huun Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 sg-1 said: Huun'un yazısı şeye benziyor, ölmüş adamın arkasından "arkadaşlar, kamyon çarpmamış, taksi çarpmış, ne kadar abartıyorsunuz" demeye benziyor. Ne demek istediğini anlamadım; ha türban ha başörtüsü diyorsan ki bana öyle gibi geldi... Söylediğim birşey vardı, Fatih Çekirge "GATA'da türbana değil ama başörtüsüne izin veriliyor, çözüm bu olabilir" eksenin de haber yaptığında. Tamam türban olmasın başörtüsü olsun. Böylece her iki taraf için de samimiyet testi olur. Bugün görülüyor ki sınavda kalanlar var. Dertleri siyasi simge değil, insanların inançlarıymış. Belki senin söylemek istediğin başka birşeydi ama konu konuyu açtı işte, aklıma gelmişken yazıverdim bunu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Penthesilea said: Siz gercekten AKP'nin bu olayin pesinde kosmasinin TEK sebebinin demokrasi oldugunu dusunecek kadar aptal misiniz? "Demokrasi bir aractir, gidecegimiz yere kadar gider sonra ineriz" demis bir adam bugun demokrasi dersi veriyor bize, ne gerizekali milletiz ya. Demokrasiymis, insan haklariymis. Bu konuda hep aynı örneği veriyorum. Bizim okuldaki rektörün böyle bir şeye izin vermesinin o kadının liberal görüşlü bir insan olmasından kaynaklandığı açıkça belli. Ama tutup da AKPnin insanların eşitliğini ve özgürlüğünü savunduğunu düşünen varsa hala çok komik, adamlar türban meselesini gündem değiştirme aleti haline getirdi, özgürlüğünü savunduğu kitleyi kullanıyorlar resmen. Hem 1 sene sonra yine o tarafın oylarını alacaklar hem de yaptıkları saçmalıkların o zamana kadar gündeme çıkmasına engel olacaklar. Örnek mi istiyorsunuz; tren devrildi yine ama "kamuya da türban girer belki" dediler, şimdi trenden ne ses var ne seda herkes türbanı tartışıyor. Kendi dini görüşlerine uymayan diğer azınlıklıkarı sanki, ülkede yokmuş gibi gösteren (bakınız: bizim ülkemizde eşcinsel yoktur teşekkürler) ve böyle kafa yapısında üyelerden oluşan bir partinin siz hala bütün halkın özgürlüğünü için mi çabaladığını düşünüyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 türban adı altında suni gündem yaratmak ve insanları uyutmak için yepisyeni cinlikler üretmek ve de bunlar olurken memleketi donuna kadar satmak akp den beklenmeyecek bişey değil.süreç normal ilerliyor. şaşırdığım şey bu ülkenin memleketine sahip çıktığını iddaa eden gençlerinin bile sözkonusu suni gündemi ciddiye alıp akp nin ekmeğine yağ sürmesi. ne türbanı ne laikliği ya? eğitimimizi, sağlığımızı paraya bağladılar.resmen parası olmayan yaşamasın, okumasın diyolar.turgut özlın başlattığı, dervişin körüklediği türkiyeyi küresel kapitalizmin dibine yaklaştırma girişimine müthiş katkılarda bulunuyorlar.ne öğrencinin, ne işçinin, ne de doğuda hangi amaç uğruna öldüğü belli olmayan insanların canları onların umrunda bile değil. ve biz şimdi tepki olarak türban meselesine mi takıyoruz. peki o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Ekmek said: İlk resimdeki çarşaflı kız çok komik ya. Böyle ortasından tutup fırlatasım geldi. hay fırlayasıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 @huun, evet, benim söylemek istediğim başka birşeydi. Zamanında Özal anayasayı bi kere delmekten birşey olmaz demişti, yaşın yeterse hatırlarsın, epey meşhurdur. Sonra anayasa delik deşik oldu. Bu olayı ben de buna benzetiyorum, başörtüsü ile başlar, sonra bilmem neye döner. Hem ayrıca bunu kontrol edecek bir mekanizma yok ki, kapıdan girerken başörtüsü yapar, içeride bildiği gibi bağlar, kim nasıl denetleyecek ki bunu? Demem o ki, bu yeniliğe karşı çıkanlar başörtüsüne karşı çıkmıyorlar, işin aslı bambaşka çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Az önce akrabalarımın birinden forwarded mail geldi. Başlık "ibret görüntüleri!!" Videoda iran'da bir kadını tekmeleyerek linç ediyorlar, kafasını ayaklarıyla eziyorlar sonra bir beton parçasıyla kafasını ezerek öldürüyorlar. Şimdi, siz hala türban serbest kalınca böyle bir olayla karşılaşmayacağımızı mı düşünüyorsunuz? Türbanı "demokrasi" adı altında nasıl savunuyorsunuz? Taksimde turistleri elleyenlerin mahallelerinde başı açık olanlara eninde sonunda bunları yapacaklarını anlayamıyormusunuz? Sizde Türkiye'de değilde Norveç'te mi yaşıyorsunuz ki bunu savunabiliyorsunuz? Penth'in dediği gibi, türbanı ve AKP'nin yaptıklarını destekleyenler aptal mıdır? sorusuna cevap veriyorum: Evet aptaldır. Ayrıca taksimde ki sapıklar ile bizim eşit olduğumuzu söyleyenlerde aptaldır. Kadını döverek öldürenlerle bizi eş gören, göz göre göre bizi o yöne sürükleyen kişilerde aptaldır. Feci oldum videoyu izlerken. Yukarda ki fotoğraflarda anlatıyor. Neymiş İnsan hakları için türbana özgürlükmüş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 yıllarca istiklal marşı söyledik haybeyeymiş. arkadaş yurdunu alçaklara uğratma sakın :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 insan haklarıyla türbanın alakası yok.Bu devlet laik bir ülke olarak kuruldu.böyle devam etmesi gerekir ve ben böyle devam etmesini isterim ama ne yazıkki elimizi kolumuzu seçimlerde bağladılar..şimdi istediklerini yapabiliyolar.. başbakanda onların cumhurbaşkanıda onların..veto nun lafı bile geçmez artık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 cumhurbaşkanı demeyin şuna ya, çankaya 1. noteri o=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo_Angel Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 rte yakında ytl nin üstünede feto nun resimlerini koydurur meclisi ele geçirdi cumhurbaşkanlıgını ele geçirdi kuzenini yegenini bütün sülalesini çaktırmadan ihalelere sokup bir çok yerden haksız kazanç elde etti daha bu adam hakkında konuşmaya degmez yaptıklarını gizlemek için türban gibi konularla suni gündem yaratan bi adam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 ShadowFury said: cumhurbaşkanı demeyin şuna ya, çankaya 1. noteri o=) bana kalsa ben görmüyorm onu cumhurbaşkanı olarak filan..millete kastıra kastıra kabul ettirdiler yok 11. yok 12. filan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Thestral said: Eşitlik olmadan özgürlük olmaz. Bu konu üzerinden özgürlük çığırtkanlığı yapanlar, eşitsiz gelişimi yok saymaktalar. Yanılıyorsun... Eşitliğin olduğu yerde özgürlük olmaz. Eşit olmaları için insanların özgürlüklerini kısıtlarsın vs... Lütfen kelimelerle bu kadar net açıklama yapmadan önce biraz kavram öğren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Turbanı savunanlar turbanın neden yasaklandıgını hangı amac ıcın yasaklandıgını bılıyor mu kamuda sadece turban deıl sac sakal vs.. turu seylerde yasak nedenı gruplasma olmasını engellemek ıcın Yarın yada ertesı gun turban serbest olursa bası acık olarak okuyanlara baskı altında kalıcak sen neden turban takmıyorsun dıye(bunun aksını dusunen varsa zaten bundan sonra yazdıklarımı okumasına gerek yok)gruplasma olacak ıcsavasa donusen bır surece gırılecek turbanı serbest