Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrenci Pasaportu

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

biraz daha anlatir misin turam, nasil alindigina dair schengen'in vs ?

bana gecen sene vermemislerdi almanya icin, ankara'daki konsoloslukta bulunan hanimefendi babamin maas bordrosuna baktiktan sonra tiksindi nedense(kendisi de ziraat yuksek muhendisi), vermediler sonra da.
Sosyal ağlarda paylaş

Okuldan eğitim amaçlı olarak yurt dışına çıkacağınızı, pasaportun süresini ve gideceğiniz yeri beliryen bir belge alırsanız. (Lise ve orta öğretim öğrencileri için Milli eğitim müdürlüğünden) Pasaport harcı ve yurt dışı çıkış harcı ödemezsiniz. Pasaport bildiğiniz lacivert pasaport ama içinde öğrenci pasaportudur diye yazıyor.

Pasaport defter bedeli olan 81 ytl yi ödüyorsunuz. Ondan kaçış yok.

Örneğin Erasmus gibi organizasyonlarla yurt dışına gidiyorsanız; davet yazısı ile vize almaya gidince (Mesela ALmanya) belli başlı ücretleri talep etmiyor Schengen verirken. Ama tamamen beleş olur m onu bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Leath said:
biraz daha anlatir misin turam, nasil alindigina dair schengen'in vs ?

bana gecen sene vermemislerdi almanya icin, ankara'daki konsoloslukta bulunan hanimefendi babamin maas bordrosuna baktiktan sonra tiksindi nedense(kendisi de ziraat yuksek muhendisi), vermediler sonra da.

pasaport bedavaya aynen şurdaki gibi alınıyor. doğrudur.

ombakkombak said:
Okuldan eğitim amaçlı olarak yurt dışına çıkacağınızı, pasaportun süresini ve gideceğiniz yeri beliryen bir belge alırsanız. (Lise ve orta öğretim öğrencileri için Milli eğitim müdürlüğünden) Pasaport harcı ve yurt dışı çıkış harcı ödemezsiniz. Pasaport bildiğiniz lacivert pasaport ama içinde öğrenci pasaportudur diye yazıyor.
said:

öğrenci işlerindeki kıl insanlar nedendir bilinmez istiyince veriveriyorlar bu belgeyi. vizeyi nasıl aldığımsa çok istisnai bir durum, ama türkler için çok da yabancı olmayan bir kelime: torpil :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
arkadaşlar, bu konuda suallerim olacak. hele boğaziçindekiler. zaugna ya msnden msj attım cevap alamayınca burayı seçtim.

kültürel, sosyal etkinlik falan diyor. gezelim görelim cilik oynicam desem de kandırabilir miyim ? bakın arkadaşım ben ar.gör.üm desem işe yarar mı falan ? para vermek istemiyorum paşşportuma.
Sosyal ağlarda paylaş

kandıramazsın malesef, bende bu sene pasaport aldım bayaa konuştum ordaki polislede ya erasmus fln olcek yada okul göndercek seni biz bu veledi x ülkesine götürüoz diye kağıt tutuşturcak eline
anca öyle alabiliyorsun parasız.
ha arkın dediği gibi anahtar mevkiilerde torpillerin olur o zmn iş değişir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...