Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pcyi açtığımda cpu fanı az biraz dönüp duruyor ve sisteme gelen elektrik kesiliyor .

Dunedain

Öne çıkan mesajlar

Yeni pc kuruyorum . Herşey olması gerektiği gibi görünüyor ancak ne yaparsam yapayım ,alet şöyle bir elektrik alıyor ve sonrasında elektriği kesiyor . Ne bir dıt ne bir uyarı sesi hiçbirşey yok . Sisteme sadece cpu ve ram ve psu takılıyken bunu deniyorum . Hoş ekran kartı hd takınca da çok farketmiyor .

Önerilerinize açığım .
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi Anlaşıldı biraz daha . PSuda düşük voltajı algılayan mekanizmanın çalışması için 3 pinli system fan kablosunun psuya takılması gerekiyormuş . Fakat sorun şurda Anakartda her ne kadar bu 3 pinli çıkış olsada ortada kablo falan yok . PSuyla birlikte gelen kablolar arasında yok . Satın mı almam gerekiyor acaba ?
Sosyal ağlarda paylaş

anakarta takılan ana psu kablosu çoğu modelde hem btx hem de atxe uysun diye 4 pinli bi giriş 20 pinli girişe eklenebilir-çıkarılabilir olur. Bi de bunun yanında ayrıyetten bulunan 4 pinli bi power daha var. Sanırım bu 5vlık elektrik için karttaki... Bu iki kabloyu karıştırınca bu dediğin olay oluyo :D Yani taktığın kablo doğrusu mu bi kontrol et.

aha burdaki 4 pinli, bahsettiğim atx'i btx'e çeviren ek giriş. Bunu yanlış yere takma.

Sosyal ağlarda paylaş

benim kasa biraz eski geçende makina dondu, neyse baktım işlemci 93 C°. oha dedim işlemci fanını takibe aldım. arada duruyor felan. çözüm aradık napalım felan. anakart tamiri psu değişimi v.s. derken en ucuz çözümü buldum. elimdeki bir kasa fanını işlemci fanının plastik parçaları arasına vidaladım :D.
şimdi işlemci fanı dursa da 37 C° geçmiyo. normalde 28 C° tabi yazın artar D: .

Sosyal ağlarda paylaş

Sorun çözüldü sağolun ama sorunlar bitmez bizde :D . Şimdi de işletim sistemi arıza çıkartıyor . Buyrun sizi şu Başlığa alıyim :D .

http://forum.paticik.com/read.php?6,3131153

Açılacak Forum başlığı

Yeni bir sistem topladım .Yeni işletim sistemi kurmadan Windows Xp 32 ile direk çalıştırdım makinayı . Makina açıldı ama dakika başı hata vermeye başladı .
Yeni xp kurayım dedim onunda kurulumu esnasında kilitlenmeler yaşadım.

Daha sonra Xpnin 64bitini kurmayı denedim yine aynı şekilde hatalar verdi.

Şimdi Vista 64 bit kurmayı denedim fakat ondada yine kurulum aşamasında hata verdi.

Ram sorunu olabilir mi diye düşündüm ama Kingston ram aldım ve Kingstonla sorun yaşayan kimse görmedim şu güne kadar .

Sizce Sorun nerden kaynaklanabilir ? Palit 8600 GT Amd X2 4800 Msı Amd anakart var .

Bilgisayar cdden açılıyor gereken sorular vs soruluyor ama tüm windowslarda bir aşamada xxx002342342 de hata bulundu gibi mesajlar geliyor .

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim , işlemci ram anakart hepsini geri göndermeyi düşünüyorum .

Ps: İşletim sistemi gerektirmeyen ve donanımı test eden yazılımlar varsa bildiğiniz çok sevinirim .

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...