Polan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Evet bende scripting çalışmak istiyorum.Bilmiyorum çok mu geç kaldım?:)Ama zaten server açmak gibi bir olayım yok.Boş zamanımda birşeyler yapmak istiyorum.Patide de yıllar önce oynadığım uo serverların scripterlerinin,ownerlarının mesajlarını gördüm.Demek ki doğru adres burası.Evet öncelikle nerden nasıl başlayım?Önerebileceğiniz site vs şeyler var mıdır giriş yapmak için?
jonq Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Ingilizcen yeterli ise Sphere Wiki yeterli bir kaynak.
Jandor Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Bulaşma hiç bak zaten devri geçti... Sonra scripting sana girer bak benden söylemesi...
Atoyo Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Bence baştan editleyerek git.Sonra basit itemlar yaratarak devam et.Sonra daha komplike şeyler dene.Böyle böyle dereceyi zorlaştırarak güzelce öğrenebilirsin.
Polan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Ben yalnız daha serverı kurmayı bile bilmiyorum :)
Atoyo Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 ozaman sana önerebileceğim en mantıklı şey, ingilizcen varsa bir sürü server kurma tutorial'ı felan var, onları dene.Türkçe kaynak bulabilceğin sınırlı siteler var.Uo shard&scripting sticky topiğine bakarsan görebilirsin çok rahatça.
Polan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 56b de mi çalışmalara başlayım peki ben?
Polan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Evet arkadaşlar sonunda serverımı kurdum nebula ocak script packle.En azından bunu başarabildim.:)Bundan sonra neler yapmamı önerirsiniz?Sizlere göre en kolay nasıl öğrenirim?Ha bu arada 56 b yi bulamadım.Daha sonra 56 b pre bilmemne diye birşey buldum.Onda da birşeyler eksik gibi server kurulmuyordu ya da yapamadım.Bende 55'den başladım.:)-D
Atoyo Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 yanlış hatırlamıyorsam, 56b kurabilmen için bir kaç Dll dosyasına ihtiyacın vardı.Uzun zaman oldu hatırlayamıyorum... 56b kur kesinlikle.Şimdi yapman gereken nebula ocak scp pack deki scriptleri incelemen, en basitinden silver itemları inceleyebilirsin.En azından item yapmayı öğrenirsin.Başka bi sorunun olursa burdan yardımcı olmaya calısırım sana.
Polan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Dediğin dosyayı buldum.Fakat şimdide şöyle bir sorun var.Mavi topu açıyorum.Ama şöyle bir hata alıyorum: ERROR:Please set AGREE=1 in the INI file to acknowledge that you understand the terms for nightly builds FATAL:Server terminated by error -3! Ne yapmam gerekli?
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 sphere.iniyi aç ilk satıra agree=1 yaz
Polan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Ben ne bahtsız biriyim.:)Valla daha kuramadım bu 56b'yi dakka başı sorun çıkıyor.Dediğini yaptım Prudent.Şimdi de şu sorun çıktı: WARNING:(sphere.ini,637)'scripts/spherestatusbase.html' not found... ERROR:(sphere.ini,637)Can't open web page input 'spherestatusbase1.htm' Sphere Version 0.56b-Nightly [WIN32] by www.sphereserver.com, compiled at Jun 4 2007 (14:15:10) WARNING: --- WARNING --- This is a nightly build of SphereServer. This build is to be used for testing and/or bug reporting ONLY. DO NOT run this build on a live shard unless you know what you are doing! Nightly builds are automatically made every night from source and might contain errors, might be unstable or even destroy your shard as they are mostly untested! --------------------------------- Expansion maps supported: T2A, LBR, AOS, SE WARNING:'scripts/spheretables.scp' not found... FATAL:The sphere.INI file is corrupt or missing FATAL:Error opening table definitions file... FATAL:Server terminated by error -3! Galiba dosyada eksiklikler var?
jonq Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 HTML satırlarını commentle kapat ( // ) çok mühim birşey degil olmasa da olur. Sphere.ini de kısmının bu şekilde oldugundan emin ol. ScpFiles=scripts/ HDD deki sıralamada soyle olmalı. Misal; C:/sphere/spheresvr.exe C:/sphere/sphere.ini C:/sphere/scripts/ C:/sphere/scripts/spheretables.scp Spheretables.scp yi hala goremiyorsa bir ust dizine ( C:/sphere/spheretables.scp ) koyabilirsin ama içine girip resources kısmında scriptlerin yollarını düzenlemen gerekebilir.
