Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda yolculuk 3aya gerçek oluyor

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

zamanda geriye gitmek mümkün değil gibime geliyor yahu, en fazla çok hızlı hareket edip sanki o anda durmuş gibi olur birşey, ama geri gidemez(bu benim aklımın aldığı kadarıyla kendi görüşüm tabi).
bir de torunlarımızın torunları 21. yüzyılda insanlar evrenin sınırsız oldugunu falan sanıyorlarmış hahaha diyebilirler
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi aklıma gelen fikrime göre, zaman yolculuğu imkansız.(Tabii yanılıyor olabilir,hatta büyük ihtimalle yanılıyorumdur :) )

Sebebine gelince:

-Gelecek, yaşanmamış olandır.1700'lerdeki birisi için 2000 yılları yaşanmamıştır ve belirsizdir.O yüzden bu tarihe gelecekten gitmek imkansız olacaktır.Bu biraz göreceli bir yaklaşım oldu gerçi.

Tez 2: Zaman sürekli ileri giden bir çizgi ise, zaten geçmişe gidilemez.Çünkü geçmiş yaşanmış ve yok olmuştur.Olan tek zaman ve varlık düzeyi şuanki zaman olur.

-Geleceğe gidemeyiz,çünkü gelecek henüz yaşanmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

PhysX said:
iyi hoş diyorsunuz tamam da şimdi biri geçmişe gidip atatürkü öldürmeyi başarırsa ne olacak?

Onu geçtim ya peki zaman yolculuğu makinası icat edildikten 10 sene sonra biri geçmişe dönüp, ilk geçmişe dönüş makinasını icat edeni öldürürse ne olacak? Bu daha paradoksal bir durum zira belki bu makinayı başkası ancak 50 sene sonra yapmayı başaracak. Ama amcamızın o zamana geçmişe dönememiş ve o adamı öldürememiş olması gerekir ilerde ve o geleceğin hiç yaşanmamış olması gerekir. Bu durumda ya paralel evrenler tarzı aklımızın basmayacağı kadar saçma bir sistem olması lazım ya da gelecekten biri geçmişe yolculuk yaparsa döndüğü tarihten sonrası tamamen resetlenmeli ve yeniden yaşanmalı.

Bu işin felsefesi çok eğlenceli ama insanın kafasının basması zor. İlerde vaktim olursa bu konuda birşeyler okuyup çalışırım belki heh (felsefi ve fiziki boyutlarını birleştirerek tabi).
Sosyal ağlarda paylaş

slickers said:
zamana dönüş gerçek oldu birisi 3000 yılına gitti ama dünyanın yok olduğunu farketti geri dönemedi orda kaldı böyle olunca başka kimseyi yollamadılar

Zaman olarak bir yere gittiğinde geri gelemiyorsa zaten 3000 değil de herhangi bir zaman dilimine gitse de dönemezdi. Paradoksal bir cümle olmuş seninkisi.
Sosyal ağlarda paylaş

abi muhabbet süper yalnız. "nasıl uçurtma yaparım" sorusuna cevap arıyo gibiler. muhabir bi ara şey dedi orda koptum ben zaten. şimdi ben tam olarak anlamak için soruyorum, bu küçücük parçacıklar o borunun içinde nasıl bulacaklar birbirlerini de kafa kafaya çarpışacaklar"

peki
Sosyal ağlarda paylaş

aynı şeyleri soruyor evet :(

edit: aynı şey derken patlama diye tutturdu. olay aslında o zaman yakın bir zamandaki proton yoğunlaştrılmasıymış. Zamanda yolculuk falan yok yani.

sadece o bigbang için küçük bir model elde etmeye çalışıcaklar. muhabir sordu yolundan çıkma olasılığı var mı diye.. en fazla aleti bozar dedi.. orda koptum :)
Sosyal ağlarda paylaş

muhabir süper ama.

-ee şimdi insanlar birşeyi çok merak ediyor...eee (ses iyice böyle bi suç işlemiş küçük çocuk sesi kıvamında artık) şimdi bu çarpışmadan sonra deprem olur mu?

lan allahsız, adam orda en az 20 kere yaptığımız küçük bişey diyo , herif hala deprem olur mu? "KARŞI MADDE DÜNYAYI YOK EDEBİLİR" " kara delik hepimizi yutacak" diye bağırıyo ya. deli oldum
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:
PhysX said:
iyi hoş diyorsunuz tamam da şimdi biri geçmişe gidip atatürkü öldürmeyi başarırsa ne olacak?

ya şu anki durumu haber verip içmemeye ikna ederse, Atatürk bi 15 yıl daha yaşarsa o zaman ne olur onu merak ediyorum ben.

şimdi değil de15 sene sonra türban meselesi çıkar ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

AZ buçuk fizik ve astronomi meraklısı olarak bazı kişisel meraklarımı ve düşüncelerini paylaşmak istiyorum.

ara yazıları çok okumadım genel ilk msj a yorum yapıcamm....

9 tev lik enerji çıkcak.tamam.diyelim bir parçaçııın uzay-zaman dokusuna etki etmesi için gereken enerji ise bir insanı bir kutu yu uzay zaman dokusunda etkileşime sokabilmek için gereken enerji miktarı bunun katrilyo x katrilyon dan çok daha fazla ki o partikülü manyetizma ile hızlandırıyorlar peki bir insanı nası o enerjiye ulaştırıcaksınız? daha bikaç g kuvvetine dayanamıyoruz ?

başka bir konuya geçiyorum. o partikilün uzay zaman dokusunu yırttığını varsayıyorum o yırtğın hangi yöne gideceğini ilerimi gerimi bunu nasıl ayarlarsınız ? zamanı bir boru uzaydaki maddeyi de borudan aktığını düşüünün madddenin x zamanında oldugu andan gerye doğru bir zamana gittiğini varsayılım geri gidilen zamandan ileri gelinen yere gidilmek istedniiinde o zamana en ufak etki oldugunda o ilk yolcuulua çıkan zaman aynımı kalır ?

zaman tek yönlü sadece ileri giden bir hat gibi düşünlürse o zmaanda geri nasıl gidersiniz?

bence henuz bunlara o kadar yakın değiliz önce temiz bi enerji bulalım.

son notum: gelecee gidebilen bir insan rahatça gidip gelen bir kişi "Gaybı sadce Allah bilir" e aykırı olmazmı _?
Sosyal ağlarda paylaş

behran said:

9 tev lik enerji çıkcak.tamam.diyelim bir parçaçııın uzay-zaman dokusuna etki etmesi için gereken enerji ise bir insanı bir kutu yu uzay zaman dokusunda etkileşime sokabilmek için gereken enerji miktarı bunun katrilyo x katrilyon dan çok daha fazla ki o partikülü manyetizma ile hızlandırıyorlar peki bir insanı nası o enerjiye ulaştırıcaksınız? daha bikaç g kuvvetine dayanamıyoruz

????

walla ben bilmem beyim bilir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...