Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 Temmuz 2008 - Metallica / İstanbul Konseri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

en önde takılıp bakın biz kötü çocuğucuz metalciyiz diye sahnede hiç bişi yokken bile sağı solu itiştiren zeka yaşı 3 ü geçmemiş insanlar olmasaydı iyi olurdu metallicaya kadar giriş dahil olmak üzere her şey rezaletti gece gidenlerin dışarı çıkarılıpta 30 dk önce gelmiş insanlar çıkartılamaması yüzünden büyük olaylar çıktı sonunda da kapı kırıldı zaten organizasyon sadece metallica için hazırlanmış sanki. suyun bitmesi zaten son nokta oldu.ama metallica sağ olsun 50 saat uykusuzluğu kapıda çekilen eziyet ve susuzluğu unutturdu.

Neden metallica efsanedir sorusunun cevabı efsane bir konserle verildi.bizlerde tarihe geçtik

Mesaj tarihi:
İlk olarak arkadaşımla bizim evde toplanıp 17 ytl ye pizza max dan 51 cm lik pizza yedik artık düşünün 12 dilim 2 kişi 51 cm :D zaten dün gece 3 e kadar başka bişey de yemedik haliyle :D

Konserle ilgili yorumlarıma başlamadan önce biletix e gerizekalılar beyinsizler demek istiyorum hani saha içindekiler anlamaz ama sahne önü resmen boştu hani sen bu türkiye şartlarında bi bilete 350 kağıt dersen olacağı budur tabii 200 olsa oranın dolacağına emindim.Bide üstüne adamlar saha içindeki adamları sahne önüne aldılar.Hemde bodyguard karpuz seçer gibi bütün güzel kızları kucağa alma suretiyle aldı götürdü resmen :D

Neyse bu rezaleti boşverirsek the sword ehlikti pentagram iyiydi down ise rezalet demiyim de hani kötüydü arkadaşım cowboys from hell çalsan coşsak ölür müsün len ibiş :D

Metallica ise yorumsuzdu zaten hani bassın sesi gitar kısıklığı(kirk)dışında ki o da konserde fazla umursanmıyor.Mükemmeldi hani yorum yapacak bişey yok adamlar o derece süperdi sahne şovu da o derece süperdi.

Ancak death magnetic penalarını alın alın lan diye 300-500 tane dağıtmaları reklam koktu olmadı yakışmadı.larsın baget mevzusu ise çok hoşuma gitti açıkcası

Son olarak 2 şey söyleyeceğim 1-Bu konserde saha içine giden arkadaşlar kusura bakmayın da böyle salaklık yapılmaz biz d bölümünde oturduk koltuğumuza bekledik sahneye çıktılar en yakındaki adamla 40 cm mesafe vardı hani rahat rahat izledik kafa salladık coştuk.2-Meksika dalgasını başlatmanın gururunu da yaşıyorum valla oradaki 6 kişilik grupla bi an aklımıza geldi ve yaptık tabii ondan sonraki 10 tanesini yapan karşı tribüne edecek çok laf varda neyse

Not: Death Magnetic albümünün içinde pena da olacak reklamdan kastım bu
Mesaj tarihi:
ekşi'ye yazdığımı aynen kopyalıyorum:

hemen yanımda dev bir dişi poposuyla izlediğim konserdir. o yükü taşıyan arkadaşa saygılarımı iletiyorum burdan bitmek tükenmek bilmeyen gücü yüzünden.

en baştan başlamak gerekirse, girişte yaşanan problemlerden arkadaşımla yaptığımız cinlikten ötürü haberim olmadı. on ikinci kapı hemen tribün girişinin yanındaydı ve görevliler aradan saha içi biletlileri çıkardılar ve kapı bomboştu. çok rahat girdim.

