Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X2-4800-8600GT ve işletim sistemi kurulumunda yaşadıklarım

Dunedain

Öne çıkan mesajlar

Yeni bir sistem topladım .Yeni işletim sistemi kurmadan Windows Xp 32 ile direk çalıştırdım makinayı . Makina açıldı ama dakika başı hata vermeye başladı .

Yeni xp kurayım dedim onunda kurulumu esnasında kilitlenmeler yaşadım.

Daha sonra Xpnin 64bitini kurmayı denedim yine aynı şekilde hatalar verdi.

Şimdi Vista 64 bit kurmayı denedim fakat ondada yine kurulum aşamasında hata verdi.

Ram sorunu olabilir mi diye düşündüm ama Kingston ram aldım ve Kingstonla sorun yaşayan kimse görmedim şu güne kadar .

Sizce Sorun nerden kaynaklanabilir ? Palit 8600 GT Amd X2 4800 Msı Amd anakart var .

Bilgisayar cdden açılıyor gereken sorular vs soruluyor ama tüm windowslarda bir aşamada xxx002342342 de hata bulundu gibi mesajlar geliyor .

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim , işlemci ram anakart hepsini geri göndermeyi düşünüyorum .

Ps: İşletim sistemi gerektirmeyen ve donanımı test eden yazılımlar varsa bildiğiniz çok sevinirim .
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan önceki işletim sistemimde de aynı sistemi kullanıyordum onda hiç bir hata almadım bugüne kadar . Acaba arada taşıma esnasında darbe falan mı aldı ? Bir de bad sectorde devamlı farklı hatalar verir diye biliyorum . Bendeyse hep aynı yerde aynı hatalar sadece xp kurulumu sırasında zaman zaman farklı noktalarda hata verdi mesela Vista kurarken devamlı Stabil olarak Şu hatayı veriyor :

İnstall Wİndows:setup.exe-Application Error
The exception unknown software exception (ox40000015) occurred in the application at location 0x77171261

Click OK to terminate the program.

Korkum yeni harddisk aldığımda da aynı sıkıntıyı yaşamam . Ama iş ona gelidyse alıcaz çaresi yok :/ .
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de herhangi bir live linux dağıtımı ile dene. Ubuntu/Kubuntu mesela. Ama onda da sorun çıkar muhtemelen, donanımın birince ciddi bir sorun var gibi gözüküyor.

Bence doğrudan aldığın yere götür. Hatayı bulcam diye harcadığın zamana, yaptığın strese değmez. Yok vaktim var diyorsan, tek tek her parçayı çalıştığını bildiğin bir yedeğiyle değiştirip bakmak en sağlıklı yollardan biridir. Ama evinde yada tanıdıklarında bir çok bilgisayarı olan biri değilsen o parçaları bulmak kolay olmaz tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni HArddisk ve ram alıyorum sonuçları söylerim hiç vaktim yok gerçekten ama bu iki parçadan olmazsa anakartda sorun vardır diycem bakalım tahminim Harddisk de sorun olduğu yönünde . Yardımlar için teşekkürler . Sonucu yazarım benden sonraki arkadaşlara yardımcı olur belki buraya yazılanlar .
Sosyal ağlarda paylaş

Dunedain said:
Ram sorunu olabilir mi diye düşündüm ama Kingston ram aldım ve Kingstonla sorun yaşayan kimse görmedim şu güne kadar.

Asus anakartların bir modelinde ( şimdi aklıma gelmedi a8n serisindendi sanırım ) kingstom ram ile kurulum yapmaya çalışırken sorun çıkarıyordu. Onun yerine başka bir ram takıp windows unu kurduktan sonra kingston u tekrar geri takıp kullanabiliyordun.Yani zamanında Kingston da böyle bir sorun yaşamıştım ben araştırdığımda böyle bir sorun olduğunu öğrendim.
Sosyal ağlarda paylaş

genelde ram'ler çok sorun yaratıyor.. hatta yazılımların anakart+ram uyuşmazlığını tetikleyen durumlar bile ortaya çıkabiliyor

bknz windows.
bknz sxe incejted (CS hack öneliyic prog.)

bende kingston ram'den önceki ram'ler sürekli pc'nin res'ine yolaçıyordu..
şimdiki kingston ram'lerde sxe'de hata yaratıyor.. ama sadece sxe olduğu için idare ediyorum..

MSI P6N SLI Platinium Nvdia chipset'li anakartım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...