Bone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Antimodes52 said: En kötüsü de dinlemiyoruz demektir. Bu adamların bir derdi var senelerdir ve şu anda tamamen yasal yollarla bu konuda bir iletişim kurmaya çalışıyorlar. İfade etmeye çalışıyorlar derdini ama bizim için kolay, f16 bombalar, hedefe tam kitleme zımbırtıları parçalar başlıkları atıp operasyonları desteklemeyi, dinlemeye tercih ediyoruz demektir bu. Antimodes afedersin ama çok saf yaklaşmışsın olaya. Saddam'ın zulmunden kaçtıklarında kapımızı açıp sığınmalarını ve vatandaşımız olmalarını sağlamadık mı? Trenlerle gelen çocuklar çok fazla şımarıp dağa çıkıp terröristçilik oynamak istediklerinde, "gelin dağdan inin anlaşma yapalım" dediğimizde buna karşı çıkmadılar mı? Sürekli öldürdükleri sivil-asker vatandaşlarla gurur duyup, bizim karşı saldırı yaptığımızda kan kusmadılar mı? Köyleri basıp yeni doğmuş bebekleri katletmediler mi? 40.000'den fazla insanımızı öldürmediler mi? Şehirlerimizi bombalamadılar mı? Bizim onlara kucak açıp iyilik göstermemizi böyle hainlikle karşılık vermediler mi? PKK sadece kürtlerden oluşan bir terör örgütü değildir. Türk çocuklarını ve gençlerini kaçırarak, onların beynini yıkayarak, kardeşin kardeşi vurmasını sağlamıştır. Diyorsun ki "sen silahına salırdıkça işe yaramaz, onlarla anlaşman gerekiyor ki sorun çözülsün". Afedersin ama "dağa çıkmak zorundasın" diyen ben miyim? Dağdan inip normal bir vatandaş gibi yaşayabilmesi mümkünken, köylerimi yoketmesini ben mi istiyorum? Buna karşı savunma yapabilmek için kendi askerlerimi koruyorsam, onların silah ve eğitim sağladıkları yeri vuruyorsam, ben mi suçluyum? "Saf"dan daha ağır bir sözcük söyleyecektim ama susuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Antimodes52 said: Başka bir yol olmadığını nereden biliyorsun? Senin bana sorduğun gibi ben de sana sorarım, siyaset, hukuk profesörü müsün? Ne denli çocuksu konuştuğunun üstünde durmayacağım. Sıcak evinden uzakta olup bittikçe, senin annen baban evde oldukça, senin kardeşin ölmedikçe bunları konuşması fazla kolay çünkü. Son olarak devletin çıkarı ortada olunca gerisi arkaya alınır demişsin. Bu ulusalcı yaklaşım zaten bana ters ama en basitinden şöyle cevap verebilirim sana, ordu operasyonlarının büyük çerçevede devlet çıkarına olacağını nereden biliyorsun? Tarih, sosyoloji profesörü müsün? insanları suçladığın şeyi şey yapmışsın aslında antimodes. git bu "özgürlükçü" yaklaşımını o ölen 40.000 vatandaşımıza anlat. birkaç terörist öldürdük diye "olaylar senden uzakta yaşanınca onların ölmesine aldırmassın"cı bir yaklaşıma giriyorsun. ancak karşısında 40.000 vatandaşımızdan bahsediyorum. vatandaş. vatandaş ne demek biliyor musun? birkaç terörist ile vatandaşı eş tutmassın herhalde? elbette "olaylar senden uzakta yaşanınca onlarına ölmesine aldırmassın". ne yazık ki "aydın" adıyla çıkan şarlatanlar senin gibi bilgisiz olduğu için bu kadar geri kaldı ülke. diğer ülkelerin ilerlemesini bilgili "aydın"lar üstlenirken, bizde "aydın"lar gerilemenin bayrağını taşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 devlet, ülkeye saldıran teroristleri öldürmesin yönünde eylem içinse o otobüsler buna uygun nasıl hukuki bir yol bulmuşlar ki ben olsam o minareyi çalmazdım ilk sayfadaki haberden tam olarak ne yapıldığına dair bir bilgi edinemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Antimodes52 said: wanderer, eylem hakkı anayasal bir haktır, zaten emin ol o grubun öyle bir hakkı olmasaydı otobüsler durdurulduğunda aranmakla kalmazdı, hepsi tutuklanırdı. Güvenlik güçleriyle birlikte çalışılmazdı eylem dahilinde. Mike, herkes senin sahip olduğun ekonomik şartlara sahip değil. O dağdaki adamın şehre inmesi için tek şansı uyuşturucu kaçakçılığı olsun, silah kaçakçılığı olsun, böyle işler. Onu da yapan oluyor, o da ayrı bir konu. Yapmayan ne oluyor, dağda kalmak zorunda kalıyor, yoksa hangi manyak bombalanan yerde yaşamak ister? Eylem Hakkı Anayasal bir haktır demişsin de, bahsi geçen eylemciler "milletvekilli". Milletvekillerinin hakkı değildir eylem yapmak. Miting düzenleme hakları vardır ama devlete karşı protesto/eylem yapamazlar. Onların görevi mecliste bu sorunları çözmektir. Yarın çıkıp da RTE kendini camiye zincirlese "eylem yapıyorum lan" dese komik olmaz mı? Bunlar kendi terörist kardeşlerini korumak için, daha önceki teröristler olarak, kendi ordusuna karşı durmak amacıyla operasyon bölgelerine gidiyor. onları öldürürlerse "milletvekillileri öldü" desinler diye. sen kendi ordusuna karşı savaşan bir devlet gördün mü? emirleri kendisi veriyor, emirleri yerine getirdiği için de karşı çıkıp onla çatışmak için otobüslerle operasyon yerine gidiyorlar. sonra sen bunu "çok barışçı bir anayasal hak" olarak gösterip, haberin "tahrik otobüsleri" olarak gösterilmesini eleştiriyorsun. neden tahrik otobüsleri olduğunu anlamadıysan, şu yazıyı baştan bir daha oku. eğer anlamadıysan gene oku, bir daha oku, bir daha... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 pkk lılar kadar sempati duyanlar da cezalandırılmalı... ülke bi kere terörden kurtulma adına birlik olmamışsa çözülmez ki bu olay... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Antimodes52 said: Eh, malik, benim de demek istediğim şey "TAHRİK OTOBÜSLERİ" diye başlık atıp, ilk defa devletle iletişim kurmaya çalışan bir kesimi fişleyerek, böyle etiketleyerek zaten her şeyi silip atarsın. Dinlemek lazım. Dinlemeye çalışmak lazım en azından. Ötekileştirmeyi durdurmak lazım. lolz. milletvekillerinden bahsediyorsun oğlum. hani meclise gidip konuşan, yasa çıkartan felan. senden benden söze sahip, hala gelmiş "dinlemiyorsunuz böhü böhü" muhabbeti yapıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Şimdi bir dakka. Bilmeden konuşmayalım. Sanki silahsız çözümü onların hepsi istiyor biz istemiyoruz gibi bir durum var, yok öyle birşey. Oranın da barış isteyen halkı var tabii ki, ama gel gör ki çok büyük bir kitle barış falan istemiyor, toprak istiyor. Dirseğe kadar altın bileziklerle "biz fakirik" diyip devleti daha çok sömüren, hayatında elektriğe 2 kuruş para vermemiş, devlete her türlü yük olan insanlar var. Bunu da bir gün "Türkleri keseceğiz buralar bizim olacak" mantığı ile yapıp, bunu açık açık söyleyebilenler var. Ki bu bahsettiklerim uzun zaman önce idi, kimbilir onların çocukları ne haldedir. anneme ben bebekken ileride türkleri keseceğiz oğlun kurtulsun diye kürtçe öğretme teklif eden "insan"lar var oralarda. zorunlu hizmetin aileme dolayısıyla bana kattığı bir takım şeyler ;) Kim oturduğu yerden konuşuyor düşünmek lazım biraz. Ayrıca bizim yaptığımız barbarlık oluyor, anti demokratik çözüm oluyor da yıllardır Amerika ile İsrail'in yaptıklarına niye kimsenin sesi çıkmıyor ? Ona da karşıyım hede hödö demeyin şimdi, ben bu konuda çok topic gördüm ama onlarla ilgili 1 topic bile görmedim şimdiye kadar ? Her ülkenin bu şartlar altında yapacağı gibi, yasadışı bir terör örgütüne yapılması gereken "köklerini kazımaktır". Çözüm silahta değil diyen arkadaşlara sesleniyorum, HAKLISINIZ, çözüm bombada. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 hastasıyım bu modern özgürlükçüyüm diyen demokrasi adına itsoyunu ülkesine karşı savunan adamlara. ispanya da ne oldu? ETA ile anlaşma yapıldı silahlar bırakıldı dendi. sonuç ne oldu ortada.yine siviller bombalandı hükümet yaptığına pişman oldu. doğuya giden; orayı kalkındırmaya,bilinçlendirmeye kaç mühendis kaç doktor öğretmen şehit oldu? daha geçen gün içinde insan dolu iett otobüsünü öğlen vakti yakmaya kundaklamaya çalışan kim? sanki bu itsoyları uzlaşmak istiyolarmış gibi silahı bırakalım başka çözümler arayalım diolar.bu adamların benim ülkemde yaşamaya hakkı yok. ekmeğini yediği vatana kurşun atan genç askerlerimizi şehit eden köpeklerin yeri yok bu ülkede. ve umarım TSK tek bi canlı bile bırakmaz o kandil dağında. o zaman görürüz yerini kaç kişi alıcakmış o it soylarının. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 bizim liberallerimiz pembe gozlukle bakiyor dunyaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 hatırlatma [img=http://img524.imageshack.us/img524/3093/pkkkatliamlaritl8.th.jpg]" alt="" /> bu adamlar bu ve bunun benzeri çok şeyi yaptılar.Teröristlere karşı hiç bir şekilde anlayış gösterilmesini kabul etmiyorum.Bunun adınada ne derseniz deyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 maymunlar ormana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 neyse ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Bazıları pembe gözlüklerle bakıyor, ama bazılarıda 25 senedir aynı gözlüklerle bakıyor. Acaba topla tüfekle 25 senedir bir adım ilerleme sağlanılabildi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Hayır, yeni başlandı ilerlemeye. Hep defanstaydık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Daha önce 24 kere sınır ötesi operasyon yapıldı. Ne defansı yahu şaka mısınız siz? sülocan kandırma arkadaşım insanları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konu hakkında uzun uzun yazabilirim ama gerek yok. 1. Olarak pkk bir terör örgütüdür. 2. Olarak Dtp denen parti pkk yı terör örgütü olarak kabul etmemektedir. 3. Olarak Ülke topraklarını bölerek yeni bir devlet kurmak isteyen insanlarla silahsız olarak mücadele edemezsin. Silahsız mücadele demek onlara en azından istediklerinin bir kısmını vermek demektir. Bunun da ne manaya geldiğini çıkarabilirsiniz sanırım. 4. Olarak pkk yı zilyon tane ülke saman altından desteklerken para yardımı yaparken "gelin konuşalım" demek anca gülünçtür. 5. Olarak Tamamen silahlı mücadele ile de bu sorun çözülemez AMA silah gücünü göstermezsen de hiçbir şartta lehine çözülmez. 6. Olarak her kürt pkk lıdır demek, her Türk babardır demekten çok da farklı değil. Zamanında, devlet devlet olmanın sorumluluklarını yerine getirebilseydi bu sorunlarla uğraşıyor olmazdık. Sen bir insana eğitim vermezsen o insanı her türlü şeye açık bırakmışsın demektir ve senin açık bıraktığın yere başkası gelir ve o insanı sana karşı kullanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Terörüde büyük ölçüde engellemiştik unuttunuz mu? AKP döneminden önce ne terör eylemi oluyordu ne bişey. Ne çabuk unutuluyor bunlar. Ama sonra haklar dendi, kuzey ırak'ın kürtlerle dolması dendi falan tekrar güçlendirdiler. ABD'dende yardım aldılar bunu 7 alem biliyor. Bu işin çözümü AGRESİFÇE karşı koymaktır, anlaşma yapacaksan amerika ile yapacaksın, kürtlerle değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 öldürelim mi abi alayini? emredin yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Werewolf said: Daha önce 24 kere sınır ötesi operasyon yapıldı. Ne defansı yahu şaka mısınız siz? sülocan kandırma arkadaşım insanları tsk nin başarısızlığı yada o anki hükümetin. karakuvvetleri komutanı diyorki "97 senesinde ( tarihi tam hatırlamıyorum) harekat yapmıştık. 