RecepIvedik Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Barcelona ya gitmiş veya gidilecilecek yerleri bilen arkadaşlar,önerilerinizi merak içinde beklemekteyim. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 bildiğim bi Nou Camp var. oraya gidebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 stad şehrin dışında kalıyor biraz ama gidebilirsin tabi ki.. sagrada familia diye bi kilise var. bitmeyen kilise diyorlar, yazın gittiğimde hala vinçler yapımına devam ediyodu. 1882'de başlanmış yapımına. etrafında gezdiğinde bi çok farklı mimarın yaptığı anlaşılıyor. las ramblas diye bi caddesi var, sahilden merkeze doğru uzanıyor. ortası trafiğe kapalı, kenarlarında ince yollar var. orda bi çok sokak gösterisi vs. görebilirsin. hareketli bi cadde. las ramblas'ın deniz tarafında colombus heykeli vardı, onun orda deniz tarafında marina var. marina'nın oralarda alışveriş merkezi vardı, barcelona'nın ilk avm'siymiş ama gitmemiştim, meraklıysan bakılabilir. bu mevsimde nasıldır deniz bilmiyorum da yazın sahil baya hareketliydi. las ramblasın diğer tarafında bir meydan var, o meydandan las ramblas'ın devamı olan sokağın sağ paraleliydi sanırım, gotik mahallesi var. ilginç bi yer, görülesi bence. (sagrada familia da oralardaydı yanlış hatırlamıyorsam) flemenko gösterilerine gidebilirsin ama eğer madrid'e gitme imkanın varsa flemenko orda izle derim. eğer deniz ürünleriyle aran iyiyse iyi bi balık restoranında güzelce karnını doyurabilirsin. açık büfe yerler oluyor, isim olarak hatırlamıyorum da bolca çeşit vardı gittiğim yerde ve güzel de yapmışlardı. sangria diye bi içkileri var, şarapla yapılıyor. hoş bişi, balık restoranına gidebilirsen deneyebilirsin. bu dediğim marketlerde bizim cappy meyve suları gibi litrelik kutu paketlerde de satılıyor (şişelisi olanlar da var tabi). ama restoranların kendi yaptıkları daha güzel oluyor. eğer vaktin varsa bi gün andorra'ya gidebilirsin. oraya turlar düzenleniyor. güzel bir ülke, ayrıca alışveriş için de gayet uygun. ayrıca bir ülke görmüş oluyorsun :) doğası falan da güzel, bu mevsimde daha da güzel olur tahminimce. girona-figures diye iki şehir var barcelona'nın kuzeyinde. oralara turlar oluyor. onlara gidebilirsin. sanatçıların eser ve müzelerinin olduğu şehirler. barcelona'nın dışına kaçtım biraz, geri döniyim. bu las ramblas dediğim caddenin deniz olmayan sonunda, karşı tarafta (las ramblas'ın devamı olan yerde, sokağın adı değişiyo orda). sağ tarafta arada bi meydan var. plaza catalunya diye geçiyo (catalunya meydanı). orda oturup birşeyler yiyip içebilirsin, kare şeklinde bi binanın ortasındaki meydan. ortasında heykel veya havuz vardı tam hatırlamıyorum, kenarlarda da hediyelik eşya satan yerler, ufak restorantlar falan var. meydana masalar falan atmışlar (bu mevsimde bilmiyorum masaların halini). etrafta ufak gösteri yapan tipler, hoş müzik falan oluyo. güzel bi meydan. aklıma gelenler bunlar oldu, yazın gitmiştim ve çok sevmiştim barcelona'yı. seversin sen de umarım :) iyi gezmeler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RecepIvedik Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 eyvallah hocam saol.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Gece hayatı içinde Port Olimpic'e gidiceksin! Birçok turist discosu var oralarda takılabilirsin fakat daha elit birşeyler arıyorsan yine aynı bölgede sahilde ve bir sokak gerisinde gece clupleri var. Mekana bakıp gözün korkmasın elit görünsede girebilirsin içeriye gayet normal kıyafetlerle ve trye göre ekonomik sayılır fiyatlar. :) O bölgede Catwalk'ı öneririm. Bodyguardı türk bir abidir ayrıca içerde gittiğin güne göre ronaldinho, etoo gibi isimlerle karşılaşabilirsin. Buna rağmende vip fiyatı 100 € ,normal girişte 30€ 2 içkidir. Birde aynı yerde gazino hotel kıvamında birşey vardı ama oraya hiç girmedim.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gormo Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 barcelona'da picasso ve egon schiele 'yi mutlaka gör, sonra girona'ya doğru devam et dali'yi gör, andorra'ya gerek yok, dağların arasında köy kadar biyer ama fazladan bi ülke görmüş olursun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 -en ana caddesi denebilecek la rambla'nın etrafında ne kadar sokak warsa gir çık kafana göre dolaş. onun haricinde gaudi ne yaptıysa görmeye değerdir diye adamın -bütün bina/eserlerini gez gör. -dali ve picasso (ve belki einstein)müzelerini gez oralardayken hazır. -bi de cüzdanına falan dikkat et özellikle la rambla'da performansları izlerken falan (cüzdanı çaldırdıydım). -sonra bu la ramblanın deniz tarafında liman var, orda bi alışveriş merkezimsi birşey var, ordan bişiler alabilirsin ucuza kaliteli falan. -bi öğleden sonra mutlaka park güell'e git (gaudi'nin yine tabi) ve bi sal, otur bi çay iç (kendin götür :p) bir de benim gibi şanslıysan barcelona şampiyonlar ligi şampiyonu olduğu gece katalanlarla beraber plaza catalunya'da kutlamaya katıl ;) haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 O limanda ki alışveriş merkezinin adı Mare Magnum girişindeki aynalardan kendi resmini çekmezsen seni barcelona da gezmiş/görmüş saymazlar ona göre :) :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Casa Mila ve Gaudi'inin diğer binalarını gezebilirsin eğer ilgini cekiyosa mimari falan, güzel mekanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 o bitmeyen kilisedei, incili tasvir( tasvip mi olcak ne burda kullanmam gereken kelime bilmiyorum ama onu anlatıyomuş manasında) ediyomuş yapmaya başlayan mimar ve gerçekten muazzam oldugu soyleniyo benm kuzenin sölemişti ben gidip görmedim çokta isterim görmeyi çok merak uyandırıcı yapılar varmş cidden resim falan çek koy paylaş sende öle gezdim geldim olmaz paylaş burda,forma falan da getir bize hadi ii yolculuklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fernando_Torres_9 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Neler yapacağını,nerede kalıcağını,nelerden hoşlandığını,paranın seviyesini belirtirsen çok büyük yardımlar ederim dostum... 7-8 kere gittim tecrübeli sayılırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Selam, biz 21 inde 2 arkadaş gidiyoruz ve H10 marina barcelona otelinde kalacağız. Gece hayatı, yemekler ve kaliteli içki satan mekanlar hakkında bilgi istiyorum. Kişibaşı günlük 200 Euro civarı bir bütçemiz var. Bi de eskortlar hakkında bilgin varsa paylaşmanı isteriz. Oradan 24 ünde Ibiza ya geçicez. İbiza hakkındaki görüşlerini de alırsak süper olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 @Tellos o mimar Gaudi ve kesinlikle bütün yapılarını gezmek görmek gerek barcelonaya gidince. O çılgın kilisede Sagra Da Familia her köşesi ayrı bir hikayeyi anlatıyor ama işte bitmemiş bitirilememiş hala inşaası devam ediyor. @Ramocan Yemek olarak Paella (içinde birçok deniz ürünü olan bir pilav) öneririm. Birde kesinlikle Taller de Tapas'a gidip tapas yiyip Sangria için(Google da aratırsan adresi var.) 3 gün için 200 euro ile her gece çılgınlar gibi eğlenemezsiniz hele tursitik yerleri gezicem derseniz. Ama yemişim tarihi derseniz Port Olimpic'te çılgınlar gibi içip eğlenirsiniz. Biraz turist mekanı olduğundan, daha elit birşeyler arasanız ordan çıkıp sahilde devam edin Baha ve Catwalk var. Baha bir restaurantken bara dönüşüyor. Gong çaldığında bar yakınlarında olursan barmaidlerin üzerinden değişik bir içkinin shotını yapıp krem şanti yalama şansın var. Catwalk ise daha bir Reina tadında ama orasıda güzel. Girişler 30 euro VIP 100 euro. Eskortları bilemicem ama binlerde hollandalı ve ingiliz turist var abi ne gerek var diyorum. :D Ibiza'yı da bir bilen anlatır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 3 günlük değil günlük 200 euro ayırmışlar ki bence yetmesi lazım. Baha dediğin yer Baja beach club herhalde bayağı güzel yer zaten denildiği gibi Port Olimpic civarında sürüyle mekan var. Bir de R n B,hip hop tarzı dans vs seviyorsanız Jamboree var, canlı müzik de olabiliyor.. Ama popüler bir mekan dolayısıyla çok yoğun ve giriş sıkıntılı olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Ehehe görmemişim günlük ibaresini.Günlük 200 iyi para! Çok güzelde eğlenirsiniz. Eldar'ın düzeltiği gibi mekan Baja Beach Club. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Bilgileriniz için tekrar teşekkürler...Clublara girişte sorun yaşamamak için ne yapmak lazim?Bi de aracımız var park yeri sorun olur mu Barcelona da ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 park tarifesini istememişsin sadece :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Bilelim diye soruyorum babacım. Sonra tatsız süprizlerle karşılaşmayalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 barcelona demeyin bana ndn derseniz sly veya coolrider anlatsın hikayesini benim kalbim dayanmıo mallığıma... o yüzden sormayın kimse anlatmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ramocan said: Bilgileriniz için tekrar teşekkürler...Clublara girişte sorun yaşamamak için ne yapmak lazim?Bi de aracımız var park yeri sorun olur mu Barcelona da ? Gittiğimde aracım olmamakla birlikte olimpyatlardan mı yoksa mükemmel şehir planlaması mı bilimez, Barcelona bu konuda aşmış bir konumda bütün büyük meydanlar önemli yerlerde direk yolların altına gömülmüş kapalı katlı otoparklar var ücretleri bilmemekle birlikte hiç bir noktasında otopark sorunu yaşıcağını zannetmiyorum. Direk mekanın yada otelin önüne belki bıkamazsın ama kesin 100 m ilerde bir otopark vardır. Zaten oteliniz la rambladaymış koyun otoparka her yere metro ile gidin hem daha hızlı hemde sorunsuz olur. Ama şehir turu falanda yapabilirsiniz araçla. Ama tekrar düşündüm yürüyün ve metro kullanın zaten büyük bir şehir değil, hemde her köşesini sindirirsiniz. :D Yada kullanabiliyorsanız sahilde 30 euroya scoter yada 5 euroya şehrin her köşesinde otomatı olan bisikletlerden kiralıyabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar