Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şizoid kişilik bozukluğu.

Cynthia

Öne çıkan mesajlar

önce şunu dile getireyim. kendisine psikolojik hastalık yakıştırarak farklı görünme çabasında olan gençlerden değilim, o yaşı geçtim artık.

sorun da bu zaten. yaş ilerledikçe bu durum daha da zorluk yaratmaya başlıyor. hatta kopyala pastala ile uğraşmayalım. doğrudan link verelim işin tanım kısmına;

Sizoid

ve ben muzdaripim artık bu sorundan. eğlencesi ve keyfi geride kaldı. arrtık bir meziyet değil "eziyet" gözüyle bakıyorum. tabi ki burada derman aramamam gerektiğinin farkındayım. amaç da o değil zaten, tecrübe paylaşımı, yönlendirme vesaire..

yoksa eninde sonunda klinik tedavi göreceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten tıbbi boyutta olduğuna inanıyorsan psikoloğa git

bir de bence çok boş vaktin varsa kendini sevdiğin birşeylere ver necisin bilmiyorum. üniversitede isen istediğin alana yönelik. lisede isen sevdiğin şeylere yönelik (misal sanat, tasarım, spor, programlama vs gibi ilerde işine yarayabilecek şeyler). Sonuçta sevdiğin bir hobi, veya becerdiğin birşey olursa elbet aynen senin gibi onla ilgilenen ya da o yeteneklere ihtiyaç duyan insanlarla bir araya gelecek iletişeceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

öss döneminde derslerle ilgili sebepler altında bu sebepten dolayı psikiyatra götürtmüşlerdi beni.

gidersen tedavi için ilaç vs verecek, ardından muhtemelen kendini zorla şunu şunu yap diyecek. mesela ben gittiğimde derdin varsa git birine anlat , sonra telefon et "başardım !!!1!!" diye ara beni demişti. az çok böyle bir şey yaptırır, sende istek yoksa olmuyor.

ben 2. seansta toplam x ytl ödedik dediklerinde şiddetle karşı çıktım istemiyorum diyip bıraktırdım mesela, aradan 9 ay geçti daha vahim durumdayım, istek ve ortam yok çünkü.

meziyet olmamalı zaten, rezil bir durum. lisede arkadaşlarım benim karakterimi bildiklerinden garipsemiyorlardı da üniversitede artık nasıl bir izlenim bırakmışsam iyi olduğum bir derste not kapma durumlarının dışında dönüp benimle iletişim kurmaya korkuyorlar mesela. 4 yıl 4 ay daha böyle sürecek, süper yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sosyal ilişkileri gereksiz buluyor olmaları kaçınılmaz bir şekilde davranışlarına da yansır. yine de, çoğu zaman takındıkları soğuk ve uzak tavrın çevrelerinin sorgulayıcı tutumu ile karşılaşmasının neden olacağı rahatsızlıktan uzak durmak için neşeli ve sıcakkanlı görünebilirler.

said:
şizoid karakterler için çevresiyle ve sosyal ortamıyla yabancılaşan insanlar kanısı varsa da belirgin özelliklerinden biri de gel- gitli olabilmeleridir. farklı sosyal ortamlarda farklı bir insan profili çizip eğlenceli ve sosyal bi insan olabilirken bi başka ortamda buz gibi ve ciddi olabilirler, ama bunu planlayıp kasten yapmayışları ayırt edicidir. bi çeşit korunma içgüdüsü gibi kendilerini bir anda çektikleri olur ama aynı şekilde karşısındakinin de uzaklaşmasına duyarlıdırlar. bunun için üzülebilir ama durdurmazlar çoğunlukla.

said:
sanirim ben buna sahibim, cocuklugumdaki en buyuk takintim ailemdi ve ruyalarimda dahi annemin mezarinda aglarken buluyordum kendimi, $imdi ise "tepkisiz ki$i" olarak yorumlanan, kendi "ic dunya"sina sahip ve ya$adigim cogu kavrami bu kalipta yorumlayan biriyim. korkularim yok, cekincelerim ve mukemmeliyetcilikten dogan bir bir kavramin iyi olmama riskini almama ali$kanligim var. hayallerimin kirilmasi ic dunyamin da coku$udur cunku..

ekşi linkine merakımdan girdim sadece. ama şunları okuduktan sonra şüphelendim. özellikle;

said:
dıştan verdiği izlenimle iç dünyası oldukça farklıdır, ve bu farklılığın yarattığı kutuplaşma, birbiriyle son derece çelişkili duygular, istekler ve dürtüler arasında bocalamasına neden olur. şizoid kişi insanlarla yakınlık kurabilmek için gizli bir istek yaşar, ancak korkuları nedeniyle etrafına duvar örer ve bu duvarın arkasına saklanır. bunun nedeni ise sürekli olarak yaşadığı terkedilme ve dağılma korkusudur.

çok uyuyor. ama bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum. zaten hangi birimiz normaliz ki? bence ilaca falan da gerek yok cytnhia, hatta tedaviye bile gerek yok. açıkçası ben mutluyum. bu duvarı aşabilen arkadaşlarım da var ve gerçekten hiç bir zaman rahatsızlık duymadım ve hatta araştırma gereği bile duymadım bu davranışlarımı.

bilmiyorum tabi uzman varsa aramızda o ne der?

edit: cytnhia mutlu değilmiş zaten. yeni jeton düştü. ama ben gene de çok çok büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmet haşime epey benziyosun, neyse.
sınıftan bi kız arkadaşım vardı böyleydi oda tam olarak önceleri kabullenmiyordu ve çok sorun yaratıyordu etraftaki insanlarla sonraları kendiside kabulleniyodu tedavi görmem gerek diyordu falan.çözümü nasıl olur onu bilemiyorum tam olarak çünkü bu tanıdığım kız pek değişmedi şu ana dek,tedavi gördümü bilmiyorum da.

biraz daha bilgi aktarsan öyle yönlendirmeye çalışabilirim belki ne biliyim şu an söyleyebilceğim tek şey insanlarla arandaki duvarın çok gereksiz olduğu bir defa böyle gaza getir kendini ve birçok insanın seninle aynı kafadan olduğunu böcü olmadıklarını gör, rahatlamayı dene bilmiyorum sorunu tam anlamışmıyım.yaşadığın çevre fln biraz daha açsana konuyu psikolog değilim ama belki bi neden gösterebiliriz ve ona yönelik çözümler üretebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

asosyalden çok antisosyalim bu konuda. o inadımı yenemiyorum ama yenmek istiyorum. işin bu kısmı da beni asosyal gösteriyo işte.

zaten hobilerimle iç içeyim. bilgisayarda ve internette ise tahmin ettiğinizden çok daha az vakit geçiriyorum.

yok fiziksel bir problem deği fistan. hatta facebook'ta "rus musun" muhabbeti dönerdi, aklıma geldi güldüm şimdi.

deniyorum rahatlamayı. içerek, gezerek, kitaplarla, filmlerle vesaire.. başkalarına benzemek maksadıyla düzelmek istemiyorum zaten. sırf kendimi artık rahatsız hissettiğim için. çünkü bünyem kaldırmaz oldu bu kadar kapalılığı.
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

meziyet olmamalı zaten, rezil bir durum. lisede arkadaşlarım benim karakterimi bildiklerinden garipsemiyorlardı da üniversitede artık nasıl bir izlenim bırakmışsam iyi olduğum bir derste not kapma durumlarının dışında dönüp benimle iletişim kurmaya korkuyorlar mesela. 4 yıl 4 ay daha böyle sürecek, süper yani.

Oha aynı ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...