4000 civarı tahmin ettiğimiz teroristlerin 1200 civarını etkisiz hale getirdik ve operasyonu bitirdik. 1/4 terorist etkisiz hale getirilirse operasyon başarılıdır diyor ve önümüzdeki beklenen operasyonda da hedefi 1/4 olarak koyduklarını söylüyordu. " şimdi benmi anlamıyorum yoksa usulü bumudur? bre adam kaç defa operasyon yapılmış 1/4 mantıgıyla ama pkk halen duruyor. hatta daha güçlü. niye 3/4 yada 4/4 değil? ben 1/4 ü duyunca pkk bitmez diye tahmin etmiştim. evet devam ediyor kolay kolayda bitmeyecek bence. şu aralar vurulan hedeflerinde hepsinin bomboş eski pkk sığınakları olduğu söyleniyor. hiç şaşırmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 valla 10-15 sene öcneki mücadele ile şimdikini karşılaştırmak için ordunun o günkü hali ile bugüne bakalım. kan uykusu belgeselinde paşa diordu ilk mücadeleye başlandığından pkk nın elinde ordudan daha iyi silahlar vardı.şimdi ise bordo bereliler %100 yerli aselsan malı termal dürbünlü tüfeklerle çakalları avlıyolar. geçen hafta terörist çıkmıştı siyaset meydanına anlattı o kandil dağındaki bombalamaların etkisini örgüt içindeki. sonuçta şu an uygulanan savaş yöntemi sıcak çatışmaya girmeden örgüte yüzlerce kayıp verdirmek çok etkili bi yöntem. sonuçta savaşarak ölse pkk mensupları yeni katılımlara yol açabilir fakat adamlar tek el kurşun attırmadan son aylarda kaç leş verdiler.potansiyel terörist adaylarıda farkında dağa çıkınca eninde sonunda ölüceklerinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 halen g3 gibi silahlari veriyorlar adamlarin ellerine. şimdide farkı yokki. 20 yaşında adam elinde g3 pkk lıyla catışması emri veriliyor. napsın bu asker. basit bir asker diyip oaradaki adamın canına hiç değer vermiyorlarmış gibi gözüküyor şu an ki sistem. yazık. koskoca türk ordusunun savaşacak silahi yoktu :D gerçeksede çok gülünç, değilsede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 şu anki bordo berelilerin duruma göre kullandığı termal dürbünlü silahlar kaynak1 kaynak 2 ayrıca bunları bize geçen sene itüdeki makinaya griş dersine aselsandan gelen subayda anlatmıştı slaytlarla.dünyadaki en iyi görüntü kalitesi verebilen tüfek için tasarlanan termal dürbün olduğunu söylemişti. edit ; bir de eklemek gerekirse aselsan gerçekten çok ciddiye almış bu işi çünkü her sene dışarıya bazı odtü ve itülü öğrenciyi optik mühendisliği eğitimi alması için yurt dışına gönderiyormuş. ülkemizde böyle bi eğitim verilmemesinden yakınıyolardı hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Spastik_Serce said: halen g3 gibi silahlari veriyorlar adamlarin ellerine. şimdide farkı yokki. 20 yaşında adam elinde g3 pkk lıyla catışması emri veriliyor. napsın bu asker. basit bir asker diyip oaradaki adamın canına hiç değer vermiyorlarmış gibi gözüküyor şu an ki sistem. yazık. koskoca türk ordusunun savaşacak silahi yoktu :D gerçeksede çok gülünç, değilsede. G3 güzel bi silah dostum. şehir hikayelerine inanmayın hemencik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 belki G3 üzerine ihtisas yapmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 g3 şu an pk lıların ellerinde bulunan silahlara göre çok geri . pkk lıların elindeki silahları nerden biliyorsan dersen,bkz : pkk lı lootları :) bordo bereli diyip durmayın. halen 20 yaşındaki askerler savaşıyor. bu arada hedefimiz halen 1/4. 2-3 ay önce acıklaşmışlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar