Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türbana Hayır!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
- abi nolur vuralım?
- bizde takarız o zaman?

Gibi birşey olduğunu düşünmüyorum ben aslında. Gül'ün türbanı onaylarken basının meşgul olmasını beklemesi gibi birşey bana daha mantıklı geldi.
Mesaj tarihi:
Direk medyanın harekata yönelmesiyle oluşan yeni gündemin arkasına saklanmak amaç. Şimdi eskisi kadar hörtlemeyecek Türban tartışması. Operasyonun durumuna bağlı Türban'ın yine gündeme oturması.
Mesaj tarihi:
Şaşılacak birşey yok.
Sonuçta gittiğimiz nokta o, sonuçta yabancıların çoğu bizi develere binip giden ortadoğulular falan zannediyorlar. Bu resim de cuk oturmuş. Türkiye'nin yeni şekilci islam kimliği hayırlı olsun. Bundan da sıkılırız bir 10 sene sonra, başka birşeye döneriz.
Mesaj tarihi:
Prawler said:
Şaşılacak birşey yok.
Sonuçta gittiğimiz nokta o, sonuçta yabancıların çoğu bizi develere binip giden ortadoğulular falan zannediyorlar. Bu resim de cuk oturmuş. Türkiye'nin yeni şekilci islam kimliği hayırlı olsun. Bundan da sıkılırız bir 10 sene sonra, başka birşeye döneriz.

10 sene sürermi acaba ? başka bir yopazlıga geçmemiz
Mesaj tarihi:
Valla hiç belli olmaz. Bir gün önce alanlarda politikacıları, öbür gün darbeden sonra tankları alkışlayan halktan herşeyi beklemek lazım. Daha sağlam sadaka ekonomisi yapan biri gelir belki?
Mesaj tarihi:
Facebook'ta biri anket başlatmış "Türbana evet mi hayır mı?" diye. "Hayır" diyenler tehtid mesajları alıyorlarmış falan.

İşte özgürlükçü, demokratik zihniyet. Nedense laik/antilaik tartışmalarda zulmedenler antilaikler. LoL
Ama yok 1 olaydan (!) tümü yargılamamak lazım!!!11. (kaçıncı 1 olaysa bu)

bknz: Damlaya damlaya şeriat gelir... yok yok pardon Ilımlı islam gelir.
Mesaj tarihi:
turban okullarda serbesttse dögme ve piercing de artık kamuda serbest olsun bari çalısan insanlarda rahat takılmak ister sonucta onlar türbanla rahat ediosa bizde bunla rahat edioruz tabi bi acıdan düşünrsek herkes eşit olmalı ve özgür olmalı diorum
Ama yinede türbana hayır ötesi diorummmm!!
Mesaj tarihi:
Ya okuyorum arada deli oluyorum, arada bir birikenleri birakmak iyidir..

Bir kere dillere su pelesenk olan kelimeden baslamak istiyorum, "Gelismis demokrasilerde boyle olmaz.. Gelismis demokrasilerde su yoktur, bu yoktur, gelismis demokrasilerde manav olmaz, gelismis demokrasilerde biskuvi cayla kahvaltida yenir.. " Allah askina Tayyip'in laiklik icin dedigi gibi, nedir bu diye soruyosun cevaplayamiyorlar.

Yani 3-5 kose yazari cikar bunu hep yapar, simdi de Turban konusunda yapiyorlar. Neymis efendim, gelismis demokrasilerde boyle yasaklar olmazmis. Millet de bunu duyuyor, haa gelismis demokrasilerde boyle yasaklar olmazmis bak, diyor. O zaman kaldiralim bunu.. Yani, desenki gelismis demokrasilerde herkes amuda kalkip yurur, millet yurumeye baslar, oyle bir kafadayiz..

Simdi bu argumanimla her turlu yasagi mesru hale getirebileceginizi de saniyorsaniz yaniliyorsunuz.

Bir kere is demokrasi ise samimi degiller. Madem gelismis ulkelerde boyle yasaklar olmaz, madem is din-inanc ozgurlugu, o zaman bu tartismanin zeminide orada olmali. Cikacaksin delikanli gibi lisede de (cunku ergenlige girmis oluyor), kamu alanlarinda da turbani yasak biraktiracaksin, hemde oyle komik ve zavalli alttan baglama bicimleri ile degil, delikanli gibi ortuyu serbest birakacaksin. Ha bunu baglama sekline ya da sirf universitelere indirgersen zaten, ben senin din-inanc ozgurlugu samimiyetinden suphe duyarim..

Ikincisi universiteler bir ulkenin fikir alanlaridir. Yani toplumun en alt kesimini olusturan bir adam, bir eliyle burnunu diger eliylede gobegini karistirirken "ya bence, simdik turban olmamali, gelismis demokrasilerde yokmus hem boyle sey" derse bu olmaz. Bunu universitelerin, sivil toplum kuruluslarinin bir araya gelerek cozmesi lazim. Sen dayatmayla universitelere turban gecirirsen demokrasiden bahsedemessin. Bunun mahalle baskisi osu busu var. Bugun mahalle baskisi olmayacagini %100 garanti etsinler, ben basortusu giyip eylemler yapacagim serbest birakilmasi icin..

Neyse efendim aslinda cok ayri seyler yazacaktimda birikmis iste icimde..

Saygilarimla,
Mesaj tarihi:
Bi de bi avukat hanım geçen gün söylemişti:
Reşit olduğunda türbanla okumasına izin verilen bir genç kıza, 4 sene sonrasında, "Çıkar türbanı, öyle gel kamuda çalış" denemez.

RTE cami duvarına işeyen it misali. Bakalım sonu nasıl bitecek bu dönemin.

Bi kaç şeyi de hatırlatmak istiyorum:
-Derin devletle (Ergenekon) ilgili gündem birden değişti, türbana döndü.
-Sınır ötesi operasyon sırasında 11. (onbirinci) yasayı onayladı.
-YÖK başkanının açıklaması da sınır ötesi operasyon sürecinde.
-Bankalar (Merkez bankasından sonra şimdi sırada Ziraat Bankası var) İstanbul' a taşınıyor.
-Tüm kurumlar (yargı dahil) atama ile doldurulacak. [Bu kısımda şunu belirtmek istiyorum. AKP,CHP,SHP,MHP,SP,TKP,... gibi hiçbir siyasi partinin yargının bağımsızlığına leke sürecek şekilde atama lüksüne sahip olabileceğini hazmedemiyorum.]
-Bir çok kurum ve kuruluş "Ben memleketimi pazarlamakla mükellefim." denerek satıldı.

Gidişat bana osmanlıyı hatırlatıyor ya umarım yanılıyorumdur.
Tehlikenin farkında mısınız?
Mesaj tarihi:
Bugün 1 ay aradan sonra okula gittim. Fakültenin bir tanesi hariç bütün kapıları ''güvenlik'' nedeniyle kilitlenmiş. O tek giriştede güvenlik görevlileri türbanlı kız nöbetindeler. Rekötrlüğe gireyim dedim, o kadar zaman sonra ilk kez üstüm arandı kimlik kontorlü yapıldı. Yaşasın türban, okullar kışlaya döndü.
Mesaj tarihi:
newdonis o benzerliği kuranlrın başında gelen sensin? "O zamanlarda türban takıyorlardı" diye bağırıp Türban'a gerekçe çıkarmaya çalışan sensin.

Şimdi ne olduda "şimdiki dünya" ile "o zamanlar" karşılaştırılamıyor? Fırıldak.

Ayrıca ülkenin sanatçıları, aydınları yanlış biliyor sizin gibi fırıldak liboşlar iyi biliyor.
  • Yeni Oluştur...