Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sünnet siyasal bir simgedir. Yasaklansın !!

Aiko

Öne çıkan mesajlar

Bunu yazan su katilmamis gerizekali ne yazik ki.

Sunnet olanlar meydanda pipisini acip dolasmadigi surece kimsenin sunnete karisma hakki yoktur, eger boyle bi sacmaliga mantikli cevap bekliyorsan. Hicbir insan, baskasinin surasina burasina karisma hakkina sahip degildir zaten, bana ne baskasinin pipisinden veya kafasina taktigindan. Benim tek dikkat etmem gereken, hareketlerin altinda yatan amaclardir. Ozgurluk adi altinda hangi yasalar, kimler tarafindan ve ne amacla cikariliyor ona bakarim, bu yasalar ne sekilde uygulanacak onu dusunurum ona gore yasaklansin yasaklanmasin derim.

Her seyi gectim, sunnet artik Turk gelenegi haline gelmis bir olaydir, hijyen acisindan da musluman veya yahudi olmayan bircok erkek de yaptiriyor zaten.

Ben baya bosum bu arada oturdum cevap verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

sünnet sağlık açısından tavsiye edilen birşey, penisle ilgili birçok hastalığı engelliyor. hatta müslüman olmayan birçok kişi de sünnet oluyor yani.

siyasi simge derken de yukarıda denmiş, cidden açık mı geziyormuş buları düşünen. Propaganda mı yapılıyormuş şeyini sallayarak?
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
resimlerde basortusu var canim

siyasi sembol olan sikmabas turban yok

sikmabas turbandan bahsediyoruz bizde burda

resimlere dedifgin zübeyde hanım dır.
ve kara çarşaflıdır kendisi.
o zamanda kara çarşaflılar vardı.Hyr kara çarşaf yok diyorsanız zaten be gone.

kara çarşaf türban a upgrade oldu.

+ tüm islam alimleri +diyanet işleri bakanlıgı başörtmek farzdır müslümanlıkta derken, hala ne siyasi simgesi ne dini simgesidir konuşuyonuz,sırf cahillik.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
CAhil cüheyla faytonis dönemde kullanılan baş örtüsünü, giyinme şeklini burda gelip "bakın türban" diye kakalamaya çalışıyor. Komedi bu adam ya.

Üniversiteli olmanın akıllı olmakla bir olmadığının örneğidir faytonis :).

ksura bakmıycan ama senin toplam kültür hazineni fakir fukaraya dagitirim.

daha ne dedigimi anlıyamıyorsun.
ben ne dedim.kara çarşaf ve bu tür şeyler türbana upgrade oldu.
nasıl gomlekler,ceketler upgrade olduysa.
bunların defileleri var canımın içi,simgelerin defilesimi olur be?
Sosyal ağlarda paylaş

kara çarşaf gelişerek değiştiyse biz de gelişerek değiştik , 1928'de kara çarşafa karşı tavır neyse bizim de şu anki türbana tavrımız odur.
bahsettiğin islam alimlerinden zekeriya beyaz geçen gün siyaset meydanında gayet ateşli bir şekilde türbanın uydurma olduğunu savundu ayrıca.
zaten islam emretse ne olur emretmese ne olur, zararı var mı var, o zaman karşı durulur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ya dil bilimciler, profesörler toplanıp incelediği kuran'da türban'ın yer almadığını söylüyorlar.

bakkalar ile manavlar da süpermarketlerin yer almadığını söylüyorlar! ama hâlâ şehiriçine açılıyor bu zındık süpermarketler!

yok o değil de din yazılacak iken typo olmuş sanırım. dil bilimci olunca güldüm gece gece. :D
Sosyal ağlarda paylaş

yuh! zuaahah..
yaw bilmediğiniz şey şu, kuran tefsirleri konu hakkında ehil olan kişilerce yapılır. bunlara müfessir denilir. kuran arapçasına hakim olmakla birlikte bunlar dil değil din bilimcidirler. (bu arada dilbilim olarak bahsedilen filoloji değil de hele lingustics ise eyvah eyvah! ^_^)

yani bu işi yapan adam dil bilimci ise yanlış işle uğraşıyor demektir veya feci yanlış yorumlar çıkabilir sonucunda..

tabii aynı durum fıkıh için de geçerlidir. ama onu yapanlara fakih denir. bi de metodolojisi vardır. usûl çalışıyor olması lazım önce..
Sosyal ağlarda paylaş

Ha yani yazılan bir şeyi dil bilimci değil din bilimci daha iyi anlatır? Nasıl oluyor o?

Dil bilimci, dönemi inceler, dil'in gelişimini inceler, farklılıkları inceler. Oturup şuanki arapçayla ahkam kesmez burda.

Dinciye güveneceğime dilciye güvenirim tabiki. Dincinin dilciden de iyi bileceğini kesinlikle düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Ya dil bilimciler, profesörler toplanıp incelediği kuran'da türban'ın yer almadığını söylüyorlar. Ama yobaz kesim türbanda ve kapanmada ısrar ediyor. Yobazların maşalarıda forumda "kara çarşaflıydı!!!!1" diyor.

Ananızıda alın gidin müze tuvaletlerinde ayak yıkayın HEHE.

hangi din bilimciler hangi profesör kuranda örtünmenin yer almadıgını söylüyor? hangisi ver linkini ondan sonra hakaret ediceksen et hepsini üstüme alıcam.

ulan dilciye güvenirim diyorsun.
bu işin yüksekokulunu okuyorlar profesör oluyorlar,
sen istersen arapçanın kitabini yaz kur anı tam olarak anlıyamazsın.
ama zerre kadar bilgin yokki sen bildigin yoldan şaşma.

dasaa güzel güzel açıklamış ama varsa yoksa militanizm devam.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
vay be

koskoca yerleri gokelri kainati yaratan allah oyle bir kitap yollamiski arapcayi yalayip yutsan tam olarak anliyamiyorsun

supermis dasgsafdgsdagfsda

hic bu kadar gulmemistim uzun zamandir ahahahaahahahaha

dünyadaki milyonlarca ilahiyat fakültelerindeki, imamlar,papazlar,hahamlar,rahibeler hatta budistler bile senin cahilligine güler be canım.B)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...