Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türbana Hayır!!!

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Kuran da kadınlar başlarını örtmek zorundadır diye bi ayet bulun türbanla 5 gün dolaşcam.
ayet var o da insanlar mahrem yerlerini örtmelidir diye kadınların saçı nezamandır mahrem yeri oluyo?
dinciler okadar abazaki hatunların saçlarını bile görünce azıyolar herhalde.
Heaa kadınlar saçlarını kapatabilir tabiki ama bunun sapka takmaktan farkı kalmaz,kalmamalı!
Sosyal ağlarda paylaş

Durum budur. O dönemde her kadın, hatta herkes başını örterdi. Arabistan çöldür, kum fırtınaları, vs. Saçı korumak önemlidir. Zaten sakal bırakmalarının sebebi de budur, ağzı tozdan korumak.
Kadınlar saçlarını ihtiyaçtan örterlerdi, ama vücutlarının başka yerlerini açarlardı. Çok kadınla evlenen Arap erkeklerini cezbetmek için. 4 kadınla evlenme buradan çıkmıştır, o kadar çok kadınla evlenirdi ki Arap erkeği, Kuran "4'e, 3'e, hatta 1'e indirin" diye emreder. E, maksimumu kullanmak serbest oluyor o zaman (yanacam cehennemde).
Amaç, kadınların örtünmeleriydi, evet. Ama zaten başörtüsü olduğu için, onu da örtünmede bir araç olarak kullanmak tavsiye edilir. Nur Suresi, 31. Ayet:

said:
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.

Yani, İslam, Araplar'a değil de, atıyorum, Yunanlılara gelseydi, bugün çok farklı bir dini giysi kodundan bahsediyor olacaktık.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazacaktım bişeyler, zıynet nedir diye şöyle bir okudum 2-3 siteyi, sonra dedim ki "ya ne uğraşıyorsun, zaten okuyunca anlaşılıyor ki din tamamen saçma bir şey zaten. Tutarsız, anlamsız, dönemi idare etmek için tasarlanmış, zamanı geçmiş, dar kafalılar için icat edilmiş bir şey". Din anlamlı mı ki Türban anlamlı olsun...

Tanrının işi gücü yok kadınlara "süslenmeyin, kapanın" diyecek. Manyak mıdır nedir?

Tanrının çıkarı nedir bu işten? Haa o zaman şunu demeniz gerek cevap olarak "erkekleri azdırmasın diye". E o zaman oldu mu şimdi güzelim? Hala yasak mı olmalı? dünya şartları değişmiyor mu? Yüce varlık göremiyor mu geleceği yoksa?

Millet çılgına döner mi bu mesajla, bence döner.

/summon fightersfight a.k.a newdonis
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Kadınlar saçlarını ihtiyaçtan örterlerdi, ama vücutlarının başka yerlerini açarlardı. Çok kadınla evlenen Arap erkeklerini cezbetmek için. 4 kadınla evlenme buradan çıkmıştır, o kadar çok kadınla evlenirdi ki Arap erkeği, Kuran "4'e, 3'e, hatta 1'e indirin" diye emreder. E, maksimumu kullanmak serbest oluyor o zaman (yanacam cehennemde).
Amaç, kadınların örtünmeleriydi, evet. Ama zaten başörtüsü olduğu için, onu da örtünmede bir araç olarak kullanmak tavsiye edilir. Nur Suresi, 31. Ayet:

Arkadaşım zaten yanılğı burda çıkıyor. herkez arapçadan çevrilmiş ve bunu kabulleniyor. dikkat ederseniz ayette dedigimi kadının sadece zinnet bölgeleri için kapanın diyor. saçı için ise baş örtüsü kullanılmış. yani saç için birşey demiyor. görünsün yada görünmesin

-bir de zaten dünyada konuşulan bir konu var o baş örtüsünde geçen arapça kelime kadınlarda gerdanlık bölgeriside olabilir ikiside aynı anlamda kullanılıyor...

ama şunu biliyorum müslümanlıkta türban yok ve kara çarşaj hiç yok.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Yazacaktım bişeyler, zıynet nedir diye şöyle bir okudum 2-3 siteyi, sonra dedim ki "ya ne uğraşıyorsun, zaten okuyunca anlaşılıyor ki din tamamen saçma bir şey zaten. Tutarsız, anlamsız, dönemi idare etmek için tasarlanmış, zamanı geçmiş, dar kafalılar için icat edilmiş bir şey". Din anlamlı mı ki Türban anlamlı olsun...

Tanrının işi gücü yok kadınlara "süslenmeyin, kapanın" diyecek. Manyak mıdır nedir?

Tanrının çıkarı nedir bu işten? Haa o zaman şunu demeniz gerek cevap olarak "erkekleri azdırmasın diye". E o zaman oldu mu şimdi güzelim? Hala yasak mı olmalı? dünya şartları değişmiyor mu? Yüce varlık göremiyor mu geleceği yoksa?

Millet çılgına döner mi bu mesajla, bence döner.

yobaz dinsizler ,bu argümanlarından hala bıkmadı.

hala kendine göre tanrıyı,tanrı inancını,
islamın mantıgını veya mantıksızlıgını sorguluyorsun.

sen sorgularsın.kabul etmezsin.o senin dinindir/dinsizligindir.

başkası sorgulamaz.kabul eder.milletin dinini yargılamak sizin gibi gazeteden ordan burdan okuyan,extradan dinsiz olup dinlerle ilgili bilgisi olmadan ,

dinleri yargılamak
dinler hakkında hüküm sürmek,
dünyadaki milyarlarca insanın inandıgı şeylere bullshit demek,
başkasının inancına saygı duymamak size mi kaldı?

saygı da duymuyorsan duymazsın,
gelip buraya aglayıp , salyalarla insanlara saldırıp,
sıfır insaniyetle bu kadar nefret kin dökmek,alt tarafı bir kumaş parçasını yasaklamak için.

toprak olucaksın sende 50 sene sonra ,belki 60 belki 70.
yaşlılıgında bu kadar insanı magdur ettim,hepsi bir makyaj,bir görüntü için demekle övüneceksen zaten kayıp birisin.

şeytan diyorki,hay şu öcüleriniz bir şeriat getirsin,sizin onların başörtülerini yasakladıgınız gibi onlarda bir sizin kıyafetlerinizi yasaklasın, yasakçı zihniyet neymiş bi görün.
temennim bunun olmaması,olması da imkansızdır zaten.

kısa bir cümleyle,insanların inancınızı,kendi yobaz sabit fikirli mantıgınızla yargılayıp hüküm süremezsiniz.buna faşistlik denir.
nasıl sokaktaki herif sana " dinsizsin, dinsiz üniversiteye giremezsin" demiyorsa

sende ona "inanıyorsun ,bu yuzden giremezsin" diyemezsin.

bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
sg-1 said:

Arkadaşım zaten yanılğı burda çıkıyor. herkez arapçadan çevrilmiş ve bunu kabulleniyor. dikkat ederseniz ayette dedigimi kadının sadece zinnet bölgeleri için kapanın diyor. saçı için ise baş örtüsü kullanılmış. yani saç için birşey demiyor. görünsün yada görünmesin

-bir de zaten dünyada konuşulan bir konu var o baş örtüsünde geçen arapça kelime kadınlarda gerdanlık bölgeriside olabilir ikiside aynı anlamda kullanılıyor...

ama şunu biliyorum müslümanlıkta türban yok ve kara çarşaj hiç yok.

canımın uç köşesi, bir kadın saçını zıynetten sayabilir,yani süsten.
Sosyal ağlarda paylaş

@mawiman, demek istediğim de bu zaten. O dönemin gerektirdiği birşeydi başörtüsü. Artık Araplar bile çölde yaşamıyor, ama 1400 yıl önce gönderilmiş kurallara göre yaşıyorlar.

Hristiyanların yaptığı gibi sağlam bir reform hareketi başlasa müslümantıkta, belki de oratadan kalkacak ilk kural baş örtmek olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

ortunmenin saclari topraktan korumakla alakasi yoktur. Sacmalamayin mantigi gayet basittir

hz muhammed doneminin en buyuk devrimcisidir. Yaptigi en buyuk devrimde kadin haklaridir. Muhammed oncesi devirde arabistanda kadin, cinsel ve cocuk dogurma disinda kapidaki kopekten, ahildaki inekten degersizdi. Sokakta tecavuze ugrayip kessen kimsenin giki cikmazdi eger birinin mali degilse. Hatta herkes bilir diri diri gomulurdu.

Muhammed in ilk yaptigi is, kadinin sorumlulugunu erkege verdi. Dediki bunun canindan malindan namusundan sen sorumlusun. Onun canida seninki kadar degerli. Bu ne demek bu kadini insan saydirdi demek. Ona devir atlatti demek. Tabi bu arada bir anda muhammed dedi diye ortam duzelmedi. Kadinada kendini disaridaki tehlikeli gozlerden korunmasi icin kapanmasini soyledi, bunun nedeni kadini evine kapayip assagilamak degil tam tersi ona yasam hayati kilmak icindi. Iste 1500 sene once durum bu kadar kotuyken kadini bu kadar yucelti. Sizce hala 1500 sene onceki durum gecerli mi? benim kiz arkadasim doktora yapiyor benden daha cok okumus, bildigim bir yigin okuyan calisan kadin var, sokakta kadina bakip tecavuz edip kesip atin ve bundan cezasiz kurtulabilen varmi? kanunlar hayat eski arabistan gibimi. Iste bu yuzdendir basortusunun anlami kalmamistir.

Bunun bir baska ornegide koleliktir, islamda kolelik vardir, cunku o donemki tuccarlarin en cok para kazandigi is kole taciridir, insanlar hayatlarini koleler olmadan surmeye; daha dogrusu koleligi yasaklayan bir dinin kabul etmeye niyetleri yoktu. Su an kolelik varmi? hanginizin kolesi var evinde? Nicin turbani savunan sizler koleligi savun muyorsunuz?

Yapmayin beyler allah bu beyinleri kullanin diye vermis.
Sosyal ağlarda paylaş

diyanet'e ve tüm ciddi ! din adamlarına bakalım.

erkeklerin erkeklere göre ve kadınlara ( göbek-diz kapağı arası),

kadınların erkeklere göre yüz ,el ,ayakları hariç tüm vücudu , kendi aralarında da göbek-diz kapağı arası islama göre avret yerleridir.

kafana türban bağla , başörtüsü bağla ne bağlarsan bağla.islamın şekliyle ilgisi yok , kuralı açık.

ayeti okudunuz beyler -bayanlar yani , nedir bu inat.

ama , bak ama , saçını kapatıcaksın bu takvadaysan , omuzlarının üstüne örtüceksin . bu kuralı buna göre yapıcaksın.

türban ya da başörtüsünü bağlayıp oranı buranı açarsan tabi ben başta olmak üzere lafı yemeye müstehaksın herkesden.

sen çarşaf giy , başörtüsü giy ,türban giy ne yapıyorsan yap.islamın bunla alakası olmaz.bi dayatması da olmaz.

fakat , dini bilmeyen insanların çarşaf inadını hadi cahilliğine falan filan veririm . bunu bilip de bunu uygulamamak biraz çağ dışı bir hareket ona katılırım.

başörtüsü takmakla da müslüman olunmuyor , ha bu dinde yok demen de şirktir .ayet orda açık yazıo işte.hangi meali açarsan aç.
namaz kılmak , oruç tutmak , içkiden uzak durmak gibi takvayla ve inanmakla alakalı şeylerden biridir bu da .

yani o noktaya gelince bunu da yerine getirirsin de sen bu tercihi yapmış bir insanı da dayatmadan kafana göre yasaklayamazsın.

hele islam alimlerinin ortak kararı olan bir konuda 3-5 bilip bilmeden konuşan adamı burada kanıt gibi insanlara yanıt gösterip insanları aldatmak ve benim düşüncem doğrudur diye inatlaşmakta , bana bu laik geçinen kesimin giderek cemaatlaştını gösteriyor aslında .

biz ilericiyiz , bize uymayan geri . her şeyde biz haklıyız gibi bir cemaatleşme söz konusu.hayret verici aslında , hatta islami diye nitelendirilen kesimin daha bir kabuğunu kırıp dışarı açıldığı bir dönemde gerçekten ilginç .

fetva verecek insanlar din işleri yüksek kurulu ve islam dünyasının din alimleridir . fetva nasıl verilir onun da açıklamasını yapmıştım .

sözlük değil o , olmadığı için peygamber geldi ve anlattı .
bir nasihat kitabıdır o , ayrıntılarıyla yönlendiricileri uğraşır ki ordaki başörtüsü ayeti hayır yani o kadar açık ki her mealde . bu inat gerçekten garibime gidiyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

Başörtüsü Kuran'da var, evet, ama dönemin şartlarına göre var. Ayet açık, "zaten örttüğün başörtünü omuzlarına indir" diyor. Bugün artık başörtüsüne ihtiyacı yok, ne erkeğin ne kadının, o yüzden omzuna indirmesi gibi bir gerek de yok. Omzunu çok başka şekillerde de örtebilir.

Kuran'da "Hristiyanlarla ve Musevilerle dost olmayın" da yazıyor, "Hırsızın elini kesin" diye de yazıyor. Ama bunların hepsi o dönem için geçerli olan kurallar, o dönemin cahil arabı anlasın diye yazılmış kurallar.

Kuran artık 1400 yıl öncenin kafasıyla yorumlanamaz, yorumlanmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

değil öyle.devlet yönetim biçimlerine örnek verir islamiyet .bahsettiğin hükümler onla alakalı.
hz.ömer mesela bir olay yüzünden el kesmemiştir .sebepleri vs si var onların .

itikadi ve sosyal konuların hükümleri de ayrıdır .

bak işte bilmeden biz kafamıza göre hüküm verince ,fetva verince neler oluyor .

ayrıca müsade edersen bunun bugüne aykırı olup olmadını da din alimleri söylesin.ne kadar çok biz biliyoruz ki yok arap çölleri böyle falan yok o yüzden örtünüyordu diye yorum yapalım ?

dini eğitim aldığım halde sorgulamıyorum ben çoğu konuyu , din adamlarının bir bildiği vardır diye .sizin maşallahınız var ama .
Sosyal ağlarda paylaş

Bende diyorum ki o meal ve takipçileri saçmalıyor, artık devir değişti, insanlar değişti (en azından modern ülkelerdeki insanlar). Ama görüyoruz ki bu adamlar hala 1000 yıl geride yaşıyor. Hayır, batı yada uzak doğu aldı başını gitti bunlar yerinde sekiyor. Bunda bir enteresanlık görmüyo musunuz yahu? Birşeyler eksik, birşeyler yanlış demekki. Hala gelişmemiş hayvanlar gibi yaşayan geniş bir kitle var ya. Yani bu hayvan sözünüde geri almam hiçbir şekilde. Taşla kadınların başını yaran, insan hakları bildirgesini download edip arkadaşlarına attı diye idama mahkum eden hayvanlar var dünyada. Bu iki örnek binlerce örnekten sadece bir kaçı. Ne gerçeklere şahit oluyor, ne hikayeler dinliyoruz bu cahilliğe dair. Nerede islam varsa orada hayvan, yozlaşmış herifler var. Talabani, Ahmedinejat vs... VE DİN BU İNSANLARIN ELİNDE.

Oturun dininizi sorgulayın o zaman. Geri kalmışlığın nedenlerini araştırın. Yenilikler getirin. Getirebiliyorsanız getirin diyelim aslında. Cahilliği aşın, Kuran versiyon 2'yi çıkarın. Çünkü biri bir mesajında "kuran herkesin yorumuna açıktır" yazmıştı. Yorumluyorsa artık yorumları güncelleyin.

1- Tanrınız kadınları kendisi için kapatmıyor değil mi? bunda anlaştık.

2- Zamanında erkekleri tahrik etmesin diye getirilmiş bir yasak? Bunda da anlaşmalıyız heralde?

3- Erkek adam eğitimli ise, modern ise veya kadın haklarını savunan, cezaları caydırı olan bir ülkede bulunuluyor ise kadının kendini erkeklerden sakınması gerekmez, bu yasakta gereksiz olur. Tanrınızda buna itiraz edecek midir?

4- İlk önce tanrı insanlara bir şehvet vermiş karşı cinsi arzulasın diye, sonra kitap yollamış yasaklıyor. Normal midir bu?

Bana söyleyin, mantıklı olan bu değil midir?
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Başörtüsü Kuran'da var, evet, ama dönemin şartlarına göre var. Ayet açık, "zaten örttüğün başörtünü omuzlarına indir" diyor. Bugün artık başörtüsüne ihtiyacı yok, ne erkeğin ne kadının, o yüzden omzuna indirmesi gibi bir gerek de yok. Omzunu çok başka şekillerde de örtebilir.

Kuran'da "Hristiyanlarla ve Musevilerle dost olmayın" da yazıyor, "Hırsızın elini kesin" diye de yazıyor. Ama bunların hepsi o dönem için geçerli olan kurallar, o dönemin cahil arabı anlasın diye yazılmış kurallar.

Kuran artık 1400 yıl öncenin kafasıyla yorumlanamaz, yorumlanmamalı.

üstteki mesaja katılıyorum, ki bundan bir kaç yıl önce bir tartışma programında "şeriat hala geçerli midir sorusu" için sormuşlardı, kurandaki kurallar her çağ için geçerli midir diye. tartışma programında 3 tane diyanet adamı vardı, 3 ü de hayır dedi.

ki aynı diyanet adamları, başınızı açıp üniversiteye girebilirsiniz, islam mantığında zorunluysan bi sorun çıkarmaz dedi.

bir de bir şey ekleyeceğim, din üzerine sorgulamamak ne demek? koyunmuyum ben, benim hayatımı ilgilendiren en büyük şey din ise ben bunu sorgulamak zorundayım, hayvandan ne farkım kalır ozaman?! kendini öfkeye kaptırmadan, adam gibi, anlama amacı güderek sorgulamak lazım dini, eğer kendi dinini merak ediyorsan. bunun üzerinde düşünmek lazım, kuran sadece maddiatla ilgili bişi değil ki, fizik kitabı da değil. okuyup ezberlemekle anlanmaz o, sorgulamak lazım düşünmek lazım örneklemek lazım ki öğrenebilesin
Sosyal ağlarda paylaş

işte sorun da bu.türban siyasi bi simge millet takıo bize ne tmm karışmıyoruz ama bu ülkenin yani türkiye cumhuriyeti devletinin bir dini yok bunu anlayın artk.o yüzden de laiklik ilkesine ters..biz müslüman bir devlet deiliz biz laik bir devletiz.halkımızın çoğu mslüman tmm ama bu türbanın yasal olcak anlamına gelmez sadece türban deil hiç bir dini simge giremez o alanlara.ayrıca başbakanın ya laik olacaksın ya müslüman dediği konuşmada hala aklımda..
Sosyal ağlarda paylaş

sexdrugsrocknroll said:
işte sorun da bu.türban siyasi bi simge millet takıo bize ne tmm karışmıyoruz ama bu ülkenin yani türkiye cumhuriyeti devletinin bir dini yok bunu anlayın artk.o yüzden de laiklik ilkesine ters..biz müslüman bir devlet deiliz biz laik bir devletiz.halkımızın çoğu mslüman tmm ama bu türbanın yasal olcak anlamına gelmez sadece türban deil hiç bir dini simge giremez o alanlara.ayrıca başbakanın ya laik olacaksın ya müslüman dediği konuşmada hala aklımda..

HAH işte bu. Artık tartışa tartışa unuttuğum diğer şey bu.
Biz islam devleti değiliz, laik bir devletiz. Dini simge yasak, kıyafet kanunu denen birşey de var.
Sosyal ağlarda paylaş

malik yuksek lisansi biriyim ben , kafam o din alimleri kadar calisiyor

din alimlerinin egitimi ne kadarda benden ustun olup sorgulama hakkina sahipler, bende okudugumu anliyorum, beynim calisiyor dunyayi bir cogundan fazla goruyorum

ne demek din alimleri dusunur biz dusunemeyiz

okke ulema sor gel o zaman. Mahallenin imaminida milletvekili secip meclise yolliyalim. Nasil bir mantiktir bu ya, ulema karar verir.
Sosyal ağlarda paylaş

sexdrugsrocknroll said:

büyücü bu türban takın!
pardon yakın!

şaka bi yana keşke milletin %47lik kısmı da böle düşünebilse
Sosyal ağlarda paylaş

yaw ben sadece olaya objektif bakıorum yoksa bnde müslümanım oruç tutan cuma namazına giden bi müslümanım ama gerçeklerde bu işte devletin bir dini yok laiklik bunun adı ve ben bir laik türk vatandaşıyım müslümanlık bnm kişisel tercihim herkesn olduu gibi herkes istedii herşeyi yapmakta özgür ama siyasi ve dini bir simge laiklik anlayışına ters.yoksa bn türban takan laik deildir demiorum.son yapılan mitinglerde başörtülü teyzeler bile türbana hayır ünivertstede dedi işte olaylar farklı anlamak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...