organizasyon çok kötüydü. bir küçük bardak suyu 2 liraya satılıyordu. saat 15:00-24:00 arası konser alanında bekleyecek ve ``dehidrasyon`dan: susuzluk` bayılma ihtimali olan 55.000 insanı hesaba katmamışlardı sanırsam. gıda hizmetleride o derece kötüydü. kalitesiz yemekleri fahiş fiyata pazarlayan müşterisine "oha be yuh çüş" diyebilecek kadar terbiyesiz elemanlar vardı.

sürekli "pardon", "bi saniye" laflarını kullanarak balık istifi gibi olmuş kalabalığın içinden geçmeye çalışan insanlara da buradan selamımı iletiyorum. sürekli önlere geçmeye çalışan insanlara da ayrı bir selamım var. yanımda dehidrasyondan bayılan ve sonrasında yük arabasıyla taşınan kıza da ayrıca selamlarımı iletiyorum.

radyo eksen dj'leri kapı açılışından ön grup çıkışına kadar tek falso verdiler. metallica konserinde `megadeth` çalınır mı yahu?

ön gruplarda ses sistemi berbattı. sanırım tüm sistemin onda birini falan kullandırttılar.

ilk ön grup `the sword` 17:00 gibi sahneye çıktı. yarım saatlik bir setlist'leri vardı. vokali pek beğenmesemde, the sword gitarları yüzünden yeni bir hayran kazandı. vokal gereksiz konuşmalar yapmadı. davulcuda küçücük setinde büyük işler başardı kanımca. şarkılarını bilmediğim için setlist'lerini yazamıyorum, ama sanırım 5-6 şarkı çaldılar.

`pentagram` seyirciyi en fazla coşturan ön grup oldu. bilindik şarkılarını çalarak hem eşlik edilmesini sağladılar hemde bizi metallica'ya en iyi şekilde hazırladılar. ancak ses sisteminin azizliğine uğradılar. davulları iyi duyulmuyordu ve gitarlarda da biraz duyulma problemi yaşadılar. ama iyilerdi. özellikle bilindik `gündüz gece` şarkısını herkes hep bir ağızdan söyledi.

şöyle bir setlist'leri vardı:

`in esir like an eagle`
`1000 in the eastland`
`şeytan bunun neresinde`
`dark is the sunlight`
`take my time`
`bir`
`lions in a cage`
`gündüz gece`

`down` sanırım en az ilgi çeken ön grup oldu. `phil anselmo` coşturmak için çok çaba harcadı, ama başarılı olamadı. ses sistemi yüzünden kimse ne çaldıklarını anlamadı. `the path`, `lifer`, `pillars of eternity`, `stone the crow`, `three suns and one star`, `bury me in smoke`, `n.o.d`, `ghosts along the mississipi`, `there's something on my side` gibi şarkılarını çaldılar. en azından bilinçli davranışlar içerisindeydiler. "metallica olmasaydı hiçbiriniz burada olmazdınız" dediler. bana sorarsanız haklılarda. seyirci hiç coşmadığı için 3 kez yeniden başlattılar şarkıyı, ama diğer çabalar gibi buda başarısız oldu. ayrıca down setlist'ini biraz uzattı gibime geldi. bir saate yakın çaldılar 45 dakika yerine.

ön grupların hiçbiri kameralarla gösterilmedi. projeksiyondan logoları yansıtıldı sadece. bana sorarsanız pentagram ve the sword gayet iyilerdi.

down'ın ardından metallica için hazırlıklara başladı. bir diğer dikkatimi çeken nokta ise sahnedeki teknisyenlerin çok hızlı ve profesyonel olmasıydı. sahneyi 4 grup içinde çok güzel hazırladılar. metallica'nın bizi 45 dakika bekletmesi sonucunda seyircinin sıkılması meksika dalgası, tezahüratlar ve tribün-saha içi atışmalarını doğurdu. türk metal müzik dinleyicileri aynı zamanda çok iyi birer taraftar olduklarını göstermiş oldular kanımca.

ve metallica.. diyecek laf bulamıyorum. konserden önce söylediğim "artık yaşlandılar, iyi bir performans beklemiyorum" türü laflarımın hepsi teker teker götüme girdi konser ilerledikçe. seyirci coştu, metallica daha da coştu.

eleman bazında değerlendirme yapmak gerekirse:

`james hetfield ` için sesini kaybetmiş deniyordu, ancak süper söyledi. seyirciyi mimikleriyle ve söyledikleriyle coşturdu. enter sandman'den önceki parmak şovu süperdi.

james-you know why i'm here?
seyirci-(otomatikman) yeaaah!!
james-why?

bu diyalog süperdi.

`kirk hammet` sololarını hatasız ve süper çaldı. seyirciyi coşturma konusunda da çok iyiydi. ayrıca ilk defa bir konser sonrasında seyirciye "you're fucking great" dedi. anlaşılan metallica istanbul seyircisinden çok memnun kaldı.

`robert trujillo` ilk defa türk seyircisinin karşısına çıktı. performansıyla herkesi kendine hayran bıraktı özellikle bir şarkıda gitariyla beraber kendi ekseni etrafında dönmesi ve hala çalmaya devam etmesi süperdi.

davulcu `lars urlich` performans açısından beni en çok korkutan elemandı. ancak bu korkumu süper performansıyla ve neredeyse hatasız çalmasıyla boşa çıkardı.

konserden diğer notlar:

- james hanginizin ilk konseri dediğinde stadın yüzde sekseninin bağırması.
- yine james'in seek and destroy'un bir kısmını "scanning the scene in istanbul tonight" şeklinde söylemesi.
- lars urlich'in normalde görülmeyen şıklığı.
- motorbreath'te ki circle pit.
- sahne önünün boş kalması.
- konserin sonunda jamesin dizlerinin üzerine çöküp ellerini birleştirip bize olan minnettarlığını belirtmesi ve bir bölümdede mikrofona doğru yavaşça alkışlamaya başlayıp sonra hızlanması.

şöyle bir setlist'leri vardı:

00. extacy of gold
01. creeping death
02. for whom the bell tolls
03. ride the lightning
04. harvester of sorrow
05. welcome home (sanitarium)
06. leper messiah
07. ...and justice for all
08. no remorse
09. fade to black
10. master of puppets
11. whiplash
12. nothing else matters
13. sad but true
14. one
15. enter sandman
- - - - -
16. last caress
17. motorbreath
18. seek and destroy

herşeye rağmen rüya gibi geçen konserdi. tekrar gelsinler.
Mesaj tarihi:
Ha bu arada ben içeri su sokmayı başardım, hoş 6 şişe almıştım ancak 3 tanesi başarıyla geçti. Güvenlik heralde daha yoktur dedi iyice karıştırmadı xD

Bu arada bence VIP olayı metal ruhuna aykırı bir olay, tamam o grubu çok seviyorsunuzdur anlarım da, madem o kadar seviyorsunuz erken gelir yer tutarsınız vs. Dolmamasına sevindim bile diyebilirim açıkçası, tabii doldurmak için daha az para veren insanları içeri almaları vip için onca para döken insanlara yapılan büyük bir terbiyesizlik oldu.

Ha bir de bira içmek gibi bir gaflette bulundum, sonra konser başlayana kadar insanların neden sıcak bira sattıklarını düşünüp durdum.
Mesaj tarihi:
şu an boynum kafamı taşıyamıyor.
sahaiçinde sağ taraftaki en son standın oralarda hüngür hüngür ağlayan birini gördüyseniz bendim o.bundan daha muhteşem bi şov izleyemezdim büyük ihtimal.

yanlız garip bi durum var konserden sonra uyuyana kadar kafamda am i ewil ın ilk sözlerinin olduğu kısım çaldı.down son şarkının sonunda orayı da bağlayıp bitirmişti.

ne diyebilirim ki...

ayrıca kapıdaki gerizekalı bi güvenlik yanında gelen sucu çocuktan su alıp parasını vermedi.çocuk ısrar edince de üstüne yürüdü kovdu falan.ona orda çok sinirlendim ama hiçbişey söylemediğim için kendime de çok sinirleniyorum.hayvan herif...
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Ha şu vip'te dans eden etekli bir hatun vardı üst kapalıdan bakınca boş kalan yerde belli oluyordu zaten direk, bir de arada eteği değiştirdi pantolon giydi. O neydi bilen var mı? Önümdeki babalardan bile daha orjinal gözüktü gözüme ortama uyumsuz hareketleriyle xD

adasdasda
ahahahsdhahsdasd
ahahahaha
o kıza hala gülüyorum eahahaha
alt gruplarda gordum konserde oraya bakmadım da yani ehaha kız süperdi dans edişi bakımından :P
Mesaj tarihi:
7thBreath said:
Valla beklediğimden iyidi ama benim hobit arkadaşlarımın " sahneyi göremiyoruz ya uf puf." tripleriden dolayı sword ve pentagram yalan oldu sürekli yer aradık adam gibi ama sonunda resimde görülenen sağ alttaki platformun üzerine çöndük çok güzeldi

http://img262.imageshack.us/img262/5779/27072008qc4.jpg

tam alt kısmınızda biz vardık eheh en ön sırada sabah 7 de gelen arkadaslar saolsun :)
Mesaj tarihi:
40 milyon verip yeni açık üst tribünden bilet aldım fakat arkadaşlarımın çoğu saha içindeydi. soldan demirlere tutunup aşağı atladım. aşağıda özel güvenlik beni bekliyordu. bir deparla saha içine girip kalabalığa karıştım. bilekliğim yoktu bu yüzden bir el genelde cepte dolaştım.
saha içinin en önüne gittim tinerci doluydu. bir ara çükümü kesecekler sandım, arkadaşları da topladım arkaya kaçtım.
orda rahatça takıldık, aşırı eğlendiğim söylenemez. rüya gibiydi, güzel müzikti, güzel gösteriydi, metallica'ydı fakat girişte çektiğim eziyeti bana göre ancak amortiledi. 9. kapıda kavgaya karıştım. heyecan vericiydi.
Mesaj tarihi:
5 metre öteden izlediğim , üzerinden saatler geçmesine rağmen bağırmaktan hala konuşamadığım , üzerine yazı yazmak istediğim ama hala o atmosferden , o duygulardan tam olarak kopamadığım için ne yazacağımı henüz bilemediğim , çok yakın zamanda upuzun bir yazı yazacağım tek kelimeyle efsanenin ötesinde bir konser..

Ama şimdilik söyleyeceğim :

Hayatımın en güzel gününü yaşattığın için sonsuz teşekkürler Metallica , teşekkürler James , teşekkürler Kirk , teşekkürler Lars , teşekkürler Robert , teşekkürler mor sahne , teşekkürler senelerdir beklediğim an , teşekkürler benimle göz göze geldiğin için James , teşekkürler havai fişekler , teşekkürler gelen binlerce izleyici , teşekkürler sahne önü , teşekkürler 27 temmuz.. ..Hiçbir zaman unutmayacağım , unutturmayacağım..
Mesaj tarihi:
dün yazıcaktım da uykuya yorgunluğa yenik düştüm.

konser çok uzun zamandır gördüüm en ii metal konserlerinden birisiydi. (benim için şu ana kadarkiler arasında en iisiydi.) sahne şovu inanılmazdı. one'ın başındaki ışıklar, patlamalar falan harikaydı. daha önceki konserlerde de yapmışlar tabii ama 2., 3. kez görsem de yine aynı etkilenmeyi yaşardım heralde. bi de şarkının ortasında bi yerde arkadan mayın efektini koydular orda böyle içim bi garip oldu. çok hoş oldu. :D

sahnenin iki yanındaki alev efektleri de baya etkileyici olmuştu. bi anda böyle çok ısınıp yanıosun ama olsun. :) (ki biz o kadar önde diil ışıkçı kulelerinin oraya yakın denilebilecek bi yerdeydik.)

görsel yanından (yukardan da belli olduu üzere) çok etkilendim ama büyük prodüksiyon olunca bunlar da zaten efsane olan playlistle beraber ön plana çıkmak zorunda.

bi sürü böyle güzel akılda kalacak incelikler yaptı adamlar. samimiyetlerini çok sevdim açıkçası. o inceliklerden kastım kamera zoomladı, james eliyle bi 3-4 kez arka arkaya metal işaretiyle coşturdu sonra orta parmağı patlattı. ahah

bu bilmemkaçıncı metallica konserinizse "raise your hand" olayında bi die rezalethe oldu ama neyse artık... (bu arada o 5 veya daha fazla die el kaldıranların hepsi yabancıymış, ark görmüş.)

ayrıca şunu da söylemek istiorum. metallica sahneye çıkmadan eline mikrofonu alıp yok şişli belediyesi yok "yabancı dil kasamıycam, türkçe öğrenip de gelsinler" dien adam ne gereksiz bi adamdır. sen nie ordasın? naapıosun? sinir oldum illet oldum adama...

bi de bi detay: sahnenin daha yüksek olması gerekirdi. herşeyi bu kadar güzel yaptıktan sonra onları da yapmasını beklerdim prodüksiyon şirketinin.

çok zevkliydi... çok güzeldi... (bütün olumlu sıfatlar...)
Mesaj tarihi:
o kadar da aşmış değildi ya. abartmayalım bence.
adamlar san diego da neler neler yaptı. biz bok gibi para bayılıp çilekeşler çilesi çekiyoruz.
ancak amortilemiş olmalı bence herkes için.
Mesaj tarihi:
Ferrero said:
o kadar da aşmış değildi ya. abartmayalım bence.
adamlar san diego da neler neler yaptı. biz bok gibi para bayılıp çilekeşler çilesi çekiyoruz.
ancak amortilemiş olmalı bence herkes için.

ya tabii ki yurtdışında güzel güzel imkanlarla çok daha devasa efektler gösteriler yapıolar. onu inkar eden yok zaten...
Mesaj tarihi:
Xelee said:
bu bilmemkaçıncı metallica konserinizse "raise your hand" olayında bi die rezalethe oldu ama neyse artık... (bu arada o 5 veya daha fazla die el kaldıranların hepsi yabancıymış, ark görmüş.)

Eger bu rezaletse sorumlusu Metallica'dır. 10 yılda bir gelirsen tabi ilk kez izleyenler büyük cogunlugu olusturur :)
Mesaj tarihi:
bu konser biraz şey havası vardı.. , kendimizi metallicaya sevdirelim bir daha gelsinler, Amerikada fln yok öyle şeyler millet kendini metallicaya sevdirmeye değil metallica kendini sevdirmeye çalışıyor.. Ama herşeye rağmen şahaneydi bence, eğlendim, bağırdım çağırdım, meksika dalgası yaptım.. herşeyi yaptım işte ya şlmdi yazamam tek tek . .B)
Mesaj tarihi:
Lethious said:
ancak ses sisteminin azizliğine uğradılar. davulları iyi duyulmuyordu ve gitarlarda da biraz duyulma problemi yaşadılar.

haldır huldur çıkmalarından dolayı olabilir o biraz hazırlıksız başlamışlardı sanki

özet güzel olmuş
Mesaj tarihi:
Llama said:
hala neden gitmediğimi düşünüyorum hala ve bi neden yok

+55
hala cağırılmışken abi git gel bileti cartı curtu 250yi gecer değmez dediğime yanıyorum dvdsi çıksada alsak:(
Mesaj tarihi:
Xelee said:

bide o raise hand olayının sonunda " You dont know what i am talking about are you?" gibi bişey dedi. akabinde de "it wont matter ,today we talk with language of metal" dedi sanırım. açıkcası gücendim james e orda.Ordaki elemanların %80 i anlamışdır en az ne dediğini. ayıp ama adadasda
  • Yeni Oluştur...