Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interrail ile Doğu Avrupa

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben Erasmus ile Almanya'ya gidiyorum. Okul Temmuz ayı gibi bitecek. Eylül sonuna kadar vaktimde var. Diyorum ki Oradan Türkiye'ye interrail ile döneyim. Tabii doğal olarak bir doğu avrupa rotası izlemem gerek. Bildiğimiz başkentler dışında tavsiye edebileceğiniz duraklar varmı? Almanya, Avusturya, Çek Cum., Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Türkiye rotası olacak herhalde. Tabii Macaristan'dan sonrasında pek duraklamayı düşünmüyorum. Birde daha önce interrail yapmış olanlara bir sorum var. Şimdi ben bu interrail global pass ile bir tren istasyonuna girip aha buraya gidecem ben deyip ücretsiz biletmi alıyoruz? Nasıl yürüyor bu iş?
Sosyal ağlarda paylaş

oralar pek doğu avrupa olmuyor ama...

almanya'da iyidir

hauptbahhof'a gidiceksin ordan

ich will über die interrail karte informieren diceksin

sonra ich bin ein türke diceksin

pasaportu vericeksin

interrail ülkelerini seçiceksin...

(türkiye'den de halledebilirsin farketmez)

http://interrail.genctur.com/

ülke seçemiyorsun pardon:

http://www.genctur.com/interrail/images/IRFiyat.gif
Sosyal ağlarda paylaş

Bence balkanlardaki gidilebilecek en güzel yer özellikle yazın, Hırvatistan. Split'e falan İtalyanlar, almanlar akın akın geliyor ve hem eğlenceli hem de doğal güzellikleri olan yerler Adriyatik kıyıları.

Romanya'ya gitmedim ama ilginç olabilir fırsat olsa giderdim. Bulgaristan hiç gidilecek yer değil. Macaristan gezilecek bir memleket, Yunanistan'ı ise çok severim ama asıl olayı adalarda Yunanistan'ın. Atina da güzel şehirdir ama o kadar yani. Bence çok kasmazsa Atina'dan adalara geç, Girit, Mykonos, Santorini, Rodos, Sakız sonra Çeşme'ye geç ordan. Zaten bütün adalar arası feribot seferleri var.
Sosyal ağlarda paylaş

macaristandaki kumanistan bölgesini bir ziyaret et mutlaka
1200lerde kıpcak uygur savaşı sırasında göç eden kuman türkleri orada
bildigim kadarıyla dillerini zorda olsa anlıyabiliyorsun azerilerle olan dialog sorunu kadar sorun yaşarsın heralde.
görsel olarakda huzura erersin , doga :) gidersende slm söyle atalarıma :)-D yavool
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Şimdi ben Erasmus ile Almanya'ya gidiyorum. Okul Temmuz ayı gibi bitecek. Eylül sonuna kadar vaktimde var. Diyorum ki Oradan Türkiye'ye interrail ile döneyim. ?

Oww fak süper fikir dostum. Ben de (yaşım gereği belki de :) )interrail ile bayağı ilgileniyordum ama biraz zor gitmem, bu tarz bi olay çok uygun olur diye tahmin ediyorum.

Ama şöyle bi olay da var, Almanya da yerleşik hayatı benimsemiş bir öğrenci olarak yaşıyorsundur dolayısıyla bir sürü eşyan falan vardır, interraile insanlar gezgin edasıyla sadece 1 çantayla falan çıkıyorlar birkaç bavulla dönüyorsan işin çok zor olur.

Bi de hostellarda falan kalmayı düşünüyorsan hepsini alır götürürler valla.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...