Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 Temmuz 2008 - Metallica / İstanbul Konseri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
draedan said:
tamam da ahi gitmis vahi kalmis metallica icin niye heyecanlaniyorsunuz ? guldum gectim ben.

Üslup kötü de adam bana göre de doğru diyor =].
İstanbul dışı olduğumdan bir konser+orda takıl et en az 300-400'e patlıyor,bunu 2-3 konser için yapsan Temmuz'da RIP oluosun, o yüzden konser çılgınlığı arasından Massive Attack'i sıyırdım ona kitlendim.

Metallica'ya giden patilere şimdiden iyi eğlenceler.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
99 Konseriyle ilgili elemanın biri ek$i'de başından geçenleri anlatmış, hayretler içerisinde okudum paylaşmak istedim xD

...the door of the evil...

12 haziran gecesi studio ümit tarafından kaldırılan otobüslerden birinde 5 kişi olarak (bkz: fellowship of the ring) yola çıkıp sabah 09:00 civarı ali sami yen 'in önünde yerimizi aldık, beklemeye başladık. saat 13:30 civarı polisler tarafından stadın karşısındaki ara sokağa doldurulduk. güneşin altında, kişi başına 10 santimetrekarelik bir alanda 2 saat kadar daha bekledik. bu arada polis kardeşlerin bu alana bir de panzer sığdırdıklarını gördük ki insan vücudunun esnekliğinin sınırını da yaşayarak anladık. bir stadyum dolusu adamı bir ara sokağa doldurduktan sonra birer birer ve tek bir kapıdan nasıl geçirirsiniz konulu sınavı başarı ile verdik.

...the way of the evil...

birinci kontrolden geçtikten sonra ikinci kontrol noktasına geçiş işkencemiz başladı. ki burada aşmamız gereken engellere bir adet ıslak ve kaygan rampa (stadın bahçesine inen) ve rampanın üzerindekilere basınçlı ve boyalı su püskürten bir panzer eklenmişti. bu sınavdan da hayatta kalarak geçtikten sonra 3. ve en zorlu bölüm başladı. stada giriş labirenti...

...the labyrinth of the evil...

hangi akla hizmetse cehennem polisleri stada labirent şeklinde hazırlanmış bel hizasına kadar gelen parmaklıklı ve birbirine geçmeli metal ayıraçların arasından geçilerek girilmesini uygun görmüşlerdi. fakat o ayıraçların, üzerine abanan o kadar insanı taşıması beklenemezdi. polis okullarında mukavemet eğitimi verilmemesinin cezasını bir kaç kişi ayakları kırılarak ödedi. o hengamede kardeşlik ilk bozulma emarelerini de göstermeye başladı. parmaklığın arasından bir arkadaşımı ve tanımadığım bir kızı çıkarttım. ama bu diğer arkadaşları kaybetmeme yol açtı. daha sonra da 3 kişi 10 kadar adamı yerden topladık. (kollar ve bacaklar bize çok şey borçlusunuz)

...the drums of the evil...

bir şekilde labirenti geçip stada girdikten sonra (ki hala acı duyarım; girdikten hemen sonra konser biletimin elimde kalan parçasını kaybettim) ekibi bir kişi eksiğiyle tekrar topladık ve sahnenin ön tarafına ilerlemeye başladık. soundcheck yapılmaya başlanmıştı ve cross davulun göğüs kafesimize yaptığı etki tahrip ediciydi. yaklaşık yarım saat süren davul ayarı bir süre sonra bir işkenceye dönüşmeye başladı. sıkışık ortamda arka arkaya çıkan kavgalar ise ortamı iyice gerdi. stadın çimlerini kapladıkları plastik koruyucunun üzeri hala yakıcı olan güneşin de etkisiyle ter, alkollü içecek (ağırlıkla bira) ve idrar (evet evet idrar) kaplıydı ve tütüyordu.

...the clown of the evil...

saat 19:00 civarı alt gruplar sahne almaya başladı. megalomaniax aslında fena değildi ama sanırım bu sinir harbinin kurbanı oldu. ancak asıl facia kurban sahne aldığında yaşandı. üzerinden geçen senelere rağmen bu dallamaların o konserde ne işi olduğunu, kimin davet ettiğini anlamış değilim. grup sahneye kadın kıyafetinde çıktı ve ölümüne ıslıklandı. sahneden ayrılma zamanları geldiğinde ise vokalist seyirciye dönüp fermuarını çözdü. ancak yapacağı muhtemel hareket sahne gerisinde ses sistemleri ile uğraşmakta olan sarı atkuyruklu bir eleman tarafından engellendi ve sahne gerisine alındı.

...the monster of the evil...

monster magnet'ten ise tek hafızamda kalan şey vokalin çok sağlam kolları ve bembeyaz bir yüzü olduğu. elemanı morbius' a benzetmiştim. monster magnet konserinin sonlarına doğru kendini bilmez bazı arkadaşların pogo çabaları hareketlendi ve ön taraf tamamen kaosa teslim oldu. bu ara nasıl olduysa kayıp arkadaşımız bulundu ve bize girişte bayılıp sürüklendiğini, kendine geldikten sonra stada girip zor bela bizi bulduğunu söyledi. ancak son kargaşa sırasında kardeşliğimiz tamamen dağılacak ve ancak konser sonrası buluşabilecektik.

...the gods...

babalar sahneye çıktığında saat 21:30 civarıydı, ama artık dermanımız kalmamıştı, 2 kişi kalmıştık ve bayılmak üzereydik üzereydik. ilk pogo dalgasını atlatamadık ve geriye kaçan gruba katıldık. moral bozukluğuyla tribünlere ilerledik. fakat ne olduysa kenardan esen hava akımı bizi kendimize getirmiş olmalı ki bir yay çizerek kaçan insanların oluşturduğu boşlukları kullanıp, (arkamızda bir konvoyla) eskisinden daha iyi bir yere gelmeyi başardık. bu arada hatırladığım enstantaneler ise tribünde gördüğüm kuşum aydın ve saha içinde önündeki kızı (sanırım zeynep tokuş idi) çaresizce pogodan kurtarmaya çalışan kenan imirzalioğlu idi. (allah allah)

...the prize...

konserin bundan sonraki kısmı ise 93 konserini kaçırmış olan bizler için harikaydı. sahnede metallica vardı ve biz headbang yapıyorduk. artık ali sami yen dendiğinde ise malum takım yerine malum grubu hatırlayacaktık.

...welcome home...

konser sonrası üzerimdekini atıp yerden bulduğum ambalajındaki bir metallica tişörtünü üzerime geçirdim. otobüse bindim ve gözümü açtığımda izmir bornova'daydım. aynı gün bir sınavım vardı, ama kimin umurundaydı ki... ilahlarımı (artık pek öyle olmasalar da) dünya gözüyle görmüştüm ve çok mutluydum.

üzerinden çok zaman geçmesine rağmen bu kadarını hatırlıyorum ve bulduğum o tişörtü hala saklıyorum...

peki bu kadar sene sonra bunları neden anlattım?..

(bkz: 6 agustos 2005 manowar istanbul konseri)
(god, 11.08.2005 16:05 ~ 16:52)

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
arkadaşlar! izmirden konsere gidecek arkadaşlar!
bir otobüs olsa 25 ytl civarı bi fiyata konsere götürüp getirse ne dersiniz?

malum istanbula otobüs-uçak ulaşım bedeli belli.böyle bi hareket yararlı olabilir sanırsam.

eğer yeterli talep olursa böyle bi organizasyon yapıcaz sanırsam.
  • Yeni Oluştur...