bırakmısken sakal bıyık vs.. serbest olsun cCc tayfası kendılerıne ve amerıkan gurescılerıne aıt bıyıklarını uzatarak bıyık bırakmayanlara sen neden bıyık bırakmıyorsun bızden degıl mısın dıyerekten rahat rahat gırıssınler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 arkadaşlar ben Türbana Hayır diyorum herkez bir felaket senaryosu yazıyor ben istemiyorum Türbanı Devlete ait resmi kurum ve kuruluşlarda tek türban değil 3 hilal resimleri kurt ve köpek resimleri görmek istemiyorum. Haç resmi veya işareti satanist işareti... Yani insanların inandıkları ve kişiliklerini belli eden hiç birşey istemiyorum. Tavrım net ve açıktır. Türbana Hayır diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Sarı öküz SÖMESTR başladı. Karne hediyesi olarak ne versem acaba diye düşünüyordum, karınca kararınca, şu meşhur hikáyeyi vermek geldi aklıma. Yetişkinlerin işine yaramadı... Belki çocukların işine yarar. Ormanın birinde... Aslanlar toplanmış. "Yahu" demişler, "Hesapta kralız, açlıktan öleceğiz birader... Maymuna saldırsak, ağaca kaçıyor; fillere saldırsak, fazla büyük... Ceylanlar hızlı, yetişemiyoruz; kuşa dalsak, uçuyor; e balık yakalayacak halimiz de yok... N’aapsak?" Bir tanesi "En iyisi, öküzlere saldıralım" demiş, "iri yarı görünüyorlar ama, ne pençeleri var, ne dişleri diş... Tam dişimize göre!" Olur mu? Olur. Hücum! Ama evdeki hesap çarşıya uymamış; öküz, öyle yabana atılacak hayvan değilmiş meğer... Organize oluyorlar, topluca savunma yapıyorlar, püskürtüyorlarmış. Aslanlar aç bilaç. N’aapsak, n’aapsak? "Tilkiye danışalım" demişler. Tilki "kolay" demiş, "beni, öküzlerin yaşadığı zengin otlakların prensi yapın, işinizi halledeyim..." Kabul etmişler. Tilki, elinde beyaz bayrakla öküzlere gitmiş, "saygıdeğer öküzler" demiş, "aslında aslanlar uysaldır, sizi de çok seviyorlar... Ama şu aranızdaki sarı öküz var ya, sarı öküz, işte sorun o... Görünce tahrik oluyorlar, canları çekiyor, verin şu sarı öküzü, kurtulun kardeşim, huzur içinde yaşayın!" Öküz heyeti düşünmüş taşınmış, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığıyla, verivemişler sarı öküzü... Aslanlar da afiyetle yemiş. Bir gün, iki gün... Tilki gene gelmiş. "Bakın gördüğünüz gibi, saldırılar kesildi, mutlu mutlu yaşıyorsunuz" demiş ve eklemiş: "Ama şu benekli öküz var ya, benekli öküz, o burada olduğu sürece size rahat yüzü yok arkadaş, canları çekiyor, verin, kurtulun!" Öküz heyeti düşünmüş, "otlağın selameti için" teslim etmiş benekli öküzü. Üç gün, dört gün... Tilki gene gelmiş. Kuyruğu uzun olanı... Burnu beyaz olanı... Tombul olanı... Tek tek alıp, gitmiş. Otlak seyrelmiş. Aslanlar semirmiş. Bir gün... Tilki gelmemiş! Gerek kalmamış çünkü. Direkt aslan gelmiş. "Hanginizi istiyorsam, canım hanginizi çekiyorsa, onu vereceksiniz, adamı hasta etmeyin" demiş. Otların arasında tir tir titreyen, tek tük kalmış öküzler, "keşke sarı öküzü vermeseydik" demiş ama, iş işten geçmiş. İşte böyle çocuklar... Öküzlük böyle bir şey. Yılmaz Özdilin bugünki yazısı hosuma gitti üniversitede türbanla başladılar nereye kadar gider bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Penthesilea said: Kimse manyak degil, bahsedilen ozgurlukse, biz de bu ulkenin ferdiyiz, bu ulkenin insanlarinin ozgurlugu demek bizim ozgurlugumuz demek. Siz gercekten AKP'nin bu olayin pesinde kosmasinin TEK sebebinin demokrasi oldugunu dusunecek kadar aptal misiniz? penth işte sorun şu iki paragraf arasındaki geçişte. akp türban