Dunedain Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Yeni pc kuruyorum . Herşey olması gerektiği gibi görünüyor ancak ne yaparsam yapayım ,alet şöyle bir elektrik alıyor ve sonrasında elektriği kesiyor . Ne bir dıt ne bir uyarı sesi hiçbirşey yok . Sisteme sadece cpu ve ram ve psu takılıyken bunu deniyorum . Hoş ekran kartı hd takınca da çok farketmiyor . Önerilerinize açığım . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 başka psu ile dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Şimdi Anlaşıldı biraz daha . PSuda düşük voltajı algılayan mekanizmanın çalışması için 3 pinli system fan kablosunun psuya takılması gerekiyormuş . Fakat sorun şurda Anakartda her ne kadar bu 3 pinli çıkış olsada ortada kablo falan yok . PSuyla birlikte gelen kablolar arasında yok . Satın mı almam gerekiyor acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 normalde bu tip kablolar hep psu ile birlikte gelmiş olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Power Supplyde de sorun olabilir. cpu ve ramler takılıykende aynısı oluyorsa psudan şüphe duy sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Psu kaliteli bir psu sorun olacağını zannetmiyorum ondan ben şu 3 pinli kabloyu alıp bugün yeniden deniyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 İşlemci fanı tam oturmamış sorun çok büyük ihtimalle odur. Çıkart birdaha tak tam oturt onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 anakarta takılan ana psu kablosu çoğu modelde hem btx hem de atxe uysun diye 4 pinli bi giriş 20 pinli girişe eklenebilir-çıkarılabilir olur. Bi de bunun yanında ayrıyetten bulunan 4 pinli bi power daha var. Sanırım bu 5vlık elektrik için karttaki... Bu iki kabloyu karıştırınca bu dediğin olay oluyo :D Yani taktığın kablo doğrusu mu bi kontrol et. aha burdaki 4 pinli, bahsettiğim atx'i btx'e çeviren ek giriş. Bunu yanlış yere takma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 benim kasa biraz eski geçende makina dondu, neyse baktım işlemci 93 C°. oha dedim işlemci fanını takibe aldım. arada duruyor felan. çözüm aradık napalım felan. anakart tamiri psu değişimi v.s. derken en ucuz çözümü buldum. elimdeki bir kasa fanını işlemci fanının plastik parçaları arasına vidaladım :D. şimdi işlemci fanı dursa da 37 C° geçmiyo. normalde 28 C° tabi yazın artar D: . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 bunun yerine işlemci fanını yağlasan daha pratik ve kesin bir çözüm olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 denedik hocam yağladık sildik :D biraz biliyoz bu işi bakma, bu en ucuz çözümdü. yannız tahta vidasına dikkat :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 çivi mi lan o :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 fanı götürüp "mahallenin elektronikçisi"ne gösterseydin, kompresörle temizleyip bi yağlardı, sora biraz daha kompresörle üflerdi. Yağlama ööle olur. sıfır gibi oluyo fan :D (geçen hafta yaptım ekran kartınınkine ordan biliyorum, kamyon gibi çalışıyodu önceden.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 hocam yaptık bilgisayar servisi yapan arkadaşıma gittim. fan arada duruyor özellikle youtube a girince nası ama ? çözemedik 2 kere gitti geldi makina anakart ya da psu da sorun var. çözüm ucuz olmalıydı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Sorun çözüldü sağolun ama sorunlar bitmez bizde :D . Şimdi de işletim sistemi arıza çıkartıyor . Buyrun sizi şu Başlığa alıyim :D . http://forum.paticik.com/read.php?6,3131153 Açılacak Forum başlığı Yeni bir sistem topladım .Yeni işletim sistemi kurmadan Windows Xp 32 ile direk çalıştırdım makinayı . Makina açıldı ama dakika başı hata vermeye başladı . Yeni xp kurayım dedim onunda kurulumu esnasında kilitlenmeler yaşadım. Daha sonra Xpnin 64bitini kurmayı denedim yine aynı şekilde hatalar verdi. Şimdi Vista 64 bit kurmayı denedim fakat ondada yine kurulum aşamasında hata verdi. Ram sorunu olabilir mi diye düşündüm ama Kingston ram aldım ve Kingstonla sorun yaşayan kimse görmedim şu güne kadar . Sizce Sorun nerden kaynaklanabilir ? Palit 8600 GT Amd X2 4800 Msı Amd anakart var . Bilgisayar cdden açılıyor gereken sorular vs soruluyor ama tüm windowslarda bir aşamada xxx002342342 de hata bulundu gibi mesajlar geliyor . Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim , işlemci ram anakart hepsini geri göndermeyi düşünüyorum . Ps: İşletim sistemi gerektirmeyen ve donanımı test eden yazılımlar varsa bildiğiniz çok sevinirim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 %99 ram sorunu o. Kingston iyidir diye hatalı olmayacak değil. %1 ihtimali de anakart, işlemci ve hdd paylaşıyo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar