Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiliz arabalarının vites kutusu?


MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Bi arkadaşla iddialaştıkta, ben de hiç bilmiyorum...

Şimdi bizim arabalarda direksiyon sol tarafta, düz viteslerde de 1. vites en sola doğru yukarı atınca...

peki ingiliz arabalarında direksiyon sağda ya, vites kutusu da buna göre değiştiriliyor mu? yani 1. vitese atmak için en sağ üst e mi atıyorsun vitesi, yoksa en sol üst e mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence sağa çekiliyordur. Dışa iterek vitese takmak gerçekten zor ve bi arabada en çok kullanılan vitesler 1 2 olacaktır. 3 ve 4 te bir değişiklik olmayacağından problem yaratmaz.

Ben 5. vitese 6. vitese takrarken zorlanıyorum. Düşünsenize bunun sıkışık trafikte olduğunu. Mantıksız geldi bana.

Bende gazın debriyajın yeri aynımı onu merak ederim hep :) Sanırım aynıdır çünkü solda his daha az olduğundan gaza ve frene basmak çok zor olacaktır :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan;

dedigin sey tamamen aliskanliklarla alakali,
ben mesela solak bi insan olarak zaten na-ingiliz arabalarin hepsini ingilizmiscesine suruyorum. Gaz-fren sag ayagimda, vites sag elimde vs.

Fakat bindigim tum araclar soldan direksiyonlu oldugu icin olaya tamamen adapte oluyorsun. Gerci sol elimin direksiyona hakimiyeti sanirim normal bi saglakdan belki biraz daha iyidir ama, o kadar da bi fark olacagini sanmam, tamamen nasil rahatsan o sekilde.
Birde vites olarak istersen dene sag koltuga gecip; herturlu 5 ve 6, 1 ve 2 den daha zor. (tabi sol koltukda oturup debriyaja basicak bi arkadas lazim =])
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç gerek yok ben sol koltukta oturup 5. ve 6. vitese atmanın zorluğunu biliyorum :) Sağa geçip 1 ve 2 ye takmama ne gerek var :)

Solak sayısı az olduğundan senin gibi şanssız azınlığa uygun yapılmıyor endüstriyel ürünler. En basitinden bir mouse bile sizin için zor oluyor. Şimdi sağlakları baz alarak üreteceksek ürünleri soldan direksiyonlu arabaların viteslerinde 1 e takmak daha kolay oluyor. Ancak sağdan direksiyonlu arabada sol elle sola yani dışa itip daha sonra yukarı doğru hamle yapmak insan doğası açısından daha zordur :) Tabi alışkanlıkla geçilebilecek bişey bu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alışkanlıkla herşeyin üstesinden gelinebilir ama

sağdan direksiyonlu araçların üretim maliyetini düşürmek için yeni vites kutuları tasarlamaya gerek duymamışlar, herhalde ondan böyle bir farklılık var diye düşünüyorum...

Uygulaması kolay birşey olsa benim düşündüğüm gibi üretilirdi herhalde..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Peki neden böyle bir ayrım var? İlk hangisi ortaya çıkmıştır soldan mı sağdan mı? İngilizler neden böyle bi ayrım içerisine girmişlerdir ne gerek vardır?


Onun hikayesi vardı ya...

Vatikana bi ziyaret varmışta akın akın insan gelişini rahatlatmak için o dönemin papası soldan olan dönüş yolunun da girişe çevrilmesini istemiş. Sonra bazı ülkeler onu benimsemiş falan...

hayal meyal öyle birşeyler hatırlıyorum. Yani orijinali bütün dünyada en yoğunlukla kullanılan sağdan gidiş, soldan direksiyon olayıdır...

bunu bi tek ingilizler ve ingiliz sömürgesi olan ülkelerde görebilirsin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...