Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türbana Hayır!!!

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Evet bu anayasa değişikliği iptal kararlarını 82 Anayasası'ndan önce verdi mahkeme, hatta benim şahsi kanaatim mahkemenin başvuruyu yetki dışı sayacağı ancak iptal ederse de "aa nasıl olur, burada böyle yazıyor" diye şaşırmayacağım.

Anayasa değişikliğine dayanarak yapılan bir kanun laiklikle
çelişirse ne olacak peki ilerde?

Nereden baksak türbana özel yapılan Anayasa değişikliği sakat doğuyor. Yüce Meclisin genelde hak hukuk pek umrunda olmuyor kanun yaparken, geçmişte hukuk devleti ilkesine aykırı değişiklikler yaptığı dahi vuku bulmuştu.Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi'nin demokratik hukuk devletinin genel ilkelerini gözeterek Anayasa değişikliklerini inceleyebilmesi mantıklı geliyor bana. Ama bu türban değişikliğine karşı bir şey yapamacayacak mahkeme en azından hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen sefer ilçe akp koluyla papaz oldum evimin kapısına gelmişler. karanfil veriyolar sayın recep tayyip erdoğanın selamıyla geldik diyolar. yemin ediyorum apartmanı ayağa kaldırdım polis geldi kapıya. bir gün gelirlerse ellerinde bi paket böyle işlemeli taşlı türban ya kendi kafama sıkarım ya onların kafasına sıkarım. bu memleketin bu şekilde çökerten bu örümcek beyinli bile değil tamamen beyinsiz karaktersiz istismar yapmaktan başka bişey yapmayan kılıksız davarlar yüzünden bu memleketten gitmem ya burda ben ölürüm ya onları öldürürüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Son zamanlarda türban takanların sayısı iyice çoğaldı. sizce niye?

-çevre baskısı. akp iktidarının politikaları sayesinde kot pantolon giyen üniversiteli kızlara jilet atılan döneme geri dönüyoruz
-kızlara bedava kampüs , eğitim vs sağlanması
-belediyelerle iş yapmak isteyenlerin ya da muhafazakar kesimden bazı kesimlere hoş görünmek isteyenlerin eşlerine kafaları kapattırmaları.
-Emin Çölaşan'ın belirttiği gibi sabah programlarında milyonların karşısında göbek atıp oynayan türbanlı kızlar görüyoruz??? ya da sevgililer gününde sevgisini sömürür gibi öpen(işin adabını da bilmiyorlar) türbanlı bir kızın fotoğrafı haber bülteninde yer alıyordu. yani ortamda TÜRBAN ı tak , sonra ne istersen yap gibi bir hava var. bu Canan Barlas'ın yaptığı gibi bir özgürlük hareketi gibi kabul edilemez , çünkü kadına sokağa çıkması karşılığında bir üniforma giydirilmektedir.
-türban takan ve böylece saçını göstermeyip erkeklerin dikkatini çekmekten uzak duran ahlaklı iffetli kızlarımız niçin hava 40 derece olduğunda bile cafcaflı renklere sahip naylon giysilerle ortalıkta dolaşmaktadır. hatta içlerine giydikleri kazakların üstüne el kadar askılı kıyafetler giyerek ergenlik çağında , cıvıl cıvıl oldukları halde nasıl ''kadın'' olmanın yükünün omuzlarına yüklendiğini sergilemektedirler.
-zaman vakit gazetelerinin yazarları zaten ulemalığa soyunup ''türbanlı bir kız türbansız bir kızla ancak onu doğru yola sokmak amacıyla gezebilir dolaşabilir, başka türlüsü caiz değildir türünde demeçler vermeye başlamışlardır.

-son olarak üniversitelerde türbanlı-türban karşıtı gençler birbirlerini protesto etmekte , gerilim gitgide yükselmekte , olaylar kardeş kavgasına dönüşmeye doğru ilerlemektedir. zaten iç-çatışmalar emperyalizmin bir ülke üstündeki yegane amacına ulaşmasını için ihtiyaç duyduğu en belli başlı ortamdır.

bunun dışında üniversitede türbanıyla okuyup mezun olan bir avukat ya da doktor olmuş genç kız devlet dairesinde türbanla çalışamayacağını farkedip dava açaçaktır. hatta bu tür davalar yağacaktır ve üniversitede türbanla okumak serbest olduğu halde açtıkları davalar yasal olarak ''haklı'' olacaktır.

anlayacağınız ortada temel özgürlük falan yoktur. kendisinin tabiriyle sessiz yığınların(dinci kesimin -dindar değil yobaz-) sesini dinleyen sayın başbaşanımız oy avlayabilmek için laik devlete ağır hasar vermekle meşguldür.
Sosyal ağlarda paylaş

aylardır aynı şeyleri söyleyip duruyosunuz. türbanlıların artması sizi niye geriyo, sokakta öpüşmesi, gidip göbek atması, rengarenk giyinmesi sizi niye geriyo? noluyo yani hayatlarınıza müdahale mi ediyolar? ellerinde türbanlarla dolaşıp başı açık gördüklerinin kafasına mı örtüyolar? bi rahat bırakın, karışmayın, müdahale etmeyin. bi çıksınlar hele sokağa, girsinler üniversteye, entegre olsunlar, bu korku, bu paranoya niyedir yani..

ayaklanmaların, darbelerin, diktaların, çatışmaların, katliamların yıkamadığı rejimi türbanlılar mı yıkacak?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
aylardır aynı şeyleri söyleyip duruyosunuz. türbanlıların artması sizi niye geriyo, sokakta öpüşmesi, gidip göbek atması, rengarenk giyinmesi sizi niye geriyo? noluyo yani hayatlarınıza müdahale mi ediyolar? ellerinde türbanlarla dolaşıp başı açık gördüklerinin kafasına mı örtüyolar? bi rahat bırakın, karışmayın, müdahale etmeyin. bi çıksınlar hele sokağa, girsinler üniversteye, entegre olsunlar, bu korku, bu paranoya niyedir yani..

ayaklanmaların, darbelerin, diktaların, çatışmaların, katliamların yıkamadığı rejimi türbanlılar mı yıkacak?

türban sanki yasakmış gibi konuşmussun.
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç bir iddia

said:
Cumhurbaşkanı neden ağırdan alıyor?

DÜN bu yazıyı yazdığım saate kadar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa değişikliği ile ilgili kanunu "incelemeye" devam ediyordu.

Cumhurbaşkanı’nı bu köşede daha önce, kanunları incelemeye bile gerek görmeden hemen imzalaması nedeniyle eleştirmiştim.

Uçaktan iner inmez imzaladığı bir kanun bile olduğunu hatırlayacaksınız.

O tarihte bu eleştiriler şöyle yanıtlanmıştı: Cumhurbaşkanımız, kanunları daha komisyonda görüşülürken getirtip, inceliyor. Köşk’ün hukukçuları bütün süreç boyunca incelemelerini sürdürüyorlar ve kanunlar çıktığında incelemeler de sonuçlanmış oluyor!

Türban ile ilgili Anayasa değişikliğine yönelik tartışmalar bu toplumu günlerce meşgul etti.

Her şey kamuoyunun gözünün önünde cereyan etti. Değişiklik yapılan maddeler ile ilgili en küçük ayrıntı bile gazetelere yansıdı.

Ülkeyi böylesine meşgul eden bir Anayasa değişikliğinin, Cumhurbaşkanı’nın dikkatinden kaçmış olmasını düşünmemiz için de herhangi bir nedenimiz yok.

Durumda bir tuhaflık var: Ya Köşk’ün daha önceki açıklamaları doğru değildi ya da Cumhurbaşkanı, Anayasa değişikliğini onaylamayı kasten geciktiriyor.

Bunun nasıl bir planın parçası olduğunu tahmin etmek zor değil.

Belli ki "Aradan biraz zaman geçer, tartışmalar soğursa bu iş de unutulur" gibi bir hesap var.