üzerinden siyaset yapmış olabilir, türbanlıların oyunu almış olabilir. ama türbanın üniverstelerde serbestliğini savunmak akp taraftarı olmak değildir. partiyi sevmiyoruz diye doğru yaptığı şeyleri desteklememek saçma olur. türban bu ülkede artık kabul görmüş ve yaygınlaşmıştır. türbanlılar arasında mhp'ye, chpye, ufuk urasa, baskın orana oy verenler falan da var. sen devlet gözünde türbanı marjinalleştirirsen siyasi simge olarak kullanılmaya ve gerilim yaratmaya devam edecektir. ha yok sistemin içine alırsan, normlaşacaktır ve sorun kendi kendisini çözecektir. ben türban serbestliğini hangi parti getirirse getirsin desteklerim, çünkü sokaklarda kabul görmüş bir giyim tarzının ülkenin üniverstelerinde yasak olması, resmen komiktir. benim aylardır kızdığım şey, akp üzerinden bütün akp seçmenlerine alenen küfür ve hakaret edilmesi. akp bugün geçmişteki versiyonları gibi şeriatçı parti konumunda değildir,artık sağ liberal bi parti olmuştur ve ister beğenin ister beğenmeyin türkiyede iktidara daima sağ liberal partiler hakim olmuştur. ha bu zihniyetten çıkmanın yolu, yeni bir parti oluşturmaktır, ama bu parti de iktidar şansı olsun istiyosa muhakkak "sağ" görüşlü ve muhakkak liberal ekonomiyi destekleyen, küreselleşmeye entegre olmayı ve AB'ye girmeyi hedefleyen bir parti olmalıdır. burada tayyip ve ekibinin yaptığı binlerce dolandırıcılık, düzenbazlık, yalan-dolan, hakaret, hata, safsata sayabilirsiniz. aynı şeyleri bu ülkenin geçmişindeki tüm hükumetler, tüm iktidarlar için de sayabilirsiniz. ancak bu ülkede seçmenin kararı bunlara bağlı değildir. ülke bunlara göre ilerlemez. seçmenin isteklerini yerine getiriyo musun? ülkenin dört bi yanını dolaşıp halkla birebir temas kuruyo musun? cebine üç beş kuruş daha fazla gireceğini vaadediyo musun? dini ve milliyetçi hassasiyetlerini gözetiyo musun? o zaman iktidarsın. muhafazakarlık, sağcılık falan bunlar bana çok uzak düşünceler, ama şu anda elimizde bu var işte, bundan ötürü bi halka küfretmek büyük hatadır. çünkü bunda bütün geçmiş iktidarların ve hatta bu ülkenin kurucularının dahi payı bulunmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yapmaya Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 mükemmel konuşmuşssun sir. halka ,yüzde 47 lik akp oranına aptaldır diyen insanın eline ne geçer ögrenmek istiyorum.onlar aptal ben akıllıyım diye ego tatmini mi geçer.ne geçer yani.kendi halkına aptaldır diyen ,hele yuzde 47 lik bir kesimine aptal deyip hakaret eden bir insanın ,insanı duygularinda,sosyal yaşamında, hatta abartırsak ahmet çakar gibi " çocukluguna dönmek isterim." o insanın. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 arkadaşım... ben atatürk düşmanı olmayan bir parti istiyorum başımda, ve atamın düşmanlarına oy vermeyen insanlar istiyorum vatanımda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 hakikaten güzel anlatmışsın sir. bağcı dövmek tamam da üzüme halel getirmenin alemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Anlatamadığımız şey şu: Türban siyasi simgedir. Sizin o bahsettiğiniz, ufuk urasa, chp'ye vs oy verenler sadece başlarını kapatmaktadırlar, devlet düşmanı değillerdir, üniversitede yasaksa başlarını açarlar derslerine girerler. Bunu yapmayanlar türbanı siyasi simge olarak görenlerdir, militan duygularla hareket etmektedirler, köktendincilik yapmaktadırlar ve ,evet, lafımı çekinmeyeceğim, devlet düşmanıdırlar. Ayrıca, türban bu ülkenin kültürü değildir. Bu ülkeye türbanı ilk sokan Şule Yüksel Şenler isminde bir zattır, isteyen araştırabilir. Deniz Baykal'ın dışarıdan dayatma demesinin sebebi de budur. Bu ülkenin kültüründe yazma vardır, eşarp vardır, yemeni vardır, ama türban yoktur. Üniversiteye girecek başı kapalı kızların kaçının "geleneklerimize uygun" başörtüsüyle geceğini yakında göreceğiz. Siz RTE'nin değişerek geliştiğine inanmış olabilirsiniz, ama buna inanmayan, hala milli görüşçü kimliğini koruduğunu düşünen büyük bir çoğunluk var ve şimdiye kadar bunun aksini ispatlayacak hiçbir harekette bulunmamıştır. Gelir gelmez zina cezası çıkarmaya çalıştığını, kaçak Kuran kurslarının cezalarını indirdiğini diğer topikte söylemiştim zaten. AKP'nin halkla birebir temasta olduğu doğrudur, üstelik şimdiye kadar hiçbir partinin yapmadığı bir şekilde atmıştır ağlarını vatandaşın üstüne. Seçmen olan 2 kişiden biri de onlara oy vermiştir, bu da doğrudur. Ama seçmen olan 2 kişi deyip kestirip atmak imkansızdır. Bir tahlil yapmak gerekirse; AKP'ye verilen oyların büyük çoğunluğu ne türbana ne AB'ye ne de sağ liberal parti oluşunadır. AKP'ye verilen oyların büyük çoğunluğu tamamen ekonomiktir. Orta gelir seviyesindekiler, yani ortalama bir maaşı veya geliri olan, veya bankada az buçuk parası olan herkes liranın dolar karşısındaki dengelenmesinde oluşacak bir sorundan korktuğu için, yani bildiğimiz istikrarsızlık korkusuyla, sonunda işten çıkarılma ya da devalüasyon krizleri olmasın diye, bir önceki dönemden devreden partiye oy vermiştir. Bu parti eğer MHP olsaydı, bugün başta MHP olurdu, yani ne isme ne lidere gitmiştir oylar, sadece cepteki parayı korumaya gitmiştir. Alt gelir seviyesindekiler ise yukarıda bahsettiğimiz halka inme politikası sayesinde oyunu AKP'ye basmıştır. Gönüllü AKP çalışanları kapı kapı dolaşıp hal hatır sormuş (olur mu öyle şey demeyin, bizzat şahidim), işsizlere iş vaadetmiş, 3-6 ayda bir muhtaçlara erzak temin etmiş (bunların paraları devlet kasasından ödenen seçim ödeneği ve cemaatlerden toplanan yardım paralarıdır) ve oyunu istemiştir. E, vatandaşımız veren eli ısırmazdır. %47'ye cahil demek elbette insafsızlıktır, ama kabul etmek gerekir ki AKP büyük bir oy miktarını bu eğitimsiz, alt gelir seviyesinden satın almıştır. Türk halkı genelde böyledir zaten, osmanlı döneminden alışkanlığıdır. Osmanlı fethettiği toprakları ihya ederken, kendi malı gördüğü Anadoluyu ve anadolu köylüsünü fakir ve cahil bırakmıştır. Ümmettir anadolu köylüsü, dini iki kelime söylersen, cami, yaptırırsan sana kul olur. Tayyip de bunu farketmiştir, ya da birileri farkettirmiştir, ki aslında bu halka inme projesi belki 10 yıldır cemaatler tarafından uygulanmaktadır. Tayyip sadece kendi partisinin tebliğini de yaptırmıştır. Sonuç olarak, diyeceğim şudur ki, seçmenin büyük kısmının isteği iştir, aştır. Türban değildir, ama ümmetlikten gelen alışkanlık ya, türbana özgürlük, zinaya ceza dedin mi yelkenler suya iner, işsizlik, aşsızlık unutulur. "Türk halkı böyle istedi, şöyle istedi" veya "Türk halkına hakaret ediyorsunuz" demeden önce Türk halkını hafiften bir çözümlemek gerekir. Evet, hakaretler ağırdır, ama %47 deyip geçmek de işin kolay kısmıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 sir said: akp bugün geçmişteki versiyonları gibi şeriatçı parti konumunda değildir,artık sağ liberal bi parti olmuştur işte böyle birşey yok akp'nin geçmişteki versiyonlarından tek farkı, daha iyi bir kadrolaşma ve daha iyi bir göz boyama eski versiyonlar tek bir kesime hitap ederken akp bunu genişletmeyi başardı ama düşünce yapısı olarak tamamen penth'in tabir ettiği gibi kişiler, ve ne yazikki bunu durdurmak için elimizden şu anda birşey gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 yapmaya said: mükemmel konuşmuşssun sir. halka ,yüzde 47 lik akp oranına aptaldır diyen insanın eline ne geçer ögrenmek istiyorum.onlar aptal ben akıllıyım diye ego tatmini mi geçer.ne geçer yani.kendi halkına aptaldır diyen ,hele yuzde 47 lik bir kesimine aptal deyip hakaret eden bir insanın ,insanı duygularinda,sosyal yaşamında, hatta abartırsak ahmet çakar gibi " çocukluguna dönmek isterim." o insanın. :) Ben bu konuda size değil de Aziz Nesin'e katılmak zorundayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 biz %47 aptaldır demioruzki %47 + %18 aptaldır dioruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 sg-1 zaten hemen hemen aynı şeyleri söylemişiz, evet geçen iktidar mhp olsaydı şimdi de mhp olurdu. ama hiç bi zaman chp veya dsp gibi partiler tek başına iktidar olamazlar bu ülkede. aslında akp'nin iktidara gelme sebebinin şeriat istemekle uzaktan yakından alakası olmadığını ben aylardır söylüyorum ama bu sefer sen de postunda bunu anlatmışsın, sevindim =) yalnız şu kısmı anlamadım, türbanlı olup akp dışındaki partilere oy veren devlet düşmanı değildir ama geri kalanı devlet düşmanı mıdır? nası bi argüman bu? hayır efendim başlarını kapatmak falan değil, ben bizzat gördüm ufuk uras mitinginde "türbanlı" kızlar. başörtüsü, yemeni falan değil, bildiğin türbanlı. demek ki burda sizin farkedemediğiniz, belki algılamakta, sindirmekte zorlandığınız bişey var. bu ülkede, geleneğimizde hiç mi hiç bulunmayan bin türlü kıyafet giyiliyo, bunların hepsiyle de üniversteye girmek serbest o yüzden bu argümanın da zayıf kaçıyo. bu arada dün benim feykim olduğunu iddia ettiğin için seni bir de bu topikte esefle kınamak istiyorum ehue bleda sanırım hiç kaale alınmak istemiyosun, sen bilirsin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 sir, benim kaale alınmak -yada suraya yazanlar bir kısmının aksine, mesela newdonis- düşüncelerimi empoze etmek gibi bir niyetim yok. ister cevap ver, ister verme, ister kaale al alma pekl umurumda degil anlayacagın çünkü açıkçası din ve politika gibi nispeten hassas konuların forumlarda hiç bir zaman düzgün tartışılamayacagına inanıyorum.genellikle sadece okuyor cidden çok gıcıgıma giden bir şey olursa gerçekten uzun uzun ve ciddi yazı yazıyorum herneyse. Bu arada benim türbanlılara olan öfkem (bana kalırsa nefret ya, hadi yumuşatmış olayım) akp ye vermeleri ayda vermemeleri degil. Bir insanın hurafe namına başına örtmesine gıcıgım, ve bunu yapanların %90 ı(Gerek egitim seviyeleri, olgunluk seviyeleri gerek kendi kendilerini geliştirme seviyeleri olsun) çok rahatlıkla bu gıcıklıgı hakedior. zaten kendi çevremde olruda o %10 a giren varsa ona göre davranırım. Benim için Akp ye oy veripo vermeme sir (eger bu %90 ın içindelerse, %10 dalarsa istiolarsa nazi partisine versinler tınlamam) sadece normalde rezilliklerine 10 üzerinden 7 veriyorsam 10 üzerinden 8 veya 9 vermeme yol açar. ekleme: Kalbimin en ufak köşesinde aqp nin şu vatana hayırlı bir iş yaptıgına/yapacagına inansam o kadar din eksenli bir parti olmalarınıda önemsemem ama açıkçası hiçbir hareketlerini bu vatana yararlı yada samimi bulmuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar