Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A.R.O.G

Olivies

Öne çıkan mesajlar

Bende bugun izleme fırsatı buldum en az 30 dk bilet sırası bekledim.Film insanın beklentisine göre değişebilecek bir film,birde ne kadar değinilmesede verdiğiniz paraya değdi mi sorusu var,bence sinema fiyatları büyük şehirlerde çok pahalı,bir arkadaş 12 ytl yazmış,ben 9 a gittim eğer hafta içine kalsaydım 6ytl ye de izleyebilirdim.Filme çok güldüm ama beğenmedim cebimden çıkan paranın karşılığı değildi ancak buda bilet fiyatlarından kaynaklanıyor işte,birde film bence 2. yarıdaki icatlar üzerine kurulu olsaydı daha güzel olabilirdi.Şehir Bursa bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

belaltı espiriler kesilince sanırım filmin tadıtuzu kaçmış. Başta çok komik ..gidişatta fena değil fakat sonlarına doğru bitsin artık dedim. Futbol sahneleri ..hafif gerisi ve ilerisi çok sıkıcıydı. Roket hapı ve maymun espirisinde koptum. Heleki biyerde şey diyor

anlmıyorum bi türlü nasıl olurda insanoğlu maymunlardan gelmedir diyorlar....^derken bi anda farkediyorki evrimi etkileyen kendisi ve o maymunla beraberliginden biz bile etkileniyoruz ahhahaha^
Sosyal ağlarda paylaş

film mükemmel ötesi olmuş. yani bu kadar çok konuyu böyle dağıtmadan ve mükemmel bir anlatımla çekmiş adam.

diğer filmleri beğenmeyenlere hiç bişey demedim, bazen çok anlaşılmaz olabiliyor. ama bu filmi sakin kafayla 2 kere 3 kere izleyin. hala beğenmedim diyosanız gerçekten sizde bişey var. izlediğim son dönem türk filmi

ayrıca hokkabazla, herşey çok güzel olacakla karşılaştırmak abes. hem hokkabaz hem de arog çıkabiliyor adamdan. ona bakmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Filmde bir şey daha ilk anda dikkatimi çekti. Cem Yılmaz sanki goradaki arif karakterinde kullandığı ses tonunu tam yakalamamış gibi. Ne biliyim farklı geldi, sanki arifin sesinin çakması gibi, o sesi çıkarmak için çok kasıyormuş gibi geldi. Bilmiyorum belki de sinemadaki ses sisteminden dolayı bana öyle gelmiştir, anlamadım...
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
ayrıca hokkabazla, herşey çok güzel olacakla karşılaştırmak abes. hem hokkabaz hem de arog çıkabiliyor adamdan. ona bakmak lazım

ona lafım yok ayrı.
adam işini yapıyor , parasını kazanıyor , filmini sattırıyor .
ağzımı açmıyorum o konu hakkında .

hokkabaz bana göre gayet komedi filmi .her şey güzel olacakla beraber gayet trajikomik filmler .

bilmiyorum ; ben esprileri anladım ( hayır yani anlamasam anlamadım olcak) , gülmedim . gülenin zevki de benim zevkim değil .
Sosyal ağlarda paylaş

Ben baya baya güldüm ya, çok iyi filmdi. Komik değildi diyenleri aklımda esprileri anlamamış diye tasvir ediyorum :D Komedi filminde senaryo beklemeler felan, asıl komedi sizlersiniz ya :D

Ama ben Cem Yılmaz'ın yerinde olsam bu kadar para harcayıpta böyle film yapmaya kalkışmam bile, layık değiliz çünkü. Dünya'nın başka hiçbir yerinde yok herhalde bu kadar acımasız toplum.

Arkadaşlar ülkemiz sanat dallarında lider bir toplum değil :D bu adamda olmasa Recep İvedik tarzı filmler olacaktı :D daha mı iyi onlar allasen?
Sosyal ağlarda paylaş

ne rezalet ne de muhteşemdi bence. çekim kalitesi falan gayet iyiydi ama.

hafiften bir karşılaştırma yapacak olursam :

gora sulu zırtlak gülmece filmiydi, o bakımdan da gayet başarılıydı. ciddi konu olacak mır mır mır diye bir şey beklenmiyordu zaten.

öte yandan cem yılmazı görünce illa gelecek küfürlü standup yapacak diye bir beklentim de yok benim, mesela hokkabazı herşey çok güzel olacak kadar değilse de biraz daha ciddi bir film olacağı beklentisiyle, gayet severek, yer yer gülerek izlemiştim.

aynı şekilde vizontele, organize işler örneklerini de verebilirim hem insanları güldüren hem de yer yer ciddiyet yakalayıp düşündürebilen, bir konu bütünlüğünü sağlayabilen yapımlar olarak.

arog ise konu bütünlüğü , atmosfer, çekim kalitesi gibi yönlerden tam bir "film" olmuş,
ancak yapması gereken işi (=güldürme) yanlış yapmış.

esprilerin çoğu artık cem yılmaz'ın tarzına çok alıştığımdan mı bilemiyorum ama sıradandı, 5-6 tane espri ve göndermeler hariç vasat birer şahan skecinden bir gömlek üstün bir şey izliyormuş gibiydim, tebessümün ötesine geçemedi. küfür veya belaltı espri olmayışı (veya bir-iki tane oluşu) da değil bence,

çeşme-su israfı, monolith göndermeleri iyiydi mesela,
rıdvan, tuzak, nöbetçiyi yollayışı mesela güzeldi,
ilaç olarak yılan kullanılması çok über değildi ama o da güzeldi.
birkaç tane daha vardı ama onları unutmuşum bile :

maymun sahnesi direk -_- yaptırdı, çok zorlamış.

geriye kalanlar artık çok sıradan, çoğu komiklik barındıran film, dizi vsde sık sık görülebilecek şeylerdi, en fazla gülümsetti.

bir de arif'e -tamam cem yılmaz kendi filminde doğal olarak odak olacak ama- gereğinden fazla yüklenmişler, onu atıp yerine az daha ciddi bir adam koysanız aile filmimsisi elde edebilirsiniz çok rahat ; komedi unsuru olarak yok başka hiçbir şey. gora'da da çok farklı değildi ama en azından gülünebilecek tek şey arif değildi, ondan bağımsız şeyler da vardı. arog'da da arif tek başına dolduramamış tüm filmi.

komedi filmi mi derseniz evet, işini yapabiliyor mu derseniz ona da evet, ama yine de sonuç olarak biraz boşlukta kalmış bir film buldum karşımda. gidip görün derim, cidden zor filmdeki eksik şeyleri anlatmak ; komedi filmi olduğu belli ama komedinin bütünlüğü yok gibi gibi bir şey. anlatabilim mi :p
Sosyal ağlarda paylaş

ya film komik yada değil bunlar tamamda
bu star tv tam mal ya
arog rrrr filminden esinlenip yapılmş diyodu bugün bi programda
''cem yılmazz bu sahneyide rrrr filminden esinlenmiş olsa gerekkkkk''
çok salaklar ya hiç mi insan bi bakmaz içeriğe adam niye buna arog ismini koymuş niye ilk çag filmi çekmiş hikayesi ne falan diye ne eşşek program direktorleri var yuh ya.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AROG çalıntı mı?

A.R.O.G filmiyle, 2004 yapımı Fransız komedi filmi "RRRrrrr" arasındaki şaşırtıcı benzerlikler sinema tutkunlarının dikkatinden kaçmadı.

Mega Magazin programının iddiasına göre "A.R.O.G" ile 2004 Fransız yapımı "RRRrrrr" adlı komedi filmi şaşırtıcı bir şekilde birbirine benziyor. Alain Shabat''ın yönettiği Marina Fois ve Gerard Depardieau'nun başrolde oynadığı ve taş devrinde geçen "RRRrrrr" filmi Fransa'nın tüm zamanlarda en çok izlenen üçüncü komedi filmi. Ülkemizde de sinemalarda ve TV'de gösterildi.

İşte iki filminin şaşırtıcı benzerlikleri;

-İki film de taş devrini günümüz esprileriyle ti'ye alıyor.
-"A.R.O.G"da Arif'in fragmanlarda da yer alan meşhur dinozorla yüzyüze karşılaşma sahnesinin aynısı "RRRrrrr"da da var.
-"A.R.O.G"da iki kabile arasında çekişme var. "RRRrrrr"da da iki kabile arasında çekişme var. "A.R.O.G"daki iki kabile çekişmeyi sonlandırmak için futbol maçı yapıyorlar. "RRRrrrr"da da iki kabile aralarındaki çekişmeyi bitirmek için voleybolu andıran geyikbol maçı yapıyorlar. Bu maçların sonunda oyuncuların sevinçleri de birebir aynı.
-"A.R.O.G"daki isimler de benziyor. İki filmde de Kaaya adlı karakter var. "A.R.O.G"da Nil Karaibrahimgil "Mimi"yi, "RRRrrrr"daki baş kadın karakterin ismi Higi...
-İki filmde de rakip kabilelerin çocukları birbirine aşık.
-İki filmde de başroldeki erkek oyuncular maymunla yakınlaşma içine giriyorlar.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=yasam&ArticleID=1027294&Date=12.12.2008&b=AROG%20calinti%20mi&ver=89

vallahi ben şimdi meraktan şu rrrrr denen filmi eam öeöhm "ediniyorum" böyle bişeyin yapılması için ya gerizekalı olmak gerek ya da bunun mutlaka bi sebebi vardır, gönderme yapıyordur belkide o filmle dalga geçiyordur. Cem Yılmaz gerizekalı olamayacağına göre...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...