Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyasi görüşünü meslek hayatının bi tarafına sokmuş öğretmenler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir takım öğretmenler birşeyleri öğrencilere öğretmeyi hedeflerken neden hep taraflılar?Şöyle bi bakınıyorum çevreme
(okuluma bakıyorum işte)bir milliyetçi öğretmen farklı bir görüşte olan öğrenciye asla ve asla hakettiği değeri ve notları vermiyor; aksine elinden geldiğince aşağılara çekip birçok insanın kaderiyle oynuyor.
Bu durum komünizmi hayat çemberinin merkezine sokmuş öğretmenlerde de rahatça görebiliyorum ve hatta milliyetçi öğretmenden daha da fazla olduğunu söyleyebilirim.Bir matematik hocası ele alalım 4.4 ün sonucunu bilmeyen bir kişiyi (tamam abarttım biraz) nasıl olurda dersinden geçirir, iyi ve çok iyi öğrencilerin aldığı gibi 4 ve 5 aldırtır(yahu sınav kağıdına puan vermeye kalksan mesela, puan verilecek yazı yok ki?!!).

Tarafsız olmak bu kadar mı zor?veyahut sırf benim okulumda mı geçerli bu saçma sapan vaziyet?yok değilse; nereye kadar sürer bu rekabet, iyi ya herkes kendinden olanı beslesin, bu ülkeninde mk öylemi yani.

ben çok özledim; çocukluğumda okuduğum şiirlerde öğretmenler vardı; anne, baba gibi.şiirleri aşmıştı onların ünü, şarkılara konu olmuştular , harbiden kutsal idiler.

nerde lan şimdi kutsallık, öğrenci üstünde egolarını tatmin edenleri mi ararsın, sapık herifleri mi ararsın, yukarıdaki tiplerden mi ararsın ..buradan sesleniyorum topunuzun ....
(biraz rahatladım şimdi)
Mesaj tarihi:
bence sadece okullarda değil kariyerde de siyasetin işi olmamalı.

bu realist olanıydı; ayrıca bana göre ister dini ister siyasi ideolojisini önüne bayrak yapmış, hayata sadece bu bayrağın arkasından bakabilen, insanları bireyler değil de gruplar olarak değerlendiren her türlü insan hatadadır.

edit ile gelen not: politikadan uzak durmayı ya da apolitize olmayı savunmuyorum, sadece insanların "insanlık" kılıflarını ideolojik kılıflarından öne geçirmelerini savunuyorum. son olarak da politikadan da hiç hoşlanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Bizim okulun bir tarih hocası böyle.Dersin yarısını türbanlılardan ne kadar nefret ettiğini anlatarak geçiriyor.Bir incisi:
'Çocuklar geçen Çamlıca'da bir kafeye gittim.Bir baktım çoğu masalarda türbanlılar oturuyor,kapmışlar oraları.Haftasonları evde oturmayın çocuklar,kafelere gidin,yoksa türbanlılar kapıyor oraları.'
Mesaj tarihi:
Bizim matematik öğretmeninin geçen seçim sırasında ki sözleri (bir efsane olduguna inanıyorum. ben duydum yaşamadım)

- Eğer RTE tekrar kazanırsa hepinizi bırakıyorum sınıfta.

Bence güzel oluyor böyle olması. Ha gelipte;

- Ateistler, Türbansızlar hepten şerefsizdir.

Derse, kötüdür. Sevmem.

Ben de taraflıyım bu konuda yani.
Mesaj tarihi:
Bir öğretmen düşünün ki tahtada ders anlatırken arkasını döndüğü ilk anda gözüne türbanlılar ve "dinsizler" çarpacak.

Böyle bir sınıfta öğreten kişinin hayat görüşüne göre türban takanlar ve takmayanlar arasında olumlu veya olumsuz ayrımcılıklar olması kaçınılmazdır.
Mesaj tarihi:
abi bir şekilde kendi görüşünü dikte etmesinede razıyım ben(o derece ama) pek bir siyasi görüş yandaşı değilim mesela , baskıylada bir gruba falan dahil olmam.ama gidipte farklı görüşteki bi adama takıp kendi görüşünde olanı yükseltmekten bahsediyorum.yani bi ateist ise bu öğretmen diyorki ateistler yönetimde olsun isterse gerizekalı olsun, bir faşistse bu öğretmen diyorki biryerlere gelenler sadece faşistler olsun diğerlerinin mk veyahut hangi ideolojiyi benimsemişse ona göre not veriyor adamlar, kadınlar.korkarım şöyle bir durum var bu haysiyetsiz kişiler daha ufacık çocuklara dahi yapıyorlar bunu yani ilköğretimde bile var bunlardan.bu defa çocuğa bakmıyor bile anasına, babasına bakıyor.daha o yaştan soğuyor ufacık çocuklar matematikten, türkçeden.

önce insan diyebilen herkese dolu dolu, kokulu kokulu +rep.
Mesaj tarihi:
Bleda said:
Apolitik ve din ile ilgili görüşlerini millete söylemezsen senlen ugrasmıorlar.

İşte artık başın açıksa otomatikman dinsiz olacaksın.
Görüşün belli olacak.
Mesaj tarihi:
raw power said:
Bizim okulun bir tarih hocası böyle.Dersin yarısını türbanlılardan ne kadar nefret ettiğini anlatarak geçiriyor.Bir incisi:
'Çocuklar geçen Çamlıca'da bir kafeye gittim.Bir baktım çoğu masalarda türbanlılar oturuyor,kapmışlar oraları.Haftasonları evde oturmayın çocuklar,kafelere gidin,yoksa türbanlılar kapıyor oraları.'

O hocanın bir klonu da bizim dersanede var.
Mesaj tarihi:
Biyoloji derslerinde evrim konusunu anlatırken "Tabi böyle birşey olamaz çocuklar" diyen, bu tip konuları anlatırken kıvırmak için kırk takla atan hocalar kadar acınası birşey yok herhalde. Senin müfredatın o. Felsefeye, bilim dallarına lütfen hacılar hocalar girmesin böyle olacaksa.
Mesaj tarihi:
Kesinlikle siyasi taraf olmamaları gerek tabi , aslında bu dediğim yanlış çünki her insanın kesinlikle bir siyasi görüşü olur oda dünyaya bakışından kaynaklanır. Tam olarak düşüncesini benimseyen bir parti olmasa bile en azından yakın olanı vardır. Önemli olan eğitim veren insanların öğrencilerine bu görüşlerini empoze etmeye çalışmamasıdır. Eğitimi bilimi siyasi taraftar toplamaya yönelik yaparsanız o yetişen insanlar ileride illaki biyerde tıkanıp kalırlar ve bilimin ve çalışmalarının hakkını tam veremezler. Ama herkesin bildiği ve söylediği gibi ilköğretimin ilk senelerine bile siyaset , taraftarlık akıyor.
Mesaj tarihi:
ilköğretim 6. sınıfta düzce'de mustafa kemal ilköğretim okulu'nda okurken (net yer belirteyim istedim) bir türkçe öğretmenimiz vardı. normal bir kadına benzziyordu fakat türkçe kitap ve defterlerimizin hepsinin kırmızı kaplıkla kaplanmasını, kapakların tam ortalarına türk bayrağı stickerı yapıştırmamızı zorunlu kılmıştı. yapmamazlık edeni de aşağılıyordu. annem babam bu duruma çok kızmalarına rağmen biz de yaptık. veli toplantısında konudan rahatsız olduklarını söylemelerine rağmen herhalde rahatsız olmayan kesim daha fazla olduğundan uygulama devam etti. sene 1998 olmalı tam hatırlamıyorum.
bu mantıktaki insanlar her dönemde, her yerde varlar. hem de dışarıdan da belli olmuyor, sadece eylemlerinden ne derece fanatik oldukları anlaşılabiliyor. o kadın elbette ki vatan millet sevgisinden yaptırmadı bize onu. ideolojik görüşleri fanatik düzeydeydi. ama tabii çocuktuk, karşı çıkamıyorduk.
Mesaj tarihi:
Redeagle said:
Biyoloji derslerinde evrim konusunu anlatırken "Tabi böyle birşey olamaz çocuklar" diyen, bu tip konuları anlatırken kıvırmak için kırk takla atan hocalar kadar acınası birşey yok herhalde. Senin müfredatın o. Felsefeye, bilim dallarına lütfen hacılar hocalar girmesin böyle olacaksa.
LOL süpermiş.

"çocuklar darwin denen zibidi şerefsiz böyle birşey uydurmuş, bizim eski maarif nazırları da bunlara inanmış.. biliyorsunuz ki ALLAH Ü TEALA bıdı bıdı.."

hahahaha canlandırdım gözümde çok komik.

bu arada iş hayatında siyasi görüşün olmaması diye birşey çok saçma. ama okullara girmemeli tabi de, vodan a +1 buradan.
  • Yeni Oluştur...