Prawler Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Forumdaki liberallerin yaptıkları şuna benziyor: "Namaz kılıyorum ama müslüman değilim." Zamanı geldiğinde tekmeyi yiyip demokrasi treninden atılacaksınız. O zaman tekmeyi yediğiniz yeri ovuşturup vah anam ne yaptım ben dersiniz. Bile bile kendinizi kullandırıyorsunuz. Ve evet, biz de görüyoruz bazı şeyleri. Özgürlük ayağı adı altında başka planlar yapılıyor.Bunu hatırlatınca da diyorsunuz ki "e hani biz birşey göremiyoruz". Siz görmeye başladığınızda çok geç olacak. Sırf sizin yüzünüzden liberalizmden soğudum. Müslümanlığın çarpıtıldığı gibi, siz de liberalizmi çarpıtıyorsunuz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 yani hepimizin sonu idam sehpası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 yok be, kuma gömüp taşlıyarak öldürüyo bunlar sehpalık iş yok=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Ya sizin yani (isim vermem gerekirse: sir, fightersfight (newdonis), malik, Sam) at gözlüğü ile olaylara tekdüze bakmanıza cidden İNANAMIYORUM. Bu kadar dar görüşlü olunmaz. Cidden korkunç bir tablosunuz. AKP'nin oy toplama araçlarından bir sürü örnek veriliyor. Onca satır arasından sadece kömür satırını alıp, "kömürle mi alındı sadece?" diyorsunuz. Korkunçsunuz. Okumamış cahilin yanında okumuş cahilde var. AKP'ye nasıl demokratik diyebiliyorsunuz? Yaptıklarının faşizm olduğunu nasıl inkar ediyorsunuz. cidden KORKUNÇsunuz. Ya yine örnekler sıralayacağım buraya ama anlamayacaksınız, aradan bir satır seçip "sadece bunla mı?" diyeceksiniz. Yine başa döneceğiz. Topunuzun artık bilerek gerici davrandığını varsayıyorum. süper zeka newdonis'te faşizm'in sadece Nazi faşizm'i olduğunu sanıyor. HAH. Yazık yazık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 açıkcası okumadım yazılanları.büyük ihtimal yazdıklarımda yazılmıştır. kanımca türbana hayır çok saçma.evet türban serbest bırakılmalıdır bence ancak diğer dinlere de bu özgürlüğün verileceğinin diğer dinlerin veya mezheplerin de tanınacağının,dini gerektiriyorsa onlarında üniversiteye istedikleri gibi girebileceklerinin garantisinin verilmesi gerekiyor. ama yok sadece türban isterim diyorsan nah sana türban demesi lazım adam gibi bir adamın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Sparkcaster said: bu kadar dediğin ne kadar? muhalefet yapan gazete yok muhalefet yapan 1-2 kanal var cumhuriyet mitinglerine bindirilmiş kıtalar postal yalayıci başbakana eleştri yapamıyor kimse yuh ulan yuh yalancı. anladık gazete okumuyorsun, bari TV izle be adam. hürriyet gazetesi ahmet hakan hariç 20 yazarı varsa 19 u muhalif. Sabah gazetesinin de ünlü yazarları arasında muhalifler mevcut. Ali kırca,Can Dündar, hatta hakaret eden bekir coşkun,yılmaz özdil aklıma gelenler. Bütün Kanallar AKP ye muhalif. Ugur Dündar ın STAR ı, Ali Kırcanın SHOW TV si, Can Dündar ın NTV Si,(sadece kendi programı ntv objektifdir,) zaman zaman mehmet ali birand , daha ne istiyorsun? Ülkemizdeki Mizah dergilerinin hepsi Muhalif,her kapagında TAYYIP VAR GÖRMÜYOR MUSUN? yuhlar olsun bide hala AKP faşizm yapıyor diyen var bu da sırf küfür anlamında. Adam Faşizm diyor, nesi faşist diyorsun yalancılık yapıyor. yeter artık biraz onurunuz olsun,eleştiricekseniz bir dayanagınız tutanagınız olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Ulan hiç güleceğim yoktu be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udonis Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 saglam konu ya tartıs tartıs bitmez bu ... tartısanda bise olmicak ya gucu olan yapıo sati =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 sir said: aşağı yukarı 16 milyon oy kömürle kazanılmıştır diyebiliyosan ben daha tartışmıycam. hayır akp'nin başarısı falan değildir seçimi kazandıran, akp'nin konumudur. ideolojik anlamda muhafazakar, sağcı, ekonomik anlamda da liberal olan partiler daima kazanmışlardır seçimleri. dp, ap, anap, akp. ha bi de ekstradan ekonomik istikrar imajı verebilirsen, reklamını iyi yapıp, her ile, ilçeye tek tek gidersen ve dışlayıcı politikadan kaçınırsan alırsın 16 milyon oy. hadi üşenmeyin şu yazıyı da okuyun, etyen mahçupyanın. kendisi agos'un başyazarı, öyle dinci cemaatçı falan da değil yani gaza gelmeyin. bu yazı üzerine bugünlük ben daha fazla bişey yazma ihtiyacı duymuyorum: laiklik modern bağnazlık mıdır? Bu postta haklı olduğun tek nokta, diğer partilerin AKP'ye göre nazaran daha leş olması.. Katılıyorum, hatta CHP'ye vereceğime giderim DTP'ye AKP'ye falan veririm daha iyi o derece.. Ama postunun gerisi gene blah blah üzgünüm :/ Bu arada verdiğin yazı sayesinde mahçupyanın kulaklarını baya çınlattım, saolasın.. Bu yazının üstüne birşey yazmama ihtiyacın nasıl bir kafada olduğunu gösteriyor zaten sir :) mahçupyan said: Laikliğin demokrasi açısından ne denli hayatî önemde olduğu da malum Zaten şu giriş beni benden aldı, acaba Avrupa'da demokrasi laiklik olmadan başlayabilir miydi? Bunu ben biliyorum da mahçup bilmiyor mu? Tabiki biliyor ama aksini yazamaz çünkü PİYON.. Yazsa bile yayınlamazlar zaten Haha bu paragraf mükemmel mahçupyan said: Türkiye'deki başörtüsü yasağı bu tür bir cahilane tutumun bizde de geçerli olduğunun ipuçlarını veriyor. Hukukî hiçbir temeli olmayan ve idarî işlemle sırf kıyafetinden ötürü bazı insanların kamusal alanda yer almalarını yasaklayan böylesine akıl dışı bir tasarrufta ısrar edilmesi nasıl açıklanabilir? Laik kesimin bir bölümünün başörtülüleri tanımadığını ve hatta tanımak da istemediğini; sadece ne pahasına olursa olsun onları kendi hayat alanlarının dışında tutmak istediklerini tespit ettiğinizde bu meselenin siyaseti epeyce aştığını anlıyorsunuz. Görünüşte psikolojik korkuları ima eden bu dışlama isteğinin ardında apaçık bir özgüven eksikliği var. Laik kesimin bir bölümü Türkiye toplumunu tüm çeşitliliği içinde kavramaktan aciz olduğu ölçüde, kendisini cemaatleştirmiş durumda. Lütfen biraz zaman ayırın ve şu beş para etmez yazıyı okuyun, yıllarca dincilerle çalışmış, dinci kanallarda yorumculuk yapmış bu adamın laikliğe nasıl saldırdığını görün.. Böyle düpedüz karşıdevrimci yazıları da utanmadan koyuyorsunuz ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 ya ben adamın asagıda diğer yazılarının başlıklarını okudum sadece,direk kapattim sayfayi. bide gelip buraya agosda yazıo, dinci tayfadan değil diyorsun, kendin inanmadığın şeyleri yazma sir . önce kendine 6 kere tekrar et, kendini inandir sonra buraya yaz. kus öh be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 bu ülkede gerçekten demokrasiyi anlayan ve anlatan ender insanlardan biridir, dincilikle, şeriatla falan da hiçbi alakası olmadığı aşikardır. okuyun okuyun düşük bi ihtimal de olsa, bakarsınız ufkunuz açılır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 o düşük ihtimaller sana gelmediyse bize hiç gelmez kusura bakma. pek bir huysuzum bugun ,uzun uzun anlaticagima kısa cümleler seçiyorum özenle hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 sen kimsin ki vasfın ne konumun ne yaşın ne başın ne de başkalarına laf atabilecek haddi buluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 buyrun yazıyı beğendim,okuyun bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 fightersfight said: sen kimsin ki vasfın ne konumun ne yaşın ne başın ne de başkalarına laf atabilecek haddi buluyorsun. sonra fightersfight'a "vakit okuru" diyince kızıyorsunuz be. birazdan "masonsunuz lan siz!" diye tükürükler saçmaya başlarsa hiç şaşırmam. tamam sir, sam felan benle aynı görüşte değil, bazı şeyleri anlamamakta ısrar ediyorlar, ama en azından saygı duyuyorum adamlara. adabıyla oturuyorlar şurda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Bugün mail'la geldi. Tarihe dikkat Livaneliyi pek sevmem ama yazı doğru. Ha Uğur Mumcu'nun dediklerinide youtube'ta aratın izleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 oba adam taa 2005'ten görmüş olayları. sonra forgiver-sam-malik-sir gibi kişiler "çok hayalperestsiniz, kendinizce teori üretiyorsunuz" felan diye suçluyorlar bizi :) doğru çıkınca nolcak. hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 oo zülfü livaneli yazdıysa kessin doğrudur ya! evet türkiye hızla değişiyo ve bu değişim bürokratik mekanizmanın öngörmediği ve arzulamadığı bir biçimde gerçekleşiyor. ama bürokrasinin istemediği rejim illa şeriat olacak diye bir kaide yok. türkiye kabuklarını kırmak istiyor, devlet eksenli değil, toplum eksenli siyaset yapılsın istiyor, gerçek anlamıyla demokrasi ve özgürlük talep ediyor. burada devletin otoritesinin sarsılması, siyasette devletin (ve tabi askerin) etkisinin büyük ölçüde azalmasını anlayabilirsiniz. ancak bu durum özgürlüklerin kısıtlanması olarak mı tezahür edecek yoksa artması mı, işte bunu henüz görmedik. bi o yana