Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türbana Hayır!!!

mawiman

Öne çıkan mesajlar

TKP cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini, cumhuriyetin kapitalist bir düzende değil, sosyalist bir cumhuriyet olarak devam etmesi gerektiğini söylüyor. Dışarıdan, yazdıkları hiç bir şeyi okumadan kulaktan dolma bilgilerle gelip yazı yazarsan olduğun yerde kalmaya devam edersin.

//''komünizm çok salak bir sistem" diyerekm geçen insanlara bir şey söylemek gereksiz. onlarında kulaktan dolmalarla hareket ettiği bellidir.
Sosyal ağlarda paylaş

AKPnin yerine sosyalist bir türkiye istiyorlar. Al sana açık bir cevap.

Bu arada benim sorunum da kişisel. Saatlerce orada ayakta kalıp, boğazını yırtıp irade gösteren insanlara saygı duymanız ve hareket etmeniz gerekirken olduğunuz yerden yazı yazmak kolay. Bir şeye ve bir partiye saçma derken herhangi bir çözüm önerisi sunmayıp, sadece laf atmakla kalmak bir çözüme ulaştırmaz. Kendinizi tatmin edersiniz. Benim sorunumda kişisel! kusura bakmazsın artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Thestral said:
Romario said:
Thestral said:
Eşitlik olmadan özgürlük olmaz. Bu konu üzerinden özgürlük çığırtkanlığı yapanlar, eşitsiz gelişimi yok saymaktalar.

Yanılıyorsun... Eşitliğin olduğu yerde özgürlük olmaz. Eşit olmaları için insanların özgürlüklerini kısıtlarsın vs... Lütfen kelimelerle bu kadar net açıklama yapmadan önce biraz kavram öğren.

Evet insanların özgürlüklerini kısıtlarsın.
İnsanların aç kalma özgürlüğünü kısıtlarsın.
İnsanların işsiz kalma özgürlüğünü kısıtlarsın.
İnsanların sokakta yatma özgürlüğünü kısıtlarsın.
İnsanların düşünmeme özgürlüğünü kısıtlarsın.
İnsanların sorgulamama özgürlüğünü kısıtlarsın.

Şimdi defolup gidebilirsin. Bana kavram öğren diyen bir adamın benim söylediğim eşitsiz gelişim hakkında herhangi bir şey yazmaması ilginçtir. Benim ortaya attığım tezi " ... vs." yazarak yanıtlamakta komiktir.
Sosyal ağlarda paylaş

akp'yle iyiyiz biz , süper olmasa da fena değiller.

benim için bir sorun yok ki , onu laik cemaatimiz var bizim , danışabilirsin onlara .

edit :
said:
Bu arada benim sorunum da kişisel. Saatlerce orada ayakta kalıp, boğazını yırtıp irade gösteren insanlara saygı duymanız ve hareket etmeniz gerekirken olduğunuz yerden yazı yazmak kolay.

sen nasıl istediğini saygı duyabilirsen , bizim de ona hakkımız var.

hakaret falan da etmedik zaten .

benim düşüncelerime neler diyorlar ses çıkarmıyoruz .
Sosyal ağlarda paylaş

Thestral said:

Bir şeye ve bir partiye saçma derken herhangi bir çözüm önerisi sunmayıp, sadece laf atmakla kalmak bir çözüme ulaştırmaz.

biraz off-topic olmaktayız ama, türkiye'nin jeo-politik, sosyolojik, psikolojik, tarihsel faktörleri göz önünde bulundurulduğunda, sosyalizm gerçekçi bir çözüm önerisi olarak düşünülebilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

2 cümleyi bir araya getiremeyen çocukluk yada gençliinde istediklerini yapamayan veya bastırılmış birşeyleri bulunan daha sonrasında ise karakteri belki yeni oturunca yada insan oldunu konuştunu fark edince çok geç oluyor hemen bir fikre kapılmalıyım bana saygı duyulmalı hissiyatına kapılıp komünizme kaptırıyor kendini. belki bir kızla çıkamamak belki arkadaş grubundan dışlanmak belki yakışıklı olmamak ve çevrede böyle şeyler görmek. tabi suçlamamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Üç şeye ihanet edilmiştir.

1- Din: İslamiyet aslında tarikatlardan özgür bir inançtır. Allah ile Kul arasına kimse giremez. Ancak Türkiye'de Arap-İslam sentezi körüklenerek, yeni bir topluluk yaratılmıştır. Özellikle 90'larda, annesine "sen eşarp örtüyorsun ama saçın gözüküyor" diyerek annesini reddeden insanlar vardı. O insanlar başımıza köşe yazarı olarak çıktı. İslamiyet'te olmayan bir kıyafet, Allah'a şirk koşanlar tarafından dayatılmıştır.

2- Atatürk: Atatürk'e küfür edilmek "özgürlük" olarak lanse edilmeye başlanmıştır. Atatürk'ün dediklerinin ve öğretilerinin tam tersi yapılmaktadır. Hukuk, Laik ve Sosyal Devlet yapısı yıkılmıştır.

3- Vatan: Kendi tarihinde, kendi kültüründe olmayan bir kıyafet, başka ülkelerden ihraç edilerek, insanları tek bir blok haline getirmek için kullanılmıştır. Türban sayesinde Orta Doğu Projesinin ülke üstünde yerleşmesi sağlanmıştır.

Bunlar, Atatürk ile, Cumhuriyet gazetesi ile, Uğur Mumcu ile, Bekir Coşkun ile büyümüş benim için onuruma dokunan hadiselerdir.
Ama elbette "Karşı Devrim" ailesinden gelmiş, İmam Hatiplerde yetişmiş, Akit ve Yeni Şafak ile büyümüş kişiler için çok sevindirici haberlerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

3- Vatan: Kendi tarihinde, kendi kültüründe olmayan bir kıyafet, başka ülkelerden ihraç edilerek, insanları tek bir blok haline getirmek için kullanılmıştır.

kot pantolondan bahsediyosun sanırım burda? çünkü türbanla ortadoğu projesini ve kapitalizmi pek bağdaştıramadım. dediğin tanıma kot pantolon ve t-shirt daha çok uyuyo. bi alaka kurmak gerekirse tabi.

bu ülkedeki tek köşe yazarı bekir coşkun değil. 70 milyon insan da bekir coşkun gibi düşünmek zorunda değil. bazılarının farklı şeyler de düşünüyo olması zorunuza gidiyo, biliyorum ama biraz tahammül öğrenin, biraz daha geniş perspektiften bakın olaylara.

mesela tarikat yeni mi yaratıldı? yoksa yüzyıllardır bu topraklarda tarikatlar var mıydı? hangileri zararlıydı, hangileri zararsızdı?

türkler müslümanlığı yeni mi keşfettiler? yeni bir devletle yeni bir kültür neden oluşturulamadı? oluşturulabilmesi mümkün müydü? devlet-bürokrasi-asker yani bu ülkeyi kuran ve halen de yönetiminde söz sahibi olan kesim nerelerde hata yaptı? diyeceğim o ki sistemin bütününü incelemeden ve kavramadan, sistemdeki arızaları onarmak mümkün değildir. full-scan yapmak gerekir.

tabi arada bulduklarımız bekir coşkunun hoşuna gitmeyebilir. ve biz yıllardır bunlarla yüzleşmekten, bunları sorgulamaktan kaçıyoruz. sonra da şaşırıyoruz aa niye karşıdevrim istiyolar, aa niye ayrı ülke kurmak istiyolar, aa niye ihanet peşindeler?

neden bu kadar çok kaka insan var bu ülkede?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
devlet-bürokrasi-asker yani bu ülkeyi kuran ve halen de yönetiminde söz sahibi olan kesim nerelerde hata yaptı? diyeceğim o ki sistemin bütününü incelemeden ve kavramadan, sistemdeki arızaları onarmak mümkün değildir. full-scan yapmak gerekir.

tabi arada bulduklarımız bekir coşkunun hoşuna gitmeyebilir. ve biz yıllardır bunlarla yüzleşmekten, bunları sorgulamaktan kaçıyoruz. sonra da şaşırıyoruz aa niye karşıdevrim istiyolar, aa niye ayrı ülke kurmak istiyolar, aa niye ihanet peşindeler?

neden bu kadar çok kaka insan var bu ülkede?

Peki nerelerde hata yapıldı dostum, insanlar niye karşı devrim istiyor, niye ayrı ülke istiyor?

Bildiğim kadarıyla bu ülkede ne kürtler ikinci sınıf vatandaş ne de dindarlar (kamu alanları dışında) dinlerini yaşayamaz durumdalar?

Ne oldu da 1923-1960 arasında ülkede sıkıntı yokken, son 50 yılımız çatışmalarla, bölünmelerle, zıtlıklarla geçti?

Neden bu kadar çok kaka insan var bu ülkede?
Sosyal ağlarda paylaş

bugünün sıkıntılarının tohumları 1923-1960 arasında atılmış olabilir mi peki? tarihinde üç kez darbe yapılmış olması, seçimle başa gelmiş bir başbakanın asılmış olması bugünün sıkıntılarına yol açmış olabilir mi?(asılmak zorundaydı ayrı konu)

peki radyolarda dini programların yasak olduğu, kürtçe şarkı söylemenin suç sayıldığı bir dönemden geçti mi bu ülke acaba? hiç yaşanmadı mı bunlar?

esas sorulması gereken şu: bu ülke aslında kurulduğundan beri laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletiydi de, son bikaç yılda mı bozuldu?

bone, insanları yapmadıklarıyla değil, yaptıklarıyla eleştirirsin. yapmadıklarıyla eleştirmenin sonu faşizme dayanır sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar Sorun partiler değil burda sorun bazı insanların ülkeyi ikiye bölmek istemesi.

Laiklik nedemek diyede sizlere ders vermem istemem.
Bir düşünün Ünv. T.C. Bir devlet kurumu ve T.C. temsil eden bir kurum ve bunda bir din simgesi var bu nasıl laiklik. bu nasıl anlayış.

Karşı çıkmak veya eylem yapmak süreci daha hızlandıracak ve durumu bence dahada kötüye sokucak gibi sadece yapmamış gereken şey baskıcı bir tavırla siyasi olarak mücade etmek. arkadaşlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...