Prawler Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Adam elini uzatmamış kadına. "Bugün elini veren yarın ..... verir" mantığıyla :)
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 fightersfight said: osmanlı devletiyle günümüz türkiyesi ve dünyası arasında bir benzerlik kurup "tehlikenin farkındamısınız" diyen birinden tabiki daha iyi biliyoruz. http://forum.paticik.com/read.php?13,3127803,page=5 şu linkte sana gereken cevapları vermiştik. Hatta sen yazılan tüm cevapları 5-10 kez oku, hatim et, ok? Humanizmin ne demek olduğundan habersiz insan. Ha bu arada şunu da tekrar hatırlatmak maksadıyla bu sayfaya da ekleyeyim. Gerçekten şu yazdıklarımın önemli olduğunu düşünüyorum. Bazı şeyler sahtekarlıklarla örtbas edilmeye çalışılıyor. DraculaVigorous said: Bi de bi avukat hanım geçen gün söylemişti: Reşit olduğunda türbanla okumasına izin verilen bir genç kıza, 4 sene sonrasında, "Çıkar türbanı, öyle gel kamuda çalış" denemez. RTE cami duvarına işeyen it misali. Bakalım sonu nasıl bitecek bu dönemin. Bi kaç şeyi de hatırlatmak istiyorum: -Derin devletle (Ergenekon) ilgili gündem birden değişti, türbana döndü. -Sınır ötesi operasyon sırasında 11. (onbirinci) yasayı onayladı. -YÖK başkanının açıklaması da sınır ötesi operasyon sürecinde. -Bankalar (Merkez bankasından sonra şimdi sırada Ziraat Bankası var) İstanbul' a taşınıyor. -Tüm kurumlar (yargı dahil) atama ile doldurulacak. [Bu kısımda şunu belirtmek istiyorum. AKP,CHP,SHP,MHP,SP,TKP,... gibi hiçbir siyasi partinin yargının bağımsızlığına leke sürecek şekilde atama lüksüne sahip olabileceğini hazmedemiyorum.] -Bir çok kurum ve kuruluş "Ben memleketimi pazarlamakla mükellefim." denerek satıldı. Gidişat bana osmanlıyı hatırlatıyor ya umarım yanılıyorumdur. Tehlikenin farkında mısınız?
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Rektörüm coşmuş. Yürü be Mustafa Hocam. 'Suç işliyorsak gider şereflice yatarız' Türbanı üniveristeye sokmayan rektör konuştu Yurtkuran, YÖK Başkanı'nın kendilerine yanlış birer mektup yolladığını savundu Türbanlı öğrencilerin Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) alınmalarına izin vermeyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, 'Suç işliyorsak şereflice gider yatarız. Aklı selim davranarak Anayasa'nın emrettiği yasal düzenlemeyi bekleyeceğiz' dedi. Üniversitelerde uygulanan türban yasağını kaldıran Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK ek 17'nci maddeyi gerekçe göstererek, türbanlı öğrencilerin derslere girişine izin vermiyor. Eğitimciler Birliği Sendikası Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, suç işlediğini öne sürdüğü Rektör Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran hakkında yasal işlem başlatmak için bu sabah Eğitim Fakültesi önüne türbanlı öğrencilerle birlikte geldi. Güvenlik görevlilerin kimlik kontrolü yaptığı öğrencileri derse almamalarını tutanakla belirleyen Numan Şeker, Rektör Yurtkuran hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. "Bu durum Anayasa'ya açıkça aykırıdır" diyen Numan Şeker, "Yapılan değişiklik yasağın kaldırılması için açıkça yeterlidir. Rektörler kendilerine bir talimat gelmesini beklemeksizin, Anayasa'ya uygun hareket ederek başörtülü kız öğrencileri üniversiteye almak zorundadır" dedi. Yurtkuran: "YÖK Başkanı çok hızlı davrandı" Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ise, "Cumhurbaşkanı değişikliği onayladı. 2547 sayılı kanunun ek 17'nci maddesine tarif yapılması gerek. Başörtüsünün boyun altında mı bağlanacak, çıtçıtlı mı olacak, fermuarlı mı olacak, renkli mi olacak tarif edilmesi gerekir. Böylece öğrenci de nasıl gireceğini bilmelidir" dedi. Yurtkuran, "Bu arada YÖK Başkanı çok hızlı davrandı. Bizlere gereksiz ve yanlış birer mektup yolladı. Sayın başkanın kişisel fikirlerini içeren metinleri biz, 'emirname' olarak kabul etmemiz mümkün değil. Mektupta, 'Kapıları açın, bu kadar değişiklik yeter' denmekte. Bu yetmez, hukuk devletinde esas olan hukukun üstünlüğüdür" diye konuştu. Mustafa Yurtkuran, Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili laikliğe aykırı olmadığını belirtip, siyasi simge değildir şeklinde karar almasından sonra, öğrencilerin üniversiteye alınabileceğini de sözlerine ekledi. "Bu konuda bizim emir verme yetkimiz yok. 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' deriz" diyen Rektör Yurtkuran, "Kanun ne diyorsa onu uygularız. Bunlar, ülkeyi karıştırmaya yönelik çalışmalardır. Yapılmak istenen anayasal zemin olmadan fiili durum yaratmaya yönelik davranışlardır. Bizim yanlış yaptığımızı düşünen varsa, devletin yargı organları orada. Biz de gider yargılanırız" dedi. Yurtkuran, "Zaten bir taraftan çatır çatır suç duyurusunda bulunuyorlar. 3 defa üç yıl hapsimi isteyen dilekçeler savcılıklarda birikiyor. Biz suç işlemişsek, şereflice gider yatarız. Hapishaneler de bu ülkenin hapishanesidir. Bu makamda oturanların tehditle iş yapacak hali yok. Askerimiz eksi 20 derece soğukta operasyondadır. Bu konuda kimse birşey yapmıyor. Bir örgüt üyesi yaralandığında sokağa çıkanlar, savaş verirken seslerini çıkartmıyorlar. Ülkeyi karıştırmak isteyenler her zaman olacaktır. Biz aklı selim davranarak Anayasa'nın emrettiği yasal düzenlemeyi bekleyeceğiz" şeklinde konuştu. http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=27.02.2008&Newsid=164279&Categoryid=1
sir Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 türban serbestisini savunmama rağmen, yök'e karşı çıkan rektörleri de destekliyorum, yök'ün ne derece saçma sapan ve gereksiz bi kurum olduğunu ve üniverstelerin özerk olması gerektiğini vurguluyolar, can-ı gönülden +rep kendilerine.
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Tüban'a karşı çıkanlar yöke karşı çıkmıyor, yök BAŞKANINA karşı çıkıyor. AKP'nin kuklasına karşılar.
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 LathspeLL said: Tüban'a karşı çıkanlar yöke karşı çıkmıyor, yök BAŞKANINA karşı çıkıyor. AKP'nin kuklasına karşılar. herkes adına konuşma. ben hem yök'e hem türban'a karşıyım. milliyetçiliğede karşıyım, dinciliğide karşıyım. muhalefeti abarttım mı biraz ne?
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 yau neyine hayır diyorsunuz? görmezden gelin şunları. bırakın kendi zindanlarında özgür özgür yaşasınlar. hayır anasının babasının tıktığı hapishanenin hıncı dönüp dolaşıp laikliğe rektörlere ahmet necdet sezer e patlıyor. bırakın dokunmasınlar karşı cinse bırakın konuşmasınlar ne halleri varsa görsün garibanlar. anası babası kültürü vurmuş bari siz vurmayın. belki para kazanmaya başlar da özgür iradesiyle kurtulur bez parçasından.
SturmVogel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Temel 20 senedir Almanya’da yaşıyormuş. Bir gün göçmen bürosuna gidip Almanya’dan kesin donüş yapacağını söylemiş. Sormuşlar “Niye dönüyorsun?” diye. Temel “homoseksüeller yüzünden” demiş. Bürodakiler şaşırmış “Seni rahatsız filan ediyorlarsa hemen bir şikayette bulun, gereğini yaparız. Buradan bu yüzden ayrılmana değmez” demişler. Temel “Beni rahatsız etmiyorlar” demiş. Bürodakiler yine şaşırmış: “Peki neden gidiyorsun?” Temel cevaplamış: “Burada 20 yıl önce homoseksüellik yasaktı, 10 yıl önce serbest oldu, 5 yıl önce de evlenmelerine izin verildi. Homoseksüellik MECBUR olmadan dönmek istiyorum” Günümüze uyan bölümü de şu: Türkiye’de de 30 yıl önce türban diye bir şey yoktu, 20 yıl önce takmaya başladılar, şimdi serbest oluyor, MECBUR olmadan biz de bir çare üretmek zorundayız.
