsa bu salaklıktandır ve cep telefonunu bile kullanamayacak kadar salak olmalıdır. Çünkü insan tecrübelerinden ders alır. Dolayısıyla o kadın salak değildi zira cep telefonunu kullanabiliyordu :)
Mesaj tarihi:
peki yani türban takmayan bi kadın, ikinci kez aynı dalgınlığı yapmaz mıydı sana göre? bu olayda türbanın ve "arkasındaki zihniyetin" etkisini merak ediyorum gerçekten. yani sağa sola baksa göreceği ilk ve en büyük şey bir "taşıt" olmayacak mı bu insanın? erkeği görmeden taşıta bakması mümkün değildir diye mi düşündü o esnada?
Mesaj tarihi:
Benim teorime göre kafa küçüklükten beri güneş almayınca beyin ufacık kalıyor ve gövdeler manyak gibi şişiyor. 20 li yaşlarda fidan gibi olan x kilodaki sıkmabaşlar 35 inden sonra 30x kiloda oluyor.
Mesaj tarihi:
Stalin said:
türban takanların zeka seviyelerinin ve kültürlerinin açıklardan daha düşün olduğu inkar edilemez bir gerçek... Açıklarda da salak çok ama

helal olsun be , inanılmaz bir acıklama.
bu ne ya
Mesaj tarihi:
@Sir: Hayır abi normal bir insan, türbanlı olsun yada olmasın yapmaz osalaklığı. Yani aynı anda olan bir olay, bikaç gün geçmiyor ki dakka geçmemiş üstünden :D

Ve türbancı zihbiyetin kocamdan başkası dokunmasın ölürüm de tedavi olmam sistemi normal bir düşünce değildir, e sağa sola bakma erkek görürsün diyerek büyütülen bir kadının da normal bir düşünce yapısı olmayabilir. Buna da o sebep olmuş olabilir. açıkçası ben başka sebep göremedim orada yani bi dakika önce ölüm tehliklesi atlatıp da aynı hatayı tekrar eden kişi hakkında yorum yapmak güç aslında.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
@forgiver: Rahip yada rahibe kıyafetiyle okula gidenlerin - bkz.dini özgürlük, kılık kıyafet özgürlüğü, eğitim öğrenim hakkı - okula alınacağını, ve alındıklarında da herhangi bir ayrımcılıkla, taertaklanmayla karşılaşmayacaklarını garanti edebilir misin?

Yada bu benim dinim, kılık kıyafet özgürlüğüm var. Okuma hakkım elimden alınamaz diyerek bornozla giden adamı almak zorunda değil misin?

Laiklik konusunda ya her dini kılık serbest olur yada hiçbiri serbest olmaz.

peki che tişörtleriyle içeri girenlere bişi demezken, başındaki örtüye niye bu kadar hınca hınç dolduklarını açıklayablrmisin?
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Ve türbancı zihbiyetin kocamdan başkası dokunmasın ölürüm de tedavi olmam sistemi normal bir düşünce değildir

bi açıklık getiriyim, islamda tedavi için saçını açmaya yada dişçiye gitmene (ki adam ağzının içine kadar giriyo) veya erkek bi doktorun doğum yaptırmasına izin var, çünkü zaruri haller, ama bayan doktor olursa, insanın içi rahat eder o ayrı..
  • Yeni Oluştur...