Bu planın işleyip işlemeyeceğini biraz beklersek görebileceğiz.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8252475.asp?yazarid=148&gid=61&sz=48693
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

neden türbanlı sayısındaki artışla gerildiğimizi , hayatlarımızın bundan nasıl etkilenebileceğini , ve türban sayısındaki artışın sebeplerini sanıyorum çok güzel açıkladım

türban takmak kadının erkeğe sade görünüp iffetini korumasını sağlar(bkz: kadını sex objesi olarak görmek) ancak sade görünmek için türban takan iffetli kızımız sokak ortasında erkek arkadaşıyla öpüşüyor kucaklaşıyorsa , milyonların karşısında göbek atıyorsa ortada bir çelişki vardır

bunun dışında türban takıp altına fileli çorap giymeleri , kazaklarının üstüne askılılar geçirmeleri aslında böyle giyinmeye çok özendiklerini ama çevre baskısından korktuklarını ya da türban takmakta bir menfaat bulduklarını gösteriyor.

anlayacağın türban işlevsiz bir objedir , toplumda sorun çıkarmaktan başka hiçbir işe yaramadığı gibi , takanın da müslümanlığına müslümanlık katmamakta üstüne bu tip davranışlar eklendiğinde olay iyice ''Tanrı'yı kandırma''ya dönüşmektedir
Sosyal ağlarda paylaş

oy avcılığı uğruna laik-antilaik çatışması yaratılmaya çalışılıyor. vatanı memleketi bölmek yağmalamak için ortam yaratılmaya çalışıyor. ve bu çalışmayı bize özgürlük adı altında mazur göstermeye çalışan da sözde solcu liberalist düşünce

madem o kadar özgürce kendi hayatlarını yaşamak istiyolar çıkarsınlar türbanı özendikleri biçimde giyinsinler. ama yok olmaz , çünkü türban bir siyasi simge ve zorunlu bir üniforma onların üstünde. hatta bir menfaat aracı.

bu genç kızlara asıl baskıyı yapanlar(onlara ne yapacaklarını söyleyenler) da işte bu türbanlı sayısını suni yollarla artırmaya , çevre baskısı oluşturup kafaları örttürmeye , ondan siyasi rant sağlamaya çalışanlar.

edit : tüm bunların üstüne hala direteceksen peşinen şunu söyliyeyim BİR BAŞKASININ ÖZGÜRLÜKLERİNİN BAŞLADIĞI YERDE TÜM TOPLUMA ZARAR VERMEYE VE ONU BÖLÜNMEYE GÖTÜRDÜĞÜ YERDE ÖZGÜRLÜK BİTER.
dolayısıyla inanç onların inancıysa vatan da benim vatanım.
Sosyal ağlarda paylaş

oy avcılığı vesaire beni ilgilendirmiyo, hangi parti napmış, orasında değilim işin. türbanlı bir kızın da türbansız bir kızla aynı haklara sahip olması taraftarıyım sadece.

bahsettiğin tartışmayı körükleyenler arasında ulusalcılar da var.

aile-mahalle baskısıyla türban takanlar olduğu gibi, kendi iradesiyle türban takanlar da var. chp, mhp veya bağımsız milletvekillerine oy verip de türban takanlar da var.

türban sayesinde siyasi rant olsun istemiyosanız, sokarsınız üniversteye, verirsiniz haklarını, tartışma biter.

türban takan bir kız senin veya bir başkasının özgürlüğünü nasıl kısıtlar bunu da bana açıklarsan sevinirim. bahsettiğin gibi olsaydı gider türbanlılara dava açardık, sokakta türban takanları polis yakalar içeri atardı.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
oy avcılığı vesaire beni ilgilendirmiyo, hangi parti napmış, orasında değilim işin. türbanlı bir kızın da türbansız bir kızla aynı haklara sahip olması taraftarıyım sadece.

bahsettiğin tartışmayı körükleyenler arasında ulusalcılar da var.
said:

biz de isteriz herkes eşit haklara sahip olunsun ama vatanın milletin menfaati için kısıtlamalar kimi zaman gerekli olabiliyor

ulusalcıların tartışma körüklediği falan yok , onlar da benim gibi memleketin menfaatlerinin türban özgürlüğünden üstün olduğundan bahsediyor , oy avcılığına bürünenlerin üstünü örtmeye çalıştığı kriz , terör vesaire tehlikelere dikkat çekmeye çalışıyorlar.

kaldı ki tartışmaları körüklemeleri zaten mantık-dışı çünkü bu tartışmaları körüklemekten hiçbir kazançları yok.

bunun dışında söylediğin herşeyin cevabını zaten verdim. artık cevaplar ufaktan kendini tekrar etmeye başladığından sanırım daha fazla tartışmaya girmeyeceğim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...