Mumu Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 işte geçen gün sakalla ilgili bir topic açılmıştı. aynı onun gibi cahilce bir yazı. başlığı okudum geçtim. allah cezasını versin bunu yazanın diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 peki bu yazının taşak amaçlı yazılmış olabileceği hiçbirinizin aklına gelmedi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Bunu yazan su katilmamis gerizekali ne yazik ki. Sunnet olanlar meydanda pipisini acip dolasmadigi surece kimsenin sunnete karisma hakki yoktur, eger boyle bi sacmaliga mantikli cevap bekliyorsan. Hicbir insan, baskasinin surasina burasina karisma hakkina sahip degildir zaten, bana ne baskasinin pipisinden veya kafasina taktigindan. Benim tek dikkat etmem gereken, hareketlerin altinda yatan amaclardir. Ozgurluk adi altinda hangi yasalar, kimler tarafindan ve ne amacla cikariliyor ona bakarim, bu yasalar ne sekilde uygulanacak onu dusunurum ona gore yasaklansin yasaklanmasin derim. Her seyi gectim, sunnet artik Turk gelenegi haline gelmis bir olaydir, hijyen acisindan da musluman veya yahudi olmayan bircok erkek de yaptiriyor zaten. Ben baya bosum bu arada oturdum cevap verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Afedersin ama şeyini açığ göstermiyorsan sokakta, sünnet siyasal simge değildir. Açıp gösteriyorsan o zaman durum farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 sünnet sağlık açısından tavsiye edilen birşey, penisle ilgili birçok hastalığı engelliyor. hatta müslüman olmayan birçok kişi de sünnet oluyor yani. siyasi simge derken de yukarıda denmiş, cidden açık mı geziyormuş buları düşünen. Propaganda mı yapılıyormuş şeyini sallayarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Bu yazı ciddiye alınacak birşey değil ki cevap veriyorsunuz Slat said: Hayatımın 1dk sı boşa gitti teşekkürler Ayrıca türban ne, baş örtüsü ne bilmeyenler dolanıyor hala etrafta. Baş örtüsü fotoları falan koyuyorlar. "Epic fail" de denmiş. Katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 dinin cinsel organla isi olmaz arkadasim, ayip gunah, bu yuzden pipiyle ilgili olan sunnetin dinle alakasi yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Viktor said: resimlerde basortusu var canim siyasi sembol olan sikmabas turban yok sikmabas turbandan bahsediyoruz bizde burda resimlere dedifgin zübeyde hanım dır. ve kara çarşaflıdır kendisi. o zamanda kara çarşaflılar vardı.Hyr kara çarşaf yok diyorsanız zaten be gone. kara çarşaf türban a upgrade oldu. + tüm islam alimleri +diyanet işleri bakanlıgı başörtmek farzdır müslümanlıkta derken, hala ne siyasi simgesi ne dini simgesidir konuşuyonuz,sırf cahillik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 LathspeLL said: CAhil cüheyla faytonis dönemde kullanılan baş örtüsünü, giyinme şeklini burda gelip "bakın türban" diye kakalamaya çalışıyor. Komedi bu adam ya. Üniversiteli olmanın akıllı olmakla bir olmadığının örneğidir faytonis :). ksura bakmıycan ama senin toplam kültür hazineni fakir fukaraya dagitirim. daha ne dedigimi anlıyamıyorsun. ben ne dedim.kara çarşaf ve bu tür şeyler türbana upgrade oldu. nasıl gomlekler,ceketler upgrade olduysa. bunların defileleri var canımın içi,simgelerin defilesimi olur be? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 kara çarşaf gelişerek değiştiyse biz de gelişerek değiştik , 1928'de kara çarşafa karşı tavır neyse bizim de şu anki türbana tavrımız odur. bahsettiğin islam alimlerinden zekeriya beyaz geçen gün siyaset meydanında gayet ateşli bir şekilde türbanın uydurma olduğunu savundu ayrıca. zaten islam emretse ne olur emretmese ne olur, zararı var mı var, o zaman karşı durulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 kestiler artık bizi kapsamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Ya dil bilimciler, profesörler toplanıp incelediği kuran'da türban'ın yer almadığını söylüyorlar. Ama yobaz kesim türbanda ve kapanmada ısrar ediyor. Yobazların maşalarıda forumda "kara çarşaflıydı!!!!1" diyor. Ananızıda alın gidin müze tuvaletlerinde ayak yıkayın HEHE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 said: Ya dil bilimciler, profesörler toplanıp incelediği kuran'da türban'ın yer almadığını söylüyorlar. bakkalar ile manavlar da süpermarketlerin yer almadığını söylüyorlar! ama hâlâ şehiriçine açılıyor bu zındık süpermarketler! yok o değil de din yazılacak iken typo olmuş sanırım. dil bilimci olunca güldüm gece gece. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 dil bilimci, arapcadan ceviri filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Yoo, gayet dil bilimciler. Arapça oldukça zor bir dil, o zamanın arapçasıda farklı, yaşam tarzıda farklı. Konunun uzmanları inceliyor ve türban yok diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 ehahah.. yok yok.. kuran'da kullanılan arapça ile şu an kullanılan arapça bir değildir. çok işe yaramaz yani ^_^ biz yine işi bilenlere, din adamlarına, uzmanlarına bırakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 eooo, dil bilimci iste, yenisi eskisi farketmez, adam bilimini okumus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 yuh! zuaahah.. yaw bilmediğiniz şey şu, kuran tefsirleri konu hakkında ehil olan kişilerce yapılır. bunlara müfessir denilir. kuran arapçasına hakim olmakla birlikte bunlar dil değil din bilimcidirler. (bu arada dilbilim olarak bahsedilen filoloji değil de hele lingustics ise eyvah eyvah! ^_^) yani bu işi yapan adam dil bilimci ise yanlış işle uğraşıyor demektir veya feci yanlış yorumlar çıkabilir sonucunda.. tabii aynı durum fıkıh için de geçerlidir. ama onu yapanlara fakih denir. bi de metodolojisi vardır. usûl çalışıyor olması lazım önce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Ha yani yazılan bir şeyi dil bilimci değil din bilimci daha iyi anlatır? Nasıl oluyor o? Dil bilimci, dönemi inceler, dil'in gelişimini inceler, farklılıkları inceler. Oturup şuanki arapçayla ahkam kesmez burda. Dinciye güveneceğime dilciye güvenirim tabiki. Dincinin dilciden de iyi bileceğini kesinlikle düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 LathspeLL said: Ya dil bilimciler, profesörler toplanıp incelediği kuran'da türban'ın yer almadığını söylüyorlar. Ama yobaz kesim türbanda ve kapanmada ısrar ediyor. Yobazların maşalarıda forumda "kara çarşaflıydı!!!!1" diyor. Ananızıda alın gidin müze tuvaletlerinde ayak yıkayın HEHE. hangi din bilimciler hangi profesör kuranda örtünmenin yer almadıgını söylüyor? hangisi ver linkini ondan sonra hakaret ediceksen et hepsini üstüme alıcam. ulan dilciye güvenirim diyorsun. bu işin yüksekokulunu okuyorlar profesör oluyorlar, sen istersen arapçanın kitabini yaz kur anı tam olarak anlıyamazsın. ama zerre kadar bilgin yokki sen bildigin yoldan şaşma. dasaa güzel güzel açıklamış ama varsa yoksa militanizm devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 vay be koskoca yerleri gokelri kainati yaratan allah oyle bir kitap yollamiski arapcayi yalayip yutsan tam olarak anliyamiyorsun supermis dasgsafdgsdagfsda hic bu kadar gulmemistim uzun zamandir ahahahaahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Birde o yüce tanrı kadına eşitsiz davranıyor, kapatıyor, 2. plana atıyor. Ne kadar yüceymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Ha birde o kitabı anca dinciler anlayabiliyor, dil bilimciler falan hava :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Viktor said: vay be koskoca yerleri gokelri kainati yaratan allah oyle bir kitap yollamiski arapcayi yalayip yutsan tam olarak anliyamiyorsun supermis dasgsafdgsdagfsda hic bu kadar gulmemistim uzun zamandir ahahahaahahahaha dünyadaki milyonlarca ilahiyat fakültelerindeki, imamlar,papazlar,hahamlar,rahibeler hatta budistler bile senin cahilligine güler be canım.B) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Neden gülüyormuş söylede aydınlanalım ya :D. İlkokul 4. sınıfa giden çocukların cevaplarını yazma buraya hahah. Ayrıca: Bahsettiğin kişiler bir kere müslümanlığa gülüyor genel olarak ama hadi neyse :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar