adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Arkadaşımla iddaalaştık ben yunan mitolojisinin yani tanrılarıyla birlikte bi din olabilceğini o ise batıl inançtan farksız olduğunu söylüyo.Görüş ve düşüncelerinizi aliyim.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 din kimisine gore batil inanc olabilicegi icin bu tartisma iptal olur.
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 onun savunduğu şey şu "adamlar zamanında kafasından bişiler uydurmuş bu tarz bişi din olarak kabul edilemez sadece bir inançtır"
SbNN Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Kendi adıma konuşayım bu tarz şeyleri biliyor olsaydım zaten kafamda tanrı din üstüne bir sürü soru işareti olmazdı . Dolayısı ile ne kadar iddialaşırsan iddialaş bir sonuca varılmaz bu konuda .
gellidus Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 aquila ya katiliyorum :) Ayrica senin arkadasindanda dinin tanimini istiyorum.. Yani din olarak sadece islamiyeti hristiyanligi yahudiligi kastediyorsa arkadasi biraz bilgilendir ondan sonra tartisin.. Dunya uzerinde hala varolan yada zamanla kaybolmus birsuru din var.. Pagan dinleri din oluyorda yunan mitolojisindeki tanrilar niye din olmuyor? Ordaki insanlarda onlara gore hayatini duzenlemiyorlarmi.. Zaten dinlerin olayida bu degilmi.. Farkli frekanslardasin once ayni frekansa getirin ondan sonra onu ikna et cunku olabilir
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 bir dindir bu kadar basit ve net arkadasinada bu arada islamda birbatil inanctir diye bilibilirisn sana kuran felan anlatmaya baslarsa kanit nere kanittt de abartirsa batil inanc iste yazik felan de delirsin
MarcOConner Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 adamınbiri said: onun savunduğu şey şu "adamlar zamanında kafasından bişiler uydurmuş bu tarz bişi din olarak kabul edilemez sadece bir inançtır" su anki dinlerin yada eski dinlerin kafadan uydurulmadıgını kanıtlayabiliyomuymus yani?
Sacros Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 bir şeyin din olabilmesi için taşıdığı doğruların bir çok insan tarafından paylaşılması gerekiyor(altın kural). bkz. force'a inananlar var, uçan spagetti canavarına inananlar var vs. yanlış ters diyemezsin, bir şeye inanıyorsan senin için doğru olan odur. hele müslümanım diyen biriysen, hoşgörünün maksimum seviyede olduğu güzel bir dinin mensubudur, yok uçan spagettiye inanan manyaktır salaktır hiç diyemezsin. kabul edersin, o kadar. başkasının inancından bana ne dediğin anda rahatlamaya başlıyorsun. batıl ya da değil, var ya da yok? ne fark eder? zamanımızı harcamak için daha güzel şeyler var.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Museviliğin, hristiyanlığın ve müslümanlığın "birilerinin kafadan salladığı bir şey" olmadığını nereden biliyor arkadaşın? Konu hakkında gerekli kanıt ve donanıma sahipse üye olup gelsin buraya, tartışalım bir?
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Agashow, arkadaşın pek bilmiyormuş galiba?
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Bir dindir. Çok tanrılı bir dindir. Polytheism mi ne diye geçer bu çok tanrılı din kavramı. Arkadaşın haksızdır. Sen haklısındır. Sen arkadaşından daha zekisin. Daha kültürlüsün. Göz oldu arkadaşın.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 adamınbiri said: onun savunduğu şey şu "adamlar zamanında kafasından bişiler uydurmuş bu tarz bişi din olarak kabul edilemez sadece bir inançtır" Inanc zaten dindir. Din, inanarak dogru kabul ettigin kurallardir. Herhangi bir kanitlama soz konusu degildir, zira "tanri vardir" argumaninin karsiti "tanri yoktur" olarak, bir o kadar var olmadigi konusunda desteklenir. Bu nedenle dinin olusu tamamen inanca baglidir, kanita degil. Sonuc olarak da eger inanc olarak goruyosa zaten din oldugunu kabul etmistir.
Romario Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mitoloji dünyayı anlatmak için kullanılan bir inanış sistemidir. Yani evet dindir. Antropomoprh(İnsan şeklinde tanrılar) bir anlayış yürütür, tanrı- varlık- oluş sistemi içerisinde dünyanın nerden geldiğinden tutun da sümbülün nasıl oluştuğuna dair bir sürü mitten meydana gelir. Bu mitler tanrılarla- tanrılar veya tanrılarla- varlıklar arasında olur. Ayrıca antik çağ Yunan filozoflarında Panteist(Her şeyde tanrısal bir güç olma inancı) anlayışın görülmesinin sebebi de mitolojidir. Aslında sırf bu yüzden bile din denilebilir.
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 batıl inanc olarka kabuşl etmek baskısının dinine saygısızlık olur, iyeiliriz bitek ama onun dısında, immovable object unstopable force
Öne çıkan mesajlar