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Sadist, faşist diyenler çıkabilir ama analarını da alıp iran' a veyahut benzer rejimle yönetilen bi ülkeye gitsinler pls.
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 +1 Diğer konuya yazdım, burayada yazayım, izleyin ne gibi bir zihniyete sahipler. Türbanlı kız kalkıp "Erbakan hocamızın yaptığını çekemediler!" diyor, diğer türbanlılar alkışlıyor. İnanılmaz. Cidden inanılmaz. Sonra "halkımıza cahil demeyin" diyorsunuz şurda. CAHİLLİKTEN YIKILIYOR bu ülke.
eisenheim Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 SturmVogel said: Temel 20 senedir Almanya’da yaşıyormuş. Bir gün göçmen bürosuna gidip Almanya’dan kesin donüş yapacağını söylemiş. Sormuşlar “Niye dönüyorsun?” diye. Temel “homoseksüeller yüzünden” demiş. Bürodakiler şaşırmış “Seni rahatsız filan ediyorlarsa hemen bir şikayette bulun, gereğini yaparız. Buradan bu yüzden ayrılmana değmez” demişler. Temel “Beni rahatsız etmiyorlar” demiş. Bürodakiler yine şaşırmış: “Peki neden gidiyorsun?” Temel cevaplamış: “Burada 20 yıl önce homoseksüellik yasaktı, 10 yıl önce serbest oldu, 5 yıl önce de evlenmelerine izin verildi. Homoseksüellik MECBUR olmadan dönmek istiyorum” Günümüze uyan bölümü de şu: Türkiye’de de 30 yıl önce türban diye bir şey yoktu, 20 yıl önce takmaya başladılar, şimdi serbest oluyor, MECBUR olmadan biz de bir çare üretmek zorundayız. +1 bi çok kişi farkında bişeyler yapılması gerektiğinin ama ne ? ben öyle düşünüyorumki yapılmasını gerekeni askeriyeden başkası yapamaz..askeriyede ülke karışmadan devreye girmez sanırım..
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Erbakan Hoca zamanında emekli maaşlarına %100 zam yaptı. Herkesin hoşuna gitti de, feci enflasyon vardı.
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 erbakan deyince aklıma şu foto geldi http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2000/03/23/resim/h.jpg büyüğünü bulamadım
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 @Lopeth: Oraya öylesine uğramıştır. İçki sofrasında bulunması içki içiyor anlamına gelmez. Resmen fesatsınız.
Quibble Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 DraculaVigorous said: Sadist, faşist diyenler çıkabilir ama analarını da alıp iran' a veyahut benzer rejimle yönetilen bi ülkeye gitsinler pls.
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Resimde de görüldüğü üzere oturmuyor bile. Ordan yürüyüp geçerken bunlara rastlıyor ve bi güzel azarlıyor.
Hardter Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 bu türbanlıların geneli odun 1 haftadır arkadasın ınternet cafesıne gıdıyorum yardım amaçlı 2 3 tane basörtülü kadın geliyor gırıste selamı salla bişey istiyorlar yapıyoruz bi sagol bile demıyorlar onuda geçtim hesabı soruyor söluyorum ödüyor bi iyi günler bile demıyor garip alındım şahsen
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 senle konusursa veya ten tamasidna bulunursa gunaha girer
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 "Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İngiliz basınında çıkan “Türkiye’de İslam reformu yapılıyor” şeklindeki haberleri eleştirdi. Bardakoğlu, “İslam’da reform diye birşey sözkonusu olamaz” dedi." "Looser olmaya devam edicez" demek istemiş aynı zamanda.
Vidar Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mum_Chamber said: yani "tek istedikleri bu degildir" dusuncesiyle en temel haklari ellerinden mi alinmali? en temel hakları bu insanların türban takmak evet, yemek yemeden nefes almadan türban takarak yaşama özelliğine sahipler hatta
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 En temel hak evet, üstelik dinin olmazsa olmaz emri, özgürlük simgesi, modernliğin bayrağı aynı zamanda.
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 47 sayfalık bi tartışma olmuş ama henüz bi işe yaradığını göremdim hani 100 sayfa falan yapın şunu
Öne çıkan mesajlar