ohyeah Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 OC suz bilgisayar illaki sogutucu gerekir mi dual core için? (amd 5000+) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 hayır amd 5000+x2'ye stok fan rahat yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Odanın içi (dolayısıyla kasanın içi) abartı derecede sıcak değilse stok fanlar overclock'suz nerdeyse her işlemci için yeterli oluyor aslında. Hatta bazıları stok fanla bile ufak overclock'lara izin veriyorlar. Stok fanların en kötü tarafı genelde gürültülü olmaları. O yüzden ben OC yapan yapmayan herkese özel bir soğutma sistemi tavsiye ederim. OC yapmayı düşünmeyenler için 10-20 dolar civarında gürültüsüz sistemler yeterli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 aklımda zalman var ama OC yapsam yeterli olur. ama yapmassam fazla mı olur peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 zalman!?!? zalman takılamayan fanlar üreten bir şirket olarak aklımda kaldı/kalıcak seneler boyu. verdiğiniz paraya, çektiğiniz çileye yazık derim sadece dur şunları koyayım da fikir versin zalman cidden soğutan ama kalanı kötü fanlar yapıp piyasaya kakalıyor, şahsi görüşüm bu yönde. cm'lerden yanayım. bi de burada yok ama -sanıyorum silentpc'de idi- arctic cooling'inkileri duydum ve sorup soruştururken şansıma bir arkadaşımın arkadaşının yeni aldığını öğrendim. apar topar gittik, gördük. pek bi güzel ve sessiz, performansı güzel, fiyatı da bayağı iyiydi rakiplerine göre. [hr] o değil de su soğutması olanlar nasıl kurdu, yuvarlak kaça patladı, hangi ürünleri kaça aldılar, memnunlar mı bi yazsalar süper olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 zerotherm nirvana 120 mm olan da fena deil gibi duruo. bilgisi olan var mı? yada deneyen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 O daha çok overclock'cular için. Soğutma performansı harika ama sesten duramazsın onu takarsan. Overclock ikinci planda düşünüyorsan ilk önce sese, sonra performansa bak. Bir de -overclock düşünmüyorsan- mümkünse çok büyük olmasın yoksa anakarta erişemiyorsun pek. Ben Scythe Andy Samurai aldım. Aşağı yukarı Scythe Ninja ayarında bir şey. Çok sessiz ve çok iyi soğutuyor. Ama bir iki de kötü yanı var. 120mm fanın altında DANA gibi bir heatsink'i var ve kurulumu zor (benim gibi çömezler için en azından). Canım çıktı takana kadar. Taktıktan sonra anakartı kasaya yerleştirince, heatsink yanındaki girişlere ve fanlara erişmeniz imkansız. Hatta 1. slottaki ram'imi bile yarım santim farkla takabiliyorum. Google'dan bir resim buldum: Mesela onun arkasında ve üstünde duran iki kasa fanını değiştirmek istiyorum yakında. Ama çok üşeniyorum o heatsink yüzünden. Çünkü anakart kasaya monte edilmişse heatsink'i çıkartmak çok zor, çıkartsan bile takmak pek mümkün değil. İlla anakartı çıkartmak lazım. Onun içinde tüm kartları çıkartcaksın, tüm kabloları çıkartcaksın... üşeniyorum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 yemin ediorum kafam çorba oldu :) OC yapmayacaklar için thermaltake akasa yada zerotherm arasında bi seçim yapmak gerekirse hangisi seçilmelidir? ve hangi model? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Coolermaster Hyper TX2 derim ben. Zerotherm Nirvana çok gürültülü. Asaka'ya hiç duymadım. Thermaltake'in sana uygun modeli vardır elbet, ama bu listede yazan model çok büyük. Gerekmez OC yapmayan için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Nirvana kullaniyorum en alt devirde hic gurultulu degil. Hatta kulak duymuyor sesini kapali kasa icinde o derece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 ekran kartının markasını nasıl öğrenebilirim? nvidia 8500 var anakartta çift ekran kartı girişi var 2.sini takarsam crossfire olmuş olur mu? performans ne derecede artar? monitor için : samsung 940 bw hala en ideal monitor mu? 8600 serisi ekran kartı alacağım en ideal model marka hangisidir..? palit 8600 gt düşünüorm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 aynı kart olması lazım ikisinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 @killjoy 2 pcie-x16 olmasi crossfire(bunu 2 kart kullanmak olarak algiliyorum, crossfire ati nin sli teknolojisine verdigi ozel addir) yapabilecegin manasina gelmez. Anakartin herseyden once nvidia icin sli, amd-ati icin crossfire desteklemeli. 8500 icin haliyle anakartin modelini yazmadan kimse yardimci olamaz. Performans bu kart icin dramatik bicimde artmaz. Kaldi ki 2 tane pcie slotunun olmasi onlarin 16x-16x olarak calisacagi manasina da gelmez, anakartin modeline bagli olarak kartlar 8x-8x veya 16x-4x olarak calisabilir.PSU mevzuusuna girmiyorum bile yettigini farzederek. Palit in kartlari genel olarak kalitelidir fakat su an icin 8600 almak pek akillica olmaz, heleki ati hd3850 lerin fiyatinin dusmesi ve de 8600 un yerini ayni fiyat araliginda 9600 un almasi su an icin 8600 almayi oldukca mantiksiz kiliyor piyasanin su donemde ucuz kartlar icin ne getirecegi mechul. Ama illaki alincaksa 8600gts (ddr3 olmali) veya cok yuksek cozunurluklerde kullanilmayacaksa 2600xt alternatif gosterilebilir. 940bw ye gelince, kotu bir monitor degildi ama kime gore ideal neye gore ideal tartisilir, fiyat araligi ve amacina(oyun, cizim, ofis, multimedia) gore alternatifler uretilebilir. Ki bu konuda ilk 3-4 sayfada uretilmisi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 SLI yada crossfire kullanmak bana anca şu senaryoda mantıklı geliyor: Harcayacak binlerce YTL'niz vardır. Canavar bilgisayar kurarsınız ama 8800 Ultra size yetmez. İki tane 8800 Ultra kurup egonuzu tatmin edersiniz. Her oyunu abartı çözünürlüklerde (1920x1200 vb) maximum detayda oynayabilmek için böyle bir sisteme cidden ihtiyaç oluyor. Onun dışında düşük/orta seviye kartlarda SLI/Crossfire yapmak yerine kartı satıp üst seviye tek bir karta terfi etmek daha mantıklı geliyor bana. Çünkü birden fazla kart kullandığında ikinci kart normal halinden düşük bir performansla çalışıyor. Harcadığı güç de daha kötüleştiriyor durumu. Kısacası high-end sistem toplamadığınız sürece SLI/Crossfire'dan uzak durun derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 saolun.. peki ekran kartının tam model markasını nerden öğrenebilirim? ankart'ım platinium p6n sli msi nvdia chipset : chipsetin +sı -si nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Everest Home Edition gibi sistem analizi programlarıyla öğrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 oky gerenk kalmadı.. açtım kasayı:) 8600gts palit'miş. 8500'ü eniştem için sormuştum.. 8600 yapabiliriz diye.. nese. saolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ATI, birkaç gün içerisinde 3850 ve 3870 modellerinin fiyatlarını düşüreceğini açıkladı. HD 3850 / 512 MB modelinin fiyatı 145$'ın altına inecek. HD 3870 / 512 MB'ında fiyatının 159$'ın altına ineceği belirtiliyor. muhteşem bir haber daha ehe şu anki fiyatı 3870 in 260 dolarken 100 dolarlık bir indirime gidiyor amd/ati. işte bu yüzden beklemeyi seviyorum =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Yapsın tabi. 8800GT varken kimse 3870 almadı patladılar. 3850 yine kendin fiyat seviyesinde iyiydi. Benim için üzücü bir haber daha yeni ekran kartı aldığım için. Gerçi bilsem de beklemezdim o ayrı. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 nvidia ya ölüm!! eaea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 insin tabi ya, crossfire yapicam daha.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ben quad yapıcam crossfire ama önce bilgisayar almam lazım heuaheue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 ya tkrr soracam ama.. palit8600gts var anakartım sli 2. 8600gts yi alsam performans olarak yine palit8800gts ye göre ne derecede artısı eksisi olur..? bide.. Nvdia chipset ile Intel chipset farkı nedir? karşılaştırabilir misiniz? bide.. Elektrik kesiliyor.. normalde işte sistem belleği denetleniyor fln diye yazı çıkar bende çıkmıyor.. kapatmış olabilir miyim? yoksa pc sorun mu görmüyor? chipsetle alakası olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 son soruna cevap veriim. anladıım kadarıyla elektrik kesilip gelince bilgisayar açılıyo ve bu açılışta Ram testi vs. yapmadan bodos geçiyo di mi? Bu normal. Resetlenmiş oluyo bilgisayar, tamamen kapanmış gibi kabul etmiyo anakart orda. Yalnız, bilgisayarı normal şekilde açarken hiç ram falan gibi şeylerden bahsetmeden bodos açılıyosa bi acaiplik var. (tabii splash screen falan gösteriyosa o testin yerine ayrı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 yoo hiç bişe yok sorunsuz.. normal açarken pcyi kapatım açtıımda düğmeden res atınca.. sorunsuz açılıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar