Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Universitelerde turban donemi basliyor

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

hitlerin yaptıklarını şu çagımızda hiçbir insan yapamaz.o devirler kapandı,artık ssadece ütopyadır böyle şeyler.
insanlık böyle hataları unutmaz,ve bu yüzden tekrarlanamaz.ki öyle birşey yüzde 000000000000000001.ihtimalle oldu diyelim,ülkede iç savaş çıkar zaten.dünya savaşı bile çıkabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

1- Evet, bana zararı var. Ben de zamanında bir Kuran kursuna gittim. Üstelik kaçaktı, sonradan kapattılar. Daha 9-10 yaşındaydım, imamın bize ilk derste söylediği Cumhuriyet gazetesinin rezil rüsva bir gazete olduğu ve ömür boyu okumamamız gerektiğiydi. Şimdi ceza indirerek bu yerleri açanların para cezasına çevrilemeyen hapis cezası değil de, para cezasına çevrilebilen hapis cezası almalarını sağlamak oldu. Dakka 1 gol 1. Küçücük beyinlere hala cumhuriyet gazetesi kakadır tipi fikirlerini, büyük bir rahatlıkla aktarıyorlar artık.

2- Zina konusunda hemfikiriz, söyleyecek sözüm yok.

3- Amerika almanya şeriatla yönetilmiyor, ama orada türban bizdeki gibi siyasi simge değil. Kızın türbanlı olması, adamı başının etrafında uçan sinek kadar ilgilendirmiyor.

4- Meslek lisesi mezunu, elinde meslek diploması olduğu için hayata benden 1 adım önde başlar. Çünkü benim elimde öyle bi diploma yok. Adama, git de mesleğin neyse onu yap, ya da hedi git 2 yıllık yüksekokul oku diyorlar, daha ne desimler. Elektrik teknisyeni adam benim gibi mühendis olmaya kasarsa teknisyenliği kim yapacak?
Elektrik teknisyeninin bile mühendis olması mantıklıyken, imamdan mühendis yapmak, e pes artık.

5- Bahsettiğimiz yer cumhurbaşkanlığı, ortak uzlaşı ile seçilir, en doğrusu budur. Onun dışındakiler (buna özal da, demirel de, diğerleri de dahil) benim gözümde atanmış noterdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hitlerin yaptıklarını yapacak diye bir şey yok. Kendi çıkarı neyse onu yapar. Hitler hakimiyetle ve güçle kafayı bozmuş bi adamdı o yüzden dünyaya saldırdı. Bugün dinle kafayı bozmuş bir adam var ülkeyi şeriyat ülkesi yapar. Komunizmle bozmuş olsa komunist yapar.

İnsanlık hatalarını tekrarlamaz demişsin de o zaman 2. dünya savaşı çıkmazdı. Hatta daha genel olarak Tarih tekerrürden ibarettir, milyonlarca kez milyonlarca farklı hatasını tekrarladı tekrarlıyor ve tekrarlayacak insanoğlu.
Sosyal ağlarda paylaş

2.dünya savaşı 1. dünya savaşıyla aynı nedenden çıkmadı.

@sg -1 dediklerin dogru fakat bunun gene şeriatla bir alakası yok,sadece dogru olmayan birşey.

3-türbanı bizdede siyasi simge olarak takmayanı var, bu yüzden kurunun yanında yaşıda yakamazsın demokraside.
ayrıca türbanın siyasi simge oldugu göreceli bir kavramdır.

4- hayata sana karşı 1-0 onde başlaması tercih meselesidir.istiyorsan meslek lisesine gidebilirsin.yada imam hatipe.kimse seni düz liseye zorlamıyor?
teknisyenligi falan elbet yapacak insanlar çıkar,bu ülkede kaç insan üniverste okumuyor bilmiyormusun?
sani usa desin de teknisyenlik,imamlık yapıcak adam arıyorsun.

5-dogrular sana göredir bana göredir.bencede cumhurbaşkanlıgı uzlaşmayla yapılmalı ama bu adamlar o anki yasa neyse,onceleri ahemt necdet sezer nasıl seçildiyse öyle seçtiler.herşey hukuk çerçevesinde yapılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugun Bekir Coskun yazmis iste, su haline de kesinlikle karsiyim ama gorecegiz turbani takanlar bir sembol olarak mi yoksa dini gerekliliklerini yerine getirmek icin mi takiyor.
Geleneksel baga izin verdiler sozde, bu adam gibi uygulanmayacak gerci de, uygulanisinda gorecegiz iste, ayni sekle inat ederlerse -ki gorursunuz edecekler- o zaman siyasi sembol yerine ne denilecek merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
2.dünya savaşı 1. dünya savaşıyla aynı nedenden çıkmadı.

@sg -1 dediklerin dogru fakat bunun gene şeriatla bir alakası yok,sadece dogru olmayan birşey.

3-türbanı bizdede siyasi simge olarak takmayanı var, bu yüzden kurunun yanında yaşıda yakamazsın demokraside.
ayrıca türbanın siyasi simge oldugu göreceli bir kavramdır.

4- hayata sana karşı 1-0 onde başlaması tercih meselesidir.istiyorsan meslek lisesine gidebilirsin.yada imam hatipe.kimse seni düz liseye zorlamıyor?
teknisyenligi falan elbet yapacak insanlar çıkar,bu ülkede kaç insan üniverste okumuyor bilmiyormusun?
sani usa desin de teknisyenlik,imamlık yapıcak adam arıyorsun.

5-dogrular sana göredir bana göredir.bencede cumhurbaşkanlıgı uzlaşmayla yapılmalı ama bu adamlar o anki yasa neyse,onceleri ahemt necdet sezer nasıl seçildiyse öyle seçtiler.herşey hukuk çerçevesinde yapılır.

O kadar küçük şeylere takılıp kalıyosun ki esas büyük resmi bi türlü göremiyosun...
Sosyal ağlarda paylaş

Şeriatla alakası yok diyemeyiz asla. Çocuk yaşta, deyim yerindeyse çekirdekten köktendinci yetiştirilen çocuklardan bahsediyoruz. Sonra bunlar gidiyor, danıştay katliamı yapıyor veya başbakan oluyor.

Türban taktığı için üniversitede okumayanların tamamı bunu siyasi simge olarak takmaktadır. Okumak isteyen zaten bir yolunu bulur. İsterse peruk takar, isterse başını açar da girer (Hatta Kuran'da bununla ilgili de bir ayet vardı, devletin koyduğu kural geçerlidir, toplumun huzuru için uyulmalıdır vs gibisinden). Ama okumamakta direnenler tamamen başlarındaki bez parçasını kendi ideolojilerine bayrak etmiş kimselerdir.

Meslek liselerinin (imam-hatipler dahil) amacı meslek erbabı yetiştirmektir. Eğer mühendis olmak istiyorsa meslek lisesine gitmeyecek, nokta. İmam olan adam da imam olmuştur, daha ötesi yoktur, astronot olacaksa ne işi vardır imam-hatipte.
Ayrıca bu ülkeden bir tane bile kadın imam olmamasına rağmen kız imam-hatip liseleri vardır ki bu da bambaşka bir kanayan yaradır.

Ahmet necdet sezer 3 partinin uzlaşmasıyla seçilmiştir, belki de Türkiye tarihinde Atatürk'ten sonra en demokratik şekilde başa gelen cumhurbaşkanıdır. Verdiğim örnekler içinde onu bilhassa saymadığımı hatırlatırım. (Ayrıca kendisi giderken cumhurbaşkanlığı ödeneğinin çok azını kullanmıştır, onun arttırdıklarının LeydiGül tarafından 3 ayda tüketildiğini de lüzum olmamasına rağmen hatırlatmak isterim.)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

O kadar küçük şeylere takılıp kalıyosun ki esas büyük resmi bi türlü göremiyosun...

Büyük resmi görmemekle alakası yok, o hepimizden daha iyi görüyor. Ama bunu söylemiyor, kıvırıyor. Çünkü bu düzen bir şekilde işine geliyor. Bu, buradaki bütün ampul liberalleri için geçerli, yoksa bu forumda olup da köylü mehmet ağa cehaletinde olan kimse yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır abicim, ben öyle akpli falan degilim,hangi partili oldugumu da söylerim ama burdan degil.

şöyle birşey var," siz şeriat gelebilir tehdit altındayız "
düşüncenizin aksine,

"şeriat meriat yok,ülke tehlike altında degil" düşüncesi de gayet dogal bir düşüncedir. her böyle düşüneni akpli falan damgası vurmak kötü şeyler.

atatürkçüsünüz degilmi? bu ülke çok saglam temellerle kuruldu, eve 80 e yakın küsür süredir ayakta, rejim tehlikesi gibi birşey söz konusu degil.hepiniz okumuş etmiş adamlarsınız diyecem,bilmiyorum okuyup ettinizmi fakat hukuk,siyaset,politika,sosyoloji konularına biraz ilgiliyseniz bunu anlarsınız.
yoksa bu şeriat falan filan sadece GS-FB taraftarlıgı gibi taraftarlıktan başka birşey degil.

politikada siyah-beyaz, iyi-kötü gibi kavramlar yoktur sadece,arada griler de vardır.iyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
adam kendini resmen akp yi savunmaya adamış olamaz böle bişi. büyük ihtimalle gençlik kollarından birinden "hacım sen nete gir her gün 100-150 post at forumlara ordaki insanlara akp yi savun sana yat kat araba vericez" teklifi almış..

ayrıca bunu nasıl dersin?
nasıl bir zekayla bunu yazdın?
işim gücü yok akp gençlik kolu paticik.com diye bir forum var,MMORPGciler falan var burda,git bu mmorpgcileri bize baglamı diycek.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlatmak istediğimiz de bu zaten.

"Şeriat gelmez" bir futbol takımı değil, bir illüzyon da değil, bariz kanlı canlı, kanıtlarıyla önümüzde duran bir tehlikedir.

Bir önceki mesajımda da dediğim gibi, okumuş etmiş biri bu işten bir çıkarı olmadığı sürece, sadece özgürlükler bahanesiyle, akp'nin önümüze koyduğu masallara kanmaz.

Babam da tayyipçidir, hem de sıkı tayyipçidir, şimdiden başladı kardeşime "bak, üniversitelerde türban yasağı kalkıyor, sen de takarsın" demeye.
İşin özgürlüklerle alakası yok yani.
Ben evde olmasam, karşı fikir olmasam, yarın geçirecek kızın kafasına bez parçasını.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
DoruK said:
adam kendini resmen akp yi savunmaya adamış olamaz böle bişi. büyük ihtimalle gençlik kollarından birinden "hacım sen nete gir her gün 100-150 post at forumlara ordaki insanlara akp yi savun sana yat kat araba vericez" teklifi almış..

işim gücü yok akp gençlik kolu paticik.com diye bir forum var,MMORPGciler falan var burda,git bu mmorpgcileri bize baglamı diycek.

yok yani senin defalarca kovulup, atılıp, yine defalarca aynı yüzsüzlükle geri gelmen ve gayet ciddi ciddi tartışmalara katılmaya devam etmen ne kadar mantıklıysa benim varsayımlarım da o kadar mantıklı. sana inanamıyorum ama bu teze inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
DoruK said:

akp genclik kollarindan oldugunu yalanlamadigin icin tesekkurler :)
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Anlatmak istediğimiz de bu zaten.

"Şeriat gelmez" bir futbol takımı değil, bir illüzyon da değil, bariz kanlı canlı, kanıtlarıyla önümüzde duran bir tehlikedir.

Bir önceki mesajımda da dediğim gibi, okumuş etmiş biri bu işten bir çıkarı olmadığı sürece, sadece özgürlükler bahanesiyle, akp'nin önümüze koyduğu masallara kanmaz.

Babam da tayyipçidir, hem de sıkı tayyipçidir, şimdiden başladı kardeşime "bak, üniversitelerde türban yasağı kalkıyor, sen de takarsın" demeye.
İşin özgürlüklerle alakası yok yani.
Ben evde olmasam, karşı fikir olmasam, yarın geçirecek kızın kafasına bez parçasını.

böyle bir tehlike eger varsa,bizim genelkurmay başkanımız ve koca ordumuz görevini yerine getirmiyor demektir.
bilmem anlatabildimmi ?
bu koskoca genelkurmay başkanları,generaller böyle tehlikeye papuç mu bırakır?
sen onlardan dahamı bilgilisin?
onümüze koydukları yalanda olsa takiyye de olsa, koydugunun yanlış oldugunu göstermez.(türban hakkında)

baban tayyipçi diye sende babana karşı isyanlardasın,belli,baban yüzünden çok saldırıyorsun belki akpye,saldır ama şeriat falan boş bunlar,daha gerçekçi yerlerden saldır.
ama pek saldırıcak olayda yapmadılar tabi,malzemen eksik kalıyor.ayrıca baban niye tayyipçi onuda bi babana sor.
Sosyal ağlarda paylaş

Babamın tayyipçi olmasının 2 nedeni var. Okumamış bir adam, liseyi zor bitirmiş. Konyalı kökenleri onu dine sürüklüyor. Tipik taşra adamı yani. Zamanında Özalcıydı, şimdi tayyipçi (aralarında dağlar kadar fark var ama anlatamıyorum). 2.si, elinde 3 kuruşu var, değer kaybetmesin, istikrar olsun diye. Görürüm istikrarı 3 yıl sonra. Benim anti-tayyip olmamın nedeni babam değil, olayın içyüzünü bilmem, bazı şeyleri birebir yaşamam. Din adamı değilim, ama dinimin gereklerini elimden geldiğince yerine getirmeye çalışırım ve birşeyler de bilirim. Şu kadarını söyleyeyim, dinini tanıyan biri hayatta bu din bezirganlarının peşinden gitmez. Yine söylüyorum, ampul liberallerinin hepsinin bu düzenden bir çıkarı var, AKP o yüzden bu kadar destekleniyor.

Generallerden daha iyi bilmiyorum, ama daha önceki darbelerde generaller iç savaş çıkana kadar beklemişlerdi, çok ciddi boyutlara gelene kadar bekler ordu, darbe öyle kolay kolay olmaz yani. Birileri vurup kırana kadar beklenir, darbe son çaredir. Ağzı açık, darbe bekleyenlerden değilim. Sen de eğer "bak, ordu bişey yapmıyor, demek ki şeriat tehlikesi yok" diye düşünüyorsan çok naifsin demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
sg-1 said:
1- 1. öncelikli bir değişiklik midir kaçak Kuran kursu cezası? Bu kadar acele apar topar olmasını gerektiren nedir?

2- Dediğim gibi geir bastılar, çünkü emir büyük yerden, AB'den geldi. AB söylemse geri basarlar mıydı? Senin zina konusundaki fikrin nedir, türbandaki kadar özgürlükçü müsün?

3- Türbanın serbest olduğu diğer dünya ülkelerinde şeriat tehdidi yok, rejim tehlike altında değil veya zaten şeriatla yönetiliyor.

4- Meslek liselerine katsayı uygulanması kadar mantıklı bişey yok. Onun mesleği var, ben düz lise mezunuyum, benim mesleğim yok, elbette üniversite konusunda bana öncelik tanınacak.
Ayrıca imam zaten imam olmuş, astronot olmasının anlamı nedir?

5- İllegal yollarla koymaları değil, üçlü sacayağına kendi adamlarını yerleştirmeleri meseledir, yani Çankaya 1. noteri olmasıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar new, sen biraz daha takıl.

1-isterse önce,isterse sonra yapar beni alakadar etmez.sana zararı varmı.

2-geri basmasalardı bende o fikirlerine karşı olurdum.
zina cezasına karşıyım,çünkü gerçekten zinaya ceza verilirse bu laiklige aykırı olur.

3-amerika almanya falan şeriatlamı yönetiliyor?bu 2 ülke ve diger ülkelerin tüm anayasaları tüm dinlere eşittir.bir hukukçuya sorabilirsin.

4-imam hatiplinin bir astronot olmasının sana göre anlamı olmayabilir ama başkasına göre olabilir.adam astronot olmak istiyordur.
ayrıca üniverstede sana oncelik tanınmıycak.çünkü aynı sınava giriyorsun.o meslek lisesinde senden daha az oss dersleri görüyor senin avantajın zaten var.ayrıca meslek liselerine isteyen girebilir, bü yüzden herkez eşit kanun karşısında.
eger imam hatipliler farklı bir oss ye girip universteye giriyorsa tabiki bu haksızlık ama böyle birşey zaten olamaz.

5-evet yerleştirebilir heryere illegal olmadıkça.

Gerizekalısın, artık bunu tastiklemiş bulunmaktayım. Deliricem gerikafalılığına. Aslında cevap yazmamam lazım, senin gibileri görmezden gelmek lazım, trollüğünü yaptırmamak lazım ama dayanamıyorum.

İmam hatip okullarının amacı İMAM YETİŞTİRMEKTİR. Bu amaçla KURULMUŞTUR. Sonra amacından saptırılarak kız öğrenciler alınmıştır. Hepsi planın bir parçasıdır. Bunu "böyle yaşamak istiyorlar" diye kestirip atamazsın. İmam hatiplilerin üniversiteye girmeye hakları olmamalıdır en başta zaten.

Ayrıca madde madde "şu şeriat demek değildir, geçiniz" diyeceğine bunların şeriat yolunda yada ılımlı islam yolunda küçük birer adım olduğunu o kalın kafana sokman lazım.

Bu kadar aptal olunmaz artık. Ve artık atıldığın yerede geri dönme, bas git.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca demokrasi nedir be? Demokrasi akıllı insanların hakkıdır. Bizim gibi 3. dünya ülkelerinin, gelişmemiş, cahil, uygarlıktan zerre feyz almamış toplumlarda demokrasi diye bişey olmaz, olmamalıdır. Zaten Dünya'da demokrasi ilizyonuyla yönetilir ülkeler. Gidin avrupada o gelişmiş ülkelerde demokratik yollarla şeriat isteyin bakalım izin verirler mi sistemi değiştirmenize. Sonra ağlarsınız ama "nerde demokrasi? böhüeee" diye.

Bütün akıllı varlıklar Türkiye'nin sürüklendiği uçurumdan daha evvel pek çok ülkenin sürüklendiğini söylüyor. Ekonomik yönden Arjantin'e ACAİP benziyoruz, insanlar uyarıyor. Ama akılsız AKP yandaşları "ekonomimiz iyiye gidiyor ehi" diye avutuyorlar kendilerini. Dünya'da en çok faizi veren ülkeyiz be, dahası var mı?
Şeriat yolunda ise kabul etsenizde etmesenizde önümüzde 3 büyük örnek var. İran, Malezya, Pakistan. Bizle aynı safhaları geçirdiler ve görüyoruz bu ülkelerde neler olduğunu. Hala "onlarla alakamız yok" diyebiliyorsunuz ya YUH diyorum size. Bu kadar kör olunmaz.

Artık "titreyinde kendinize gelin" demenin zamanıda geçti. Ne diye dil döküyorum hala burda bu konuda? Niye bu troll'e laf anlatmaya çalışıyorum bilmiyorum.

Ya işin en komik tarafı, newdonis gelip insan hakları ve demokrasi'yi savunduğunu söylüyor ama kadını ikinci sınıfa iten, onu mal yerine koyan şeyleri destekliyor. Bu kadarda çelişkili olunmaz be kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
yapmaya said:
sg-1 said:
1- 1. öncelikli bir değişiklik midir kaçak Kuran kursu cezası? Bu kadar acele apar topar olmasını gerektiren nedir?

2- Dediğim gibi geir bastılar, çünkü emir büyük yerden, AB'den geldi. AB söylemse geri basarlar mıydı? Senin zina konusundaki fikrin nedir, türbandaki kadar özgürlükçü müsün?

3- Türbanın serbest olduğu diğer dünya ülkelerinde şeriat tehdidi yok, rejim tehlike altında değil veya zaten şeriatla yönetiliyor.

4- Meslek liselerine katsayı uygulanması kadar mantıklı bişey yok. Onun mesleği var, ben düz lise mezunuyum, benim mesleğim yok, elbette üniversite konusunda bana öncelik tanınacak.
Ayrıca imam zaten imam olmuş, astronot olmasının anlamı nedir?

5- İllegal yollarla koymaları değil, üçlü sacayağına kendi adamlarını yerleştirmeleri meseledir, yani Çankaya 1. noteri olmasıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar new, sen biraz daha takıl.

1-isterse önce,isterse sonra yapar beni alakadar etmez.sana zararı varmı.

2-geri basmasalardı bende o fikirlerine karşı olurdum.
zina cezasına karşıyım,çünkü gerçekten zinaya ceza verilirse bu laiklige aykırı olur.

3-amerika almanya falan şeriatlamı yönetiliyor?bu 2 ülke ve diger ülkelerin tüm anayasaları tüm dinlere eşittir.bir hukukçuya sorabilirsin.

4-imam hatiplinin bir astronot olmasının sana göre anlamı olmayabilir ama başkasına göre olabilir.adam astronot olmak istiyordur.
ayrıca üniverstede sana oncelik tanınmıycak.çünkü aynı sınava giriyorsun.o meslek lisesinde senden daha az oss dersleri görüyor senin avantajın zaten var.ayrıca meslek liselerine isteyen girebilir, bü yüzden herkez eşit kanun karşısında.
eger imam hatipliler farklı bir oss ye girip universteye giriyorsa tabiki bu haksızlık ama böyle birşey zaten olamaz.

5-evet yerleştirebilir heryere illegal olmadıkça.

Gerizekalısın, artık bunu tastiklemiş bulunmaktayım. Deliricem gerikafalılığına. Aslında cevap yazmamam lazım, senin gibileri görmezden gelmek lazım, trollüğünü yaptırmamak lazım ama dayanamıyorum.

İmam hatip okullarının amacı İMAM YETİŞTİRMEKTİR. Bu amaçla KURULMUŞTUR. Sonra amacından saptırılarak kız öğrenciler alınmıştır. Hepsi planın bir parçasıdır. Bunu "böyle yaşamak istiyorlar" diye kestirip atamazsın. İmam hatiplilerin üniversiteye girmeye hakları olmamalıdır en başta zaten.

Ayrıca madde madde "şu şeriat demek değildir, geçiniz" diyeceğine bunların şeriat yolunda yada ılımlı islam yolunda küçük birer adım olduğunu o kalın kafana sokman lazım.

Bu kadar aptal olunmaz artık. Ve artık atıldığın yerede geri dönme, bas git.

agızdan köpükler çıkararak "APTAL GERIZEKALI !BAS GİT FFS!" demek kimlere ait laflardır bunu insanlar bilir.

1-evet imam hatip okullarının amacı İMAM yetiştirmektir.
Aynı zamanda bu imam vatandaşımız,senin,benim okudugum üniverstelere girip,o dersleri görüp,astronot,fizikçi,kimyacı, bilimum meslek sahibi olabilir.
inkar mı ediyorsun bunları?

ayrıca o yazılanların şeriat yolunda yada ılımlı islam yolunda olmadıgını savunanlara küfür etmek,bas git demenin
de kimin yolunda oldugunu anlamak güç degil.

bu işin yolu molu yoktur,ılımlı islam varsa vardır yoksa yoktur.şuan yok.öyle birşey çıkarsa ki çıkmaz,milletimizin çogunlugu karşıdır,hasbel kader millet karşı olmasın,kapı gibi ordu vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...