bi bu yana gidip geliyoruz. bu arada hazır türbana hayır topiğindeyken türbanlı kızların bir bildirisini koymak istiyorum şuraya, tabi sizin akp yanlısı addettiğiniz medyada geniş yer bulmamasına şaşmamalı, gerilimi körüklemekten başka bişey yaptıkları yok. leyla ipekçi'nin yazısından alıntılıyorum: başörtülü kadınlar geçtiğimiz günlerde bir basın bildirisi yayınladılar: "Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir, henüz özgür olmadık" diyerek altı yüzün üzerinde imzaya ulaştılar. "Üniversite kapısı sert bir şekilde yüzümüze kapatıldığı günden bu yana yaşadığımız acılar bize bir şey öğretti. Başını örttüğü için ayrımcılığa uğrayan kadınlar olarak tüm samimiyetimizle açıklıyoruz ki; üniversitelere başımızı örterek girmekle mutlu olmayacağız. Ta ki: Kürtlerin ve ötekileştirilenlerin kendilerini bu ülkenin asli unsuru hissetmesi için gereken hukukî ve psikolojik ortam oluşturulmadan. Acımasızca işlenen cinayetlerin gerçek sorumlularına ulaşılmadan. 301 davalarını bitirecek düzenleme yapılmadan. Azınlık vakıflarının üzerinde pişkince oturanların rahatı bozulmadan. Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden. Üniversitelerden sudan sebeplerle atılan arkadaşlarımız geri dönmeden. Yasakçı zihniyet bize ne zaman, nerelerde ve nasıl örtüneceğimizi dayatmaktan vazgeçmeden. Üniversitelerin bilimsel özgürlüğünün önündeki en büyük engel YÖK kaldırılmadan (...) Birimizin diğerimiz için tehlike olduğu korkusunu yayıp bizi birbirimize düşürerek bu adaletsiz düzenini devam ettiren yasakçı zihniyet tamamen ortadan kalkmadan hiçbir özgürlük tam özgürlük değildir. Özgürlüklerin kısıtlanmasının ne demek olduğunu bilen insanlar olarak, bundan sonra da her türlü ayrımcılığın, hak ihlalinin, baskının, dayatmanın karşısında olacağız." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 sir said: oo zülfü livaneli yazdıysa kessin doğrudur ya! Ohooo güzel insan, sana Einstein'dan yazı getirsek "oo Einstein yazdıysa kessin doğrudur ya!" dersin. Sakallı yada bukalemun medya harici hiçbir yazıyı beğenmiyorsunuz bakıyorum :). Ferhan Şensoy'lar yazsın, Müjdat Gezen'ler söylesin, Fazıl Say'lar, Metin Akpınar'lar yazsın söylesin hiçbir değeri yok. Enginar yazsın "muhteşem" ama. Aydınlarla cahiller ne güzelde birbirinden ayrılıyor. İşin kötüsü "aydınlar" kelimesine uyuz oluyor bu kesimler artık. Cahillik benimsenmiş kimlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 yazsınlar abicim, ama sosyolojik olaylarda fizik gibi tek ve net bir doğru yoktur, olay yoruma bakar. zülfü livaneli bence iyi bir yorumcu değildir, tıpkı bekir coşkun, yılmaz özdil vb. gibi. ha sanatçıların kaygılı olmalarını anlarım, tabii ki bunları dile getirecek bir kesim de olacak, toplumdaki ve siyasetteki değişimlerden elbette tedirgin olunabilir. ama olayı yorumlarken, hele bir de köşe yazarıysanız şunu da düşünmek gerek, akp'nin bütün kontrolü ele geçirmesinin yolunu açan bu sistemi getirenler kim? cumhurbaşkanını sorumsuz ama yetkili kılanlar, hükumeti bürokratik çemberin içine alanlar, rejimi korumak uğruna halktan uzaklaşanlar kim? engin ardıç bunları sorabildiği için daha iyi bir yorumcudur, çünkü olaylara bütünlemesine bakmayı ve sistemi başından eleştirmeyi bilmektedir. bu sistem değişmedikçe akp gider zkp gelir, zkp gider fkp gelir aynı döngüde döneriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 E tamam bu konuda senle hemfikirim. Eski hükümetlerin iyi iş yapmadığını kabul ediyoruz zaten. Kimse eskiden CHP'nin DSP'nin düzgün iş yaptığını söylemiyor. Ama onların yaptığı bu yanlışların sonucudur bu AKP ve gerici kesim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phy Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 sir said: Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden.[/i] Bu cumle bana biraz ters geldi.. Ama tabi Alevileri sevmeye baslamalari guzel birsey. Eger degilse duygu somurusunden baska birsey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Bir insanın iyi bir yorumcu olması için kayıtsız şartsız dincileri desteklemesi ve özgürlük ayağına piyon olması gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Basortum olmadan asla ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 sir abi.imzanda yazan blog a giriyim diyorum da.yaşasın fethullah,yaşasın irticacılık yazısı çıkıcak diye korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar