Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye: Legend of the Galactic Heroes

Sam

Öne çıkan mesajlar

lazım cidden, hatta holografik disk çıkarsınlar da tak, çıkar uğraşmayalım.

pc oyunları bölümünde yazmıştım da oyununa kesin baksın seriyi sevenler, çok keyif aldım fpa campaign'de. raynhardo'nun campaign'i de bitireceğim ilk fırsatta.

Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
25 bölümlük iki ayrı gaiden serisi var, 110 bölümden önceki hayatlarını işleyen reinhard, kircheis ve yang'ın. birinin çevirisi tamamlandı, öteki de bitmek üzere. yavaş ilerliyor c-a maalesef ama değer. :)

filmlerden biri serinin hemen başındaki 2. tiamat savaşı'nı uzun ve detaylı olarak işliyor, (entrikalar filan gösteriliyor arkaplandaki, özel yaşamlardan parçalar filan hiç olmayan) bir diğeri ise yang ile reinhard'ın ilk karşılaştığı ve serinin öncesinde geçen bir savaşı işliyor. golden wings ise maalesef alakasız çizimler ve tiplerle serinin genel kalitesine sadık kalamayan bir film, o da 110 bölümde olmayan reinhard odaklı bir hikayeye sahip. diğerleri tavsiye ederim, onları bitirince bakarsın daha hala görmek istersen yapılmış herşeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
Sene başında izlemeye başladım, ve sonunda bitti. Anime değil de tarih belgeseli izliyormuş hissine kapıldım sık sık, o incelikte işlenmiş bir seri.

Serinin ilk başında insanın üstüne yağan bilgi yağmuru (Yok şu tarihte şurda bilmemkim şunu yaptı tarzı) başta insanı yoruyor. Fakat setting kafada tam olarak oturduktan sonra o tarz verilen her detay keyif vermeye başladı. Serinin Yang Wenli'yle Reinhard'ı güzelce tanıtıp iki ana karakter olarak önümüze koyduğu kısım ve sonrası yani.(ilk sezonun ortası falan?)

Neyse sardıktan sonra hergün bir bölüm izledim fiks genelde, okul sınav cart curt dert çıkarmadıkça tabi :D Ciddi ciddi üzüldüğüm ilk ölüm Kircheis'ınki oldu. Ben fazla gücün Reinhard'ı bozacağını, Kircheis'ın da çok sonralarda onun karşısında duracağını düşündüydüm hep. Aynısını Reuental için de düşünmüştüm ama onun durumu çok daha farklı oldu.

Seride hep her şeyin "olması gerektiği gibi" olduğu izlenimine kapıldım. Yani yaşanan olaylar, karakterlerin tepkileri falan çok doğal. Hiç "eeh burda yazar kasmış resmen olayları bağlamak için" falan gibi tepki verilmiyor hiç. Karakterler zaten harika yaratılmışlar. Hem de bu kadar çok sayıda. Bir ara sevdiğim karakterleri bir düşünmeye kalktım, say say bitmedi valla. Herkesin bir hikayesi, kendini sevdiren bir tarafları var illa. Doğallar çünkü. İyi ve kötü olmanın uçlarında değil kimse. Yang Wenli mesela o kadar barışçı adam ama milyonların öldüğü savaşları komuta ediyor sürekli. Niye? O etmek zorunda çünkü, ondan iyisi yok bu işte. Yang Wenli demişken, öldüğü bölüm fuck this gay earth diyip ekrana yumruk atmamak için zor tuttum kendimi. Hele endingi izlerken gerçek manasını anlaığımda ağlıycaktım nerdeyse.[video]https://www.youtube.com/watch?v=7D7BLNzp8WM?feature=oembed" width="459">

Bu endingi 3. sezonun başında izlediğimde, "lan bu kıskanç bebenin aklı fredericada falan mı hala" diyordum, meğer rahmetliyi anıyormuş :(

Bu terraistler nasıl bir kafadadır abi, nasıl bi kendini bilmezliktir, Yang Wenli'yi öldürdünüz lan kıçıkırık halinizle allah belanızı versin. O archbishop ne ayaktı onu da çözemedim, bi ara gizli kasasından içki falan içiyordu gizli gizli, believerlara salak falan diyordu. Terraism'i kullanıp başka bir şey mi yapmanın peşindeydi, öyleyse hayatını niye riske etti son bölümde taa reinhardın evine gidip acep.

Yang Wenli öldükten sonra 2-3 hafta dokunmadım seriye. Sonra son sezona başladım ve beklediğimin aksine seri yine fena sardı beni ve tüm sezon 2-3 günde bitti :D Julian'ın Yang'ı çözme çabalarını, bu sırada olgunlaşmasını falan hoş buldum. Gerçi Yang'ı bu kadar çözmek yerine onun benimsediği ilkeleri daha fazla çalışsaydı biraz daha iyi olabilirdi hissine kapıldığım da oldu. Fakar her halükarda o dev sorumluluğun altından çok iyi kalktı bizim delikanlı. Karin'i de kaptı bonus olarak kerata sdf. Olaylar biraz hızlı toparlandı gibi gelse de bana(terraistler, rubinsky, julian vs reinhard) gayet tatmin edici bir sonla bitti seri. Ha keşke bi 50-100 bölüm daha yeni Kaiser reuental'ın oğluyla nasıl büyüdü, Julian'la düşman oldular mı, empire demokrasiyi benimsemeye başladı mı vsvs bunları da görseydik uzun uzun. Ama o işin de sonu olmadığına göre, olabilecek en güzel yerde bitti :D Süper seri, keşke izlemeyi ertelemeseymişim bu kadar.

Sosyal ağlarda paylaş

yang wen-li & alexander bucock BIG SPOILER seiyuu

evet çok yazık oldu o adama da çok üzülmüştüm, hatta gaiden serilerinde başkası seslendirmek zorunda kaldı maalesef. :(
https://e4e72828c46081316eafd7bf5eec1ba3aeb30045-www.googledrive.com/host/0Bzy74ygi5NxLbU9vaUtuMXFPR3M/The%20magician%20did%20not%20return.jpg
the magician did not return hakikaten. :( :( :(

bir de şunu daha dün seyrettim demokrasi vs otokrasi diye tartışılırken new vegas'la ilgili, bucock da büyük adamdı, ona da üzülmüştüm ama gördüğüm en şanlı ölüm filan olabilir. fiilen yenilip, fikren ezerek:
http://www.youtube.com/watch?v=BX12NVUhceI

taru, cidden dediğin gibi adeta belgesel kıvamında izleniyor ama karakterler, olaylar örgüsü o da kadar mükemmel işlenmiş ki tarih meraklısı biri olarak daha hala kafamda çınlar o "UÇUUREKİ ... GONEN" diyerek tamamlanan bölümler. yazarla tanışsam elini öperim sıkmak yerine.

7,5 yıl geçmiş ilk mesajımdan bu yana, halen yang teitoku kadar saygı duyduğum bir karakter görmedim. /selam dur
Sosyal ağlarda paylaş

benim favori olmasa da en sevdigim karakterlerden biri buydu

http://neoshinka.files.wordpress.com/2009/06/logh_dogs-eat-dog-food_oberstein.jpg

uyuz bir tip aslında ama görüşleri çok enteresan tam bir inandıgı mevzuda ilerleyen tiplerden. makyevelizm konusunda epey kafamı karıştırmıştı izlerken çünkü öyle durumlar oluyor ki iki tarafa da hak verebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Eskiden hbb'den falan izlerdim yarım yamalak, tekrardan karşıma çıkınca izlemeye koyuldum.
My conquest is the sea of stars> Overture to a new war> OVA serisi.

Diğer prequellere falan bakayım dedim de çok üşendim bir an önce ana hikayeyi öğrenmek istiyorum.

My conquest ve Overture'ı izledim de çok iyi yahu. Hele overture'un sonunda kimi tutacağımı şaşırdım ama tam istediğim gibi bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

işte önce 110 bölümlük seriyi, sonra da gaiden serilerini izlersiniz. ana serideki karakterleri görüp sonra oraya nasıl geldiklerini izlemek daha keyifli kim olduklarını bilmeden izlemektense. :)

hey gidi hbb, eyçbiibii, ii tivi. iyi tv'din cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...