Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SLAX 6 Çıktı!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Olay belli.

Iso ve tar formatlarıyla yayınlandı. Iso bildiğiniz LiveCD. Tar daha önemli. Her hangi bir usb diske arşiv dosyasındakileri açıp kopyalar ve sonra yeni yaratılan 'boot' klasöründeki bootinst.bat (Linux'de bootinst.sh) dosyasını çalıştırırsanız USB'den çalışan ve boot edilebilen bir bir linux'ünüz olabilir.

http://distrowatch.com/?newsid=04751
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Çıktı iyi güzel de, USB den boot edilebilen bir Linux OS un ne gibi bir getirisi, artısı var ben anlamadım?

bkz. mandriva

cebine atıp -bios destekliyor ise- istediğin yerde kendi sistemini kullanabiliyosun. güzel bi imkan.

ps: mandriva nın 4gblık flashdisce kurulmu$ ve satı$a sunulmu$ halleri mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Çıktı iyi güzel de, USB den boot edilebilen bir Linux OS un ne gibi bir getirisi, artısı var ben anlamadım?

Ozellikle bare metal backup alacaksan, ilkel bir yol olsa da cok ise yariyor :)

Ama amac o degil tabii, amac isletim sistemini degistiremedigin is bilgisayarinda, canin sikildiginda linux boot edebilmen. Vmware, VirtualBox, etc. diyeceksiniz, yok.. Native olarak devicelara ulasamadiktan sonra Linux 'u napayim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
İşime çok dün. Ne olduğunu hala çözemediğim bir sebepten Grub çüktü, bununla girip düzelttim. İki şey öğrendim: 1, USB Linux iyidir; 2, Ne olursa olsun daima (DAİMA) Grub'u ayrı bir bölüme yükle ve yedeğini tut.
Sosyal ağlarda paylaş

usb linux un bir avantajı da şu; internet kafeye girip gönül rahatlığıyla internet bankacılığı kullanabiliyorsun.

bir de başka güvenlik olayı antivirüs ile offline tarama yaptırabiliyorsun ki pıtrak gibin üreyen rootkitler i temizleyebilmek için ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...