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 scriptli olanı indirmedin mi siteden? :)
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 heh yaz için tamamen kendi scriptlerimizin olduğu,farklı hikayeli,daha önce TR'de hiç açılmamış şekilde modern MMORPG'lere uyarlanmış bir server açma hayalimiz vardı bir arkadaşla.Ben başladım işe,neredeyse 2 yıldır script yazmıyordum,o heyecanla 1 hafta içinde bayağı iyi şeyler yazdım,nette bulduklarımı düzelttim,kendime uyarladım vs. ama bir süre sonra o heves kaçtı ve fark ettim ki,boş bir çaba içerisindeyim. Artık cidden hiçbir hayır gelmez Sphere'den,kasacaksanız denildiği gibi RunUO'ya kasın.Ha onu istemiyorum diyorsanız gidin php,asp falan kasın sitelerle uğraşın,para bile kazanırsınız bu işten.Diğer türlü değmez yani. Ha yaparsakta Orta Dünya tabanlı yarı-rp serveri açacağız,reklamı da çakalım buradan ueahfae gerçi sanmıyorum bıraktık projeyi gibi birşey
Polan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Php kassam kendi başıma nereye kadar gidicem ki?Belki scriptingde bir ilerleme kaydederim.Bu arada prudent güzel söylemeişsin.Ben birde o dosyayı arıyım.:)
Polan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Yalnız abi herşey eksik account,save,scripts bunlarıda mı ayrı ayrı arıyıcam?Nereye baksam bu indirdiklerimden başka birşey yok.Ben en iyisi php kasıyım ya.:)
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 http://prerelease.sphereserver.net/builds56/SphereServer-0.56b-200710200900-Scripts.zip 56b script pack. account save falan kendileri oluşuyor zaten senin bir şey yapmana gerek yok, sadece klasörü açman yeterli.
Polan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Aha sorunlar azalıyor...Şimdi bak kısaldı.:) WARNING:'accounts/sphereaccu.scp' not found... WARNING:Rename accounts/sphereaccu.scp to 'accounts/sphereb100a.scp' FAILED code 3? WARNING:'accounts/sphereaccu.scp' not found... CRITICAL:Save 'accounts/sphereaccu.scp' FAILED FATAL:Can't open account file 'accounts/sphereaccu.scp' FATAL:Server terminated by error -8! Bu seferde bu dosya yok ya.Adam gibi 56b yapamıyorlar işte.Kötüymüş cidden 56b.Ssdsf
Polan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Aha şimdi bu eksik dosyaları kendim yarattım hepsini.Öyle yapınca açıldı.Bir sorun olur mu?:)-DBirde birşey daha sorucam nbl script pack var bende.Onu alsam atsam bunun içine 55'e dönüşür dimi?Çünkü o 55'den kalma.Yani onu aslında nasıl 56 b yaparım ?
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 bir şey olmaz kendi doldurur içini. 55'e dönüşmez neden dönüşsün, sadece scriptleri ekleyeceksin işleyen versiyon yine 56b olacak. ama bir sürü eskiden kalma artık kullanılmayan şeyle karşılaşacaksın, onları kaldıracaksın falan.
Polan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Prudent seni severim.Oynadım 2 shardında da.Daha var mı bilmem de bana bir yol göster öyleyse.Yani nerden başlayım bu işe?:)
Polan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Bakalım bu zorlu yolculukta küçük bir pru ya da bronksi veyahüt mini-coder olabilecek miyim?sdsd
Öne çıkan mesajlar